Thursday, June 23, 2016

Eid is comingggg

Hihihi kemain kan nak raya dah! Tapi kena try so hard to please Allah in the last 10 days huhu. So these are 10 easy tips to a productive eid! 

  1. Takbir raya.
  2. Prepare your eid outfits earlier.
  3. Follow the sunnah before the eid prayer ;)
  4. EAT MODERATELY!!!
  5. Spread greetings of salaam.
  6. Visit family!!!!!
  7. Visit friends and neighbours!
  8. Increase your supplications.
  9. Stick to the good deeds.
  10. Exchange gifts!
Better kita siapkan baju apa semua kemas rumah terus slow slow. Nanti boleh focus 10 malam terakhir kan? :D And then kalau boleh kekalkan mana good deeds yang kita dah praktikkan dalam bulan puasa ni dan konsisten okay?
Selamat hari raya semua! Tak sabarnya nak stalk semorang punya baju raya hihi. Qila punya tema tahun ni ala ala Peach Salmon Coral Pink gitew. Ihihihih. Tema tahun ni uolls color apaaaaaaaaaaa uolls???

14 comments:

  1. salam amboi qila , haha excitednya

    ReplyDelete
  2. Heaa. Always remind ourself to eat moderately :) Happy Eid in advance !

    ReplyDelete
  3. Wahh nak raya dah kan. Haha kite pink pinkk gakk. :)

    ReplyDelete
  4. dah nak raya kan..semangat

    ReplyDelete
  5. erkk akak baru habis settlekan esaimen tak dan lagi nak pikir rayaa haha

    ReplyDelete
  6. macam sekejap sangat puasa tauu.

    ReplyDelete
  7. takpuas lagi bulan ramadhan T^T
    macam dekat sangat dah raya XD

    ReplyDelete
  8. Tahun ni tak dak baju ghaya. Tapi kita buat baju dinner hari tu sebagai baju ghaya. Hewhewhew.

    ReplyDelete
  9. sedih pula ramadan tahun ni makin nak berlalu.

    ReplyDelete
  10. thanks for the tips sis!
    #teambajurayapurple hihi

    ReplyDelete
  11. trima kasih share...meh amal smua..jgn share n baca je..ehem

    ReplyDelete
  12. Seronoknya nak beraya! Best2! Tema baju siqah warna coklat :)

    ReplyDelete
  13. nice sharing! tema titew green, x de jodoh lagi tahun ni huwaaa T__T

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!