Thursday, February 19, 2015

I just watched Suamiku Encik Perfect 10!

Ok hi goodnight. Tengahari tadi lah qila berjaya tengok Suamiku En Perf 10 ni hehe.
Apa yg perfect sangat qila pun tak terkira pulak 10 nya kahkah.
Cuma tu lah thanks to Pip sebab semangat browsing Astro First hehe so kitorang cepat cepat beli and tengok hee~

SORRY THIS IS SPOILER HAHAAHAHA
Short summary :
Ok Aaron Aziz (Zarief Daniel) sedap weh nama tu haha. Lisa Surihani jadi (Aleeya Azmin) huhu nama dlm ni semua sedap. Ok starting tu Aleeya mengandung anak luar nikah di London. Omg!! Like seriously errrr. Ok rupanya kena rogol dgn boypreng sendiri which is Syazwan Zulkifli (Syed Muzaffar) FAR. Far ni memang lah nak kena lempang sebab dia taknak bertanggungjawab punya jantan haha.
Ok so Aleeya ni nak balik Malaysia cecepat ah tak tahan mental breakdown gitew~ Masuk je plane terduduk pulak dgn future spouse dia huhu siapa lagi kalau bukan Zarief Daniel woot woot! Aaron aziz dalam cerita ni sumpah lah lawak gila and hambar ye haahaha and he decided to tolong Aleeya ni jadi fake suami for a week dekat depan ibu si Aleeya tu ha. Masa tu dia memang CARING gila ah gitu~ Huhu mcm satu dalam berjuta juta lah nak cari pak sanggup (or si perfect 10 ni ha) gila bapak baik ah jadi suami tipu untuk seminggu. Layanan superb pulak tu hahaha. Ok pastu mula lah kantoi mengantoi. Si Far tu pulak kena kahwin & dpt anak in 2 years kalau nak harta atuk dia. So dia tetiba nak bertanggungjawab pulak dah dgn Aleeya. Bila Far call je Aleeya, Aleeya mmg tak layan langsung haaaa. Ok pastu start bergolak ah hahaha.

Ok dah penat type kihkih. Cerita ni berlangsung for 2 hours 10 minutes. 
Ok lah, tak buat kita tertanya tanya mak dia mana nenek dia mana soalan cliche gitu.
Memang jalan cerita tak banyak tanda soal????? and very good lah jugak haha.

Hm all i can say is bleergh~
This movie gave me too many feelings.

First of all geli. Muka qila banyak kali berkerut/ whaaaaat face bila tengok cerita ni. 
Beristighfar pun banyak. Gelak pun banyak!

hahahaha. Entah lah. Idk why cerita melayu sekarang mcm (idk whether this is the proper word) but still mcm mengHALALkan anak luar nikah like seriously tak lawak pun lah. Pastu main ingat senang je eh 'bin' kan Abdullah pastu dah habis cerita sigh sigh sigh!!!!

Second! Cerita ni OKAY lah overall hahahaha
Try go watch it hehe.
Tak rugi sangat pon hewhew. Sweet tu sweet lah jugak sebab AKU MEMANG SUKA AARON AZIZ dari zaman jepun lagi hihihihi tu yang lagi lah awwwww~
Lisa pulak alahai sangat lah cantik hehe~
Part paling best part EVERYTHING KANTOI!

Lesson yang qila dapat & umi tak habis2 remind kan hahaha :
KALAU KELUAR DGN PAKWE. BELI AIR MINUM SENDIRI.
JGN DIA BUATKAN. SEBAB NANTI KALAU PAKWE TU LETAK APAPE KANG ROGOL KITA HA SUSAH NANTI HAHAHAHAHAHAHA

OK UMI OK TAKPERLU REMIND BYK KALI HAHAHA T_T


P/s : Ni luahan semata mata. Cerita ni qila bagi tahik bintang!!!
Hahahahahah tak tak. Qila bagi 5/10? 
50-50 ada pros ada cons hikhik.
Sweet ada, pengajaran ada, geli ada, sakit hati ada semua ada wuhuw!


16 comments:

  1. Disebabkan novel dia saya rasa tak best dan saya pun tak minat Aaron Aziz, saya tak p tengok pun cerita ni walau kakak saya ajak berkali kali hehehe. Geli la cerita macam ni eww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! Hahaha kesian kakak awak :p hihi. Tapi tulah. Qila tanya umi, nak beli tak novel dia?
      Umi cakap

      NOO!!!!!

      hahahahahaha lawak je xD hikhik
      yes. ewww sikit haha

      Delete
  2. huwaaa! jelesnya! akk tak tengok lagi dik oiii

    ReplyDelete
  3. Dah bca novel dia. Novel dia bestt! Tapiii ~Saya tak suka sgt cerita adaptasi dari novel nii heheh

    ReplyDelete
  4. Salam, jom tengok siapa menang :D
    http://ayunirafilah.blogspot.com/2015/02/senarai-pemenang-mini-lucky-draw-blog.html

    ReplyDelete
  5. Hehehe.. Klu citer melayu n cintan cintan camni teman suka tengok kat tv aje.. Tp klu citer lawan lawan leh la tengok kat wyg.. Heeee

    ReplyDelete
  6. Sejak kawin kaksha dah tak minat eren ajis.... apetah lagi lisa.... hahaha..... kaksha bagi taik kambing !! ehhhh

    ReplyDelete
  7. Saya cuma baca novel je..tak berkesempatan nak tengok filem..huhu.

    ReplyDelete
  8. memang syazwan zulkifli ni suka watak jahat ke macam mana? adoiii. hahhaa

    ReplyDelete
  9. kurang minat lah cerita mcm ni.. hehehe. tp ramai yg kata best. sy ni kalau baca novel boleh lah. itu pun novel cintan cintun confirm byk selak muka surat tapi tak baca pun. hehehe

    ReplyDelete
  10. baru baca novel je. :)
    kurang layan movie macam nie. hahaha XD

    ReplyDelete
  11. Mommy irra singgah sini dan follow :)

    ReplyDelete
  12. waaaa.....gitu jln citernyer ye....tp leh jgka ending dia mcm mn kan...jengg jenggg jenggg hehehhehe

    ReplyDelete
  13. da tgok..ok la jgk..hehe feeling lebih =p

    ReplyDelete
  14. wehhhh jeles gilaa dah tengok. huwaaaaa :(

    ReplyDelete
  15. Qila! cik hana pun baru tengok...lepas tengok citer tu berkobar2 nak buat entry pasal aaron aziz...tengok2 Qila dah siap buat entry...hahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!