Friday, January 16, 2015

Victoria Secret Sandwich Sponge Cake or Simply as VanillaCream cake

Good morning semua. Salam pagi jumaat cewah hehe. Maap saya bangun lambat X) hihik. Last baking dah sebab ahad nak kena check in masuk uia dah hm T_T kejap chap chus je eh cuti hihih
Pernah dengar kek victoria secret tak? 
Ha meh sini jap hihuhi.

Hihi sumpah resepi senang gilerrrrr. 
Tapi yang malas tu nak google, malas nak order, malas nak buat, sorry~
I pun malas nak layan. Ekeke. 

OK INGREDIENTS untuk the most simple vanilla cake everrrr!!!
  • 200 gram butter
  • 200 gram castor sugar
  • 200 gram self raising flour

  • 4 eggs
  • 1 tbsp vanilla essence
  • 2 tbsp fresh milk

Campak semua tu dalam mixer muahahaha.

Bake for 30 minutes, 180'C!!!

Ok next important ingredients untuk topping ya!  
WHIPPING CREAM!!!!!!!

Topping mcm biasa. Pakai NON DAIRY CREAM. Barulah cantik. Letak lah buah apa-apa pun. Asalkan cantik. Nk letak langsat, duku, rambutan pun boleh tapi..... hahahahahha!

Nama pun sandwich kan, so silalah spread kan any jem yg korang suka. 
Nk lg creative, buat la pb&j cececehhhhhh

Apa tu pb&j? Google. Seriously tak tahu? Peanut Butter & Jelly! Hihi. 
Letak peanut butter and jam pon sodap bagi yang meminati nya hehe.

Ok dah siap bakar kan tadi? So potong half half ok! SO u got 2 layers wiwiwi



Ni pakai strawberry jem, buah strawberry, blueberry and whipping cream. That's all!

Sekian. 
P/s : aku tak tahu tang mana victoria secret nya hahah. Btw aku suka gila cake ni because i love vanilla cakes hehe mmg eat all u can gitu huhu. So boleh buat twiggies sendiri dah takyah beli vanilla cake luar. Just vanilla cake n whip cream. Just that.

Credit goes to my big sister #DapurChachahcahcahchahachchaaahahahhahahahahahha huhu she just loves to bake and i juusst loveee to eat. Eh. Hiks.
Cara membuat cake victoria secret resepi sedap gila vanilla cake super simple nomnom kek vanila whipping cream strawberry blueberry dah siap wiwiwi.

Sedih kan. Victoria Secret sangat! *mata ke atas*


p/s: penat blogwalking beratus blog pagi buta tadi hiks.
CHAIYUK!!

19 comments:

  1. nak sepotong pelisssss. hahahaha :D

    ReplyDelete
  2. the simplest ingredients ever aahahaha! kek tu tak kenyal ke qila? sbb haritu akak ada jugak buat kek span vanilla untuk ciskekk. Lembut but bila sejuk dia jadi kenyal. mmg sebijik macam span hahahah. xD

    ReplyDelete
  3. Strawberry shortcake jepun pun lebih kurang cmni jugak. Teringin nk buat sbb bahan2 dia bukan susah mana tpi malangnya kt umah tkde oven hahaha

    ReplyDelete
  4. Strawberry shortcake jepun pun lebih kurang cmni jugak. Teringin nk buat sbb bahan2 dia bukan susah mana tpi malangnya kt umah tkde oven hahaha

    ReplyDelete
  5. cantik kejadian nya itu..;)

    ReplyDelete
  6. Rajinnya baking. Akak memang tak pandai bake langsung

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh! omgie just nice . nampak sedap :p hehehe berguna..bole belajar

    http://sarahhijabista.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. terpedaya dengan encik rabun jauh ke ape ni..? huhuhu

    ReplyDelete
  9. pandainye buat. rajinnya. terbaek la. sedap :D

    ReplyDelete
  10. qilah , u wassap akak.. i'll tell u about rsm bagai tu eh.. drop komen ur phone number my dear (: inshaa Allah , i'll help you (: weeeee

    ReplyDelete
  11. Oh, dear! Penderaan deria rasa!!! :'O

    ReplyDelete
  12. Oh god, dramatiknyer kek ni... Sepotong please? UIA mana? Kuantan ke? Klu kuantan blh g rmh Papaglamz buat sama2 ngan wife Papaglamz.. Heheh

    ReplyDelete
  13. lepas ni boleh suruh qila buat. kbai

    ReplyDelete
  14. nampak sedappp serius rasa nak buat laa nii jugak haha :)

    ReplyDelete
  15. Nyumm nyummm. Air liur akak dah meleleh ni. Menggoda sungguh kek qila tu!

    ReplyDelete
  16. banyaknya stoberi! ♥.♥

    ReplyDelete
  17. Sedapnya!! Strawberry bertaburan pulak tuh. Adoiiiiii terliur ni :O

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!