Sunday, November 30, 2014

Blogwalking settled!

Good morning! happy sunday everybodeh!

Alhamdulillah☺!! I am soooo happy that my blogwalking job is settled wiwiwi.

Qila dah cuba sehabis baik untuk blogwalking bloghopping blogrunning semua lah wiwiwii.

I am so excited sebab dah blogwalking semua peserta Giveaway EPHYRA peh peh qila dah gi 200 blogs for 2 days gitchew hahaha. Terima kasih wifi uia hahahahahah!!!

Since semalam memang all day out blogwalking day gitu hehew sbb starting tonight qila nak kena study smart untuk midterm on next friday oh oh.

Another 6 days untuk midterm and Big Bad Wolf time hm hm.

Harap sangat midterm senang hihuuhi
So takdelah rasa bersalah sangat nak terus gi Big Bad Wolf lepas exam heeeeeee~

Ok fighting! Chaiyuk!!!!!!


nah selfie ciked ekeke.
Muka stress sebab study gitchewwww hahahaha loltipu maaf. Hm. Nak gi tengok mockingjay lagi boleh tak hm. Nape peeta menyedihkan sangat dlm Mockingjay haih. I am super total mega seriously sad about mockingjay :(!!! Ok dah dah.

Jom cuci mata dekat www.zolace.com
hiks.

P/s; siapa je yg ada buat tempahan blog eh. Hehe. Nak mintak tulun hehew. Ive been thinking for that since foreverrrr hihuhi. Tapi qila mesti kena design dulu kan pilih tema lah ini lah itu lah. So yeah. Tazzzabar nyeeww hiks.

Nak jadi pandai in editing blog but sigh! Nope. That is not my bidang ekeke.

Saturday, November 29, 2014

Etude House ON SALE!

Etude House sale only on weekend (friday saturday n sunday wiwiwi)


The greatest deal which is..

BUY ONE FREE ONE OH YEH.

50% GITU.

Qila terliur gila nak beli cleansing foam yang Milky You and Baking Powder ni sebab my beautiful friend currently using this which looks and works perfect on her uggghhh

Cantik sangat hehe dia bebetul flawless ish. Hihi. Siapa je yang taknak jadi cantik kan wiwiwii.

But the price oh my!!!
Terkejut beruk when i found out that the price RM50!!!

TO be precise : Rm51.90 oi hahahahaha.

Can i just rob a bank or sth?
So patah seribu lah bila nak beli haha.

But now kalau sempat qila mmg nak beli while this weelend sale is on kan?

kira satu jadi rm25 gitcheww hahahaa.

Btw nama nama dkt etude house mmg chumil. No wonder lah kak sally pun shop till drop dkt situ heeeeee.

And btw qila rasa mcm in love je dgn semua products from Korea nii ish.

Lagi lagi now i used this Nature Republic handcream ya allah wangi gila and alhamdulillah qila pakai without any rashes to happen! Yay best gegilaa wiwiwii i got two flavors which are Peach and !

takde gatal gatal pun yeyeh.

Lipbalm pun qila guna Nature Republic punya ihiks. Lipbalm ni pun cantik gila aish. Dia warna invisible but when u just put it on ur lips akan jadi pink gitchew awww. Tak lekit and super comfy hehe. Lawak ciked lah sbb ada gmbr siapa tah hahahah.


Im in love with Nature Republic, Etude House, The Saem, Missha etc. Walaupun seebenarnya mmg tak mampu oi
Hahahahahaah.

So thanks to Nafisah Razali for giving me this precious product hehe. Dia kata dia bagi ni sbb dkt Korea murah and Taecyeon pun pakai!?!?!?

and im like oooooh kay hahhaahaa.
Siapa gi Korea nak kirim lipbalm lagi pls.

Ok tu je nak cerita hiks. Comel lah these stuffs. Ish what a desire :(
P/s qiila terliur nak ni jugak haahaahahah.
Mcm best je oh ada 12 pencuci muka and setiap bulan tukar hahahahah!

kenapa lah comel sangat aeishh hahahaha.

Segmen: Happy Followers by Nunu Nonsense

☺Jom join segmen ni  jap hihik.


Wiwiwii.
Nak join boleh click SINI or simply click the banner above!

Friday, November 28, 2014

Boat Noodle wiwiwi

Hi hi finally got the golden chance to go to Jaya One wihiw! (Cerita Jumaat lepas ekeke)

Plan yg sebenarnya nak gi Mid je nak gi Magnum Cafe tgk abg ncem oops!
Tapi disebabkan sorang anak dato' ni mak dia tak bagi gi Mid, terpaksa lah have a bit change in our plan haih.

Sabor jelah nasibaik anak dato ekeke.
So this is Ell (ank dato' oi) pakai heels siot gi Uia ekekekeke. Asal Ganu tp peh tak bau kopok lekor langsung hihi.
Biasa lerrrww. Budak BEN hikhok. Mmg tak lewwww nak kecek ganu. Speaking only hahahaha.

Ok so yeah. Yaa dats me hahaha.
Over oh filter chrome ipong haih.
Nasibaik qila nampak cantik hiks.

Sedih tau gi lrt naik lrt turun lrt sensorang but of course to try those quite famous Boat Noodles nyummeh kita hadap jelah haih.


Well zarith claimed that she ate like 10bowls like what. Hahahaha acah je dia tu ekeke.

So yeah! The taste is super nyummy!

Definitely highly recommended as its sour and spicy at the same time !!!

i looooove laksa penang so if u do love laksa u should come and try all this kind of weird-name-bowls hehe which are (())

sumpah sebijik laksa dkt giant bt caves hahahahah!! dia mcm extra pedas extra masam and extra petis eh?!

hikhik thanks to zarith and zian farah yasmin!


my bae-rak bae-ngong bae-cok bae-bae-bae ✨💩💩💩✨
(insert everything nice) i lap u oll!

Like seriously.
Qila nak gi lagi MAYBE tomorrow or on sunday!!!!!!!
hiks. Ok byebye!!!!
P/s : tak sedar diri jap nak midterm on next friday oh tidak!!!

Thursday, November 27, 2014

Sadlife sad story #1

Assalamualaikum hello hey hi!

oh sangat sangat stress harini sampai kan rasa tomorrow will be a big huge humongous pimple akan tumbuh uggggggghhh hahahaah!!
LESSON LEARNED : JGN PERNAH TINGGAL KUNCI HUDUH NI HIKS

seriously. tak pernah
dalam hidup selama 18 tahun ni a kan terjadi kejadian seperti ini ya allah! :(!!!!

Hahahahha i never imagine that im going to STUCK at Kaka's room for 45minutes pakai baju bussuk ohmy hahahaja.

Sedih nya hati kalau kita gi MANDI pastu pintu bilik kunci!!!!

Seriously.... is this happening?

haih. Well that just happened to me. Gila punya cerita. Baru paham lah perasaan orang lain yang tertinggal kunci dalam kereta oh my tu worse.

So tadi qila terus gi bilik Kaka hahaha duduk situ keringkan rambut duduk jelah diam diam hahahahaha Kaka is super nice nak bagi pinjam baju HAHAHAHAHAAH!! so qila duduk jelah. Doing NOTHING! Aannd then teringat!!! Kaka kan classmate dengan roommate qila so mesti ada number whasap in group so yeah. Already whasep one of my roommate to please lah cepat makan and OPEN THE DOOR PLS N THANK!

and AGAIN there is Kaka (super nice) when she offers me her laptop hahahahahah.

So i ofcs lah google meng google kan hahahahah.

And guess what.
Qila terjumpa website muslimah clothing (ok...phm...takde kena mengena but who cares!!)

hehehe jgn lupa jemput tengok

www.zolace.com

Ok tu je nak promote ekeke. Qila browse lah stuffs there hehe not bad!

alhamdulillah lepas beberapa puluh minit qila tunggu dengan penuh kesabaran. Kay (roommate qila) balas whasap Kaka wiwiwii

Dah dapat masuk bilik and nak gi makan Sizzling Yeeemmeh hiks.


Updated^
lololol. Sizzling dkt cafe mahallah ni boleh lah wiwiwi have a good day!

Monday, November 24, 2014

Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com




Ephyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
  • Menggebu dan mencerahkan kulit
  • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
  • Menghilangkan parut dan kedutan
  • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
  • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )

  • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
  • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
  • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
  • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
  • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
  • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
  • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
  • Boleh menghilangkan bau badan
  • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )





EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
  • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
  • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
  • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :

  • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
  • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
  • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
  • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :

  1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
  2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
  3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
  4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
  5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
  6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
  7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
  8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
  9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
  10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
  11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
  12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
  13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
  14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.


Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)



Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar?
Kakak saya!! (Aisha Azmi) wiwiwi

Umur pengguna?
23 tahun!

Jantina pengguna? (Lelaki / Perempuan)

Jenis kulit?
Super berminyak, super sensitif, banyak parut jerawat dan jerawat gelap! Warna kulit muka tak sekata langsung. 



Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Kakak saya sangat sangat perlukan Ephyra Skin Bar kerana dia menghidapi masalah kulit yg sangat menyedihkan.
1- untuk menyingkirkan dan membasmi kuman & minyak yang melebih tu dari muka.
2- Say NO to blackheads and jerawat yg bersepah. 
3- Mengembalikan kecerahan kulit yang asal! Kalau tak, muka kemerah merahan sebab jerawat..... :(
Lastly, i really hope Ephyra Skin Bar can help my sister about her failing skin condition! :(! 


Pengguna Ephyra? (Ya / Tidak)


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Thursday, November 20, 2014

Magnum Cafe @ Mid Valley

I SCREAM 
U SCREAM
WE ALL SCREAM
FOR ICE CREAM!!!!!!!!!!!!!
Wiwiwiwiiiii
Hahahhahah qila alhamdulillah dah merasa dah minggu lepas hiks.
Ni semua sebab kakak qila yg overly attached with dessert tu -___-
Seriously dia suka try like everything new haih.

Nasibaik i love magnummmmm nyum!

 So yeah. First of all. Qila kena culik hikhik dari uia gombak and terus gi dgn semua kakak pip alim azim sekali wiwiwiiii gi Mid for ice cream hunting hiks.




Pastu terus direct ke Magnum weeeeeeeeeee~

Beratur kejap je sebab tak ramai orang hehe.
Tapi if u do google it. Memang ramai gilaaaa orang beratur dekat Magnum Cafe ni.
Ish ish. Gila hihi. 


Ok ada 2 choice hiks. Boleh pilih custom or yg ready made!!
wiwiwiii!!!
Ofcs lah pilih yg custom hikhok.
Hehehehehehe
boleh pilih 3 topping sendiri heeee.



Ada marshmellow, pringles, rose petals, hazelnutz, pretzels, oreo, brownies cookies,
mcm mcm hiks.

So sorang RM10! 
Heeeeeeeeeeee~ Ok lah tuuuuu sbb magnum ice cream pun dah RM5 kan hiks.
Toppping dia tu ha malas nak buat wiwiwiiii

EH EH LUPA NK CKP............


ABANG MAGNUM TU SUMPAH CHUMIL NCEM HAHAAHAHAHAH TT_TT

Dah lah he tried so hard to speak malay with me awwwwwh. 
Ok btw qila pilih topping Pretzel + Hazelnuts + Marshmallowwwww!!! Weeee~

And then go to the next stop which is
CHOOSE YOUR ICE CREAM : VANILLA OR CHOC BROWNIES
Hihihihi.

And then celup your bogel ice cream 
into chocolates which are 
DARK CHOC, MILKY CHOC AND WHITE CHOCOLATE HEHEHEHE.

Qila pilih white chocolate! Hihi. Memang bebetul buat magnum sendiri gitewwww.

So this is mine hehe. White choc magnum gitchewww hiks.

Kakak pip alim azim pilih milk chocolate huh loooser hahaahah.
Ok dah lah gambar je eh. Hihi.




So yeah five of us kus semangat hiks.
Location Magnum Cafe dkt tingkat atas sekali tau tau heee.
Yang qila ingat Daiso and tempat wayang tu eh yeke eh entah hahahahah ekeke.


So nak mengubati rindu ni ahaks. Qila nak gi lagi besok inshaallah heheehee.
Nak gi jumpa dgn dak dak uia peee jayyy gitchewwwwwwwwwwww ihihihiks.

Seriously. Highly recommended sebab affordable n nyummmmmmeh.
Pastu kitorang gi Ikea beli meatball yayyyyyyyyyyyyyyyyyy
ok tata!!!

Wednesday, November 19, 2014

But u didnt.....

☹☺
Wordless. Hihi


What a sad ending love story :(!!!
Hiks.

Saturday, November 15, 2014

Countdown ciked lah gi BBW

Hi there☹☺!!!!


wiwiwiiiii!!!!!! NAMPAK TAK SADLIFE DISINI SBB TAKPERNAH GI.
HAHAHAHAHAHAAHAH!!!!

Hi assalamualaikum how are u doing?

good morning happy sunday?

hehe jum countdown nak gi big bad wolf boleh tak hikhikhik.

Lagi 3 weeks lagi cemtu lah.
Hehe qila dah kumpul duit dah.
Dah bagi Pip pegang kan jgn pernah bagi duit tu dkt qila melainkan nak gi beli buku dkt big bad wolf hahahahahaa.

Senang gila lah nak gi sana ui qila baru tahu hahhaa.

Naik ktm dari memana gi ktm serdang pastu tanya lah sesape dkt situ kalau taknak sesat jalan hewhew.

Hmmm mesti ramai gila bapak ah sbb cuti sekolah kan hiks.

So yeah. Qila dah buat dah to-buy-list sebab qila tahu nanti dkt sana just tengok sinopsis and terus grab jelah kan hiks.

Qila nak beli dalam 5-6 buku je kot. Yg lain mcm tak menarik perhatian je. (Tak tak. Tipu je. mesti lah nak beli sebanyak yg mungkin!!!)

ada tak sesape nak belanja kita buku harry potter n trilogy lord of the ring alahai my peberet lah lotr tu!!! Harry potter qila suka number satu je sbb harry chumil. Pastu dah tak berapa nk chumil dah ok whatever.

hehe. Boleh scroll memana yg nak wiwiwi.

So gi sana cari and grab terus balik muahajahaja!!
Jom gi sesama jom jom.

Qila mmg tak busy ni sebab short sem hahahahaa.
Cuma kena tanya org how to get there...... hmmmmmmmm.

Ok hehe. Ermm mcm nak je diary if wimpy kid tu. Boleh suruh alim azim baca emmm... hahahaaha nak mintak lah duit dkt ayahsu hihuhi.

Ayahsu nak duit nak beli buku wiwiwiwii. Ehem. Hunger games pun menggiurkan ish ish. Dah dah byebye

Wednesday, November 12, 2014

Goalss

Taktahu kenapa. i just love to google quotes about life.




Best lah baca semua ni.
Buat rasa nak struggle.
Live life.

You Only Live Once right.
so live yo life.
Treat the one who loved u.
Just 4get the one yg lupa kita tu hikhik.

And hey family comes first!

oh oh btw qila tgh on process hafal doa untuk umi dgn abah hehe.


Best sangat. Hehe.

i love to followup with ig; daily_reminder mashallah best gilaa weh. Seriously. Credit doa ni dari dia lah hee. Perfect.

Ok tataa! Saje nak share doa.

Ingat, amalan kita yg sampai lepas mati kan ada 3 ; sedekah and ilmu manfaat and DOA ank yg soleh hehe.

One of my life goals : anak solehah gitchewww. Hiks.

Fighting!!!!
Tak zaabar class jakgi pukul 1.30 belajar stats! Hihi.