Thursday, January 8, 2015

Ephyra Skin Bar? WOW!!!! Berkesan!!!!

Harlu semua assalamualaikum!
Semua mesti be wondering kan kan kan?
Haritu ephyra yang minum tu. Sekarang ephyra dah launch product baru iaitu:
EPHYRA SKIN BAR!!!!

Iye. Tahu tak apa lebih nya Ephyra Skin Bar yang berbentuk square empat segi sabun comel ni?


Hihihi. Boleh click SINI untuk baca entry serba sedikit pasal Ephyra Skin Bar hehe.
This is facial n body soap tau. Hehe so kita boleh guna dkt muka dan seluruh badan juga!
Banyak sangat lah dia punya KEBAIKAN so qila akan buat summary je lah ye hehe.

Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Dear readers, kita tahu kan muka kita is one of the most important things in our life.
"I have been trying for years to get rid of it and nothing helps. My acne started when i was about 19 years old. I had pimples all over my face and it is extremely unpleasant experience. I almost had tried everything.....with no results. Everybody who has serious acnes problem would knows what i mean." ~ Aisha. 

Pengguna : Aisha Azmi (kakak owner blog hee~)
Umur : 24 (2015) huhu
Jenis kulit : Super berminyak, super sensitif, banyak parut jerawat dan jerawat gelap! Warna kulit muka tak sekata langsung.
Kakak saya sangat sangat perlukan Ephyra Skin Bar 
kerana dia menghidapi masalah kulit yg sangat menyedihkan. 
  • 1- untuk menyingkirkan dan membasmi kuman & minyak yang melebih tu dari muka. 
  • 2- Say NO to blackheads and jerawat yg bersepah. 
  • 3- Mengembalikan kecerahan kulit yang asal! Kalau tak, muka kemerah merahan sebab jerawat..... :( Lastly, i really hope Ephyra Skin Bar can help my sister about her failing skin condition! :(!
sedih tau kalau kakak kita ada jerawat pastu dia mcm down je taknak bangun bangun dah hehe.
Jadi meh sini qila nak review Ephyra Skinbar dari Ephyra2u ni. Hehe.


Direction Of Use:
Mcm biasa; lather soap into your face.
Massage well for 2-3 minutes sampai lenguh tangan ekeke.
Rinse well & apply moisturizer to the skin.
For a faster effect, apply the soap 2-3 times a day ( and yes. Aisha mmg nak faster effect hehe siapa taknak kan? hiks. So Aisha use ephyra skin bar yg super wangi ni paling busuk pun 2 kali which are bila mandi pagi and malam! Kalau sempat balik class lunch ke, mmg semangat guna juga!)

SEBELUM MEMAKAI EPHYRA

Minggu Pertama
Ok minggu pertama Aisha (kakak qila) pakai memang agak pedih sikit. Minyak yang melebih dkt muka dah start takde yay! Dan boleh rasa kulit makin lembut mulus gitu.

AND YES. WHITE HEAD AND BLACK HEAD DKT HIDUNG DAH HILANG!!!
takyah pakai serum bagai or mask bagai dah sekarang. Pakai je sabun Ephyra Skin Bar yes yes! Senang je kita picit keluar black&white head kita oh kita sanngat happiiiiii hidung licin gila hahahahah semangat suruh kengkawan pegang wiwiwi.

Serious best pakai Ephyra Skin Bar wallahi! Hehe. Sebab mmg menjadi dekat kulit kita wwiwii. Dah surut dah jerawat apa semua walaupun pedih tapi takpo hehe.

Ni she took some selfies itupun selepas kena paksa dgn Qila hewhew. Kalau tak mana ada confidence nak selfie kan. Muka pun macam bulan ha. Bukan cantik berseri mcm bulan! Tapi berjerawat bagai mcm bulan tu dia ha!

Ok ni lepas 3 minggu bersama Ephyra Skin Bar.
JENG JENG JENG




YAYYYYY EPHYRA TERBUKTI BERKESAN! :D speechless weh tak tahu nak cakap apa! Selama ni suffer selama 3-4 tahun dari umur 19 ada banyak jerawat. Alhamdulillah dah hilang sikit jerawat mengecut tu kan nampak kan?????
Ahaaaaa dan inshaallah akan hilang lagi.

Minggu ni minggu last and yep. Siapa je taknak menang kan? Hehuhehu. Tapi memang nak beli Ephyra Skin Bar ni kalau kalah ekeke. Nak pakai dkt ketiak hihuhi dkt kaki yang berparut kena gigit nyamuk apa semua boleh inshaallah.

Tawakal huhu. Chaiyuk!
But seriously to all girls out there who have problems with your skin? 
Trying Ephyra Skin Bar is a must!
Cuba lah dulu ok dearies semua hehe.

Im praying for all girls in the world dpt flawless skin wiwiwi. Chaiyuk! And this is just my way of passing on the some stuff i have learned along the way and hopefully seems like the acne be little less serious because of the Ephyra Skin Bar (thank u so much,again!)
Yes having acne is totally and definitely sucks but hey hey hey semua
it is NOT the end of the world apa apa pun we are sooo much more than our skin ok!
Ephyra Skin Bar? Wow! Thanks to Ephyra because it really works!
Tepuk tangan!

Bolehkah Ephyra membantu anda?
Jawapannya: Mesti lah boleh! Woot woot!


*******************************************************

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u

Official Instagram : @ephyra2u

Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)




Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

37 comments:

  1. Berkesan la ephyra nie..

    ReplyDelete
  2. sebelum ni minum air di je, lepas ni boleh try pula sabun dia. ^_^

    ReplyDelete
  3. Wahh bagusnya produk ni! Nampak perubahan dia lps pakai, nice review btw! <3 nnti nak beli jugaklah!!

    ReplyDelete
  4. ephyra memang terbhaekk. hehe :D

    ReplyDelete
  5. Woiii ape kutuk muka kakak sendiri cam bulan , noty punya budak ! Hahahaha.
    Woahh ! Kesan dia sangatlah besttt. Wush wush. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehyhehu. Wush wush noty mcm kak nurie lerrr kikiki

      Delete
  6. eh! umur kita dgn kak qila samalah. hehe.. gudluck qila.. Jerawat mmg tak best. Tapikan org yg kulitnya berminyak akan lambat nmpak tua compare dgn org yg kulitnya kering. Cuma bila da berminyak tu jerawatlah tak best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Berminyak tu mmg tak best sbb mcm tak selesa kan pastu ha start dah jerawat naik adush! :(

      Delete
  7. Wuuu. bestnya benda ni. :D :D

    ReplyDelete
  8. tengok testimoni nampak berkesan sangat.

    ReplyDelete
  9. fuhh muka kita x de maslah sgt just gelap jer n minyak je. . bole try nieee

    ReplyDelete
  10. jelas nampak ketara bezanya tu..kulit pun makin cerah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? Hehe alhamdulillah! :) hihi

      Delete
  11. Waaaaaaaaaah seriuss daebak ! Nampak ketara beza diaa

    ReplyDelete
  12. nice sharing kak qyla. seriously, lepas baca feedback ni, rasa menyesal pulak tak join giveaway ephyra skin bar tu T-T mesti best haih. benda dah lepas kan.. btw, memang banyak sangat perbezaan ketara dekat muka kakak kak qyla ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u ina! Ala nape tak masuk haritu takpe nanti next kita masuk sama saama eh hihihih. <3

      Delete
  13. Qilaaaaaa memang nampak beza lah kakak Qila guna memang ketara. Kalau pakai 2 bulan macam boleh terus flawless je wah wahhh untung dapat adik macam Qila ni eh hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah hehe sbb nak jadi cantik mcm kak nad gak hihi. Untung ke? Aw awwww hehehe

      Delete
  14. Memang nampak sangat perbezaannya ni. Kiranya betul-betul berkesan la ya.

    ReplyDelete
  15. mmg hilang sungguh tu...okay, its time for me pulak :P

    ReplyDelete
  16. its works la Qila.. makin cerah kulit sis Qilah..

    ReplyDelete
  17. BV pun guna jugak. memang berkesan nie. hehe :D

    ReplyDelete
  18. Bestnya! Ephyra memang berkesan.

    ReplyDelete
  19. ada nampak perubahannya,,good luck ye

    ReplyDelete
  20. Wahhh hilang banyak jugak ! banyak jugak kira perubahannya.. Tahniah & gudluck untuk task ni ye..

    ReplyDelete
  21. Dari GA sama.. good luck!

    ReplyDelete
  22. wow qila, ketara perbezaannya..tahniah dik sbb baik sgt masuk segmen utk kakak...tahniahhh

    ReplyDelete
  23. wah. ketaralah, daebak! :D
    singgah sini. dari GA yang sama, good luck!
    http://www.haneeza.com/2015/01/ephyra-skin-bar-rahsia-jelita.html

    ReplyDelete
  24. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini sebelum 11.59 malam 14 Januari 2015 di

    http://www.mialiana.com/2014/12/giveaway-ephyra-skin-bar-review-ephyra.html.

    Keputusan akan diumumkan pada 20 Januari 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum qileh...semakin berseri n gud luck...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam hehe. Kan? Goodluck to u toooo kak mas <3

      Delete
  26. WAHHHHHHHHH !!!

    makin cantik lah lepas nie,

    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/01/official-facebook-httpswww.html

    ReplyDelete
  27. memang nampk perubahan tue
    lepas ni boleh bli stok lagi:)
    shark pun pakai ephyra skin bar jugak.

    ReplyDelete
  28. Berapa lama kakak awak dapat result ni? Saya daa pakai sebulan sabun ephyra, tp still jerawat naik T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam .siapa guna sabun ni secara konsisten .elok x ye sabun ni ? Sy ade masalah kkulit .mohon bantuan kawan kawan komen di bawah sy yr .bg feedback elok ke x .terima kasih bantu .

      Delete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!