Friday, November 6, 2015

Lillahita'ala

"Muka cantik gila pun boleh nak cerai......
Habis aku ni cmane nanti ugh T_T " ~ si polan.
so it's proven that eventho you dont have beautiful face,body,skin etc yang labeled by society, 
tak semestinya happily forever after. Semua sama je.
-
-
-
Assalamualaikum? Hehe. Sorry Ok tadi lari topik jap hm. *inhale deeply*
I just get to know that one of my pretty aunt got cancer........ :(
How sad is that?
Tapi kan,,,,, her beautiful face memang cooooool sangat. 
Sangat bersahaja. Tak nampak langsung dia sakit cancer tahap ketiga :(

While another aunty is struggling with the declaration of.... divorce.
Both of them were married.

Sigh... 
Kita selalu lupa yang ultimate goals as a muslim is to worship Allah alone.
Not to worship this dunia...

Ingat lepas kahwin dah happily ever after?
No no no.
Not...yet.

Mesti ada punya la dugaan dekat situ.
Most of the girls (including me) would be super happy to finally get married tapi.

Sometimes lupa, it doesnt end there okay. 
Ada family end up breaking apart.
Ada family yang ada anak orang kelainan upaya.
Ada family yang susah dari segi kewangan.
Ada family yang kena dera, pukul :(
Ada family yang face accident &/ kematian.
See? So many dugaan out there!
T_T
Semua ni perlukan kesabaran dan keimanan yang mantap. Seriously.... 
May allah grant us love and ability to change this world for better.

Sama juga macam study for the sake of exam ;
Habis je exam habis lupa semua ilmu yg dah belajar berbulan bulan.
Tsk!!
Sebab tu la kena study for the sake of allah....

Everything yang kita buat wajib lillahita'ala.
Kalau tak you wont feel content.
Ok tu je nak share huhu.

Sedih sebenarnya....
Bcs one of my friend called me and talked about their parents yang nak cerai.
Ingat artis je...... Lupa, orang yang dekat dengan kita pun ada masalah juga.
Bersyukur lah dearself. Alhamdulillah! 
Moga allah permudahkan segala urusan dunia n akhirat! 

Salam jumaat!
Sorry tazkirah kg sikit hihi. 


P/s: Always renew your niat in doing everything okayyyyyyyy!!!!!!!! 

10 comments:

  1. ok ustazah always renew our niat.. Allahu berat ujan yg aunt cik qilaa tu.. InshaaAllah moga segalanya dimudahkan oleh Yang Maha Berkuasa

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing qila T__T yg pasal study tu betul sgt, lps exam je msti lupa apa yg kite dh blaja, nmpk sgt niat bkn kerana Allah.
    and.. semoga aunty qila banyak bersabar :(

    ReplyDelete
  3. InShaaAllah.. semuanya kita buat Lillahitaala :')

    ReplyDelete
  4. Salam jumaat qilah. Lama ana tak singgah ke sini. Kat mane2 pun ade dugaan. Cuma tabah dgn tak sabar je. Yg pnting cara kita menangani dugaan ini. Mcm yg qilah cakap; lillahita'ala. Niat kita dgn Allah. InsyaAllah ade je penyelesaiannye. :)

    ReplyDelete
  5. cancer? siannya. kita hanya mampu berdoa untuk dia hm.
    lepas habis pt3 ni, semua benda yg farah study dulu dah hilang la qila xD

    ReplyDelete
  6. Sebab tu whenever I feel down and upset with so much obstacles doing my degree, mesti psycho diri sendiri bahawasanya perlu untuk perbetulkan niat belajar lillahita'ala. InsyaAllah, right after that mesti rasa okey balik and motivated sikit. Rindunyaaa blogging! :'D

    ReplyDelete
  7. bab study tu betul sgt,,selalu lps exam,lupa habis mcm dah muntahkan semua dlm kertas exam T.T

    ReplyDelete
  8. Moga Allah permudahkan segala-galanya untuk Qila's aunties.

    Betul Qila. Kita memang selalu kena recheck niat kita tu.

    ReplyDelete
  9. thanks for this T_T reflect diri balik

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!