Tuesday, January 19, 2016

When reading... :')


When reading, we don't fall in love with the characters' appearances.
We fall in love with their words, their thoughts and their hearts.

We fall in love with their souls.
                                                                                         - Anonymous.

Sorry, my title might be a bit vague. Honestly, I didn't want to make it too long.

"How do you imagine characters when you read a novel? 

Well, honestly sometimes I have a problem with imagining characters from books. Hihi. Sooo, I tend to think of any Hollywood/Bollywood/Malaysian actor that matches the description given in the book. Makes it easier for me as the story progresses. Because in real life, susah kut nak match kan haha!

Retis yang qila suka imagine: 
Channing Tatum, James Bond, Aaron Aziz, Christian Grey kalau jenis org kaya perfect tu,
Remy Ishak/Azrel Ismail kalau definition tall,dark,handsome, 
Thor,Zac Efron kalau blue dazzling eyes. Hahah!
Ian Somerhalder kalau watak bad boyzzzz omagad so hot hahah ramai lagi but i cant remember lol qila lool.

And yes, sometimes qila tak imagine pun. Just asalkan dpt bayangkan that guy with me. Eh. Wait what? Hahah! I mean there's no specific face. In the end, i don't fall with the characters' appearances, i do fall for his words, thoughts, efforts, souls. Pheww. Acah betul aku. Gitu kan. Hahaha. Bye.
Takde ke sesape yang fall for my words? Hm. Delete ah blog ceni. Hewhew. Hell nahh. Seminggu je lagi nak masuk uia. Bye blog, bye bilik bersepah, bye washing machine, bye dryer, bye internet laju, bye bye everyone, bye. Hm cmane nak cakap bye dekat umi and abah ni aaaaahahaha damn :(
HAHAHAHA OVER LAH KAU QILAH WOI. RUMAH KAU DENGAN UIA TU 10 MINIT JE PUN??? PATUT LA UMI MENYAMPAH TGK KAU DKT RUMAH DASAR ANAK GEMUK CLINGY SO ANNOYING. OH GOD! lol yeah, lupa pulak uia dkt dgn rumah ahahahaha! Lepas tengok bio dekat tepi tu baru teringat. Eee bodoh nya aku pepagi ni omg. Someone pls slap me hard. Toodles.

31 comments:

  1. salam , hahah, qila qila :)
    enjoy la life kat u nanti insyaAllah banyak sangat qila akan belajar :)

    ReplyDelete
  2. haha setuju setuju! tapi akak taktau nak describe camne kalau akak bayang. biasanya imaginasi sendiri, takpun muka pelakon hensem tapi campur campur haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa yeee!!! Dia mcm eh tadi bukan pelakon ni ke. Eh tukar lah hahahahahaha!!!!! Campur campur pun boleh je kan :p hiks

      Delete
  3. suka kalau membaca, memang hanyut terus dalam buku

    ReplyDelete
  4. sebab itu kot bidalan mengatakan membaca jambatan ilmu

    ReplyDelete
  5. tapi mmg kena pandai bayangkan barulah best cerita tuu..hahahaha..jangan nak over sangat sedih tuu...sekeh kepala kang..tau laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha baik kak sally <3333333

      Delete
  6. Hahaha betul betul baca je tapi dalam otak dah jadi drama bersiri, lol.

    Dah nak sambung study dah diaaa hehe untungnya dekat dgn rumah T_T Goodluck qilah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe alhamdulillah dekat :p Thank u fieyqa hihi <3

      Delete
  7. Kalau baca buku/ novel selalu bayangkan karakter dia. Hahaha !

    ReplyDelete
  8. agreed !! XD Kdg kata2 tu yg buat kita jatuh hati. bkn orgnya. kuikui ^^

    akak ! uia seriyesly? Jie nak sambung stdy situ jgk. doakan eh. :) boleh kita mengedate nanti. hee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious la huhu. Boleh boleh! Yassss dah jumpa dak dak uia lagi hiks <3

      Delete
    2. waaaaa hahahaa doakan jie eh. tunggu result spm. doakan plis doakan ! nak sgt future kat uia XD

      Delete
  9. Kak qila boleh bayang muka retis? Oh maiii... kalai Fitri, bila bayang reti je mula menyampah dengan buku tu. So, Fitri imagine watak tu sendiri. Tapi kalau nak describe rupa dia memang c dapat. Tapi memang tak dapat kalau nak bayang reti. >_<

    ReplyDelete
  10. Lari topik sat. Kat sini kalau nak download Bajrangi Bhaijaan --> http://vplaytv.me/3959/bajrangi-bhaijaan-2015/

    ReplyDelete
  11. Selamat menuntut ilmu qila @_@.. Kak ima, suka aty je imagine. Hahahah

    ReplyDelete
  12. Setuju sangat dengan apa yang anonymous tu cakap. SR pun kadang-kadang bayangkan someone bila membaca. Konon-kononya berangan yang hero tu ada dengan kita. haha. Azrel Ismail tak tinggal eh? Haha.

    Qila stay Gombak kan? One day kalau ada rezeki kita jumpa k? Study rajin-rajin!

    ReplyDelete
  13. haha.. ian gojesss... ni cita mcm nak g jauh... upanya rumah dekat je. LOL

    ReplyDelete
  14. klu baca novel memang rasa diri macam heroin dah...masuk terus dalam cerita

    ReplyDelete
  15. yupppp, sangat setuju. :D
    BV selalu imagine random guys je based on characteristics. :D HAHHAHA

    ReplyDelete
  16. Ha mesti la imagine watak hensem. Tapi tak pakai retis la hahaha. Apa pun benda yg buat kita fall kat character tu, dia punya personality <3 --Help dah TER-berangan ni.

    Wah UIA. Peh bestnya dekat, boleh selalu balik haha

    ReplyDelete
  17. Mstila kna bygkn diri dlm crita tu baru ada aura hihi

    ReplyDelete
  18. Hahaha kdg2 byg je ape2 hahah.

    Wardah dulu masuk uia gak tapi sekejp je

    Best gt blaja uia. Best best!

    ReplyDelete
  19. Watak di dalam novel (cerita) sentiasa sempurna di mata. :)

    ReplyDelete
  20. Sy tak pernah imagine sesapa kalau baca buku. Hehe. Just enjoy the story.:))

    ReplyDelete
  21. OMG, so true... when reading story, we never tend to fall in love with face.. characteristic of the chara.. <3

    omg!!! I really love Ian!!!!! Badass looks erghhhhhhh.. kidnap him* ahahahaa

    ReplyDelete
  22. hahaha kita tak sama. ecah punya karakter lagi melampau. haha well ecah always exaggerated

    ReplyDelete
  23. Selalunya bila baca buku jadi macam ni lah. Wehehee

    ReplyDelete
  24. Mak aihhh, seronoknya sekolah 10 minit dari rumah!

    ReplyDelete
  25. kalo huda baca novel, terbayang artis malaysia, indonesia. sbb tu huda frust aaron aziz yg blakon citer adam dan hawa, huda imagine a tall with bright skin. pilot kan? haihh heroin plak nadia nessa, oh peliss laa its broke my heart so muchh aaaa.

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!