Thursday, June 30, 2016

Ramadhan.


When you sin, it was said that a black dot appears on your heart. I wonder just how dark and messed up my heart would look if I can see it now. May Allah purify my heart and accept my deeds during this month as it is in need of cleaning.

Everyone is saying how Ramadan has passed us by so quickly, and they’re right. Although the truth is that our life is passing by us, faster and faster every day and the day we enter our graves is only coming closer with every breath we take. So ask yourself, what have I prepared for my grave?



Tuesday, June 28, 2016

CHOCOLATE CHIP COOKIES (melted choc inside)

Weh sumpah la ni ONE of the best chocolate chip cookies i ever taste serious tak tipu oi.  Memang ni masuk list the best ones. Bayangkan, cookies ni crispy dekat luar pastu pergh peh peh! Chewy lembut je dekat tengah2. Allahu. Sumpah kecur liuq. But yeah, mana ada cookies yang tak sedap kan huhuhu. Okay? And guess what? Qila jumpa tiga resepi 'chewy-soft' chocolate chip cookies dari AveryCooks which are: 
I’ve been on the quest to find the perfect end-all be-all chocolate chip cookie recipe. And this recipe is as close as I’ve come. The process of making the dough follows standard cookie-dough making protocol. Beat softened butter and cream it with both brown and granulated sugars. There is a higher ration of brown sugar …:
  1. CHOC CHIP AND CHUNK COOKIES
  2. SOFTBATCH CREAM CHEESE CHOC CHIP COOKIES
  3. THE BEST SOFT AND CHEWY CHOC CHIP COOKIES
Softbatch Cream Cheese Chocolate Chip Cookies - Move over butter, cream cheese makes these cookies thick and super soft!: The Best Soft and Chewy Chocolate Chip Cookies - My favorite recipe for chocolate chip cookies! Just one bite and I think you'll agree!:
Memang penat sikit duk try and hafal rasa each recipe ehehe. But takpe! Demi cekolet chips yang sedap na mampos hahah! Ok so here's the comparison.
  1. CHOC CHIP AND CHUNK COOKIES - rasa dia sedap! Tapi mcm typical and keras sikit compare to creamcheese bawah ni.
  2. SOFTBATCH CREAM CHEESE CHOC CHIP COOKIES - dia kurang kan butter sikit, and tambah cream cheese. Hasilnya, sangat sangat lembut mashaallah! Memang mcm brownies uhuhuhu.
  3. THE BEST SOFT AND CHEWY CHOC CHIP COOKIES - guna instant pudding mix. Well sadly i didnt found any so qila decided tak guna resepi ni huhuhu.
Okay ni qila ada translate sikit ek the resepi haha. Sebab mat salleh ni selalu guna by cup. Pening haku. And lepas google bagai baru la qila translate ihihih. And qila ada kurangkan gula sebab lebih kan chocolate chunks tu peh peh peh memang meleleh! Heee.

CREDIT TO AVERYCOOKS.COM
INGREDIENTS:
1/2 cup unsalted butter, softened
¼ cup cream cheese, softened (use cream cheese in a block or spreadable, don't use fat-free, light or whipped)
¾ cup light brown sugar, packed
¼ cup granulated sugar
1 large egg
2 teaspoons vanilla extract
2 1/4 cups all-purpose flour
2 teaspoons cornstarch
1 teaspoon baking soda
Pinch salt
2 1/4 cups semi-sweet chocolate chips or chunks (I used 1 cup chips and 1 1/4 cups chunks)
Tweak-ed Ingredients by me:
•1/2 cup (113 g) unsalted butter, softened
•¼ cup (57g) cream cheese, softened (use cream cheese in a block or spreadable, don't use fat-free, light or whipped)
•¾  cup (171g) brown sugar
•2 teaspoons of white sugar
•1 large egg
•2 teaspoons vanilla extract
•2 1/4 cups (288g) all-purpose flour
•2 teaspoons cornstarch
•1 teaspoon baking soda (sodium bikarbonat) BUKAN BAKING POWDER OK.
•Pinch salt
•3/4 cup chocolate chips + 1 cup DARK chocolate bar chunks + 1/2 cup of any nuts (i used cashew nuts) 

DIRECTIONS:
  1. Combine the butter, cream cheese, sugars, egg, vanilla, and beat on medium-high speed until well-creamed, light and fluffy, about 5 mins.
  2. + the flour, cornstarch, baking soda, optional salt, and mix until just combined, about 1 minute.
  3. + chocolate chips and chunks.
  4. Using a medium 2-inch cookie scoop, form heaping mounds (I made 30). Cover with plasticwrap, and refrigerate for at least 2 hours, or up to 5 days, before baking. Do not bake with warm dough because cookies will spread and bake thinner and flatter.
  5. Preheat oven to 350F, line a baking sheet &
  6. Spaced at least 1-2 inches apart. Bake for 8 to 9 minutes, or until edges have set and tops are just beginning to set, even if slightly undercooked, pale and glossy in the center. 
  7. Do not bake longer than 10 minutes as cookies will firm up as they cool (The cookies shown in the photos were baked with dough that had been chilled overnight, allowed to come to room temp for 15 minutes, and were baked for 8 minutes, with trays rotated at the 4-minute mark. They have chewy edges with soft, pillowy centers).
  8. Allow cookies to cool on the baking sheet for 5 minutes before removing and transferring to a rack to finish cooling.
Okay!!! Kalau nak buat cookies yang sedap, ni lah tips tips dia ok? no matter which one you try:
  1. Use butter. If it isn’t butter, don’t bother. Just don't use margarine la. Really.
  2. Milk chocolate chunks – I like to buy the dark chocolate bar (cadbury, beryl, etc), chop it up and use in ONE recipe. You can substitute any flavour if that’s what you prefer.
  3. Chill the dough. No matter what. Trust me. Portion into dough balls and chill, covered, in the refrigerator OR put whole of dough directly in the freezer.
  4. Use dark brown sugar if possible, even if the recipe calls for light brown. Dark brown provides more caramelized brown sugar flavor.
  5. Don’t bake at less than 350 degrees. I often preheated the oven to 375 or even 400 degrees, put the cookies in at 375 for a few minutes then lowered the heat to 350 or 360. This helps the cookies set faster before they spread too much. But I don't recommend baking the whole time at 375 or 400 or else the chips start to burn before your cookies are done.
  6. Don’t overbake! Ever. Bake just until the edges are golden brown and the middles don’t look like raw melted dough. If the edges are already too brown and the middle still looks doughy, take them out anyway. Once they set, they’ll still be okay. But if you overbake, make sure overbake untill it become whole crunchy hahaha. Takkan jadi soft cookies dah la hihi.
  7. Make the dough balls big, at least golf-ball size. This isn’t the time to be dainty.
  8. Don’t bake too many at once. The beauty of making dough balls and freezing them is you can bake only as many as you need when you need them.
TADAAAA THIS IS MINE!!!!
Qila terletak chocolate sikit so tak banyak yg melt hihihihi. And nanti kalau bake lagi qila memang akan tukar resepi untuk kurangkan gula tapi tambah banyak choc chips! Mesti lagi sodap. Macam makan chocolate bar tapi ada cookie ciked. Ekeke. Memang suits for the chocolate lovers.
So please please have a try!!!! Hehehe. Kalau nak try ketiga tiga pun boleh nggak ada masalah but personally, qila and family and friends memang in love with SoftBatch Cream Cheese Chocolate Chip Cookies...... :') hiks. Ni lah yang paling sesuai dgn tekak melayu kut ekeke. Ok done my 1st snack kuih raya wuhuw! 

Resepi recipe chocolate chip cookies paling mudah sedap ringkas ;) biskut cokelat cip enak  !

Thursday, June 23, 2016

Eid is comingggg

Hihihi kemain kan nak raya dah! Tapi kena try so hard to please Allah in the last 10 days huhu. So these are 10 easy tips to a productive eid! 

  1. Takbir raya.
  2. Prepare your eid outfits earlier.
  3. Follow the sunnah before the eid prayer ;)
  4. EAT MODERATELY!!!
  5. Spread greetings of salaam.
  6. Visit family!!!!!
  7. Visit friends and neighbours!
  8. Increase your supplications.
  9. Stick to the good deeds.
  10. Exchange gifts!
Better kita siapkan baju apa semua kemas rumah terus slow slow. Nanti boleh focus 10 malam terakhir kan? :D And then kalau boleh kekalkan mana good deeds yang kita dah praktikkan dalam bulan puasa ni dan konsisten okay?
Selamat hari raya semua! Tak sabarnya nak stalk semorang punya baju raya hihi. Qila punya tema tahun ni ala ala Peach Salmon Coral Pink gitew. Ihihihih. Tema tahun ni uolls color apaaaaaaaaaaa uolls???

Wednesday, June 15, 2016

W.w : Oh My Venus

Forever favourite part 😙😚😗💕💖💞 #ohmyvenus ihihiks.


Hahahah! Aduhai. I kenot betul la. Kan best kalau dapat Coachnim yang encem.
Confirm nanti mesti super motivated nak kurus hewhew.

Ok goodnight!!!! 20 days of fasting to go!!!!!!

Saturday, June 11, 2016

Face Massage / Serum Sensual Plus

This is hands down one of my favorite skin treatments to do on a weekly basis. Stimulating and promoting blood flow to your face using these techniques is super beneficial for promoting healthy, vibrant and glowing skin by increasing oxygen and nutrients to your cells, helping to produce collagen which is great for anti-aging, smoothening and preventing wrinkles, reducing puffiness, defining your features as well as helping to gradually fade scars and dark spots.
Annie Jeffrey used serum for the face massage. Tu yg qila gatal nak try serum ni. So jom start review!

Sensual Plus Serum
Cairan yang mengandungi formula aktif yang berguna untuk memperbaiki struktur kulit.Mempunyai molekul yang sangat kecil dan mampu meresap dengan mudah kedalam kulit.Konsentrasi serum adalah 10X ganda daripada KRIM.
100% AUTHENTIC ,DIRECTLY FROM MANUFACTURER
100% NATURAL EXTRACT .. NO CHEMICALS ..NO PRESERVATIVES ..NO FRAGRANCE
100% SUITABLE FOR ALL TYPES OF SKIN AND EVEN SENSITIVE SKIN
100% MORE POTENT
100% MORE CONCENTRATED
100% GERMANY TECHNOLOGY
100% NEWLY IMPROVED FORMULA
100% MUCH MUCH MORE NATURAL INGREDIENTS THAN ANY OTHER GERMANY AMPOULES 

Disamping itu juga serum mudah utk di apply ke muka.Tapi seperti yang kita sendiri sedia maklum serum biasa digunakan di salun kecantikan rawatan muka.Digunakan sebelum atau selepas melakukan rawatan muka.Ia juga sesuai digunakan kepada yang gemar menggunakan make up.

Ada 15 jenis serum.
  • 1.Hydrating - melembabkan kulit dan utk keseimbangan kulit.
  • 2.Eye care - hilangkan eye bag, lingkaran mata hitam
  • 3.Collagen -kolagen supplement utk kulit yg lebih anjal
  • 4.Soothing -utk kulit sensitif
  • 5.Purifying -utk kulit berminyak & jerawat
  • 6.Scar - menghilangkan parut jerawat
  • 7.Oxygenating -pembekal oxygen terus ke epidermis kulit
  • 8.Tigthening - mengecilkan pori2
  • 9.Vit C -supplement utk mencerahkan kulit
  • 10.Ligthening - mencerahkan kulit
  • 11.Regenerating -cell renewal
  • 12.Anti-wrinkle - mengurangkan kedut
  • 13.Lifting - untuk kulit yg lebih tegang dan mengurangkan kedut
  • 14.Beauty Shine Care-mencerahkan kulit
  • 15.Bust Care -untuk ketegangan breast 
Ok, boleh beli by loose/ kotak. 1 kotak 10 jenis serum je boleh muat. Boleh pilih 10 out of 15. Kira campur2 la. Qila pilih purifying, scar, tightening, vit C & bsc! Best! Satu botol boleh pakai dalam seminggu. (10 botol = 10 minggu = 2 bulan 2 minggu) Ha gitu.

Cara pakai & simpan serum
  • Pakai selepas cuci muka, pagi/malam sebelum pakai apa apa krim.
  • Tuangkan serum di tapak tangan sedikit sahaja (4-5 titis), sapu NIPIS dan urut sehingga serum meresap ke dalam wajah. Untuk kesan yang cepat pakai pada waktu pagi dan malam. Jangan pakai dua jenis serum dalam satu masa.
  • Dahulukan serum yang merawat masalah jerawat eg:soothing/purifying/tightening.
  • Untuk parut, hanya pakai di bahagian parut. 
  • Simpan dalam suhu bilik. Jangan masuk peti ais/ terkena cahaya matahari.

Pros: Muka qila tak banyak berubah pun. Ada la jugak jerawat tumbuh bila stress tu tapi kalau letak purifying memang cepat kecut and bila qila terrrrrr picit jerawat tu letak lagi serum tu memang takde scar langsung. Tapi serious best! Lepas raya kalau kaya mmg qila akan beli lagi heeee. Suka sangat2. Purifying memang best! Memang lembab je rasa muka. Tak berminyak tak kering. Pastu serum BSC & VIT C best gila sebab muka qila dah sekata lah jugak sikit ehehe. Sunburn hilang dah sikit yay! Memang best tapiiiiiii
Cons: Cepat sangat expired nya. I mean once you open the botttle, kena habiskan within a week or two. Kalau tak dia akan bussuk and rosak. (but obviously bagus aaaa serum ni sebab takde pengawet gitu kan huhu). So tak puas sikit lah hehe.

Okay done review. Boleh beli dekat instagram @chocovanilicious  :-) 
Dia jual murah and original no worries! Hehe #Roadto3G! #GrowGlowGraduate! 

Friday, June 10, 2016

8 steps to finish Quran


  1. Betul kan niat & renew your niat often!
  2. Must be positive! You are capable ok?
  3. Make time for Quran. Plan. Don't wait for free time.
  4. Understand the Quran. Read the translation :)
  5. Find Quran buddies if possible, compete! 
  6. Seize the moment.
  7. Remain consistent. Istiqomah!
  8. Make doa :)
-
-
But yup. Don't rush. Don't do it for the sake of finishing the Quran. 
The consistency is what matter most. Give each and every letter its right.
The right to be recited correctly and beautifully.

It doesnt matter if you're slow, as long as you feel calm and happy reading it, 
INSHAALLAH YOU ARE DOING IT RIGHT!!!!! ^-^

Tuesday, June 7, 2016

7 Spiritual Productivity Habits.

  1. Recite 1 hour of Quran.
  2. Supplications before sleep! :D
  3. Zikir after salah
  4. Sunnah prayer
  5. Dhuha prayer
  6. Morning/Evening Zikir!
  7. Night prayer! (Terawih + Witr)

 Chaiyuk to #ProductiveRamadhan!

Friday, June 3, 2016

Eh habis dah first sem degree wuhuw!

*wish to insert more pics but nope bc i forgot nak selfie pre/post exam selfies*

Yuppie. Alhamdulillah berakhir sudah. Mcm tak sangka. Qila balik rumah pun rasa mcm balik weekend huhuhuhu. Tak sempat merdeka lagi ihiks!
Honestly, I dont know what to do.... Hahaha haritu focus sangat belajor tak plan pun nak buat apa 3 minggu cuti dkt rumah ekeke. Ingat one week before puasa ni nak makan puas2. Hewhew.

Tengok tengok eh harini dah 3rd June and then this Sunday night inshallah start terawih la kan? Pergh. So cepat masa berlalu huhuhu. 

Hm what else. Sekarang ni my to-do list qila is to :
  1. Khatam kan Oh My Venus & DOTS. (done done done!) OMG DOTS BEST! Unique. I expected too much but hey sangat simple sweet alahai tak banyak cheesy part but once it goes cheesy???? I meltz like an ice cream under the hot hot sun weh ahahahaha ok dah
  2. Khatam kan movies in my laptops and astro and latest movies yang qila tak sempat tengok wayang huhuhuhuhuhuhuhu sedih (including Zootopia BEST! Captain America, Xmen Apocalypse, Angry Bird) etc.
  3. Kemas bilik cecantik terus so nanti bila puasa focus ibadah je (hopefully) huhuhu istiqomah is very hard.
  4. Baca my library & reread my reading list on wattpads!!!!!!! Huargh wattpad sangat addictive T_T
  5. And idk.... Diet? Huhuhuhu nk kurus sikit untuk raya tahun ni. Tak pun kurus before my kakak's wedding heee. Mana tahu terjumpa jodoh masa tu ke kan huhuh k tak tak.
  6. Kalau bosan lagi...... MAYBE i'll rewatch repeat replay these 5 cute-romantic-mustwatch book-to-movie adaptations. Hoho

P/s; haritu kakak qila dah bertunang! Yay! Ok das all for this months. I'll blogwalking but........ macam takkan update je for bulan Ramadhan ni huhuhuhu. Entah!!!!? We'll seee! Ok take care everybodehhhhhhh. Because self care is veryyyyyy important ok?????