Tuesday, February 16, 2016

Aloe Vera Soothing Cooling Gel

Wuhuw! Finally siap pun post ni ececeh. Yassss. Qila sempat pun borong aloe vera gel ni haritu dekat Aeon Setiawangsa ehehe. Qila beli from Elianto tau tau. Hehe bersepah je aloe vera ni sekarang. Nak beli? Online ada, Nature Republic ada. Just cross our finger mengharapkan yang kita beli tu ori jelah kan hikhik. Dulu tak silap dalam Rm30 but now wah wah wah RM19.90 je wuhuw! And yes, siapa je tak suka bila BUY 1 FREE 1 LAH, BUY 2 FREE 1 LAH HAHAHA. So tempting ok. Ugh. Haha.
Big thanks to kak Rrai cantiks sebab dia pun jual Aloe Vera ni okay! Pls buy from her bc she's selling these very cheap okay. Huhuw. Qila sebab malas nak beli online tengok tengok kawan share he he he apa lagi kan kan. Hahah!

How to use best aloe vera gel? 
  • Hehe qila guna dekat muka and kuku and tangan and kaki je. Hahaha. Best best best! Tapi sayang betul, kalau dekat rumah boleh letak dlm peti ais so bila pakai tu PEHHHHHH sejuk super cooling and soothing weh. But it's okay. Tetap best! 
  • And alhamdulillah, my oily face macam otw to -> normal skin woot woot! Best nya. Tak super oily and annoying dah aaaaa best best! TT_TT Best!
  • Tak melekit langsung oi. First nak apply tu je of course la melekit. Pastu bila start absorbs kan. Ya allah lembut je my face awwwww. Rasa nak cubit pipi roti ayam sendiri banyak kali but NO NO NO do not touch our face selalu ok nanti acne prone kihkih.
Seriously, it's a must have! I wear this 3 times per day hahahaha tamak gila! Pagi pagi lepas cuci muka mandi bagai qila apply. And then balik class sebab panas kan. Eceh acah sunburn gitu. Pastu before nak siap siap tidor! Wuhuw. I'm in love. Thanks Rrai. Lepas baca dekat blog Rrai based on her re-view qila pun tergoda. Haha. Awak awak semua bila lagi hui.
Anyway, untung la siapa ada pokok Lidah Buaya dekat dekat rumah. Natural remedies gak ah da bez dot comz! Takpun kalau malas nak tanam pokok tu boleh order dekat Rrai chantiks (bajuwarnacoklat.com/) hihu. Macam nak beli lagi pastu nk buat giveaway je. Macam jela :P Hewhew.

19 comments:

  1. Emmm. Macam best je. Macam best je. :3

    ReplyDelete
  2. qilaaa. hazy pun tetibe tergoda dah ni. i'd better try it soon

    ReplyDelete
  3. Already got mine, today, at the same place as yours (since itu yang paling dekat!) because of your prev entry! haha. Thank you, Qila. Best sangat produk ni, selamat sikit sunburn I :D

    P/s : Datang Setiawangsa tak bgtau! Hahaha

    ReplyDelete
  4. Ehe kak Nad dulu time awal awal baru keluar terus beli kat Nature Republic pastu cam emmm malas gila pakai sekali pastu hilang mana tah hahahhaha. Malas aaa natural remedies lambat berkesan :B

    ReplyDelete
  5. alahai comelnyaa qilaaa nii. memang best pakai aloevera!

    ReplyDelete
  6. macam nak tampar je muka first tu hahahaha wehh kita sama lah. cha pun pakai bendaalah ni jugak. cool gila

    ReplyDelete
  7. sy pakai jugak utk kulit kering time musim sejukk, :D

    ReplyDelete
  8. Aritu jenjalan cari tapi tak jumpa lagi.. haa memang jeles sgt dgn qilehhhh!! Hee

    ReplyDelete
  9. Suka juga akak guna aloevera...dulu da tanam tpi da mati hhihi

    ReplyDelete
  10. Pernah pakai dulu.. memang best tapi tu la mula-mula ja excited lepas tu malas dah nak pakai..hihi..

    ReplyDelete
  11. tengok roommate akak beli The Face Shop Aloe Gel yg besar haha teringin nak beli satu lepas cuba dia punya :)

    ReplyDelete
  12. hmm akak pun dah rasa tempted ni siapa nak jawab ni?

    ReplyDelete
  13. Sampai kan aku yang laki pun pakai benda alah ni.. hahaha. aku pakai kat badan dan muka sebelum tido setiap hari. Tapi aku suka bau bodyshop punya dari elianto ni. hehe

    ReplyDelete
  14. macam nak cuba pula hehehe

    ReplyDelete
  15. wah bestnya! Dari oily skin ke normal skin eh nak try nanti ;)

    ReplyDelete
  16. Dah lama tak pakai aloe vera gel T____T

    ReplyDelete
  17. i got this tadi kat Aeon AU2 gak..dekat je ngn umah...balik2, terus apply kt muka..fresh..cool and lembutkm our face..jatuh cinta dkt this product..haih..

    ReplyDelete
  18. Apa beza aloe vera elianto dgn nature republic? Sorry just asking tapi dari elianto ni ori tak coz ada beli tp waswas nak pakai...

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!