Saturday, June 28, 2014

I AM BACK!!! MISS ME? NO? OK.


Hehu hehu.
Hi assalamualaikum hiks. I am super duper happy dekat uia ALHAMDULILLAH.
MASHAALLAH SISTER. 
Hewhew. Sooooo.
Qila tak tahu nak start cerita dari mana hehe.
dah 3 weeks kot qila duk sana. Now at home sweetie home hihuhihu rindu blog!
Rindu semua sister blogger. Hahah.
Best gila woooooi uia. Tak stress lagi ceni lah rasa nya.
Lepas ni confirm stress sebab 'asssignments' mesti makin membukit alahai. :((

So can i upload some cute pictures of me n ma friends? hiks.

Ni jelah classmates yang paling ish. Best lah diorang ni ha. Hehe. 
Yang lain sombong malu selpie kot. Hewhew.

Thank u tau ajak kitorang gi bintang bucks Zarith, Ell and Syarifah Liyana!

Ni macam fantastic four hehe.
Kiri sekali tu Amin (Nazmin Emani), sangat cantik TT_TT kurus je alahai.
Yang jubah hitam tu Zian! Zian Farah Yasmin. Sedap sedap kan nama diorang hihi
 And kanan sekali tu Awatif!!!!!

Pergh semua pepandai woi. Alhamdulillah. Surrounding dengan budak budak pandai. hihi.

((Setiap hari rabu kena wajib pakai tudung putih btw so dont ask me why))

Best lah keluar dengan budak budak ni ha.


Lepas ni qila nak buat review 
BookXcess :: Read More For Less 
ya allah ya ampun book heavens oi ☺!
ok
p/s: MALAM NI LEPAS SIAPKAN ESSAY INSHAALLAH NAK BLOGWALKING OMG OMG OMG!!!!!!1 HIHIHIKS. RINDU KAK SALLY KAK NIESA KAK SEMUA KAK LAH HEHEHEHEHEEHEHEHEH. KAK SALLY U MADE ME CRY TQ LOVE U HIKS.

Wednesday, June 25, 2014

Wordless Wednesday - Le Bed


i need more sleep.
mana lah cukup tidor sekarang hikhik.
at least 6 jam pun jadi lah heee~


Source

Wednesday, June 18, 2014

Wordless Wednesday - Do MORE


Yeap.
Do more of what makes you happy.
As long as you love me.
Eh.
hahahahah. As long as benda tu tak berdosa and memudaratkan and melalaikan.
Inshaallah go for it hihi.

So...
Happy?
Hihi.

Tuesday, June 17, 2014

Kek Coklat Cheese Leleh Omg.

Ok first time qila tengok gerai kecik ni mcm errr.
Tak cair ke?
Errrr. Sedap kah?
Hmm bior jelah. Pandang sebelah mata pun idok hahahah.

Nak dijadikan ceghita~ Hihihi.
Qila scroll instagram and terrrrjumpa gambar ni haa oiii.
Hihihihi comel je akak @yuyu_closet mengidam ekeke.
Aku pun apa lagi. MESTI LAH NAK MENGIDAM JUGAK OI.
TERUS AJAK UMI.
UMI UMI UMI
NAK NAK NAK
PASAR MALAM
NOW NOW NOW
HAHHAHA








Ok tolong lah gi follow instagram @ziemalicious
omg sumpah sedap nak pengsan aish.
Rasa nak nangis je ayye TT_TT
hihihi.


Disini i nk update di mana anda bole dapatkan Kek Keju Meleleh dan Cheezy Marie Layer dari @ziemalicious k.. ; Isnin. - Pasar Malam Sri Gombak
Selasa. - Pasar Malam Greenwood
Rabu. - Pasar Malam Taman Samudera Batu Cave & Uptown Danau Kota. Setapak
Khamis - Pasar Malam Taman Selasih & Uptown Danau Kota Setapak
Jumaat - Pasar Malam Taman Melati & Uptown Danau Kota Setapak
Sabtu. - Pasar AU2 Keramat & Uptown Danau Kota Setapak
Ahad. - Taman layang2 Metropolitan & Uptown Danau Kota Setapak

HAH HAH HAH. NASIBAIK dalam 3 tempat qila tahu ahahahahahah.
Jangan risau ada tester. 
Sila test dulu. Dia bagi sudu besor ok.
Pastu sila lah beli Kek Coklat Cheese Meleleh ni mashaallah subhanallah sedap sangat hikhik.

RM20 je hiks. Mahal sikit je tapi serious it worth it :D
Believe me!!!! Hihihi.

Nanti birthday qila, qila nak request ni dekat umi and abah hohohohoho.
dalam 2 kilo hee~
Tapi sedap TT_TT
Harga RM90 include wording, candle and delivery.
Alaaaaa someone please belanja aish dap nya gulp hiks.

Ni lah dekat Pasar Malam Greenwood hiks malam selasa :D
Ni pulak dekat bawah LRT TMN MELATI.
Hahahhahaa tempat aku selalu naik lrt hiks.
(5pm-8pm)
Ziemalicious di Lrt Wangsa maju area bawah jejantas menuju ke alpha angle setiap hr 
isnin -jumaat 5pm-8pm. 


Sedap sangat TT_TT
Setiap hari rasa nak makan hiiihihihi.
Cheese dia tu paling sodap.
Tak manis leting, tak tawar, tak masin, tak masam.
Perfectly blend ah ish.
NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
hmmm umi abah, hantar ah dekat sini please?
hahahahahahah. TT_TT

credit gambar : http://web.stagram.com/n/ziemalicious

Saturday, June 14, 2014

Taaruf Week in CFS IIUM!

Hi hi hi ☺!
So finally the Taaruf Week is over. ((orientasi week))
Ekeke.

Sangat best and sangat penat!!! Hahahahha, memang bussuk gila lah minggu ni. Minggu bussuk sebab qila tak sempat nak mandi petang ekeke. Mandi lah tengah malam buta tu dengan Kaka hihi.

Oh ya, lupa nak introduce my roommates! Hehe. Ada Kedah, Sabah & Ganu hehe. Qila kelate xD Hiks. So memang cukup lah East West Peninsular Malaysia hahahahah!

Diorang just fine. Cuma hehe. Nanti jelah qila cerita dalam Entry yg takde kena mengena hewhew.


So qila sangat happy-go-lucky dekat situ. Lagi lagi bila Submission Form. Awwh terjumpa brother sangat comel hahahahhaha! Aaaaa comel gila rasa nak pengsan. Yelah, seminggu dah tak jumpa brother hahhahhahhaahah. Ish astaghfirullahal'azim ish ish *pang kang*


Maka berakhir lah taaruf week qila hehe. Hiks. So ikut kan hati memang nak balik malam last day taaruf week ni ha. Tetiba announcement last minute kata takleh balik n i'm like what the heyy. Apa ni apa ni jgn la tipu :(

Tapi betul jugak, kesian abah nak kena ambik malam hihi. So pagi tadi qila call abah. PICK ME UP RITE NOW DADDY HAHHAHAHA

Pastu lupa mandi hahahahaha! Dalam half an hour tu lah qila pack baju kotor bagai hewhew.

And mandi secepat mungkin sebab excited gila ni oi balik rumah boleh tidor boleh makan ((for free)) and minum air sebanyak yg mungkin and what i miss the most is ::::


MY BLOG!!! N OFCS!!! MY TELEY~~~
HEHEHEHEHEHE HI TV!!!

Pastu balik rumah qila tidor kroh kroh.
Bangun tidor je terus gi kedai makan dkt depan and sambut birthday Pip!
My bffl, my sister, my enemy, my partner in crime, my everythiing lah :D Hehe

And guess what!!! Kakak balik heheeheh.
Setelah 2 bulan dia tak balik rumah hmm..
Kesian kakak..... Kereta dia hilang..........


Hmm. Ok i am super duper happy dengan CFS IIUM ( Centre for Foundation Studies International Islamic University Malaysia ) hikhik.
Sangat okay lah hehe.

Ahad ni seniors start daftar mahallah hihi.
Can not wait any longer.

Sedih lah juga..... Bila amy, kawan se Gombak qila pindah ke UIA gombak sbb course Econs semua duduk sini ha. Dekat dgn rumah qila. Hmm menyesal jugak ambik English ni. I wish i can ambik Econs but.. Sigh. Takpe, fighting qila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, June 13, 2014

Seminggu at CFSIIUM 2014/2015 hihi

Hi morning haha.
Mcm biasa ah qila update blog dalam pukul 4,5 pagi ekeke.


Huhu. So today dah masuk hari ke 7 I guess so hikhik. Alhamdulillah I am still alive hahahha.

Cuma nak pengsan 10 kali.
And nak mati sekali je baru alhamdulillah hidup lagi hikhik.

Best sangat ah uia ni woi.
Sebenarnya first first tu jelah leceh hihi. Sbb Qila tak suka MEMBAZIR. Yelah qila kedekot wakaka. Cuma part beli tudung labuh tu ha berkira sikit astaghfirullah teruk benor perangai haha

Bukan apa, rugi kalau kita beli pastu pakai Minggu taaruf je. Lepas lepas tu? Tercabut Sagat habis tudung hm tak guna gak kan.

Tapi lepas akak committees tu semua nasihat. Sangat lembut hehe. Sorang tu je serious haha. Ok lah jugak pakai tudung ni ekeke.

Senang bentuk heee.
Rindu tau nak pakai bawal hikhik.

So yeahh. Banyak tau gambar sebenarnya qila nak share pasal cfs iium ni tapi nanti mcm tak syiok je untuk juniors semua heee. Takde excitement tu sbb Qila dah kantoi kann huhu.

Tapi uia mmg best.
Islamic je heeee.
Tak gaul laki puan. Bai'ah Solehah gitew (persekitaran yg baik) hehe.

Panas je lah masalah dkt uia ni. Qila ingat qila sorang. Rupanya ramai juga yg menghadapi masalah yg sama omg ayat ku hikhik.

And qila jumpa ramai sangat org peramah dkt uia ni hihi. Semua tegur, salam bla bla bla ramai gila woi mana ingat nama course semua tu hee.

Pastu sayang nya qila cuti hikhok so takleh nak berjemaah dgn semua hmm. Baca mathurat je lah yg mampu hihi.

Brothers semalam ada kata, siapa nak outing kena tulis dlm buku log.

So guess who is going home?!?!?!

Hahahahahahhaaha.
Tak sabar nyaaa nak shopping heheheehhe. Over je. Nak makan banyak banyak dkt rumah hahhaa.

Dekat mahallah sini sedap tapi kena lah berpada. Duit keluar mcm kentut woi. So mmg makan brunch sahaja.

No dinner. Hikhik. Go qila go!
Jgn pengsan! Fighting! Kurus!
Eh hiks.

Monday, June 9, 2014

Day 3 at uia




Hahaaaa☹☺nampak tak apa yg nak disampaikan tu haaaa hikhik.
Bukan homesick okay. Just rindu nak jadi malas dekat rumah.

Sekarang kena cuci baju sendiri oh nooo I can't :(

Hihihi nasibaik roommate ajar hahaha.
Umi pun hado jugak volunteer nak cuci dkt rumah tak? Hikhik. I would love to umi. Tapi takpe lah hihi.

Ok taaruf week hihi. Baru habis jawab exam EPT (English Placement Test) lepas ni exam fundamental and APT which stands for Arab Placement Test Aiyaiyay. Confirm fail haih.

Hihihihi english test tu mcm senang pun ada. Mcm susah pun ada.
Taktahu nak cakap cmane sbb hentam sajo wakaka.

Sunday, June 8, 2014

Tulah, tak cakap inshaallah.

Hahahahaha ok ni qila tak tahu lah cerita lawak ke cerita sedih terharu kepe.
Tapi deeply in my heart.
Qila rasa mcm nak nangis tau T_T


Hahahahaha.
Ok minggu lepas. First day qila masuk UIA kan 7/6

8/6 ada lagi tau bebudak nak sign up dkt CFS IIUM ni ha.
hehe. So mmg kitorang yg dah daftar 7/6 free lah on 8/6 heee.

So abah semangat culik qila bawa balik rumah and got super excited hahahahah!!!

Dia lupa nak cakap inshaallah.

Dia semangat bercerita dengan Uncle Roslae hehe.
Alah setengah jam je lah nak ambik you kakngah.
Sekejap je.

POP POM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MELETOPS!!!


Hehe
Bunyi mcm something. Mcm batu hentak kuat jugak lah dekat tyre.
Ekeke.

Pastu bila Uncle Lae buka tingkap.........
Yeap. Tayar pancit meletops.

Haih rasa mcm bersalah je pulak sebab balik rumah.
Ada kah ini petunjuk tak patut balik rumah even sekejap? Ekeke.


Rupa rupanya abah sangat redha.
Dia sangat cool tau hehe.


Alhamdulillah Abg Amal dekat rumah time ni hehe. Terus whasap Pip Umi semuah hahahahaah.
Kitorang anggap ni semua ketentuan Allah.

Lain kali kena cakap dengan izin Allah hihi.
Jgn melangkau kuasa Allah heheeeee.
Inshaallah dari  CFS IIUM PJ ke rumah 30 MINUTES only heeee.

Kang Allah dah show :p
aiyok tak taiyok hihiihi.

Ikut hati nak je keluar mintak tolong org yg lalu dkt high way masa tu hee~
yelah, bila tengok perempuan mesti orang ramai kesian kan hiks.

Tapi abah tak kasi keluar kereta sebab panas T_T
Abah ni pelik betul. Sun burn sikit pun nok maroh aish.
So tunggu je lah hee~

Sampai Abang Amal sampai hehe.
Btw Uncle Roslae sangat comel.
Dia duduk Australia ehem ehem.

"Aqilah sayang, remember. Uncle ada 2 orang anak lelaki"

Hahahahhahahahahaha! OK UNCLE OK HAHAHHAHA.
Nasibaik uncle comel heeee. Hencem siot anak Uncle wakaka.

Best jugak kalau dapat australian boyz eh eh hikhok ok assalamualaikum.
Pape pun ingat, jgn lupa Allah hihihihihi.

Dalam dunia ni everything happens with a reason and dengan izin Allah.
INSHAALLAH :D hihi

First Day at IIUM PJ! Hihi

Hi hi hi ni qila dah ready dah draft bagai wakaka.
Kira bila sampai uia just snap snap and upload sajooo.
Hahahah.

Ok qila sampai dalam pukul 3 hihihi. Abah kata takyah gi awal awal seghabai je.

Hihihihi. Rasa mcm nak nangis tapi takkan lah nak nangis kan?
Ok tipu wajib nangis kasi itu uia banjirrun haih.

Sabor jelah. Hihi.
Ok ni lah my room so yeah.
Alhamdulillah it's just fine!!
I love it hehe.

Ok sekarang ni gigih qila type tau 😭😭😭😭

menetes air mata takyah cakap ah hahahhhha.

Sedih ah. Tetiba rasa panas berpeluh woi tapi sabor jelah.

Hmm 😞
apakan daya....
Tadi bila sampai apa semua i do nothing. Like seriously nothing.
Umi je lah yg susun lap pe semua , dia lah yg duduk pasang cadar whatever hm.

Malu jugak dengan roommates tu ha tapi biar jelah ekeke.

Tapi sakit hati sikit lah sebab uia boleh pakai bawal je. Nasibbaik lah besok umi datang lagi hm tapi taknak ah nyusoh kan umi :((

tak best lah tidor katil ni uwaaaaaaaa.

Pastu bila abah whatsapp pe semua alahai lagi lah menetes air mata ish
damn


Abah pulak guna ayat english yg berserah kepada tuhan 😭😭😭

sigh.
Ok nasibaik nak pukul 5 dah.
I am wide awake since 330.
Oh damn takut tapi alhamdulillah takde pape tapi still takut ahhhhh nak bukak lampu :(

Oh oh and!
Benci briefing tadi.
Sakit kaki aannd habis petak bontot ok. Duduk dari 8 sampai 10 hm. Sempit pulak tu alaaaaaa :(


tapi ingat jelah apa yg abah cakap.

Kalau makanan tak sedap, you jgn complain. You anggap je ni ketentuan Allah swt.
Redha je dgn semua, jangan makan lah senang. Boleh kurus sikit 😭

Ingat, katil tu pun takyah tidor sangat. Meja study tu ha yg penting 😆

Can't wait to tell more about this journey di Uia Pj. Hehe tata!

Sorry umi Kakngah tertinggal banyak toiletries ekeke. Even my toothbrush pun boleh tertinggal alahai bodoh nya lah aku ni ugh.

Saturday, June 7, 2014

Penat gilos

Ok ni cerita minggu lepas hiks.
Kan minggu lepas qila ada buka PRE ORDER skirts hihi.
Request je engko nak warna apa nanti qila gi cari hehe.
but now dah tutup kedai ihihiks
Anje sangat baik. Hihihihi ada sekali tu qila tidor pukul 4 pagi duduk double check customers punya request kan hiks. Takut salah xD mampus aku haha.

Embedded image permalink
Ugh nasibaik lah qila dapat pengalaman and untung sikit pun jadi lah hiks. Alhamdulillah!

Oh ya, qila lupa nak cari skirts for myself ugh.
So alhamdulillah dah grab dah untuk diri sendiri hiks xD

Hmm tak tahu kenapa.
Bila masuk bakery dekat kelantan qila rasa mcm nak makan semua tu and rasa nak nangis T_T
mungkin sebab takut nak masuk uia hikhik.

So yeah. Qila memang dah cari and ya allah penat nya yang amat!!!
Sampai masuk kereta je tidor je iolls hiks.
Alhamdulillah semua dah siap post and yay hehehehe.
Cuma yg qila pedih hati yg customers dari Korea tu ha & ada sorang tu T_T
Dia tak bayar baki lagi ughhh. 


Aiskrim baba je lah kan. Pe agi hiks.


Tak sabar nya nak cuti and kelik kampong lagi hiks

Wednesday, June 4, 2014