Saturday, December 26, 2015

Bebel. Dont bother to read. Sorry.

Hi? Hey. Hm. Honestly, qila tengah sedih sikit. Ehe. Bukan apa. Dia mcm terkesukkk sikit ehe. Sebab nya, kakak qila nak kahwin dah.... Next year. Hehe bukan minggu depan ye? Hihi. Tak sangka 2016 is a week ahead us hehe. Hm. Anyway, yes. She's getting married............ And i dont know what to say. I mean. Dia kata nak kahwin in March (insyaallah) but nape awal sangat kak oi :(

What will happen to me...... Still tak puas kot manja dgn kakak hahaahahah i know it sounds so gedik but it's true...... Nanti kakak dah kahwin mesti la kakngah pulak next? Eh that's not the point hahaha!

It's just that........ Tak sangka. She's going to be 25 hehe.
And im gong to be freaking 20 in a week. (on 10th August to be precise :p) hehe. Twenteen ok. Still teeeenager ok muahaha. See? Im in denial. Hahah.

Hm. Yay nanti finally saya ada abang--ipar huhu hm but. Idk hahaaha.
Im sorry. It's hard.
Pastu minggu ni macam minggu jodoh untuk qila. Hahahaha sebab umi dia mcm sedih. Anak anak besau dah. And she felt so content and thankful that dia panjang umur lagi utk tengok anak dia membesar. (qila terbesar) hahahahaha. And then termasuk bab degree qila hehe. Qila cakap la,

UMI???? DEGREE UIA LAMA AH UMI. MCM 4-5 TAHUN. Hmmmm lama kan hmmm takut aaa umi :( mesti susah nanti aaaaa takut umi umi umi hahahah

Pastu boleh pulak umi tetiba cakap.....

KAKNGAH? KALAU U JUMPA JODOH DKT UIA.....U KAHWIN JELA TERUS OK????? KENDURI BUAT NANTI JE. KALAU JUMPA KAHWIN JE TERUS. SEBAB DEGREE U TU LAMA SANGAT LA.
ERKKKKKKKKKKKKK
Ya allah. UMI?!?!?!?! WHAT IS WRONG WITH U? :(((( NONONONOOOOO qila tak mo kahwin lagi la umi nanti kena tinggal umi abah nonono im so clingy and stupid like that noooo hahahahahah. Sumpah la cannot imagine ughhhh. Dah la kata kata umi tu doa???? OMG NO!! Qila nak kahwin lepas study la umi nononoooooo jgn bagi restu lagi wait it right there cut it!!!! hahahaha. Nanti takleh focus oh tidak saya dah jadi gila ugh ugh ugh pastu qila macam tetiba ada quote muncul di otak haha

Dear self, this is LIFE. LIFE ISNT FREAKING EASY. OKAY? PLS LA.
Sigh.
And hey. Happy new year and happy holiday? :) Im so happy to get stuck in jam sebab ramai balik kampung ye cuti ni? Hihi. Hey UIA? Mu tunggu aku datang wiwiwi~

Jodoh. Ko pergi jauh jauh pls jgn nak main main kan perasaan haku. Pls la annoying ok. Cant wait to gain ilmu yayayayayyyyyyyyyyyyyyyyyyy and qila betul betul suka apa yg Mat Luthfi cakap about this one hehe.


Seriously.
How can you like someone u barely know?
You dont even know, not half, not even a quarter of me.
My bad habit, my dark side. You haven't seen me in despair, my anger, my resentment.
You haven't seen me at my lowest point, how weak I could be when the time hits it.
How do I know if you can handle my shit? How do I know if I can handle yours?
PEOPLE ARE NOT 24/7 HAPPY. Don't confuse love with admiration ;)
GO MARRY SOMEONE YOU KNOW, MARRY SOMEONE YOU HAVE SEEN HIS DISAPPOINTMENT AND ANGER, AND YOU KNOW YOU CAN HANDLE THEM.
GO MARRY SOMEONE YOU TRULY LOVE.

Hm. How to know someone if i dont even know any guy hahahaha ok bye
Nanti kalau qila nak gi dating kena lama lama lah. Kena buat orang tu marah, upset, sedih bagai.
And jgn lupa ajak org ketiga utk dating. Ha gituw.

OK QILA DAH BOLEH TUTUP BUKU PSL JODOH/LOVE/BOYFIE/ WHATEVER BERKENAAN UNTUK 2015 YAY!!!! Goodbye! See ya next year hahaha

Ok last quote hahaha.

Take life day by day, 
and be grateful for the little things. 
Don’t get stressed over what you can’t control.
—  Unknown Author.

24 comments:

  1. First of all nak tegur kucing tu dulu. Comelllll gilaaaaa!! EEeeiii.. >.<

    Good luck kak qila untuk segala2nya yang akan ditempuh. Do the best okengg? Hehe. Pray for me too. Next year SPM. Ketaq lutut kakakkk... T.T

    ReplyDelete
  2. Salam qila~ syok je akak baca dari atas!.
    akak faham sangat perasaan qila .

    akak ade sorang je kakak, thendia nikah dua tahun lepas.
    akak ada ramai adik perempuan.
    tapi kan sorang study , akak pon study sorang keje luar negeri sorang duk madrasah.

    akak dapat rasa betapa kosongnya hidup mak akak, yelah dari ramai anak sampai tinggal yang kecik je.

    nampak sanagt kerinduaan kat wajah dia.

    then part abang ipar, wooooo seriously akak cakap akak tak boleh terima new people especially lelaki . tapi sekarang dah boleh slow slow. dia dah jadi sebahagian family kita kan.

    hadapi dengan tenang. akak harap qila berjaya capai cita cita. :)

    maaf terpanjang cerita, boleh buat satu entry ni hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi kak hehe thanks! <3
      Kan... Nanti kosong je hidup umi abah uhuhu
      and ye. Part abg ipar tu huhu. Kan... Nanti kena tutup aurat la. Alahai malas nya ahahahah.
      Thanks kak hehe qila dah tenang sikit! :D Amin amin. Thanks, kak :) <3

      Delete
  3. Kelakar gila tengok muka orang yg terkejut tu. Hahahha XD

    ReplyDelete
  4. bila tenang anda menang
    Salam :) rimba,benua dan dunia
    Dari perindu buat dirindu,

    Jiwa dilazim dengan zikir-lantas fikir bergema akhir.

    Menyambut salam empuNya Salam-Salam disambut empuNya Alam.

    Rindu dihati memujuk diri-Diri rebah sujud Ilahi.

    Rasa hidup beramal redup-Lantas rancak munajat hidup.

    ReplyDelete
  5. slm qila. comel betul kucing tu. inilah kehidupan kan, kita perlu adapt dengan segala perubahan dengan baik. harap semuanya dipermudahkan utk qila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin! Tula, changes is a must :( uhuhu thanks!!!

      Delete
  6. You reminds me of my sister , My sister and my younger sister they're almost like a "couple" but not in lesbian terms ( like you said "Manja ) haha . One more thing , there's also a people who married but they just know each other JUST 2 weeks , How's that possible !! Haha Now I see it with my own two eyes bcs my sister did that too . The power of LOVE are totally out of our imagination BUT the truth the power of Doa that makes them like a love birds till now . :)

    - Syamsid Blog -
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Well, it proves the power of doa lah kan huhuhu so miraculous!!!

      anyway thanks syamsid!!!! :)

      Delete
  7. adik mana yg tak sedih bila kakak yg paling rapat menggila dgn dia dah nak kawen kan T__T bila baca entry ni macam... haihh, how time flies.. sekarang semua dah besar, tak sama mcm dulu :( rindu zaman masa kecik2 dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Time flies so damn fast :(

      Delete
  8. gif tu eeeskkk comel gilos kucen tu ahahaha. wah qile manjaa ek dengan kakak. huntungnya :P kak moi dgn adik2 lain jgn harap la kalau ade yg nak memanja dengan aku. kasi luku je xD

    ReplyDelete
  9. Selamat menambah umo bbrp ari lagi.. ehehe

    ReplyDelete
  10. kena besedia untuk perubahan hehe

    ReplyDelete
  11. Tahniah untuk kakak Qila. Alhamdulillah, jodoh dia sampai awal :)

    ReplyDelete
  12. Hahahahahha~ sengal la qila ni~ klaka.. xpe jodoh tu ketentuan Allah. Dah jumpe kahwin je ler ~hhehehe.. n jgn abaikan study~

    ReplyDelete
  13. qila. tu nama nyer idup dik. hari ke hari akan berubah.
    but percaya la. famili membesar akan lebih gembira.
    seronok. in shaa Allah anak buah akan ada nanti kan. lagi best!

    qila kat gombak ekk?
    sejak grad, aida x gi campus lagi hu hu huhu...
    rindu kat nusaibah.
    rindu kat faculty.
    rindu!!!

    ReplyDelete
  14. hahahha...the cat ..the cat!!!

    jodoh, pertemuan, mati semua dah ada ..sabar saja ye

    kolin zainal

    ReplyDelete
  15. Huwaaaa same here. 2016 nanti ramai sangat yang bertukar status, tinggal lah sensorang bujang. Hahaha ! Amboi umi dah tu macam nak je sorang menantu dari uia. Hehehe :D

    ReplyDelete
  16. jodoh...bila dah sampai tu cepat je, hehehe, moga qila berjaya ye..

    ReplyDelete
  17. Good luck qila utk degree nanti. Hehe

    ReplyDelete
  18. alaaaaa. perasaan yg sama huda rasa sblom kakak kawen dulu.. tapi life must go on. suatu hari nanti, nak ke tak nak, kak qila kene kawen jgk, umi yg suruh bukan huda.gelak ket wahahahahahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!