Tuesday, January 20, 2015

Perasaan sekarang

Hi mood kita sedih sikit maaf lah hehe.


English ni susah lah. I mean tak tahu kenapa qila berat sangat mulut mcm lah ada emas dlm mulut ish! Lagi lagi kena speaking aaaaa taknak!!!! Mcm nak keluar dari class masuk bawah selimut. Rasa nak nangis and ugh!

Rasa down gila lah kalau mcm ada group project pastu diorang (other classmates) semua volunteer and speakout pastu there is me.

Hanging.
with no confidence, at all.
Sedih.

Sedih nya!! :( Kenapa lah qila cant speak with confidence. Mana boleh malu ugh.
Sampai bila nak perang dengan diri sendiri. Hish!!!!

Kan best kalau qila ni heartless. Kurus ke cantik lagi ke ish ish. Teruk betul lah. Sebab tu i googled some ways to boost my self esteem, self confidence, how to speak with confidence but jgn over confidence yg annoying tu. And.
Yes. alhamdulillah i gained my strength after some of my friends gave me advices T_T
terharuuuuuu and yay! Qila cuba lah belajar kerana Allah. Thanks BV hehe qila cuba fokus jgn tersasar nak study utk pass sahaja amboi.
 Jgn sesedih jgn down ugh.



Ingat umi abah, hehe baca twitter @positiveplants
You are so used to your features, you don’t know how beautiful you look to a stranger. (x)




Yay!

hehe first day start class pun dah nangis. Rasa lawak pun ada hahahahaha!

But to be honest, sometimes kita kena ada lah kawan yg bagi semangat hehe.
Tipu ah kalau happy 24/7 kan uhu.
Muhasabah diri.
Thanks to all my friends yaang exist hehe.
Tipu lah kalau takde kawan hehe.

Bila fikir balik nk ke taknak eh bg tahu kawan masalah kita, well. Bagi tahu je.
Ada certain things kita better bg tahu kawan sbb family mcm susah faham. Lagi lagi self confidence. Waduh lemah betul hehe.

Thanks for reading! Avoid negativity wuhu!

27 comments:

  1. good luck.. insyaAllah u can do it.. :)

    ReplyDelete
  2. salam.. hai, sy 1st time dtg blog ni.. menarik ur latest entry.... mmg diakui bahasa inggeris ni kdg2 rasa sangat sukar. bila kita berdepan dgn org yg pandai speaking, mula tiba2 semua grammar dan vocab berterabur habis... tp if kita dgn org2 yg tak berapa pandai BI kita akan automatic tiba2 jadi mahir sangat berspeaking... hahaha.. level confident tu bertukar2 based on situation... apapun, moga awk terus maju k...

    jemput singgah di blog sy : www.pendidikmilenia.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat cikgu!!!!
      level confident tu bertukar tukar based on situation ;)

      Delete
  3. Jangan nak down sangat Qila oii. Suka kan kata tak cantik la , tak kuruslah. Eh masing masing ada kelebihan dan kekurangan sendiri okay ! Belajar rajin rajin. Jangan nak nanges sangat. Tumbuk perut nanti. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok terima kasih kak rawk! <33 hehehehee dasar kak rock betul main tumbuk perut hahahahahah. yes yes qila otw jadi rajin wiwiwiwi

      Delete
  4. you can do it adik!!!even kita sama je rasa tak confident..tapi akk nak jugak bg support kat adik!hehehehehe....

    ReplyDelete
  5. takmo sedih sedih qilahh.

    ReplyDelete
  6. nak jawab yg last tu je. yg ni nk ke taknak eh bg tahu kawan masalah kita, well. Bagi tahu je.
    bergntung pd diri sndiri, kerna ap one day kita x tahu kwn kita tu akn trus jd kawan ke x. sbb pnh jadi kt aku kwn mkn kwn.. kwn mcm ni sial nama nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih untuk nasihat tu. Betul, takut kawan makan kawan kan :D

      Delete
  7. hoiii ni ape sedih2 niiiii. jangan la macam tuuu. kakcha pun tak pernah confident bila speaking. taip je pro (but still tunggang langgang). but still kakcha selalu prektis sorg2. ckp sorg diri merapu merepek apa entah ahahahaha. you gotta love yourself qilaaa!!!! awak comel lahhhhh. rasa macam nak babap jeee hahahaha. be positive always okayyyyy! leppppyouuuuu! xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. im trying my hard to love myself and yes be positive weee~~~
      lepchutu <3333 xx

      Delete
  8. Qilaaaa!!! Qila lawa okay kulit flawless not even a pimple so Qila nak kulit camne lagiii? Wuaaa kak Nad ni lain lah hahaha. Em em just be confident okay? Sebab Qila memang cantik dah! And your English not bad apa :) Be confident!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak nad lain lah T_T hehe thank u hihi so happy dapat nasihat dr kak cantik muehehehe *emoji pandang menggatal tu* hikhik. <333
      confident! got it!

      Delete
  9. be strong qila. BV pun selalu rasa kureng dari org lain. sampai kekadang rasa down sedih nak nangis2 sendiri. T^T thanks for this entry too. be positive as possible. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks to u tooooooooooooooo la sbb ingatkan qila belajar krn allah :D <3

      Delete
  10. perasaan Qila je tu.. ramai yg bagi semangat kat Qila.. be strong dear.. u can do it..Qila boleh.. hehe..

    ReplyDelete
  11. kalau kena katok saje je qila ni...asyik dia je yg x cantik..huh! siku kang! you're shining in your own way..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. <333333333333333333333333
      thank u so much kak sally!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  12. EEIIIII kak qila ni suka tau kata dia tak cantik lah apa lah. Berapa kali orang nak cakap, dia tu comel ja! Putih gebus cute! Eiiii, geram! Lagi sekali kak qila kata kat diri sendiri, nak cubit2 akak! Hahahaha.. Apa2pun yakin saja pada diri. Saya pun samalah macam kak qila tak confident tapi nanti bila dah lama2 mesti makin lancar dan yakin. Be strong and confident kak qila sayang! Loveeee youuu ketattt ketattt!! :D

    ReplyDelete
  13. jangan patah semanagt..ramai kawan2 yang menyokong tu..jangan sia2 kan sokongan dan harapan mereka..:)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah ada kawan camtu kan?Bukan senang nak ada kawan yang bangunkan semangat kita yang jatuh :)

    ReplyDelete
  15. let's stay confident! hee ^_^

    ReplyDelete
  16. bagusnya ada kawan macam tu, beruntung qila ada kawan macam tu
    bukan semua ada kawan macam tu
    nasihat akak usah peduli apa orang kata
    apa kita hari ini adalah kerana diri kita bukan orang lain
    cantik adalah subjektif, lain orang lain penilaian
    be strong ye, akak tujukan lagu all about the bass tuk qila =)

    akak done follow sini juga #1932

    ReplyDelete
  17. haip jgn sedih2 lah qila. kang tak comel dah mcm mane nk g BBW? eh, apa kaitan dgn BBW pulak kan..

    ReplyDelete
  18. Kila.. Jgn giveup.. Koncident her.. Klu kte sentiasa konfident n positif, nanti orang lain akan positif dgn kite.. Cheer up gurlzz..

    ReplyDelete
  19. Qila cantik okay :) Dan, ingat cantik tu subjektif. Jangan rasa down sangat.

    Pasal confidence nak cakap English tu, Qila kena sentiasa cuba. Kalau salah pun takpe. Janji cuba. Macam akak, speaking pun tak perfect. Writing apa entah lagi. Tapi, kita cuba je ^_^

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!