Saturday, January 24, 2015

Durian Crepe Creepy Yellowish


Dah siap. Nama dia durian crepe berbunga oren berdaun hijau gitchewww hahaha.

Nak resepi? ha meh sini baca jap huhu.
Malas? so, pegi jela beli. Kah kah kah.
Tapi tak worth it sebab kalau buat sendiri omg makan lah sampai bluwek ekekekeke. Ok!


INGREDIENT crepe utk org malas mcm qila :

  • -250g tepung gandum.
  • -500ml santan.
  • -Telur 3biji.
  • -Pewarna ikut suka hati. Pink ke. Biru je. Rainbow pun boleh,asal rajin.

Cara dia simple gila! 3 steps sahaja hahahaahahahaaha!

1. Campak je dlm blender. Settle!!!!! Pastu panas kan kuali nonstick ok!!!!!!
Tuang wuhuuuu~
2. Whipping make sure non dairy, tak kisah jenama apa. Yg mana mana suka.
Jgn pakai dairy untuk siapa yang tak suka susu. (Like my kakak) Huhu. 

So kasi whip sampai kembang yeyeh!

3. Filling? ikut hengko lah. Letak strawberry cokelat boleh. Fefeeling dato ct. Tp memandangkan kita org kampung. Letak durian musang king. Jangan letak musang sudah.
Hehe so gabungkan WHIPPING CREAM TU DENGAN DURIAN :D
Sekian. Kasi lipat lipat lepas dah fill the crepe and nomnom! Makan sama sama jom!!!!!!!!!

Full credit to kakak #DapurChachahcahcahchahachchaaahahahhahahahahahha

Yay. Finally merasa durian crepe ahaha. 
Saje post resepi malas sebab qila tak pernah makan before ni oh what a sad life huhu. 

20 comments:

  1. laaaaaaa senang rupanyaaaa ahahahaha. ingatkan susah betul. dapat makan ni sebijik je. kalau makan utk kali kedua memang blueekkkk. muak giler ahhh xD

    ReplyDelete
  2. adui..mengidam durian sekarang..! hahaha..selamat pagi.. ! :D

    ReplyDelete
  3. Wuuuuu. rajin dia buat durian crepe. :D

    ReplyDelete
  4. senang je rupanya.. antara rajin dengan malas je nak buat benda ni. ahaks.

    ReplyDelete
  5. Sedapnyee. tak sangka mudah nak buat!

    ReplyDelete
  6. hahahaha...budak ni pun...ada lebih idok..? nak jugak!

    ReplyDelete
  7. Durian crepe memang yummehh!! Letak dalam peti ais bagi sejuk lagi best! XD

    ReplyDelete
  8. ingatkan nak buat durian crepe ni susah, senang jugak cara dia

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaa..dah lama tak makan durian crepe ni.

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaa. .nak satu. . T^T

    ReplyDelete
  11. dapnya. pos la sini sebekas. haha =p

    ReplyDelete
  12. Tak pernah lagi makan durian crepe hehe kesian sangat. Nak buat sendiri memang dak la dah la pemalaih haha nak kena cari durian lagi >.<


    ReplyDelete
  13. And you've successfully made me craving for durian crepe. Now it's nearly 3pagi sayangkuu.... Mana akak nak korek durian crepe. Oh mereput jiwa dan raga. Perut pun tetibe berkeroncong. Epic qilah! Epic! :'D

    ReplyDelete
  14. Cik akak pernah makan sekali di..krim tu yang cik akak tak berapa nak suka..rasa sia memang sedap. Hihi

    ReplyDelete
  15. ohhhh takk . akak xminat durian . hehe . dri kecik tak suka duriann . hehe

    ReplyDelete
  16. rasa macam nak jilat skrin pun ada huwaaaa nak jugakk!!!

    ReplyDelete
  17. qilaaaaa.. sy lagi kesian sebab tak pernah makan durian crepe.. hahaha!
    sebabnya sy tak makan durian. hiks

    ReplyDelete
  18. Yummy sedapnya dik qielah.
    Lama dah xmakan, nak buat skrg durian xde sangat. Tunggu musim durian je lah. hehek :P
    Jemput singgah : fatihahazanan.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Qila masya Allah kak Nad tak pernah makan durian crepe T_T Weh kesian gilaaaa

    ReplyDelete
  20. Sedapnya! Mana nak cari durian dekat sini, woooiiiii. ahahahahahahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!