Wednesday, December 30, 2015

Template baru by Aisyhah Nyais

Hi morning! Supposedly wordless but nah. Imma talk alot today hihi.
Please la. Dah lah edit murah nak mati pastu cantik nak mati ugh im so stressed.
Dia layan je gedik qila tapi beragak la kan. Jgn la ngade sangat.
Qila tak ngade kan ecah? Hahahahah.
CANTIK GILA KAN?????
And got watermark also wiwiwi thank you ecah!
Next 4 months qila nak template baru from u muahahaha.

Oh btw boleh tengok portfolio ecah here -> SINI
Serious puas hati hehe. Qila dah coppp dah ecah edit nanti bulan 4 tau tau. Muahaha.
New year new template la kan hiks.

Tuesday, December 29, 2015

Did i just ate 2 mangkuk of

Happiness? Yeap.
*Ha nampak tak muka nak marah sebab it is supposed to be my mangkuk but ugh nevermind!* lol
HAHAHAH harini qila gemuk gila!!!!!? Ye, qila memang gemuk cuma harini qila gemuk gila? Paham tak? Hahahaha. Qila makan semangkuk soto and semangkuk mee curry. And cuit sikit roti canai ahahahah!!!!! Sememangnya gemuk gila harini im so happi!!! I eat alot hehe. Sebab minggu lepas ada peristiwa sedih (too personal) happened to me so qila mcm acah starving myself haahah belah ah. Acah  tak makan kurus konon nope! Hahaha so harini qila bantai 2 mangkuk kesedapan awwww.
Best! Qila tak tahu ni kedai apa but sumpah nyums. Makan dgn whole family kecuali abah hehe. Abah busy. Tah hilang pi mana it ok. Later dgn abah okay?
Qila umi azim alim pip and kakak eheh.

Pastu bila balik qila kenyang sangat sampai la rasa mcm menyesal makan banyak. Gemuk banget kan

Ha rasa mcm nak nangis but happy at the same time. Ha gitu. Hahahaha.

But serious aaaaa i love this kedai so cantik the lighting ahahaha.
Pastu mcm the sun shine so bright and pepokok ada. Alahai best betul rindu nk kelik kelate #tetiba

Menyesal tak bangun pagi awal kalau tak selalu dah makan sini dgn umi abah ekekekekeke.
Takpe, bagi can umi abah dating tanpa anak nya yg gemuk ini hahah!!! :')

Ok tu je nak cerita. Im so happy. Alhamdulillah. Happy days huh to end 2015 :))))

Saturday, December 26, 2015

Bebel. Dont bother to read. Sorry.

Hi? Hey. Hm. Honestly, qila tengah sedih sikit. Ehe. Bukan apa. Dia mcm terkesukkk sikit ehe. Sebab nya, kakak qila nak kahwin dah.... Next year. Hehe bukan minggu depan ye? Hihi. Tak sangka 2016 is a week ahead us hehe. Hm. Anyway, yes. She's getting married............ And i dont know what to say. I mean. Dia kata nak kahwin in March (insyaallah) but nape awal sangat kak oi :(

What will happen to me...... Still tak puas kot manja dgn kakak hahaahahah i know it sounds so gedik but it's true...... Nanti kakak dah kahwin mesti la kakngah pulak next? Eh that's not the point hahaha!

It's just that........ Tak sangka. She's going to be 25 hehe.
And im gong to be freaking 20 in a week. (on 10th August to be precise :p) hehe. Twenteen ok. Still teeeenager ok muahaha. See? Im in denial. Hahah.

Hm. Yay nanti finally saya ada abang--ipar huhu hm but. Idk hahaaha.
Im sorry. It's hard.
Pastu minggu ni macam minggu jodoh untuk qila. Hahahaha sebab umi dia mcm sedih. Anak anak besau dah. And she felt so content and thankful that dia panjang umur lagi utk tengok anak dia membesar. (qila terbesar) hahahahaha. And then termasuk bab degree qila hehe. Qila cakap la,

UMI???? DEGREE UIA LAMA AH UMI. MCM 4-5 TAHUN. Hmmmm lama kan hmmm takut aaa umi :( mesti susah nanti aaaaa takut umi umi umi hahahah

Pastu boleh pulak umi tetiba cakap.....

KAKNGAH? KALAU U JUMPA JODOH DKT UIA.....U KAHWIN JELA TERUS OK????? KENDURI BUAT NANTI JE. KALAU JUMPA KAHWIN JE TERUS. SEBAB DEGREE U TU LAMA SANGAT LA.
ERKKKKKKKKKKKKK
Ya allah. UMI?!?!?!?! WHAT IS WRONG WITH U? :(((( NONONONOOOOO qila tak mo kahwin lagi la umi nanti kena tinggal umi abah nonono im so clingy and stupid like that noooo hahahahahah. Sumpah la cannot imagine ughhhh. Dah la kata kata umi tu doa???? OMG NO!! Qila nak kahwin lepas study la umi nononoooooo jgn bagi restu lagi wait it right there cut it!!!! hahahaha. Nanti takleh focus oh tidak saya dah jadi gila ugh ugh ugh pastu qila macam tetiba ada quote muncul di otak haha

Dear self, this is LIFE. LIFE ISNT FREAKING EASY. OKAY? PLS LA.
Sigh.
And hey. Happy new year and happy holiday? :) Im so happy to get stuck in jam sebab ramai balik kampung ye cuti ni? Hihi. Hey UIA? Mu tunggu aku datang wiwiwi~

Jodoh. Ko pergi jauh jauh pls jgn nak main main kan perasaan haku. Pls la annoying ok. Cant wait to gain ilmu yayayayayyyyyyyyyyyyyyyyyyy and qila betul betul suka apa yg Mat Luthfi cakap about this one hehe.
Embedded image permalink

Seriously.
How can you like someone u barely know?
You dont even know, not half, not even a quarter of me.
My bad habit, my dark side. You haven't seen me in despair, my anger, my resentment.
You haven't seen me at my lowest point, how weak I could be when the time hits it.
How do I know if you can handle my shit? How do I know if I can handle yours?
PEOPLE ARE NOT 24/7 HAPPY. Don't confuse love with admiration ;)
GO MARRY SOMEONE YOU KNOW, MARRY SOMEONE YOU HAVE SEEN HIS DISAPPOINTMENT AND ANGER, AND YOU KNOW YOU CAN HANDLE THEM.
GO MARRY SOMEONE YOU TRULY LOVE.

Hm. How to know someone if i dont even know any guy hahahaha ok bye
Nanti kalau qila nak gi dating kena lama lama lah. Kena buat orang tu marah, upset, sedih bagai.
And jgn lupa ajak org ketiga utk dating. Ha gituw.

OK QILA DAH BOLEH TUTUP BUKU PSL JODOH/LOVE/BOYFIE/ WHATEVER BERKENAAN UNTUK 2015 YAY!!!! Goodbye! See ya next year hahaha

Ok last quote hahaha.

Take life day by day, 
and be grateful for the little things. 
Don’t get stressed over what you can’t control.
—  Unknown Author.

Friday, December 25, 2015

niat itu...


Niat itu seperti surat.
Salah tulis alamat akan sampai salah tempat.
 Ha gituw.

Thursday, December 24, 2015

Questions from Mai :')


  •  Sila memperkenal diri anda.
Hi saya aqilah azmi (gemuk huduh) haha. Im turning 20 dah ugh!!!!! Ugghhh but cant wait to
masuk degree next Jan di Uia wiwiwi! What else? Ha! I love food so damn much?! So thats basically why im fat?
  • Adakah anda berminat untuk mempelajari bahasa asing ? Senaraikan. 
Yes. Hehe Arabic please. Sebab rasa berdosa tak belajar. Hahahaha.
  • Negara manakah yang anda ingin merantau ?
Hmmm. Mana mana lah asal dapat merantau :( Ha nampak tak how pathetic my life is? :)
  • Apakah pengalaman yang paling menakutkan dalam hidup anda ?
Hm... Im scared of heights? So bila naik cable car tu i actually smiled with tears streaming down my face hahahahaha i mean like bangang nya???? 
Embedded image permalink
Hahahaha creepy. 
And hm paling takut bila jumpa crush :'))))) hahahahaahahahah ok tak tak. Itu gelenya gedik mengada mintak penampor.
  • Adakah anda suka membaca novel ?
YES!? IM LOVIN IT. Hehe.
  • Novel apa yang paling best untuk dibaca?
Hehehe. Of course, genre chick lit romance? Hehe. Sebab sweet. And idk. It's so surreal. Eceh.
And yang boleh cerita about the real life. Ha gitu.
  • laman web mana yang boleh tengok movie online ? hehe
Hohohohoho mmg bagus soalan ni sebab saya penggila movie. Ew. Haha imma movie lover serious!
1. solarmovie.ws __2. glowgaze.biz__3. watchseries.li/serie/the_vampire_diaries eh hahaha.
  • Apakah hobi anda ?
Eh hello of course la makan? Tidor? Baca buku? Ececeh. Haha hobi ye. Termenung kut.
  • Cuba teka lagu "Welcome to duloc such a perfect town, here we have some rules,let us lay them down.." dalam movie apa ? Hahaha
Alamak.....WHat did i missed oh NO!?!??! IDONTKNOW SERIOUSLY????
  • Apa makanan kegemaran anda dan kenapa?
Naci :'))) hehehe. Nasi, semua jenis nasi. Sushi, pizzas, AYAM GORENG!?! Ugh the list is infinite can i just skip? Im so sorry i cant. My perut cant... Hahahaha.

Thank you so much dear Mai for this questions :)))
i loved it. Hehe.

Wednesday, December 23, 2015

W.w - educated and ambitious.

"That kind of man is never poor" (A different world 1987)
Embedded image permalinkEmbedded image permalink
Embedded image permalinkEmbedded image permalink

Hehe.
Kalau orang tanya qila kan kan kan. Kalau la ada. Kalau takde pun takpe hahahah!

But seriously,
"Woi qila, what kind of husband do you want Qila?"

"I would like a man who is educated.. and ambitious."

Gitew. Hahaks! Bye

Sunday, December 20, 2015

YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE

JOM, JOIN RAMAI-RAMAI !

Pandangan qila: Blog kak Ima sangat kemas. Comel je pink biru hihik. Im lovin it! And hmmm mohon byk kan post jgn nak menyepi je ok?????? Hehe.

HADIAH :

5X TOPUP RM10

*KALAU PENYERTAAN MELEBIHI JANGKAAN, HADIAH AKAN DITAMBAH.

TARIKH TUTUP GIVEAWAY :

30 DISEMBER2015


CLICK BANNER / SINI UNTUK JOIN WIWIWI

Saturday, December 19, 2015

Why am I so lazy?

  • me:I LOVE READING
  • me:BOOKS ARE MY LIFE
  • me:!!!!!!!!!
  • me:[hasn't opened a book in weeks]



hahahaha alhamdulillah qila FINALLY dah habis 3 buku uhuhu. Kalau tak malas tahap apa pun tak tahu lah haih. Dah tengah december dah ni :( Next month nak masuk degree dah adoi takut T_T 

Moga allah permudahkan segalanya.... :)

Sorry for the short post hehe. Sebab ada kawan qila dia baru mengaku stalk qila hahahha.
So hi Nasrin? Cant wait to masuk degreee + cari jodoh sama sama wiwiwiiiiiiiii~
Eh. Hiks.

Friday, December 18, 2015

MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP

"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog 
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


a short reminder for all...

Bersabda Rasulallah saw: 

‘Kedua kaki anak Adam itu akan tetap berdiri di hadapan Tuhannya pada Hari Kiamat, sehingga selesai ditanya tentang empat perkara:


  1. Tentang umurnya, untuk apa dihabiskan
  2. Tentang masa mudanya, untuk apa dipergunakan
  3. Tentang hartanya, dari mana diperolehi dan untuk apa dibelanjakan
  4. Tentang ilmunya, apa yang sudah dibuat dengannya.

Wednesday, December 16, 2015

wordless wed - too cheesy



oops. too cheesy. hahahaha



terliur ok serious huhuhuhu nak pizza :(

Tuesday, December 15, 2015

Meet & Greet with Azrel Ismail!

Meet & Greet with Azrel Ismail
Date    : 13th December 2015 (Sunday)
Venue : Peter & Mawar Restaurant
             Sunway Nexis
             Kota Damansara

Itinerary of programme
2.45 pm - Registration of Azrel Ismail Fans Club members
3.00 pm - Arrival of invited guests, media & bloggers friends
              #(during this session soft background music to be played)
3.30 pm - Introduction by Master of Ceremony (Emcee)
3.35 pm - Doa Recite
3.40 pm - Welcome Speech by Pn. Amie Zhu,Managing Director of Global Solution Resources
3.40 pm - Speech from Dalin Ernee Gadja Binti Zainal Abiden, Owner of Peter & Mawar Restaurant
3.45pm - A few words from Azrel Ismail to thank the Fans and Media + Bloggers Friends
3.50 pm - Artiste Perfomance by Izzmad Harun
4.00 pm - Hi-Tea is Served by Peter & Mawar Restaurant
4.20 pm - Artiste Performance by Hady Rahim & Lia Asmizza
4.30pm - Spot Quizes / Luck Draws and The Games is begins (if any) + selfie with Azrel Ismail Minggling Around with Fans.
5.50 pm - Artiste Performance Duet Hardy Rahim & Izzmad Harun
6.00 pm - Group Photo Session
6.30 pm - Emcee Wrapp up & till we meet again.
Dari kiri: Qila, Kak Sally, Ecah, Kak Ain, Kak Farah, Kak Dikbee, Kak Anil ;)

The location is at Peter Mawar, Nexis Kota Damansara. The place is so pretty! I'm lovin it!
Hi? Hihihihihi i cannot stop smiling while typing/updating this post okay? Pls la. I cannot breath. Hahahahha! Ok let me highlight benda yang buat qila GULP! Ahaha. Ni semua salah Azrel! Why you gotta be so handsome? Please T_T Hahahaha ok stop qila pls la.
  • First, sebab dia tetiba duduk sebelah qila. Ya allah my heart stopped. Gitu kan.
  • Second, sebab bila Hi-Tea dia makan depan qila. Omagad omagad ok. Sumpah takleh kunyah.Nasibaik kak Sally ingatkan qila untuk kunyah. Eh. Huhuhu.
Okay first kitorang just lepak and bergambar la ofcourse hihu. Like i said, Peter Mawar Restaurant indeed is a very beautiful place! Hihi. So terima lah gambar kitorang hihihi. Thanks to all kakaks!!!


Thanks kak Sally? Sebab gambar berdua tak baik kan kan hahahahaah 

And then makan time!!!! Seriously, makanan semua sedap sedap! T_T Ni baru hi-tea. 
Kalau dapat rasa semua main course nanti tak tahu la acane ihihihi.


The desserts are the best dot comz! Creme brulee ftw! Hihi

Pastu lepas makan kitorang main games!!!! Woot woot!!!!


And then tengok tengok dah nak habis masa dah :( Bye bye azrel. Till we meet again? ;) hihik.
Damn. Susah gila nak pilih gambar sebab semua cecantik tapi takkan nak masukkan semua kan T_T
Pssst. Nape awak duduk depan saya oi haritu. I cannot eat that much ahahah. Btw Azrel is the perfect definition for tall, dark and handsome okay? :))))))))) And thank you for everything. Why la so charming, cute, hawt, and everything nice. Hahahah ok bye
Tak sabar nak tengok Bodyguard coming soon on 24 February 2016! Bayangkan woi ada Fattah Amin boooo taksuka, Sabhi Saddi, Lan Siro, Azrel Ismail love & Idris Khan! Wowowowo. How hawt is that. Hihuhihuhi.

Tahun lepas Meet&Greet jumpa Encik Mimpi, tahun ni Azrel Ismail. Tahun depan siapa pula lewww. Hiks. Bye!
Thank you Ecah, and kakaks kakaks Kak Sally, Kak Ain, Kak Farah, Kak Dikbee, Kak Anil ;)!

Sunday, December 13, 2015

Tag by IzyanCinnamon

1) Kenalkan tentang diri awak

  • Hi there Izyan Cinnamonte! Been loving ur blog since forever?!? Huhuhu. Hi? Sup? Im Aqilah Azmi heehe approching 20 :(((( er what else. Qila duduk dekat Gombak, study UIA Gombak hahaha ramai betul nak marah sebab pilih uni dekat dgn rumah muahaha. And hm qila sangat gemuk. Hodoh tu sikit. That's why im struggling to be the girl with a brain? bcs i dont hv the beauty. Aha gitewww. 


2) Ramai kawan lelaki ke perempuan?
  • Err. Perempuan! Sebab i hate stupid guys. Wait...what. Haahahh. Sebab mana ada lelaki nak kawan dengan perempuan gemuk huduh mcm qila ni so yeah. Ramai kawan perempuan! ;)


3) Kenangan manis awak?
  • Hmmm. Semalam :') Jumpa Azrel Ismail. He is the perfect definition of tall, dark & handsome. Eh. Oops. hehehe.
  • Kenangan manis bila hangout dengan kawan yang kita sayang tapi kita malas nak cakap kita sayang dkt dia, paham tak? Ahaha. I mean those little things~


4) Kenangan pahit awak?
  • Errr. Pahit cmane tu ye huhu. Banyak. Sangat.... :( </3 Idk, being invisible like the whole time? 


5) Tempat pelancongan yang pertama awak sampai?
  • Pelancongan whaaat. Huhuhu. Tak ingat T_T
  • But i guess bila darjah 6 kut qila gi Langkawi dengan whole family belah abah. It was great :) 


6) Kalau diberi peuang awak mempunyai sebuah pulau persendirian, pulau mana awak nak duduk?
Oh ni. Qila nak Pulau Redang kut.... Sebab cantik hihihi.

7) Apakah jenama telefon anda guna sekarang & mengapa anda memiliknya?

  • Sekarang guna Iphone 5c in pink color :D Hehe because I deserve it! I got 4.0 in Accounting paper so yay? Thanks to my big sister too :]

8)Pendapat awak tentang blog saya?

  • Nice. Simple, teratur. Im lovin it!

9)Apakah nama panggilan "manja" awak yang family / sapa saja mengenali diri awak.

  • Manja?!?!??! Hahaha. 
  • Family panggil qila qila/qil. Hihi.
  • Kalau kawan qila jelah. Huhuhu. 
  • Ada certain je panggil siti. hihi. 
  • Qileh pun ada juga yang panggil hehe.

10)Awak boleh tlg sy tak? Tlg vote entry saya tag awk ni hihi..


  • Done ;) 

Saturday, December 12, 2015

DASHING the best Facing Cleansers for ACTIVE MEN

Hahah! I love manchester city since forever. Any group but NOT Man Utd pls? Haha. Uww. Who you liked the most btw? Sergio Aguero, Vincent Kompany, Samir Nasri and David Silva?! Haha. These heroes are legends in the sports arena who have their own statement style and take care of their appearance like seriously daebak! Pssst. I chose Kun Aguero hihihihi. 

Dashing is proud to announce its new range of facial cleansers inspired and endorsed by Manchester City Football Club. These cleansers have been created especially for Asian skin and climates. The ingredients are carefully selected to fight common skin issues of men and while this range of cleansers is strong in action, they are gentle on the skin.
The range consists of five products, each designed to combat the most common skin issues faced by men with an active lifestyle.


ICY FRESH: Dashing Icy Fresh contains Ice Glacier Water for instant freshness and skin hydration. It provides long lasting freshness and cooling sensation to the skin by instantly relieving excessive heat. Tackle the dryness and kick it cool like David Silva.

OIL CLEAR: Dashing Oil clear formulated with secret ingredient Bamboo Charcoal that removes dirt & excess oil from the skin giving oil free look instantly. Build the strongest defence against oil like midfield defender, Vincent Kompany.

EXTRA WHITE: Score striking white skin and be outstanding like Samir Nasri.
Formulated with Swiss Alpine Plants, Dashing Extra White gives you lighter, brighter & even tones skin. It also appearance of UV induced dark spots.

ACNE FREE: ‘Nobody knows how to tackle & score better than Sergio Aguero!’ Kick off Acne with Dashing Acne Free specially formulated with Zinc & Clay to fight the acne causing bacteria. It also promotes smooth and healthy complexion, score clear skin in no time!

WHITENING SCRUB: Who said men can’t have flawless skin? Dashing whitening scrub is formulated with Sea Salt that deeply cleanses & exfoliates to provide an even skin tone. It helps to unclog pores, remove impurities and blackheads. Let’s score your way to a flawless skin like Kevin De Bruyne!

Dashing Facial Cleansers are available at 100g for RM10.90 and 50g for RM6.90

So guys, go explore your active lifestyle without worrying about your skin issues; Dashing will take care of it. To add to your delight, 
Dashing is also running a National contest and will be giving opportunity to 11 lucky winners to go on a 6 day 5 nights fully paid trip to Manchester, UK. This trip will include a 3 day training camp at the City Football Academy with Academy coaches, an opportunity to get up close to the 1st team players, an Etihad Stadium tour and not forgetting VIP tickets to watch the LIVE match between Manchester City FC and Manchester United on 19th March 2016. 

It’s a simple SMS based contest and all one needs to do is to buy any Dashing or Elite products and send a simple SMS to enter the contest which ends on 31st December 2015.

Please do join this contest okay?
    Okay. Hihi. Thanks for reading! :D 
And here's a picture of my seriously silly-annoying brother with Dashing facial cleansers!

STRONG IN ACTION, GENTLE ON YOUR FACE! giteww.
p/s: he loved the OIL CLEAR bcs his face is oily(?) huhu