Monday, February 8, 2016

Has anybody seen The Boy?

I saw The Boy yesterday not expecting too much from it, but I was pleasantly surprised! I really enjoyed it! A solid horror film, I recommend it to anyone who’s tired of movies that overuse gore or show far too much to be spooky. 7/10!!!! Very unlike what you’d expect. And there’s a pretty great twist, which depending on your movie background and expectations for this movie, you might not expect.
I liked it, good plot, actors and setting, but I need to discuss it with someone else who’s seen it. Haha the rules tho : 
1. No Guests
2. Never Leave Brahms Alone
3. Save Meals in Freezer
4. Never Cover Brahms Face
5. Read a Bedtime Story
6. Play Music Loud
7. Clean the Traps
8. Only Malcolm Brings Deliveries
9. Brahms is Never to Leave the House
10. Kiss Goodnight
The Boy (2016) is the second major horror release this year.
This flick is odd, a little slow and great. The last 10 minutes is ridiculous. I loved it. 
I would actually highly recommend it personally, like it’s not all that scary especially if your a doll collector. Still I want to recommend it because it was visually pretty and way better then the trailer lead me to believe. Thank you KLIPS for the free tickets! Wiwiwi.
But seriously, go see that movie! And that twist ending though. Did not expect. Haha. Best!!!!!! Siapa cakap tak best tu mak dia hijau hahaha. I mean, it was OKAY je la. Takde la hambar sangat :') hihi. Banyak aspects were not crystal clear, maybe tu yg boring tu but overall it was fineeee ok i loved it! Bye. Thanks KLIPS!!!!!! Hihihihi
P/s: This is my first time watching horror movie in cinema and alhamdulillah i survived. Lol. 

23 comments:

  1. pergh! bestnya ada tiket sponsor..tu lah macam nak tengok cite ni...pi cam sheram pulak...huhuhu

    ReplyDelete
  2. tak tengok lagi, akak penakut nak tengok haha

    ReplyDelete
  3. wuu, mesti susah nak tidur malam ni XD

    ReplyDelete
  4. You make it sounds amazing . maybe i'll see it soon ^^

    ReplyDelete
  5. bukan peminat citer horror.. hhahaha. tapi kan..da baca review blogger namee..heeee

    ReplyDelete
  6. I'll drink to your opinion cuz I love this movie tooo.... !!!

    ReplyDelete
  7. best. saya pon dah tgk. mmng unexpected :D

    ReplyDelete
  8. pffttt tak pernah tengok horror haha taksuka sigh

    ReplyDelete
  9. alaa tak tengok lagi....akak suka cerita seram ni

    ReplyDelete
  10. hensem gak boy tu. flawless. lawak bila baca twitter yg tu boyfren annabelle :D
    macam best je kan. tp BV xbrapa sangat layan horror2 movie nie T^T

    ReplyDelete
  11. omggggg bestnyaaa, nak tengoklah nanti :D :D
    comel jugak boyfriend annabelle.
    hahah
    Rules no 11 : Cakap saya comel sebelum saya tidur. >_<

    ReplyDelete
  12. Laaa, best ke? Ramai je yang kata tak best. Berbelah bahagi nak tengok ke tak sekarang ni.

    ReplyDelete
  13. Nak tengok tapi macam sheraaaaammm laaa pulak. ! Mata budak laki tuuu cantik !

    ReplyDelete
  14. Eeee macam seram je Qila hahhaha. Suka tengok movie gini tapi kalau kat cinema tu mesti muka ni je haaa yang menjerit TT_TT Ugh please la.

    ReplyDelete
  15. Saya ada baca jugak review kat blog sis namee. Dah tahu dah akhirnya macam mana walaupun tak tengok. Daripada nak tengok terus macam malas.. Kehkehkeh..

    ReplyDelete
  16. dah tengok! bestt

    btw, jom join :)

    http://salinasafea.blogspot.my/2016/02/giveaway-novelist-to-be.html

    ReplyDelete
  17. baca post title dah agak mesti filem the boy.. hihihiih.. tak berkesempatan lagi cik Qilaa.. Mungkin tunggu available untuk di download je..hihihih... ingtkan mcm crite annabel tu.. hihihihih...

    ReplyDelete
  18. singgah + follow google+ sini.. wah nak try jugak ar tgk movie ni.. cam best jeeee tq share ! ^^

    jemput join GA shawal.. ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  19. tak sanggup nak tengk kalau kat movie sebab besar sangat macam dia ada depan mata T.T

    ReplyDelete
  20. Memang tak lah nak tengok. Hahahah! Serik dah tengok the gallows dekat wayang hari tu. Kahkah !

    ReplyDelete
  21. huhu..takut nak tgk cite seram :(

    ReplyDelete
  22. Sumpah taknak tgk horror movies in cinema! :'O

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!