Sunday, January 24, 2016

5 cute-romantic-mustwatch book-to-movie adaptations

Haha yes! Im so gonna do this muahaha! Sorry kalau ada yg menyampah but honestly? I COULDNT CARE LESS. hiks. Okay. Since qila dah cuti mereput dalam rumah for idk 2 months? Hahaha I just cant stop searching for these kind of genre movies. (hopeless romantic?) hell yeeah.

Okay! Anyway!? Sorry tau qila malas nak bagi trailer hihi. Beautiful movies starts now 😍😊💞

FLIPPED (2010) - by Wendelin Van Draanen
this movie is sosososoooooo damn cute :( cerita ni pasal family, love, avenged, hatred, life and yes. Love ;) hiks. Sangat recommended kihkih. Sebab no +18 punya scene hihi. Sangat sangat cute! Pls tengok hihi. Sooo many morals yang qila dapat hehe. Pasal how we treat oku people, best best best!

THE LONGEST RIDE (2015) - Nicholas Sparks :')
Ohoho this one. One of the best. Seriously. Ada 2 love story. Haih. Must watch! :( Best sangat sangat lah hihi. Pasal cowboy handsome nak mati and a nerd student girl yang dilemma nak sambung interns orrrrr support boyfriend dia hihi.

PS: I LOVE YOU (2007) - Cecelia Ahern!
I loved you yesterday. I love you still. I always have and I always will — Ps: I love you
Dang!! Suami dia mati. So she lose hope. But her husband just know how to deal with it. Before dia mati, dia dah ready dah bagi surat cinta untuk her beloved wife awww. I really love this one. Hahaha! Start2 je dah berair mata teroxx hahah. In the end, move on la. Cari la new husband hihi.

A WALK TO REMEMBER (2002) - Nicholas Sparks 

Ahaha. Best! My all-time favourite movie. First movie night dekat UIA hahah! Girl tu sangat pristine. Suci gila. Haha! Boy tu sangat syaiton!!! But it's funny how a very very shy girl could get the bad boy stuck in her huh uwww. Hahahah! And, sadly the ending memang nangis. Qila terkejut gila first time tengok tu sebab *sigh* Unexpected ending :(


THE NOTEBOOK (2004) - Nicholas Sparks 
It was an improbable romance. He was a country boy, she was from the city
She had the world at her feet, while he didn't have two dimes to rub together.
Nicholas Sparks — 'The scariest thing about distance is that you don't know whether they'll miss you or forget you.'
Whoa. The Notebook ni memang femes pun kan. The sensation. The love. Between them sangat wow. Tapi sebab lelaki tu miskin, it's a big NO! Ha pastu ending pun sedih ish. Benci betul haha. But perfectly imperfect la movie ni ehe.

Okay that's all from me hihik. Toodles. OH BTW! 3 of them are by ->Nicholas Sparks. Why la pakcik. Why your otak is so damn romantic hahahahah. How can you make this kind of books? Ugh. Sumpah qila ingat Nicholas Sparks tu perempuan hahaahhahah! Rupa2 nya lelaki ish.

27 comments:

  1. Akak tahu P/S I love you dengan A walk to remember je.. itu pun tak pernah tengok.. hehe.. how about Fault In Our Star?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tfios sgt femes so malas nak masukkan hikhik

      Delete
  2. A walk to remember! it's one of my fav movies, suka scene mandy moore nyanyi lagu only hope hahahaha :D

    ReplyDelete
  3. patutlah ramai kawan2 saya rekomen cerita2 cenggini... siap save movie a walk to remember untuk saya lagi XD hehehe i'll gonna watch it!

    ReplyDelete
  4. sy suka citer a walk to remember,,hehe

    ReplyDelete
  5. ps i love you tu tak berapa nak minat sangat tak tahu kenapa hahaha tapi a walk to remember dengan the notebook memang all-time-fav! baru je few days before tengok lagi sekali the notebook untuk kali yg ke tak tahulah berapa T_T

    ReplyDelete
  6. wahhh qilah dh bg mpvie list utk tengok . kena cari ni heheee

    ReplyDelete
  7. ada yg akak tak tengok lagi, tapi sekarang paling tunggu Me Before You the movie. serius mesti menangis tapi buku dia best gila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me toooo!!!!! Jom tgk sama sama nantiiiiiiiiii ihihi

      Delete
  8. omg teringin nak tgk :(((

    ReplyDelete
  9. The Notebook je kakcha penah tengok. SEDIH GILAAAA. Yang lain i will definitely watch soon!!!! Macam best je nak layan perasaan lahhhh huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriously kakcha? Hmm mohon layan perasaan ASAP HIKHIK

      Delete
  10. The truth is tak pernah tengok novel movie yang you mention it up there , but it looks like it worth to watch/read . Well then , I should give it a try :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. The truth is, takyah tengok pun takpe bcs u're a guy!!! Tengok dgn isteri later je okay!!!

      Delete
  11. pernah dgr tajuk jela, ceritanya belum tengok lagi :p thanks! boleh donlod niii

    ReplyDelete
  12. macam menarik list movie yang qilah bagi =) bukan macam dah kan...memang menarik...klu bkelapangan nnti tgk laa..ohya! psi i love u tu..pernah tgk..syok..

    ReplyDelete
  13. hahahaha..tak penah tengok walau satu.. huhu..

    shawal singgah sini ye kak... jemput join segmen shawal.. ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/01/SegmenBlogwalkingBloglist2.html

    ReplyDelete
  14. omg FLIPPED I LOVE !!!!! comel sangat dorang tu !!!!!
    bryce & juli sitting on a tree !!! K-I-S-S-I-N-G !!!! (ter-over lak)

    isk tingin sgt tengok the notebook walaupon femes. kat tumblr belambak tgk hmmm. tapi imej Regina George dia tu akak still takleh move on bhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. K I S S I NG!!! HAHAHAHAAH COMEL GILA FLIPPED EEEE HAHAHAH <3
      Yeeeee samaaa. Sbb tu qila letak notebook last sekali sbb Regina George kihkih.

      Delete
  15. lepas ni nak cari movie a walk to remember tu. macam best jeeeee >.<

    ReplyDelete
  16. tak pernah tengok pun...kesiannya lah akak ni hahaha

    ReplyDelete
  17. takpernah lak tengok. tapi BV takberapa suka movie jiwang sedih2 nie T^T
    nak yg happy2 je ^^,

    ReplyDelete
  18. Omg macam nak bookmark je entry ni. Macam best!!!

    ReplyDelete
  19. I like this kind of genre too. The list pun nampak macam best. I have few movies listed here in my laptop tapi sampai sekarang tak tengok lagi.

    ReplyDelete
  20. Saya suka tgk citer2 romantik, maklumlah suka berkhayal.. hihi

    ReplyDelete
  21. this is why i love u sis. mmg entry ni sgt diperlukan utk student yg tengah mereputss tapi huda x boleh nak download lg sbb skrg tgah busy. nanti cuti raya cina boleh la nak download. yeay !

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!