Friday, March 13, 2015

Hobi baru - ebook time!!!

Hahahahaha tak tahu lah should i cerita in here or nottt tapi kan qila ada hobi baru yeyeh.
Kalau tak laptop ni bersepuk je berhabuk mereput je kan but NOT ANYMORE hihihi.

Yes. Hobby baru qila ialah!!!
BACA EBOOK!
Heehehehehehe.
Qila tak berapa faham sangat how this 'ebook' thing work tapi bantai jelah kan hiks.
It is all started from satu sister ni qila follow dia dkt Twitter since forever walaupun tak kenal kahkah.

So yeah, 
she tweeted something like this ;

Qila pun terus lerrrrrr tweet dia nak jugak!!! Muahahah and she emailed me yayayay
Best lah jugak baca buku dlm laptop huhu. Qila rasa mcm nak beli KINDLE / tab/iPad pulak kuikui over je kan?
Haih best gilaaaaaaaaaa lah hihi.

So qila ada mcm 30 ebooks dah dlm laptop ni har har har.
Jahat kan tapi tak dosa kan hahahaha so takpe lah kot huhu.

Cuma yg leceh qila kena gi download Ebook Reader lah, hehe.
I used windows 8 so paling best so far is Liberty (LINKhehe.
Logo
Ada night mode, bookmark pun senang :D Hihi
Liberty Book Reader screen shot 2
Big thanks tooooooo
hehe.


Oh btw! Qila ada buku 
- Fifty Shades of Grey (aherz aherz uhuks hahah!! btw buku ni dh pun kena banned di malaysia)
- Fifty Shades Darker (so yeah, pls do email me if u want these books kahkah)
- Fifty Shades Freed  (EL James)
- If I Stay (Gayle Forman)
- If I Stay 2 - Where She Went (Gayle Forman)
- Landline (Rainbow Rowell)
- Fangirl (Rainbow Rowell)
- Eleanor & Park (Rainbow Rowell)
- Attachments (Rainbow Rowell)
- Divergent (Veronica Roth) 
- Allegiant (Veronica Roth) 
- Insurgent (Veronica Roth) 
- The Fault in Our Stars / TFIOS / Paper Towns / Looking for Alaska / An Abundance of Katherine (JOHN GREEN)
- ohohohooi penat nak type huhu.
-

EPUB je tau heeee. Kalau nak guna PDF, awak boleh ke SINI untuk convert the books ok?

Do EMAIL ME if u want those books! :D keylazmi@gmail.com
Takpun comment je dkt bawah nanti weekend qila send ok! Wiwiwi
Creds : ^

Harap ada sesiapa nak lanjew qila buku sebanyak dkt atas ni hikhik 

p/s: harus lah schedule post sebab tengah midterm :(
tak sabar nak tunggu 21st March sabtu depan ish maka berakhir lah my suffering hihih
tazzzzabar

22 comments:

  1. Disebabkan Qila, sekarang ni kita dok tengah sibuk mendownload novel novel hahaha taktau la bila nak baca malaih betui sekarang ni T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaah kena bacaaa hihihihi takpe, slow slow ok girl <3

      Delete
  2. Qila, akak nak fan girl tuu. Hahhaa

    Nak satu set Rainbow rowell and veronica roth, hantar kat sini boleh? (sya_zana91@yahoo.com)

    untuk baca ebook akak pakai software calibre. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u for the software suggestion andddddd yay oledi send the email to u hihi <3333333333333333

      Delete
  3. Yes, it is easier to read ebook than the actual book.
    Easy to carry around.
    But I still prefer the real book.
    Suka bau buku and suka kumpul banyak-banyak.

    erynlliot | http://thedayoferynlliot.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Akak pun ada few e-books. Tapi, semua tak baca lagi sebab tiap kali buka laptop, mesti terbuka benda lain sampai lupa nak baca e-books tu. Samalah kita. Teringin juga nak beli Kindle tapi, pasal akak lagi prefer actual book, tangguh dululah hasrat nak beli Kindle.

    ReplyDelete
  5. Wuuuu...Fifty shades of grey...hahaha..kak niesa xbrani kot nk baca buku tu..ihik..terfikir nk dwload gak tp mls lah..bila pulak nk membaca nya nnti..

    ReplyDelete
  6. salam Qila.. Nak Fan girl.. email kat sini >> syida_11@ymail.com.. thanks Qila..
    E-book sound interesting, tapi ai lebih suka real book.. walaupun semak ruang nak simpan..

    [http://syidamenulis.blogspot.com/]

    ReplyDelete
  7. Senang sikit bila baca guna ebook ni plus jimat duit. Hiks :D

    ReplyDelete
  8. nak baca fangirl tuu tapi sekarang busy gilaa nak mapussss. tak sempat nak baca T.T

    ReplyDelete
  9. hehehehe..busy dengan kelas..xsempat nak baca buku2 mcm ni dah..

    ReplyDelete
  10. woowww, nice la. kalau ebook nie boleh bukak dalam henpon tak? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice gila! hihi. Boleh boleh takde masalah :D
      BV just hv to install the reader n there u go ;)

      Delete
  11. This is SO COOL!! ! :D

    ReplyDelete
  12. omg rajinnya dia baca e-book. saya pun rasa nak try ah hehe. The fault in our star pls? :) teringin nak baca lps tgk movie tu <3 email [ firzanahazhar7@gmail.com ] tq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK awakk hihi <3333333 done done done most welcome ;)

      Delete
  13. ebook ni kalau ada tablet mmg best baca..

    ReplyDelete
  14. Hai tuan rumah.. rajin bebenor tuan rumah ni membaca an.. rajin juga mencilok!! ish3......... ^_^

    ReplyDelete
  15. ebook ni tak puas. hehe. sebab nak yg boleh rasa kertas boleh dibelek jugak. haha.

    ReplyDelete
  16. woww setahu saya ebook ni nk baca kena beli . ada yang free ek? . kak aqilah hantar fifty shades collection yang 3 tu dgn attachment n divergent boleh? email( nurulshazlin98@yahoo.com) . thankyouverymuchhhh . muah . hehe :x

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!