Sunday, November 29, 2015

Forever favourite breakfast

“Eat Breakfast Like a King, 
Lunch Like a Prince, 
and Dinner Like a Pauper/Beggar”.

Gitew. So what i always had for breakfast ihihihi acah king jap huhu.

#1 Nasi goreng
Well we all have our own mom's naci goreng huhuhuhu
Hihih. Seriously. Nyums.

#2 Naci lemak omggg
Tak kisah la nasi lemak mana mana murahan ke mahalan ke 
for me semua naci lemak ada rasa sedap nya sendiri ahahahah.
Bayang kan ada ayam berempah / rendang / telur mata/telur dadar/ omg!!!!!

#3 Roti canaiiiiii
Uwww kalau dapat roti canai yang rangup lembut at the same time wuuuuuuu cant resist!
Roti boom! Roti telur roti sardines!!!!!!!!!!!! & roti banjir!!!!! Wooo
plus teh tarik homagadddddddd and and cicah kari / dalca gulp!!!

#4 Donutsss/ doughnuts???? + Karipap uwww
uwwww yang ni pun sedapp ok kalau umi malas masak and then beli ni je dkt tepi jalan tu huhuhuhu
kuih muih melayu sememangnya sedap uggggh

#5 Pancakesssssss
Yes. Qila selalu beli jenama Adabi punya instant flour and tambah air and telur and nyums!
With mapple syrup/ kaya/ nutella and butter uish. Sedap ok having this as breakfast wuhuw!
Yep. This happens to me all the time. Im so glad that i love breakfast/brekki so much hhahaha. 

So, whats your favourite breakfast? ;) #thebreakfastclub gituw

12 comments:

  1. semuanya sedap laka..nice breakfast !

    ReplyDelete
  2. Sedap2 mknanan di atas

    ReplyDelete
  3. huahuahua brekfes org mesia semua kaw kaw x'D tak blh resist!

    ReplyDelete
  4. my fav breakfast...erm shake je huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Akak bkn jenis makan breakfast. Since dh keje, makan jugak even biskut sekeping. hehEhe.

    ReplyDelete
  6. ahhh sdpnya...sha cpt lapar skg haha..rasa mcm nak jilat screen laptop pla haha

    ReplyDelete
  7. Seronoknya kalau ada orang buatkan breakfast macam ni. hahahaha

    ReplyDelete
  8. semua sedap..hihii bekfast yg rare sekali ns lemak la

    ReplyDelete
  9. pancake dah lama tak makan.. sedap dan mengenyangkan.

    ReplyDelete
  10. Sedap semua menu sarapan tuh..

    ReplyDelete
  11. sy jenis yg x bleh skip breakfast kalu x mcm nk pengsan je hahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!