Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday - If uu don't thank Allah


Hi 
if u don't thank Allah for every smile,
then u have NO RIGHT to complain about every tear.

Alhamdulillah i am smiling today!
Hihihi sebabnya?

Sebab minggu ni cuti merdeka so merdeka lah saya di rumah selama 4 hari hiks.

Saturday, August 23, 2014

#SaveGaza by FcBerjaya

Hehehehehe abah kan jadi Coach dekat padang Greenwood ni err heehehehehe.
So abah ada lah mcm create event Save Gaza woot woot!
Alhamdulillah berjalan dgn jayanya heeee :D

No pembaziran at all (sebab end up aku bawa balik semua makan hoyeh) (nasibaik cedap)
hiks.

So memang kakak kusss semangat gila uiii bangun bangun je dia dah tersengguk duk atas lantai and do the Save Gaza banner.

Hihihihi.

Tapi sayang nya kitorang siap lambat so game antara Pasukan Merah & Hijau dah habis T_T
Hihihihi. 




And bergambar time!

And MAKAN time hehehehhehe.
Alhamdulillah. 


Best hihi. Another day that well spent hihi

Friday, August 15, 2014

Nak meja cemni



hewhew cantiknya. Untung lah meja yang putih bersih cantik cemni uiiii.
Mcm selama nya takkan bersepah ehheh.


Oh ya qila terjumpa quote baru hihihi.

Best sangat hihi.

If you’re lonely, bored, or unhappy, remember you are mad young. There is so much time to meet new people and go to new places.
— Ezra Koenig  (via moonemoji)


Ok have a great day ahead semua :))

Wednesday, August 13, 2014

Wordless Wednesday - Life




To be happy.
that is my forever goal!
Be happy everyone jgn cedih cedih hehehehe.


Friday, August 8, 2014

BookXcess :: Read More For Less

YA ALLAH!
Rasa nak pengsan lah jugak bila sampai BookXcess ni ha.
Ish. Gila betul lah hahahahah. Penat berjalan oi dari LRT Taman Jaya hiks.
Ok first of all, BookXcess ada 2 je dekat MALAYSIA haha which are (Fahrenheit88 & Amcorp Mall)
Tolong google map ye. Qila malas nak letak map dekat sini buat semak and berat blog maaf hehe.

Alhamdulillah sangat dekat ihihihi. I am so happy wiwiwi.

Harga dia sumpah murah!!! Ughhh rasa nak hantuk kepala dekat bucu paling tajam di situ hahaha.
Yelah, kalau sesiapa terrrrtinggal nak pergi Big Bad Wolf buku semua RM6-RM8 tu.
Boleh lah pergi sini dengan harga mcm RM9.90 - RM17.90 Haaaa gitew. Ok lah tu hihik.

Ok qila first time gi dengan Atif, baby Zian && Min!!!

Okay. So new arrival dekat sini is...
BREAKING DAWN
Hahahah. First tu rasa mcm nak gelak pun hado.
Sebab new arrival? Like whaat.
Oh mungkin dia mcm reject sikit so baru sampai hehuhewhew.

Tapi seriously. Reject dia sangat sikit lah. Minor kerosakan haha.
Buku tu tetap cantik ish. Mcm terkelepet atau kotor sikittttt jah.
Pastu haaaaa. 
Ada section bawah RM10 :D
Woohoo!

Ada buku confession of a shopaholic!!!! One of my fav movie oi!!!
Tapi qila malas beli sebab qila tahu qila takkan baca.
Kalau baca pun laju gila sebab dah tengok cerita ekeke.

Ish tapi memang best.
Cuma tulah, buku John Green ke.
Buku yg baru baru bestsellers dekat MPH memang TAKKAN ADA dekat sini.
Dia mcm lambat beberapa bulan kot hewhew.
Buku Divergent pun takde lagi.
Buku Hunger Games ada hihi. Tapi qila dah beli dah trilogy hunger games hmm.
Oh ya dekat BBW harga RM30 kan?
Dekat sini mahal sikit je ok. RM50 saje wiwiwi.
Tapi best ah. Dari CFS IIUM kitorang GIGIH uish naik bas metro tu ha.
Pastu naik LRT pulak 1 station ((Dari LRT UNIVERSITI TO LRT TAMAN JAYA))
Hehuhehu. Pastu cross pulak jalan. 

FINALLY SAMPAI PUN BANGUNAN tu haihhh.
Penat gila. Nasibaik lah sempat gi situ before puasa haritu hihik.
Tapi serious lah. Memang betul betul depan LRT TMN JAYA!!!
Heheheheh. And kalau ada duit lebih rasa mcm nak shopping je dekat situ hiks.
---------

So now qila plan nak gi lagi sekali hehehehehehe.
ya loh, duit raya kan hado. hehe. maybe nak beli buku Jodi Picoult je lah kot heh.
Hmm tapi sebenarnya terliur buku Dork Diaries hihihihi 
tapi malu lah jugak sebab dah besor ada hati nak baca buku budak ekeke.
Eh sukahati lah kan hehuhehuhi.

Hahahaha alhamdulillah qila dah berjaya pergi buat kali ke 2 dengan Kaka!!!
Hehe Atikah, orang sabah ba~ ehehehe. Panggil Kaka je hiks.

Bestnya mashaallah allah je tahu i really feel about it weh.
Sebab dari sini lah BBW sebenarnya haha. Haritu kantoi sebab bagi plastic beg BBW


AND GUESS WHAT!!!!
BOOKXCESS ONLINE IS NOW AVAILABLE!
HAPPY 7TH ANNIVERSARY BOOKXCESS HEHE.

Qila perati je tau Instagram BookXcess hehe. love u lah haha.

Tengah promotion sekarang wiwiwi.
Dari 8th August - 1 September untuk membership in single receipt minimum RM50 :D
Bayangkan. Dah lah murah, boleh dapat discount lagi mashaallah hahahha.
Ilmu murah tuuuuuu tapi superb!



Ok dah qila dah.
Elaun cecepat lah masuk ok. Nak borong buku agi yayyyyy
And bila cuti sem nanti habis lah perap dalam bilik baca buku je hihuhi.


Selamat shopping raya ye semua! Jangan membazir.
Kalau beli benda berfaedah takpe, jangan beli baju pastu tak pakai pakai ye.
Hihihihihi. Beli yg confirm nak & akan pakai!
chaiyukkks.


P/s: Anda terlepas big bad wolf?
Siapa nak order dgn qila pun boleh.
Boleh check dekat http://www.bookxcessonline.com/
and qila cuba cari ye secepat mungkin hehe.
Sebab takut habis atau qila yg busy takleh nak gi sana.
Tapi inshaallah setiap minggu gi sana hehehehehehehheheheehehe
Pastu bayar lah duit postage heheheheh.
Bayar lebih sikit. Penat oi berjalan and bawa buku berat (hahahahahah)
Winkwink!

#best bookshop best bookstore best english novel super cheap super cool murah gila loh mana nak cari buku english novel english here it is ok hihuuhi.

Thank you ZALORA!

Ok ni cerita like last two weeks i guess haha sorry ZALORA! But you're one of the best website (for onlineshop) hiks.

Ok pernah tengok tak iklan ZALORA bersepah bila raya? Haha.
Dekat youtube lah, almost everywhere jumpa zalora haha.

So yeah. I got RM50 voucher from Zalora hoyeh hoyeh!
Pe agi kannnn hihi. Tak rambang mata sangat sebab qila kekurangan duit hahaha.

Shoes -- Takut tak muat dengan kaki qila yg mok ni.
Watch -- Takut allergic gegatal nanti. And tak berkenan.
Handbags -- Aummmmm.
Tops, Bottoms -- Nonono takut tak muat haha. Size makin besar makin besar wang nya $$$

So i chose handbags yay!

I chose this one sebab entah. Haha mintak kakak pilih kan wiwiwi.

Pastu harga sebenar RM99.00 amboi rabak purse aku oi.
hahahaha. But alhamdulillah bila raya ni SEKARANG ZALORA tengah on 
free shipping and 
lots of discount are waiting for u wiwiwi!!!!!
RM99 RM69.90
Huhu.

So qila tambah RM19.90 for the bag he he he he.
Alhamdulillah.
Besok petang (lepas solat jumaat) tu terus sampai 
gila kentang lajuuuu hihihihi. (Tq GDEX)



Ok thanks tau tau ZALORA i rlly appreciate this bag hehe.
Warna sama dalam gambar. Size pun quite big but ok lah! I love it i love it heeee :D

Sorry kakak jadi model sebab dia terasa dia cantik haritu haha. Sukahati ko lah kak.
Malah baso. Hewhew. Ok selamat berpuasa 6!
Lebih afdhal puasa ganti dulu weee~

LAST BUT NOT LEAST TQ SO MUCH LAH ZALORA!!!!!!!!
HUGS!!!
Kira ni hadiah birthday jugak lah eh. Hehehehehe.
Ahad ni nak keluar dengan sape ek.....
Hahahaha. #foreveralone


Thursday, August 7, 2014

Counting days.

☹Ihihiks ☺gedik gila tak habis duk counting days birthday sendiri hihihi.


Oh ya birthday qila Ahad ni tau.
10 ogos!!!!

Hahahahha. Buat lagi hikhik.
Harap sangat homework minggu ni tak banyak so that I can go home woiiii! *dancing *


Hehehe. Nak keluar tapi elaun tak masuk lagi so it's a no. Haha.

Duit dah kopak ni hihi.

Ok ni muka excited nak balik rumah wuwuwuwuwu. And excited class takde Lewlz.

Hmm. Taktahu lah kenapa tetiba rasa mcm nak nangis, nak muntah, rasa mcm tak sedap hati ni ish.

Dah lah mata qila sebelah bengkak 3 Hari lepas. Haha. Mungkin sebab makan salmon dkt IKEA. Kot lah kan. Sebab meatballs qila mmg telan 20 biji hikhok.
Gemok nyaaa myself.

I just can't even look at myself haih.
Sedih pedih!!!!

Fighting qila!!!! Hihi selamat hari raya semua! Mcm biasa lah. Tak habis habis ucap selamat hari raya hahaha.

Sebulan raya. Melampau.
Hmm.
Sorry for the lousy post ya.
I am so weng right now.
Can't think properly in here.

I really wish I can turn back.
I really need a time machine! Hmph.

Wednesday, August 6, 2014

Wordless Wednesday - Worst moments.


Worst moments in my life : Feeling sick and tired. And dying....


But hey!!!


Hehe.
Rindu nak balik rumah.
Harini dah lah jadual pack woo.

In the middle of August - Midterm.
Gila kentang.
Goodluck to meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Saturday, August 2, 2014

Chiffon Maxi Skirt Murah (for plussize)

Qila dah tekan dah button CASHOUT nuffnang yay! Malas nak tunggu lama lagi hahah.
Nak shopping hihuhihiu. Nak beli laptop idaman yay!!!!! 

And sempena birthday qila minggu depan HAHAHAHAHAH. I bought myself 3 chiffon skirts wiwiwi.
Sedih kan beli hadiah untuk diri sendiri hahahahahaah. 
Thank you so much kak @style_extra wiwiwiw. Murah uisssh dah ah ada size besor yayyayayyy



Warna aqua mint qila dah ada, grey pun dah ada.
SO I ADD ON 
BLACK PINK AND ROYAL BLUE WIWIWI

Haaaaa aqua mint dah sold out hihu.
Cepat gi beli dengan kak Style_Extra heheehehehehe.
Dah lah servis terbaik aaaaaaaa bestnyaaa hihihih.

LAYLA SKIRT
(chiffon skirt w lining)
- tak jarang
- warna yang cantik
- tak kembang
- pinggang getah yang selesa - sangat fashionable
- harga yang berpatutan

Price :RM40 (exc postage)
postage : RM6 (sm) RM9 (ss)
 ️ 
PROMO PRICE (valid till 10/8/2014️) 

1pcs = RM40 (exc postage)
2pcs = RM80 (free postage)
3pcs = RM100 (free postage) 

️ 


MEDIUM SIZE (fit S - XXL)
waistline : 24inc - 40inc
length : 103cm


BIG SIZE (fit 3XL - 8XL)
waistline : 28inc - 46inc
length : 110cm

max for 170" height** 
MATERIAL : high quality crepe chiffon *ada ruang untuk letak belt 


HOW TO ORDER? ------------  WHATSAPP (+6) 012-302-7525

Read more at @style_extra wiwiwi!


Hehehehe.  Sampai 10 August je tau. Hehe so u got seminggu lagi hihihi.

Cantik kan baju daisy tu? Heee.
Chumil. 
Ok dah qila dah stop hahaha.

Oh ya tadi qila mintak kakak transfer and then dia kata nak belanja oh ya allah thank u so much hihihi alhamdulillah! :DKakak yg belanja birthday hohoho!Semalam dah ah dia belanja makan meatball dkt IKEA.Harini dapat sekewrt pulak wiwiwi

Mood : HOMEWORKS menggunung oi ^^
besok balik CFS dah hmm hmmm nak cuti lagi :(
(sedih sikit) but what cn i do. 
Maybe a lil bit online shopping made me happy? Hiks.

Friday, August 1, 2014

Homeworks

Hi qila tengah bersengkang mata menyiapkan assignment arab hihihihi.
Ustazah suruh kitorang buat Powerpoint Usroti which means Family in Arabic wiwiwi.




Excited but exhausted too. Heh.

So yay i am so happy yang tinggal 10% lagi je inshaallah ciap woot woot go qila go!
Hehehehe actually i love everything yang menggunakan laptop hahahah.

Rindu nya nak menaip hihi.
Bila type post ni mcm semangat gila je hiks.



Ok goodnight! Thank u so much Ilyana Azman ajar i buat Powerpoint secomel ni hiks.
I am so glad that mine is gonna be awesome inshaallah. Harap ustazah boleh buka ah powerpoint aku ni hikhok.


Camat ari raya keempat semua!!! && HAPPY AUGUST!
10 AUGUST IS MY BIRTHDAY YAYYAYYYYYYYYYY


Hm rindu nak berblogwalking heheheh. Lepas raya ni elaun inshaallah masuk hehehehe.
Sesiapa weekend gi Mid Valley/KLCC roger roger lah kitewwww hiks.