Saturday, March 7, 2015

Cupcakes Melayu Cikkiah

Hi Ok post ni boleh mereput sebenarnya dlm draft hakhak. Finally got the guts to post this hehe ya allah im so proud with kak @Cik Kiah! bcs she is one of the cupcakes baker yang berjaya buat qila in love with cupcakes with unique flavors and ugh!
Must read and must buy cupcakes ok!!!!! Huhuu.

First of all. Paling best kalau kita  makan cupcake ni sambil tutup mata heee. Haritu kitorang blindfold umi and she guessed every cupcakes dgn betul jaya nya heee~

BAYANGKAN????
Ada cupcakes flavor PUDING JAGUNG?
KUIH KETAYAP? ONDE ONDE!!!!
SAGU GULA MELAKA? TEH TARIK?
ABC & APAMBALIK PULUT HITAM/???
Ni puding jagung ya allah sedap gila yang ni eeeeeeeee
Yang niiii teh tarik huhu sebijik rasa teh tarik kihkih sangat sedap ya allah!!


Yg ni pulak pulut hitam peh peh memang nyummehhhhhhhh
Ni ketayap kan hahahaha seriously i cannot imagine how she did that.
she put kelapa manis tu inside omggggg nakkkk lagiiii


ni onde onde eeeeeeee i mean how traditional is that ish ish T_T
i can actually cry bcs this cupcake is just umph meleleh air liur tau
  

Harga RM25 jeeee satu kotak.
Kakak qila beli 2 kotak! Hee.
Self pickup dkt rumah kak Cik Kiah hihi.
Kena sentiasa check her ig tho bcs dia berulang alik from Gombak to Indonesia.
Haih im so proud of her huhu. Kak Zakiah ni omg 32 years old with 2 kids if im not mistaken huhu.

Mmg worth hehe. Kitorang share share aje hikhik.

sedap demi allah boleh nangis makan nii hahaha.
Thanks @cikkiah!!! #cikkiahsrecipe wuhuu
kalau tak tengok cupcakes matsalleh je ada perisa savoury whatsoever. 
Sekarang in malaysia pun ada ok huuu~

17 comments:

  1. Tgk gmbr pun dah tau sedap. Meleleh ayaq liur, uhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Macam-macam jenis cupcakes sekarang ni ya.

    ReplyDelete
  3. wahhhhh memang menarik dan unik :)

    ReplyDelete
  4. Wahh.. Memang menarik sangat kreatif betul! Hihi, bagusnya idea akak tu. Tengok pon rasa bersinar2 mata. Hehehe.. *___*

    ReplyDelete
  5. tengok je pun dah tau sedap yg amat..
    belanja la sekotak.. hihi..

    ReplyDelete
  6. wah...mcm sodap je qila...huhu..makan makan juga, jangan banyak2..kesihatan kena jaga ye..

    ReplyDelete
  7. tetiba rasa lapar pulak tengok cupcakes yg comel-comel tu!

    ReplyDelete
  8. peh..mcm2 flavor..sdp nmpk...

    ReplyDelete
  9. ada tak perisa durian?? hahaha... saya hantu durian.. T_T

    ReplyDelete
  10. perisa cupcake ni lain drp yang lain dari cupcake biasa. makin kreatif pulak :D

    ReplyDelete
  11. sedapnya tgk cupcake cik kiah ni..mmg kreatif la dia. ada fb dia x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak kak farhain tak tahu lah hihi
      +6012 6069101 :D tu number phone dia hehe boleh check ig dia selalu hehe kalau dia ada buat delivery tu lah yg best tu huhu

      Delete
  12. sangat kemelayuan. sangatlah kreatif. sedapnya T^T
    drooling weeehhhh. :3

    serius menarik dan kreatip sangat dah nie. :D

    ReplyDelete
  13. YA RABBI. They looks so delicious! T_T

    ReplyDelete
  14. baca pun boleh nangis..sgt nampak kesedapan disitu.. T_T

    ReplyDelete
  15. Nak kene stalk cik kiah nie. Menyanyi tekak rasa nk telan

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!