Wednesday, December 31, 2014

Make the last chapter the perfect one.

Make the last chapter the perfect one.
Yes please!
Ha. So harini the last day of December and also last day of 2014 uish can u belieeve it?

It is less than 24hours nak habis dah. Start new year balik hehe.

Banyak tahun ni qila buat  benda gila. Hihi.
Gi jumpa Encik Mimpi. Eh. Hahaha.
Daapat selfie dgn Aedy Ashraf yg sangat ncem dekat KlYesFestival 2014 hehu.
Gi bigbadwolf hampir 3 kali ekeke. Nasibaik sempat Part 1 dan Part 2 je hewhew.
Masuk uia pj dan uia gombak. Ha ko ada masuk 2 uni ekeke.

Pastu live life in university wah cannot believe im 18 and im in uni wiwiwi. Puasa dkt university mmg sedih pedih. Heheh. Haritu gi jalan tengok ramai gila budak uia. Boys especially encem encem!! (Betul lah umi abah ckp takyah cari pakwe bila sekolah sbb dkt uia ni banyak dah yg encem hahahah!)

 (eh eh eh eh eh baru sedor diri sendiri pon dh besor har har) 
Sedih nya nanti habis study kena kerja takut nya!!! :(((( taknak :(((

Tapi best lah pulak bila teringat reflect balik what ive done tahun ni. Dulu qila malu je nak keluar rumah sbb rasa insecure nak mampos. Rasa mcm gemok bodoh hodoh gila eeeee malu nya! Taknak keluar rumah!!!!!!!
Im really sorry to all my friends when i say i can't go out 'i don't feel well'
i actually mean i can't go out because i feel disgustingly fat

but know. Who cares hehe. I mean. Astaghfirullahal'azim tak baik tau cemni. Bersyukur lah. Ada org lain lagi teruk keadaan and please love yourself qilah. Come on lah. Dont cut urself. Dont hate urself and please evaluate awaktu! Everyone is special in their own way wiwiwi. Alhamdulillah i gained sikit confidence. Dah reti pakai shawl yay. Dah boleh buat presentation (sikit) although my presentation sucks! Biar lah muka tak cantik badan mok ke lol but i am trying so hard to be apa eh haha. Muhasabah diri! Husnuzon sentiasa, think n be positive. HEHE CHAIYUK! 

#Notetoself jap ekeke. Dah pahal ni post ni mcm over ish.

Hm pastu apa lagi eh tahun ni hihi. Oh i bought myself a laptop. lupa nak review wiwiwi. I got dean list mueheehe. Alhamdulilah for everything.
May allah ease everything for us!!!!!! Moga allah panjangkan umur kita semua untuk perbanyakkan ibadah apa semua wiwiwi.

Happy new year semorang!
Dont forget to make the last chapter the perfect one!

remember, u only live once! ;) wiwiwi. 

sape yg belum motivated.
Mohon be positive be strong be good be wise be brave be 
Sape yg dah positive. Stay positive ok!
YOU WERE PUT ON THIS PLANET FOR A REASON SO DO NOT THINK EVEN FOR A MOMENT YOU AREN'T WORTH IT OKAY

Jgn sesedih cehwah. Im so happi now alhamdulillah. Sedih insecure low esteem tu tetap ada tapi persetan kan itu semua! Nyah kau dari sini haiiyak!

and do remember 

It hurts now, but remember that it will get better. Breathe....

Inhale. Exhale!
ok happy end of 2014!
happy 2015 :)
May allah shower his blessing to all of us hihi.

Friday, December 26, 2014

Hati

Hi assalamualaikum! Hihihi.
Nak post dlm english tapi malu ah hiks.

Hm hati sometimes rasa down sangat.
Hati ke yang down?
Ke iman?

Sigh!!!
I just need somebody that won't let me down....

Sebenarnya kita bukan takde iman tapi banyak LEMAH IMAN.
Ramai orang tahu solat tu wajib tapi lemah imannya ,

Ramai org tahu tutup aurat tu wajib tapi lemah imannya,

Ramai orang tahu pergaulan bebas DILARANG tapi lemah imannya.

Lemah iman ni yang buat kita tak malu nak buat maksiat but then
MALU NAK BUAT IBADAT?

Hmm. Jangan fikir lah orang. Biar jelah orang nak cakap kita ni bajet baik ke tetiba baik ke.
Eh eh dia dah tobat ke whatever.

Eh hello stop complaining!
Just look at all the blessings u have! Alhamdulillah hehe.

SO,
got the idea?

Remember,
IDEA - PLAN - ACTION!!!

FIGHTING SEMUA!
Allah tahu ok :D
Salam jumaat peace hiks

P/s ; nak masuk tahun baru dah ni wiwiwi. Moga tercapai lah azam baik kita yg dari zaman 90-an lagi hahahaahaa. Qila azam kurus dah bertahun dah. SEMBANG je lebih!!!! Hihuhi.

DO NOT STOP PRAYING FOR PANTAI TIMUR :((((((( 

Wednesday, December 24, 2014

Wordless Wednesday - Wanna go here so bad


One of the places i want to go badly T_T
Ihuhihi

Sunday, December 21, 2014

KL YES FEST 2014 WOOT WOOT

Ada aje benda yang kita nak update ekeke.
So harini kita gi KL YES FEST!!!!
WIWIWI!!! BEST GILAAAA WA CKP SAMA LUUUU  HAHAHA.

Overall qila kasi 3/5 stars hehe.
2 bintang tolak sebab qila takde duit so cuci mata aje. HAR HAR HAR! Sedih oi tapi takpe kita tebalkan muka aje ekeke tak bawa paperbag apape kan kan hikhok.

Dari semalam lagi dah plan dengan Kakak hehe. Tapi 50-50 jadi ke cancel ha gitu. So gerak dalam pukul 2 alahai lambat nya mek. Gerak dgn Kakak, Pip and Zura! Cam biasa ah ke PWTC kena gi tukor station Masjid Jamek, gituuu~

Finally dah sampai harhar.
(Muka pasrah nangis dlm hati sbb gakdapat beli pape lps bankrupt tapi tetap ckp eh manade sedih! Im fine. Im ok!)
huhu
Hm banyak gila booth hehe.
Ofcs lah all those booths are selling shawls, shawls, jubahs, dresses, jubah laki, jubah puang, dress dress cecantik semua damn nasibaik takde size untuk qila so that is my main reason to not buy anything ekeke.

And yes mcm mcm colors ada huhu.
Dari pastel baby colours to bright and to dark gothic color ceh gitu haha.


Shawl pulak kita tak mampu heeee~ kita mampu pakai wideshawl murahan rm10 aje hihuhi.
So yeah. Kita ootd ciked lah ek.
Heeeeeee. (dont worry that calaqisya is not mine hahahaah)
Cuba teka kimono cardigan siapa tu? Pip!!! Hahahahahahaa yay aku muat kimono cardi pipooo wiwiwi so i felt kurus for once :( although i know in reality im still fat aish.

Chaiyuk next sem kurus!

Abah nak swimming suit yang muslimah satu!!
nak gi swimming dkt pool uia setiap minggu!!!!! ekeke. (But im serious ok serious)

EHEM CUBA TEKA QILA JUMPA ARTIS APA JE.
HAHAHHAAHHAHA  QILA KAN GATAL SIKIT SO NAK DGN YG BOY ENCEM AJE KAN HEKHEK.

aw aw. Dah lah qila mintak dia yg tolong tangkap kan ekeke. Tangan dia kan panjang hahahahah haih. I cant sleep lah cemni ish. Why aedy ashraf why. Kenapa awak simple tapi encem haih.

P/s ; takde pun mak datin yg nk lanjew qila ekekekekekekeekeke

all i ever think about.....

all i ever think about is clothes i can’t afford and food and books i want to order (mainly from bookxcessonline.com and debookroom.com aish!!!
$$$$$$ where are youuuuuuu :(((((

why u're not here when i need u the most!?
Do u even know that everything is like on sale????

hahahaaha. over hiks.
Im so happy bcs im broke :(
hahaha. Too happy to be sad i guess so yeh.

My lepas-dapat-duit-list is now updated wiwiwi!

Qila nak kumpul duit nak beli Ephyra Premium untuk umi. Kesian tgk umi dah tua tak bermaya. Qila ok lagi. Tak 20ies lagi so no need those extra collagen thing so yeah! Ephyra beratus kan T_T

Pastu nak kumpul duit nak beli buku dkt bigbadwolf tahun depan!!!! Muahahahahah. Kena kumpul beratus ni har har har. *Nangis sikit pegang tabung yang super ringan or maybe the tabung oledi empty???? Ugh* (kita tak kaya nak shopping buku dkt kino/mph) hahahahahahah!

Ha tu je. Hehe. Yang lain tu kita tolak tepi hoyeh! lepas dpt elaun nak ketepikan terus lah rm500 kan. Hehe. 
Chaiyuk qila i know u can do it!
fighting gambate gogogo!


P/s; nak Baymax satu :(((( hihuhi.This week is gonna be so challenging hehe. Ada assignment and yes presentation waduh imm so dead. And then last class on wednesday.Khamis christmas kan. Pastu selasa on 30th Qila exam uish. Cuak tapi ish. Hati dap dip dup aje. Hehuhehu.


Nanti kita bw ok no worries xx

Saturday, December 20, 2014

See 13 kittens grow up hehe

All pictures credit to http://websta.me/n/fjarilflickans

COMEL GILA KAN TT_TT
RASA NAK NANGIS TENGOK ISH.
SETIAP HARI QILA STALK IG NI HA HUHU.
I do wonder....
Cmane lah dia pro sangat susun and tangkap gmbr those kitty ihihi.
And mesti beratus kalau dia jual kan hihu.


Meow!

Hihihihi much love!
I love kucing soooooo much T_T


Friday, December 19, 2014

i want baymax. no. i need baymax.

Yayayayy qila dah gi tengok Big Hero!!!!!!!! Yassssss!!!! *Menari ciked* ekeke. Tak sabar nya nak tunggu keluaronline pastu nak dunlud wiwiwi

haish. Comel lah Baymax nak nak nak baymax nak baymax nak maybank. Eh. Hahah! Menyesal gila tak curi Baymax bawak balik rumah hm hm :(! Muehehe. Qila nak suruh sesape lanjew teddy bear Baymax ehem hiks.

Qila gi dengan Tehah! and Kaka!!!!!!! woot woot!!!!
gerak pukul 1030 ui dari rumah nasibaik sempat sampai tengok Big Hero ni pukul 1130 wiwiwwi. Ingat nak tengok Hobbit tapi sebab Kaka & Tehah takpernah tengok kang takpaham apa. Dah ah 3 jam dalam tu mahu petak bontot kehke.

So yeah.

i cried two times. First when Hiro's brother (Tadashi) yg super handsome was dead in kebakaran :(!!!!
sedih nya ceh mcm lah ada abang haha. Qila terbayang kakak mati :(((((

pastu second crying part is when Baymax mati :(((((((

sedih tu ohmy. Qila tahan je sbb duduk antara Kaka and Pip nanti dia gelakkan saya nangis hahaha.

Hampir sendu hahahaahhh!!!
bengong betul. org gila je nangis ish. Over emosi why why why i did cried like

Ish. I hate myself!!!! Hahahha.

And then yeyeh makan dkt food court wangsa walk boooooring haha. So-so. Pastu jalan pastu jalan sampai balik wiwiwi.

And u know the most funny part!!!???? Ahahahahh!!!!

Qila menari shake it off without any kesedaran!!!!! Sumpah candid of the year and candid paling hodoh ive ever done.
Why puberty makes me uglier ish.

Thank you so much Pip for taking this pics of us (Fatihah, Me and Kaka)

untunglah orang tu takde finale so balik lepas last class ye. Tung ah tung ah. Hihi. 

Selamat balik Kedah ye Tehah.
Selamat pulang ke Sabah ya Kaka. Hehe.

Take a good care of yourself wiwiwi. Thaanks bagi semangat final exam ni hm hm :( chaiyuk! ;(((((

Nak update pasal Encik Mimpi lagi boleh tak......

Ok dah terupdate dah pon hahahah.
Boleh click SINI untuk baca pasal Event Encik Mimpi di Pak John Steamboat ye hihi.
ececeh dah seminggu dah tak jumpa EM. Haahhahaha.
Tepat pukul 6 jugak lah qila nak post hahahahhah!!!

~
Oh oh i think im falling for him hahahahahahha NO!
ihihik.
So yes. Last week qila gi annual dreeeeemersclub (encikmimpi fansclub) gathering hee~
Ni kira mcm sambungan gitew.
Haritu food review semata kan ekeke.
So ni extra focus dkt Encik Mimpi yg super cutie pie tu eh hiks.
Dekat bawah banner tu ada big table untuk pendaftaran and jual some goodies i guess hehe.

Siapa nak baju yg sebijik EM pakai boleh lah beli haritu ekeke.
Menyesal pulak qila tak grab any of these stuffs ish.

T-shirts, notebook, button!


Smart gila kan!?!?!!


Comel je hihihi.

Eh oops. Hahahaha kesian kak Ayue. Mesti dia boring dah tangkap gmbr qila dgn EM hahahhahah1!!!
Tapi kak Ayue mmg rawk wiwiwi she is so funny too haih. Cepat lah kahwin ye kak Ayue hihihi.
Lalala~
EM sangat sporting awww.
Dah ah lembut je suara dia alahai melting kita ekeke.

Yay saya baru balik dari class HAHAHAHAHAH
Hmm hmm hmm nak naik benda alah dkt belakang tu ples.
Ada org tak nak lanjew itew.

Ok gambar ni qila tengah penat pastu tengah menggila dgn kak Ayue sebab tunggu EM tukar baju wiwiwi. 
And thank you so much kak Ayue i lap u kilat kilat!!!
Comel je dia ni ish sabor jelah.
May allah shower u his enormous blessings!
hugs!!

P/s: Jgn lupa follow @encikmimpi_official dkt instagram ok!
Kalau followers dia 1 juta dia akan buka topeng dia!!
Hahahahahhahahah >) eipp eipp.
Dont worry EM we willl love u and ur talent no matter how u looks like hehe.
Mesti encem gila ni hmm hmm. 

Thursday, December 18, 2014

Mana nak tengok movie online +tutorial download

Okay harini qila nak share cara nak download video/movie cara paling simple tak perlu nak guna Torrent yang berseed seed bagai tu hahah. Qila guna VIDEO DOWNLOADER PROFFESIONAL. Video Downloader Proffesional untuk user Google Chrome sahaja tau by the way! Kalau guna mozilla qila tak sure ada ke tak heehe. Tak pernah cuba lagi. U guys can try tho ;) Ha ok jom start.
  1. First, korang gi SINI.
  2. Pastu korang click ADD TO CHROME!


  1. Ha lepas tu make sure dekat chrome://extensions/ korang tick enabled tu tau tau?

  1. Sekarang ni ha cuba tengok ada tak icon ni dekat atas kanan Chrome korang hehe. Cuba bukak video dekat memana SELAIN YOUTUBE (sbb youtube boleh utk utube downloader shj). Ha kalau ada hijau tu maksud nya boleh la download and click je button Download tu. Settled!
Dia akan save mcm korang download anything from google. Giteww. Takpaham just tanya okay?

Disebabkan qila ni gila movie. Haha. Jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii saje nak share where i usually download english movies for freeeee and seriously senang kan? Hehe. Qila selalu download dkt sini je ha
  1. zumvo.com (tak byk iklan)
  2. Kalau viooz.ac mcm hodoh sikit. and banyak gila iklan hehe.
  3. And glowgaze best! (sbb ada walking dead and agents of shield huhu)
  4. putlocker.ms
  5. pencurimovie.pw
UPDATED!!!!

Sekarang qila tengok movie online dekat solarmovie.ac je

teehee!

And no subtitle :) sorry ehe.
Usually lepas download qila akan google je Subtitle Yify / Subscene :) Kira subtitle tu asing, phm tak? :D Hehe.


Hope this helps! Sorry huhu. 
dekat mana nak download movie free dengan cepat mudah melayu english sini semua laju

Wednesday, December 17, 2014

Nightmarket and Qila

Harlu semua goodnight heheheheehe.
Over je kan padahal pasar malam je pon hewhew.

Ok!!!!

FINALLY QILA JUMPA PUN AIR SUSU SEGAR BERPERISA RAINBOW LEGEND NI HA.

sedap banget wiwiwi.
Rindu gila kecur liur mcm nak nangis weh sumpah bila tengok dkt instagram apa semua org duk letak dkt booth bagai. Ye lah air mana boleh pos pos mahu basi nanti kan hiks.

so qila pun gi jelah pasar malam uia gombak ni ha (hihhih) qila pergi pun sebab tahu Ibu Nasrin akan hantar kitorang dkt mahallah aw aw so tu yg qila semangat jalan sampai penat hahahhahhahahaha sbb tahu nanti tak penat dah naik kereta ekeke.

Pastu ingat malas lerr nak jalan sampai ke hujung omg....

Tengok tengok!!!!
look what ive found aaaaa!!!
sedap sangat hehe. 

I asked her mana satu yg sedap eh dah lupa lama dah tak minum. 
Makcik tu sempat lagi buat lawak hambar kata

"kalau tak sedap aku tak jual semua ni"

like errrrrr and aku pun fake laugh jelah ekeke. And i bought 3 flavors yass yasss!!!


Jagung cekolet and stroberi wiwiwi.
(Acah model air susu jap)

Jagung is ma feveret sampai bebila ah ish.
But bapak mahal weh botol besar sikit je dari vitagen yakult semua tu.

Harga rm2 sebotol sigh!!!
tapi sbb dah kempunan so nevermind. Malam ni mmg diet pon makan ayam uncle bob je ihihik. Sadlife betul duduk sini.

Umi, umi taknak hantar makanan dkt kakngah ke......
sampai hati umi....
Kita kan dekat umi....
10 minit je umi jarak antara kita. Apa salah kakngah umi?!!?!?!?!!?!!??

Hahahahahahaahahahhaa
mesti umi nyampah dgn anak dia makin dekat haahahaaha tak heran sbb emergency pon melampau dkt nya ekeke.

Ok adios. Im so happi!
alhamdulillah. Hehe. Tak sedih dah. Im super excited wiwiwi nak study jakgi. Study hard. Gitu~

#Hopefully?

Wordless Wednesday - Lazy Workout for laziest girl on earth (me)


Haih. Ni dah paling lazy pun still malas☺!
Acano ni TT_TT


fighting!!!!!
hihuhi

Tuesday, December 16, 2014

Big Bad Wolf Second Round! #bbw2014 #bbwkl

Hahahah! Yasss yass i went to the bid bad wolf for the second round yassss.
HI wolfie?
[ Guidance ]
From anywhere To KL SENTRAL (take KTM)
From KTM KLSENTRAL to KTM SERDANG
****

1) From there take taxi to MIECC @ THE MINES!!!!!
2) From there you can naik boat for RM2!!!
3) or u can simply walk!!!

And walk (again?) to the main hall waaaah!!

So eyeh! Here we are!!!!!

Best je terliur je walk pass by the Venice Perahu tu ha hahahah.
Ish takpe takpe. Lepas kawin nanti terus gi Paris takyah gi The Mines acah acah ni ekeke.

Ok tazzzaabar~ 
Cant wait to see what


i grab for today hahah! Banyak gila kan kan wiwiwi.
Qila campur dgn yg first beli haritu and yg beli untuk kak Cha sekali ekeke.

semangat ni tolong beli buku kawan kawan ku yang takboleh gi wiwiwi.
chaiyuk! harap buku yang diorang and qila nak still got there hish.

Ok qila grab buku Chicken Soup ni ha untuk my beloved pretty tall friend , Amy!!!!! hewhew.
Here Comes The Bride mmg best!!!

OK MALAM NI LAST BIG BAD WOLF 16TH DEC 9PM BYE WOLFIE I LAP U KILAT KILAT HUGS!

YAYAYAYAYY
BIG BAD WOLF EXTEND SAMPAI AHAD NII WIWIWIWI 21ST DEC WEH OMG.
MCM NAK GI PART 3 JE......

MACAM LAH.... MACAM....
HAHAHAAHHAHA

Monday, December 15, 2014

Ephyra SkinBar dah sampai wiwiwi

Hi ialready received ephyra skin bar like 2 days ago alhamdulillah!


The smell is sooo wangi wiwiwi i love the smell huhu! 
Thanks ephyra! Nanti lepas kakak qila (aisha) pakai mesti review terbaik punya chaiyuk!


Yes starting from this week qila have to study smarthard! 
Next two weeks dah finale gitu!
tak sedar diri betul lah ish. Rasa nak lempang diri sendiri haih.
May allah ease everything for us!

aannyeong~


P/S; Bye bigbadwolf.
Jumpa awak tahun depan my wolfie! Awoooooo!!!! Hehew.

Sunday, December 14, 2014

En Mimpi Fan Gathering di Pak John Steamboat & Bbq!

Pak John Steamboat & BBQ cawangan eCurve Mall, Mutiara Damansara Petaling Jaya adalah tempat terrrrrbaik untuk mengadakan Company Dinner, Gathering, Birthday Party, Meeting Dinner, Event dan lain-lain dengan kapasiti seramai 200++ orang dalam satu masa. Pak John juga merupakan one stop center event yang boleh dikata lengkap bersama pakej photo, video recording & live band...........


Sebab????



Encik Mimpi pun buat annual gathering dekat sini!!! Di Pak John ni ha!
Ye ye ye. Sini lah Encik Mimpi akan buat little bit concert hehee.
Bersama DreEMers aww aww! (mcm nak join dreemers je pasni hewhew)
Boleh lah kita mimpi ramai ramai heeeeee~
Yes. Indeed.
Pak John is theeeeeee BEST steamboat buffet in town wiwiwi


Can u just imaaagine that PakJohn boleh muatkan all the fans? Uwww.


{ The place is soooo comfy hehe. You nak apa? Kareoke? Microphone? Projector?
VIP ROOM? Semua ada! }
Ha! Boleh nampak tak betapa BANYAK gila nya CHOICES!!!
I am spoilt by choices tau. Banyak sangat hahahahah nomnomnom!
So here are the ultimate pleasures hahhahaa!


See? It is soooooo fresh from the oven gitu~ 
Bukan tu je ok. Ada sayur tau. Eipp jgn tak makan sayur eipp
Not just that!! Ada fresh fruits and jelly and also ICE CREAM POTONG!

So yeah. This is my plate hiks. Cute isn it? Wiwiwi dont worry i always tambah hahahah


Ok qila duduk dekat dengan Chicken Soup!
FYI they will serve you homemade TOMYAM & CHICKEN SOUP!
No powder. Everything original aw. Sangat nyummy!!!
Boleh slrrrrp tomyam tu aje tau ihih.

And guess who guess who!!!
Yes. I met kak Ayue (thank u so much ilysm kak Ayue!!!) & 
kak Inaa Ainaa! (who used to be Aina Roseberry hehe) & kak Iuzira!!! wiwiwi

Last last. Tahu tak you can request Kaya balls and Waffles for freeeeeeeee???
Haaa only at Pak John so do please come here T_T
and please dont forget to invite me as well too ok ihihihihi >)
Yes. Dare to dream!
In case if u would love to know more about PakJohn ;


PakJohn available at two location which are :

Restaurant Pak John Steamboat & Yong Tao Foo
(Wangsa Walk Mall)
Lot GL-02 & FL-02, Wangsa Walk Mall, Wangsa Avenue No. 9, Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur 
Tel: 03-4141 8898

Restaurant Pak John Steamboat & BBQ
(eCurve)
Lot LG-13A & LG-15, Lower Ground Floor, eCurve No. 2A, Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara 47810 Petaling Jaya
Tel: 03-7733 3913

Best Steamboat in PJ, Best Steamboat in KL, Best Steamboat Buffet,Steamboat Buffet in PJ, Steamboat Sedap area PJ, Pak John Steamboat, Company Dinner Venue KL, Company Dinner Venue PJ, Birthday Party Planner, Event Venue Booking, En Mimpi Dreemers Fans Gathering.
P/s : Encik Mimpi is super cute i swear dia comel nak mati askdhlfjqweiofwnc!!!!Hahahahahah. Dia bagi qila 2 love bila dia sign nama qila ekeke. And yes.He is sooo down to earth and humble and cute and sweet and yes.
I already put his name in one of my future-husband-yang-takkan-pernah-jadi. Eh. 

 Thank you Encik Mimpi! 
Finally mimpi qila untuk berjumpa Encik Mimpi bukan lagi sebuah mimpi.
It is a reality! Yayyyyyyy! Alhamdulillah!
AND YES. QILA NAK GI PAKJOHN LAGI NANTI DGN FAMILY WIWIWI
NOMNOMNOM