Wednesday, January 27, 2016

W.w - Forgive & Forget


How many times should we forgive a person?
-
As many time as you would like Allah to forgive you.



Haih. So deep. Pernah tak kita rasa dendam? Of course pernah. Rasa geram je rasa mcm eeeee! So... Ingat, before tidur tu maafkan everyone yang pernah buat salah secara langsung/ tak langsung dgn kita. Siapa lah kita ni taknak maafkan orang. Ego betul. Hiks. Goodnight. Qila maafkan everyone yang pernah ter mengumpat qila/ tersindir qila/ terbenci qila/ ter suka qila/ eh. ter ter ter lah. It's okay. I forgive you :) Gituw! And whoever yang read my blog, qila mintak ampun bebanyak! I'm so so sorry? Please forgive meeeeeeee if ever hurt u with my words/attitude/whatever  </3
Because...... Sometimes words do cut deep. And they hurt :(
 #scheduled post ;) @ uia (still taaruf week) *sending help* hikhik goodnight! :")

20 comments:

  1. Yup, so true. Memaafkan adalah yang terbaik walaupun kadang-kadang susah untuk kita buat :)

    ReplyDelete
  2. Salam sgt deep. Selamat menempuhi sesi taaruf qilah

    ReplyDelete
  3. saya pun ingin meminta maaf if saya ada buat salah silap

    ReplyDelete
  4. i love the quote that u shared :)

    ReplyDelete
  5. Good luck on your taaruf week syg kak fairuz! Fighting!!! :D
    InsyaAllah. Maaf tu pengubat segalanya. Setelah memaafkan, barulah masa yg menentu. Semoga kita sama-sama jadi orang yang pemaaf meski payah (ikut situasi). Good night, my darling! :')

    ReplyDelete
  6. Alamak. Terkena terus kepada hati ni. Nampaknya akak kena belajar memaafkan seseorang.

    ReplyDelete
  7. Deep sgt. Kalau nabi dulu lgi teruk org sakitkan hati dia.. Semoga kira sentiasa jdi org yg pemaaf :)

    ReplyDelete
  8. Same here...so sorry for everything :(

    Selamat kembali ke sekolahhh...eh..hahahahhaa

    ReplyDelete
  9. Ayat yang sangat deep ! Huhu. Fatin pun dah banyak terasa hati sebab selalu sangat disakiti. Dan akhirnya Fatin belajar untuk memaafkan, cuba memaafkan seikhlas yang mungkin, walaupun tu sebenarnya susah sangat. Well, kita pun nak orang lain maafkan kita jugak kan? So, let's forgive and forget each others' mistakes :)

    ReplyDelete
  10. Thanks for the reminder T_T Selamat menempuhi hari-hari mendatang! Hihi

    ReplyDelete
  11. i mmg jeni berdendam sangaaattt. it takes a looongg time dan payah nak igtkan diri every second yg its not worth it T.T

    ReplyDelete
  12. memang betul, kita harus berlapang dada untuk memaafkan dan melupakan :)

    ReplyDelete
  13. Kita harus membiasakan diri untuk bersabar, memaafkan dan saling mendoakan

    ReplyDelete
  14. betul kak qila, bila sakit hati terus berdendam, tapi, maaf tu susah. hmm

    ReplyDelete
  15. sangat mengingatkan kepada akak huhu...perlu lakukan setiap hari, InshaAllah

    ReplyDelete
  16. #Deep. Deep sangat ni Qila T_T I forgive youuuuu. Please forgive me too muah! :*

    ReplyDelete
  17. ololooooo. me too tau baby. hm lama tak singgah sini, sibuk sikit skrg. rindu nak baca celoteh akak comels huhu

    ReplyDelete
  18. T.T Jie nak mintak maap jugakk. sebab dah lama tak jenguk blog nieeee. huaaa. huhuhu.

    akak dh busy kt uia ye? all the best akak. ^^ keep positive okeh? miss u :)

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!