Friday, March 18, 2016

Cara pilih jodoh. Eh.


Pilihlah jodoh dengan dua cara. Pertama, jadilah orang yang baik. Insya-Allah, kita akan mendapat jodoh yang baik. Kedua, ikutlah pilihan orang yang baik. Orang yang baik akan memilih yang baik untuk jadi pasangan hidup kita.       —  Ustaz Pahrol


Pssst: Gambar tu cute gila kan? Ahaks. Terjumpa lagi dekat Twitter. 
Perfect caption dia mcm "Dah ready???"

HAHAHAHAHA. Of course la dah ready nak kahwin wuhuw! Eh tak tak. It's just that the picture. So cute i cannot betul la hiks. Nak pilih jodoh mende nya takde benda nak dipilihkan pun sebab takde calon uhuhhu. OKbai!!!
Salam jumaat semua hihi. Jgn lupa kahfi tau tau tau! Okaiiiii baiiiii

23 comments:

  1. Tu gambar hasil lukisan ain hafizah lavendra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. omg thanks! oledi put the credit there :D

      Delete
  2. hahahaha comelnyaaa >< tapi takut nak kahwin. LOL.

    ReplyDelete
  3. macho btul llaki dlm gmbr tu..haha... drama sgt

    ReplyDelete
  4. Auwwww. Cute jerk gambar lukisan tu. ♥ :)

    ReplyDelete
  5. comel je lukisan kartun ni. hehehe. lelaki tu pulak hensem ! Hehehe :P

    ReplyDelete
  6. Eh ingatkan dah jumpa calon tadi. Hahaha. Semoga dikurniakan jodoh yang baik2 dan cecepat kahwin. Eh. Jumaat ni moga2 ada barokahnya di situ :P

    ReplyDelete
  7. Aipp. Jeless betul tgk lelaki tu hensem macam watak anime. Haha
    Upps. :P

    ReplyDelete
  8. sipu2 malu plak pgantin prempuan...sweetnye sweetnyee...

    ReplyDelete
  9. HAHAHAAHAHAHAH comelnyaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. lahhh ! patutlahhh macam bau nasik minyakk bila masuk blog kak qilahh ni. hahahahhaa. dun worry akak. watlek watpiss ja. takda calon takpa. asalkan kita tak tlg jaga jodoh org lain.HAHAHA. yg penting, prepare ourself for the right. chiaa chiaa. :P

    ReplyDelete
  11. amboii.. hahahaha... ^^

    jemput join segmen shawal.. :D

    http://www.mohdnoorshawals.com/2016/03/SegmenBlogwalkingBloglist3.html

    ReplyDelete
  12. aloloooloo..ada je calon tu hihihikss

    ReplyDelete
  13. comelnyaaa. hehehehe. be good the get the good one^^

    ReplyDelete
  14. Alolo comelnya.... C'mon, where's my lost superman! Why does it takes soooooo long I also don't know. Haha

    ReplyDelete
  15. Ehem,..kita tak jumpa lagi... ;)

    ReplyDelete
  16. Cute gambar tu qilahh. Ase nak grabb pun ada. Heee. Dah jumpa laa tuu. XD

    ReplyDelete
  17. so sweet <3 laki tu hensem sgt! hahaha..

    ReplyDelete
  18. hahahaha wow lawa gile lukisan tu and terus terjah website ain tu yeah so cool!!

    ReplyDelete
  19. salam! amboi comel nya ! :)

    qila dah sedia jangan lupa jemput akak

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!