Thursday, February 25, 2016

A Pie Thing Cafe, Damansara

Hahahah pahal aku hodoh sangat di situ. Ah whatever. The point is, Qila finally merasa Chicken Pie dekat A Pie Thing ni ha. Ni lepas event Chiba Sweet Potatoes tu ha! Lepas jalan gi shopping sikit shawl (sikit je) dekat Jalan Tar qila terus ke sini wiwiwi
Aaaaaahahaha rasa mcm eeeee pie je ke? Eee takde nasi ke. Hahahahah tengok tengok bermacam jenis pie ada dekat sini weeeeeeh sedap sedap lak tu T_T Kakak qila dah khatam semua pie dah ha. Haha over. Sebab dekat dengan tempat kerja dia boleh cite ah kan. So yeah, finally she brings me here!

The place is okay lah. Idk. Asal boleh duduk tu kira ok lah kan? Hahahah. Comfy enough for me. Cerah pun cerah. Nak tangkap gmbr pun lawa ihihi.
So many pies lah. Salted egg pie, chicken pie, chocolate pie, berry pie, etc.
But im not into sweet stuffs sangat so qila pilih.........................
  
Chicken Mushroom + Gravy & Dark Choc Smores!!!!!
Oohhooooooo ni pun sedap gilaaaaa serious! The pie takyah cakap ah. Memang crust dia crunchy lembut rapuh ya allah kecur liur oi. Chicken Mushrooms di sorok Mashed Potato + Gravy! Sedap sesangat mmg so nyums! The sweet and savory pies are delicious and creative in flavor haih!
Ya allah ya tohan. This is the first smores pie qila makan and it's awesomeeeee!!! The marshmellow kan eeeeeeee so fluffy im melting inside!!!!! Seriously, dah pergi sekali akan nak pergi lagiii. Because it's totally worth it okay. Serious T_T must go here for the 2nd 3rd time bc im in love. Kalau check instagram @apiething dia kan peh peh peh hahah!
Weekdays: 12-11pm / Weekends: 12-12am / Closed on Mondays  
https://www.instagram.com/apiething/ - https://www.facebook.com/apiething 
128G, Jalan SS21/35, Damansara Utama
P/s: Harga qila lupa senanya sorry sorry!!! But untuk pie tu dlm RM10 excluding Gravy + Mushroom. Bila masuk GST bagai erm erm gulp gulp jugak lah nak bayar. A bit pricey for just a 'PIE' but it's super mengenyangkan and worth it!!!!!!!!!!!! <3 Nasib ada future bro in law. Ha gitu. 

25 comments:

  1. Sedapnya, dekat nasi lemak village ke ni. dari kl ke du, makan makanan lazat, best life :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yekeee alaa qila tak tahu hihihihi best kan. Alhamdulillah nikmat hihihihi

      Delete
  2. qilaaa qilaaa qilaaa hmmm bestnya dapnyeee. price cemana qila ? pls respond asap xD
    akak plan dah niiii ihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. A bit pricey for just a 'PIE' but it's super mengenyangkan and worth it!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

      Delete
  3. Akak tergoda, Qila! Semua nampak yummy!

    ReplyDelete
  4. sedap nye pie pie pie pie tu....

    ReplyDelete
  5. Kalau pergi sini mahunya bermain dengan napsu nak makan pie yang mana. Hahahaha !

    ReplyDelete
  6. y u do this to mehhh qilaaaa. nampak sedap je. i cant imagine if i live in kl!! memang duit byk habis untuk makan je kot x'D terus rasa mcm nak book tiket and fly now je x'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhu betul lah tu. Jgn terbang siniiii nnt duit habis kat makan no noooo hahahaha

      Delete
  7. tengok pun dah rasa dah dia punya sedap halamak takleh jadi ni qilah, bila nak belanja? hahaha. brother in law pun hensem eh, gurau je. hahaha.

    ReplyDelete
  8. wow nampak sedap sungguh, qila masa ni laa nak paw bakal abg ipaq tu kan.. mesti dia layan punyalah nak ambik hati la katakan hihi >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihhih!!! Betul lah kak ana!! Masa ni lah qila akan pau dia hahah! Thank uuuuuuu for suggesting hihi <333

      Delete
  9. why qila whyyyyyyyyyyyyy? knp selalu sgt buat kite lapar tgk makanan niiii???? erhhh jealous k T_T nampak sedap sgttttttttttt

    ReplyDelete
  10. Weiii nmpk sdp sgt la qila..untungla da org spend hihi mahal tu

    ReplyDelete
  11. sedapnyaaa pie, the way u explain it qila, im drooling HAHHAHAA
    macam nak makan sekarang je T^T

    ReplyDelete
  12. oit oit qilaaa. bakpenye la sokmo ni mengecurkan ayaq liuq niii. sedappp smores tuuu T^T

    ReplyDelete
  13. sedapnyaaaa hehe akak tak pernah makan sana lagi :) nanti bila dah offical jadi brother-in-law makin kerap la dibawak makan sana sini :p

    ReplyDelete
  14. ya ampun sedap nya pie tuh... aiii baru buka ka apa tmpt nii.. jeles tgk qila makan... so sweet sbb ada org lanjer... ^_^

    ReplyDelete
  15. Alahaiiii yang oiii. Yang tak ada future bro in law ni cemana? Sape pulak belanja? Hahahaha :D

    ReplyDelete
  16. qila tau tak kite ni mmng suka gila dgn pie T^T thanks for the review, nnti boleh serang kedai ni!

    ReplyDelete
  17. aish..cerita makan jak ni..huhuhu bila nak cerita qilah nak kahwin pula hihihihk

    ReplyDelete
  18. Ya Allah, habis diet hakak masuk sini! :D

    ReplyDelete
  19. ala. sy baca post ni masa tga lapar. teringin sangat ni.

    ReplyDelete
  20. Qilaaa. Akak jrg makan pie. Tapii bila tgok jadi kecurrr plakk.

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!