Saturday, June 11, 2016

Face Massage / Serum Sensual Plus

This is hands down one of my favorite skin treatments to do on a weekly basis. Stimulating and promoting blood flow to your face using these techniques is super beneficial for promoting healthy, vibrant and glowing skin by increasing oxygen and nutrients to your cells, helping to produce collagen which is great for anti-aging, smoothening and preventing wrinkles, reducing puffiness, defining your features as well as helping to gradually fade scars and dark spots.
Annie Jeffrey used serum for the face massage. Tu yg qila gatal nak try serum ni. So jom start review!

Sensual Plus Serum
Cairan yang mengandungi formula aktif yang berguna untuk memperbaiki struktur kulit.Mempunyai molekul yang sangat kecil dan mampu meresap dengan mudah kedalam kulit.Konsentrasi serum adalah 10X ganda daripada KRIM.
100% AUTHENTIC ,DIRECTLY FROM MANUFACTURER
100% NATURAL EXTRACT .. NO CHEMICALS ..NO PRESERVATIVES ..NO FRAGRANCE
100% SUITABLE FOR ALL TYPES OF SKIN AND EVEN SENSITIVE SKIN
100% MORE POTENT
100% MORE CONCENTRATED
100% GERMANY TECHNOLOGY
100% NEWLY IMPROVED FORMULA
100% MUCH MUCH MORE NATURAL INGREDIENTS THAN ANY OTHER GERMANY AMPOULES 

Disamping itu juga serum mudah utk di apply ke muka.Tapi seperti yang kita sendiri sedia maklum serum biasa digunakan di salun kecantikan rawatan muka.Digunakan sebelum atau selepas melakukan rawatan muka.Ia juga sesuai digunakan kepada yang gemar menggunakan make up.

Ada 15 jenis serum.
  • 1.Hydrating - melembabkan kulit dan utk keseimbangan kulit.
  • 2.Eye care - hilangkan eye bag, lingkaran mata hitam
  • 3.Collagen -kolagen supplement utk kulit yg lebih anjal
  • 4.Soothing -utk kulit sensitif
  • 5.Purifying -utk kulit berminyak & jerawat
  • 6.Scar - menghilangkan parut jerawat
  • 7.Oxygenating -pembekal oxygen terus ke epidermis kulit
  • 8.Tigthening - mengecilkan pori2
  • 9.Vit C -supplement utk mencerahkan kulit
  • 10.Ligthening - mencerahkan kulit
  • 11.Regenerating -cell renewal
  • 12.Anti-wrinkle - mengurangkan kedut
  • 13.Lifting - untuk kulit yg lebih tegang dan mengurangkan kedut
  • 14.Beauty Shine Care-mencerahkan kulit
  • 15.Bust Care -untuk ketegangan breast 
Ok, boleh beli by loose/ kotak. 1 kotak 10 jenis serum je boleh muat. Boleh pilih 10 out of 15. Kira campur2 la. Qila pilih purifying, scar, tightening, vit C & bsc! Best! Satu botol boleh pakai dalam seminggu. (10 botol = 10 minggu = 2 bulan 2 minggu) Ha gitu.

Cara pakai & simpan serum
  • Pakai selepas cuci muka, pagi/malam sebelum pakai apa apa krim.
  • Tuangkan serum di tapak tangan sedikit sahaja (4-5 titis), sapu NIPIS dan urut sehingga serum meresap ke dalam wajah. Untuk kesan yang cepat pakai pada waktu pagi dan malam. Jangan pakai dua jenis serum dalam satu masa.
  • Dahulukan serum yang merawat masalah jerawat eg:soothing/purifying/tightening.
  • Untuk parut, hanya pakai di bahagian parut. 
  • Simpan dalam suhu bilik. Jangan masuk peti ais/ terkena cahaya matahari.

Pros: Muka qila tak banyak berubah pun. Ada la jugak jerawat tumbuh bila stress tu tapi kalau letak purifying memang cepat kecut and bila qila terrrrrr picit jerawat tu letak lagi serum tu memang takde scar langsung. Tapi serious best! Lepas raya kalau kaya mmg qila akan beli lagi heeee. Suka sangat2. Purifying memang best! Memang lembab je rasa muka. Tak berminyak tak kering. Pastu serum BSC & VIT C best gila sebab muka qila dah sekata lah jugak sikit ehehe. Sunburn hilang dah sikit yay! Memang best tapiiiiiii
Cons: Cepat sangat expired nya. I mean once you open the botttle, kena habiskan within a week or two. Kalau tak dia akan bussuk and rosak. (but obviously bagus aaaa serum ni sebab takde pengawet gitu kan huhu). So tak puas sikit lah hehe.

Okay done review. Boleh beli dekat instagram @chocovanilicious  :-) 
Dia jual murah and original no worries! Hehe #Roadto3G! #GrowGlowGraduate! 

12 comments:

  1. Perghh..patutlah makin flawless.. ;)

    ReplyDelete
  2. alaaa bestnya. tak pernah pakai serum. macam nak je yang ini, hehe

    ReplyDelete
  3. Cambest je produk nie.. terbaikkk

    ReplyDelete
  4. kalau rajin boleh lah pakai T_T

    ReplyDelete
  5. Banyaknyaa serum dia. Nampak macam best je nih :)

    ReplyDelete
  6. Bagus sngt utk raya yg tk lama lgi

    ReplyDelete
  7. Bestnya tapi takut nak pakai serum.

    ReplyDelete
  8. Macam menarik tapi siqah tak pernah pakai serum. Pencuci muka biasa je.

    ReplyDelete
  9. Ada yg ckp boleh je letak dlm peti ais kalau nak tahan lama sikit sbb kalau tak, serum ni max boleh tahan 5hari je. Then awak ckp xboleh letak dlm peti ais pula. Pening n can u explain

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi awak. hehe yup. kita pun ada perasan jgk ada certain seller ckp boleh letak dlm peti ais. But my seller cakap takleh so i kinda listened to her huhu.

      Boleh je letak dlm peti ais asalkan tak beku je kut. Not 100% sure hehe.
      Sorry tak membantu!
      Pastu kita duduk hostel mmg takde peti ais pun haha. So mmg tak letak dlm peti ais pun lah jadi nya hee.

      Delete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!