Saturday, May 31, 2014

Sekewrt mariii

Hi morning! Ni patut cerita minggu lepas but so what.
Hehehehehhee alhamdulillah syukurrrr hihi.
Qila cari wideshawl murah. hahahahah.
Mcm biasa ah kan nak yg murah je ekeke.
Pastu dekat UIA kena plain TT_TT
So memang cari cari cari hihi.

Menyesal shopping wideshawl yg corak corak hahaha
Yelah, ingat dapat masuk uitm boleh je kan pakai pape har har har.

So scroll scroll lah ig kak @NiesaWong heeeee. Rindu kak Niesa WeOwnCloset.
Eh. Hahaha. Tak sama okeng. Hikhik.

So yeah. Qila mcm biasa ah whasap terus kak Niesa Wong tu hikhik.
Pastu qila tanya lah beli berapa dapat kurang, beli ni lah tu lah hahahahahahah.

Pastu last last kitorang ber sistem barter hewhew.
Dia ambik skirt qila satu. Qila ambik 3 wide shawl dia yayy. Hehehhee. Sebenarnya colour yg qila nak takde hahahaha. Tapi qila main grab je colour yang gelap sebab wideshawl ni sometimes could be like annoying af haha.

Pastu qila bebel lah dekat dia,
Poslaju dekat tempat qila ni bla bla bla bla.
RUPA RUPANYA
KAK NIESA TU PUN KERJA COURIER OMG!!!
Wakaka. Nasibaik qila tak kutuk sangat poslaju hahahahahah.
Kus semangat. Phewww. hehe.

Pastu kan alhamdulillah. Keesokan harinya~
Qila dah dapat parcel tu yayyy!! Menari sikit ekeke.

Dia sangat sporting ok hahahaha tak habis habis hantar gambar beghuk aish. Sabor jelah hahaha.

And paling terkejut beruk is when qila raba raba parcel tu and dapat............

THISSSS^^^^
Boleh bayangkan tak perasaaan qila mcm mana????
Hihihi alhamdulillah ya allah hihihi.
Thank god!!! Hihi.
Punya lah ringan mulut qila bebel cmane nak balut kalau parcel tu kita balut sendiri and timbang kan.
Sebab plastik poslaju yg RM6 tu sangat SMALL.
Tak muat okeng.
Pastu yang RM9 tu besor gila mak aihhh hahahha.

Alhamdulilllah kak Niesa tu sempat lagi selit Flyers for me hehehe.
Dekat situ takde tulis had berat hoho. Alhamdulillah senang lah nak post skirt lepas ni hihi.

Penat dalam hati and otak tu Allah je tahu :( 

Ada 2 size, Medium and Large Flyers. Hehe. Best gila!!!
Cuma nan hado bubble wrap lah hihi.
Tapi umi hadoooo hihihi.
So yeah. Nak post kemana mana pun boleh weehee~
Postage pun sebenarnya lagi murah sebab ikut berat huhu.

oh ya!!
WIDE SHAWL LOVERS?
TOLONG LAH CLICK SINI
HAHAHAHA. WIDE SHAWL TENGAH TU SALE K BYE

oh ya jakgi nak gi wedding kak Sally Samsaiman.
Hikhik.
Busy sungguh harini.
1st gi poslaju.
2nd rumah kawan umi nak sambut cucu tah lah haha
3rd gi carrefour jap nak beli kasut baru yay and shopping pape yg patut untuk uia :(
4th YUHUU KAK SALLY *LELAMBAI* WAKAKA

inshaallah kalau ada jodoh dengan kak Aisya Chipmunk, mesti jumpoooo hehehe.
untung lah siapa yang gi Mamee stuffs tu. *jelingan maut*

Oh ya, ni scheduled entry. Takkan lah qila rajin sangat nak bangun pepagi buta ni wakaka.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Friday, May 30, 2014

Segmen Blogwalking by Izzati Amira

Assalamualaikum w.b.t


[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


Kemas bilik

Hehe memang entry ni entry kemas bilik.
Hihihi. Dari minggu lepas lagi dah gosok baju kurung and terus lipat masuk luggage TT_TT
Abah sentap hahaha.
Dia sedih tu tapi dia cover. Hewhew.
Dia kata "Ohh. Tak sabar nak tinggal abah ke tu..."

Hikhik. Bukan sebab nak tinggal abah hehe.
Sebab 1 June ni qila nak gi kelik kelate hoyah.

So kemas bilik terus dari minggu lepas.
Baju baju semua dah siap cuma yg tinggal baldi cemtu lah kot ekeke.

Dokumen pun 80% dah siap. 20% je lagi hehe.

Pastu kelik kelate nak kena study untuk APT & EPT TEST UGH.
Sedih betul TT_TT
Kakak senior kata kena buat elok elok. Mana tahu dapat duduk uia setahun je ke.
Alahai mcm payah gila je haih.
2 tahun pun 2 tahun lah hikhik.

So kemas kemas meja study accesories apa semua terjumpa ni haa.
ihihihi.



Friendship bracelets yg qila buat har har har.
Benang dia bersepah u know~
Nak bagi kawan tapi mcm not good enough lah haih.
Takkan nak bagi kawan yg tak cantik kan. Sigh.
Pastu lap lap lah meja tu hihi.
And susun novel yg qila beli & sayang hihi.
Banyak lagi tak baca ni ugh stress.

Pastu yg lain memang recycle takpun sedekah jelah dkt sesape.
Hehe.
Almari pun kosong dah ha.
Baju kurung semua qila angkut hehe.
Sebab rules dkt UIA ni quite strict.
Senang cerita pakai je lah baju kurung hewhew.

Tak sabar nya nak shopping kelik kelate TT_TT
Qila nak shopping skirt bebanyak yayyyyy.
Nak beli skirt warna apa eh...........

Ok toodles hihi.

Rasa  nak hantuk kepala sebab semangat berblogging dah kurang.
Padahal nuffnang dah baik dengan qila tapi qila boleh buat tahik dengan dia ish. Hahahaha
Thank you for still blogwalking although qila lambat gila blogwalking balik haih.
Bila free je sumpah nak buat giveaway muahahahahah!

Wednesday, May 28, 2014

Wordless Wednesday -


Hihihihi. Comel kan. Haish. Siapa lah otak kretip sangat cemni haaa TT_TT

Tuesday, May 27, 2014

Poor poor Baby Muhammad Izz Rizqi

Ni entry copy paste lah sebab qila tak tahu pape sangat pasal this cutie baby ni.
So here you go. Tolong lah baca.
Tolong lah paham.
Sedih lah.
Bayang kan baby tu adik kita sendiri.
TT_TT
Serious berair mata tau nak type ni haih.
Bila first tengok gambar baby Izz ni nampak mcm comel jje.
But lepas lama lama tengok.
Ya allah sumpah sedih :(
Poor poor baby comel tapi ada penyakit..
Baby pun dah ada penyakit jantung berlubang....



Petikan dibawah ini diambil di status facebook Ika sendiri.

Salam Jumaat..

Ahad, 18 Mei 2014, 12.30am. 
Kami bawa izz ke hospital lagi. Batuk izz makin teruk sejak hari jumaat. Nafas kencang. Kahak pun banyak. Tidur pun sekejap2. Kesian abang.. Doc kata abang kena jangkitan paru paru. Kesian abang kena xray ambil darah lagi. Yang entah ke berapa kali nya ambil darah. Oksigen abang turun naik tak stabil. Masa tidur saja ok bila abang bangun batuk2 bacaan tak menentu. Kesian ibu tengok abang batuk2. Ibu tau perit kan sayang. Menyusu pun dah semakin kurang. 5-10 minit saja tiap 3 jam sekali. Abang lemah sebab abang batuk banyak kahak. Abang menangis je bila nurse datang kat abang nak bagi ubat. Ibu tau abang marahkan asyik kene kacau je tidur. 

Isnin, 19 Mei 2014
Batuk abang makin teruk. Abang kena pakai pum mcm orang asma tu. Kena pakai satu benda tu tekap kat muka abang untuk bagi gas tu. Kuat abang menangis. Nurse suruh ibu yang buat tapi ibu tak sanggup. Abang kena sedut kahak pun ibu tak sanggup nak tengok tube masuk dalam mulut abang. Ibu tau sakit kan..

Selasa,20 Mei 2014, 12.00pm
Abang kena pindah masuk ke wad PiCU. Jantung abang lemah. Bacaan semua turun naik. Menyusu pun dah semakin kurang. Abang kena menyusu melalui tube. ALLAH luluh hati ibu bila wayar berselirat satu badan abang. Ibu dah tak dapat nak dukung2 abang lagi lepas tu. Doc bagi oksigen yang lagi kuat untuk bantu abang.

Rabu, 21 Mei 2014
Abang terbaring je atas katil. Ibu tak boleh nak dukung2. Cuma boleh usap2 tepuk saja. Abang genggam jari ibu ayah. Kami rindu sangat nak dukung peluk abang.

Khamis, 22 Mei 2014, 4.00pm
Doc bagitahu ibu satu lagi berita buruk. Ada salur darah abang ke badan yang sempit. ALLAH.. ibu rasa nak ambil je abang peluk abang kuat2. Doc bagitahu lagi ada risiko untuk alami kegagalan jantung. Ibu rasa nak pitam waktu tu. Terkedu sorang2. Macam2 ubat doc bagi untuk bantu kawal jantung abang yang lemah. Jangan risau ye sayang. Ibu ayah pun akan bantu abang dengan doa kami. Ibu terpaksa bagi abang susu campur sekarang. Susu ibu semakin kurang. Mungkin ibu kurang rehat dan penat. Tapi ibu akan cuba juga bagi susu ibu supaya antibodi abang kuat untuk lawan sakit.

Jumaat, 23 Mei 2014, 10.00am
Pagi tadi ibu dapat dukung abang  ada nurse baik hati tengok abang nangis2 dia pun bagi ibu nak dukung abang. Rindunya ibu pada abang. Dah 2 hari ibu tak dapat dukung abang. Dah 3 malam juga kita tak dapat tidur sama. Ibu ayah rindu sangat. Tengahari tadi ibu tengok oksigen abang nurse buka sekejap untuk tengok sama ada dah stabil atau tak. Lega sikit ibu rasa bila oksigen buka sekejap. Batuk abang pun dah kurang. Isnin nanti kita akan jumpa doktor pakar jantung di ijn. Doctor akan cek abang dgn lagi teliti. Harapan ibu ayah kalau boleh tak nak abang dibedah. Tapi kalau dah itu yang terbaik untuk abang kami redha. Tentang kos perubatan dan pembedahan ibu ayah akan usaha minta bantuan mana yang mampu. Kita di uji bersebab sayang.. InsyaAllah ibu yakin Allah dah rancangkan sesuatu untuk kita. Kita minta orang doa kan abang ya. Bertahan ya..

Maaf tak bagitahu saudara2 yg sekarang izz ada di ward PICU. Kami cuma tak nak merisaukan kalian.. doakan izz ya semua.. 
_________________________________________________________________________________

Semalam , aku terbaca update mengenai Izz dekat facebook Ika. Difahamkan doktor berjaya mengesan lagi 3 masalah pada Izz dan ini menyebabkan Izz memerlukan pembedahan dengan kadar yang segera.


"I'm on my way back to Hospital Seremban with ambulans. Izz dikesan ada 3 masalah dan mmg perlu dibedah dgn segera. Masih tak dpt tarikh yg confirm lg utk operation tapi maybe by next week. Nanti eka akan share tentang penyakit Izz.Tentang kos pembedahan pun belum pasti lg berapa. Ayah Izz tgh berbincang lg dgn diorg..i'm speechless..........xtau nak kata apa. doa kan je la anak eka selamat, sihat.."
_________________________________________________________________________________

Latest news yang aku dengar adalah Izz memerlukan RM 50000 sebagai kos pembedahan pada minggu hadapan. Jumlah yang sangat sangat besar untuk sesiapa sahaja. Oleh itu , aku mohon jasa baik kalian yang terbaca akan entry ini sama sama dapat membantu meringankan beban keluarga adik Izz. Dan dibawah ini adalah status yang dipetik daripada Facebook Rina Ellisa. 

"Assalammualaikum wbt,

Sebulan selepas Izz di lahirkan, Doctor dapat kesan ada jantung berlubang pada Izz. Ya Allah.. Tuhan menduga anak kecil ini. Tuhan menduga keluarga kami. Kehadiran Izz dalam keluarga menjadi penguat kasih sayang antara kami. Izz terlalu kecik untuk tanggung sakit ni. Kalau ada kuasa, biarlah sakit Izz pindah kat maklong. Tak sanggup maklong tengok gambar-gambar Izz, video Izz yang ibu share dengan maklong. 

Izz menangis la selagi boleh nak. Bukan kuasa Izz nak bercakap mengadu pada Ibu Ayah yang Izz tengah sakit sekarang ni. Kuatkan semangat Izz.. Maklong tahu Izz kuat sekuat maksud nama Izz, KEKUATAN.

Beberapa hari yang lalu, Doctor kesan saluran darah Izz sempit dan perlukan pembedahan dengan segera. Hari ni Izz dan Ibu naik ambulans dari Hospital Tunku Jaafar ke IJN untuk temujanji dengan Doctor pakar. Doctor telah pon memberitahu kemungkinan minggu hadapan pembedahan akan di lakukan. Cuma tarikh je belum dapat lagi. 

Sy dan keluarga memohon jasa baik kawan kawan memberi sokongan moral kepada adik sy Nur Atika semoga dia kuat dan sabar dengan ujian ini serta bantuan kewangan untuk meringankan kos pembedahan anak buah sy minggu hadapan. Kos pembedahan di anggarkan RM50k.. 

NUR ATIKA RUSDAN - 162375700644 (MAYBANK)

Tiada apa harapan kami sekeluarga selain mempercepatkan pembedahan dan melihat Izz Rizzqi sihat seperti anak-anak kecil yang lain.

Semoga dengan sokongan dan bantuan semua dapat meringankan dan memberi semangat untuk adik sy dan suami dia terus kuat di samping Izz Rizzqi..

Semoga tuhan membalas jasa baik semua mendoakan anak kecil yang tidak mengerti apa itu erti sakit dan dia hanya tahu senyum dan terus tersenyum menggembirakan hati ibu ayah dan keluarga kami..

Mohon sebarkan status ni.. Terima kasih semua..#prayforIzzRizqi"

Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik kalian semua. Sama samalah kita doakan supaya adik Izz kembali sihat dan doakan semoga mereka berjaya mengumpul dana sebanyak RM 50000 itu untuk melakukan pembedahan tersebut. Amiinn.

Untuk maklumat lanjut boleh PM Ika & Rina sendiri. Facebook Nur Atika , Facebook Rina Ellisa. Dan kepada sesiapa yang ingin menyebarkan maklumat ini untuk diblogkan di blog masing masing sila email aku nad301189@gmail. Aku akan bagi semua maklumat yang diperlukan inshaAllah , lagipun blog aku tak dibenarkan copypaste. Harap maklum. Terima kasih semua.

Thanks for your time , love ya people.


p.s : alhamdulillah , Ika kata ada yang dah mula memberi sumbangan. Syukur. T_T.




xoxo
FULL CREDIT TO KAK NURIESYANADIA

Monday, May 26, 2014

Romeo and Juliet (Ayam serama)

Hm. Mesti ramai pelik. What the heyy nya Ayam serama kannnnn.
Tu ayam tipu je. Kenang kenangan.

Hm dulu abah ada bawa balik 2 ekor Ayam serama. Comel sangat. Ketot. Katik ekeke.

They both live happily ever after.

But one fine day......

Ada evil mouse masa tu dah pegang ini longkang longkang, tong sampah gombak.....


Pastu. Satu malam tu :(

Bila semua tidor :(
Pukul 3 pagi.....
That stewpid evil mouse kacau Ayam serama tu.
2 ekor tu kokok mcm gila! Kuat sangat sampai semua terganggu and terbangun mcm alarm lah haih.

Nasibaik jiran qila berniaga dekat uptown. So diorang memang team burung hantu.

Bila abah Umi keluar rumah, uncle Herman sebelah tu bagitahu....

Ada tikus masuk and kacau diorang :(
Pastu dah halau dah.

Alhamdulillah so kitorang masuk tidor lah balik.
Hmm.

Rupa rupanya....
Dah sampai ajal si Ayam serama yang betina :(

Dia punya leher rabak kena gigit dengan tikus tu :(
Menate tikus tu serang kali yang kedua!
Sedihnyaaa!!!! Seriously terkejut sebab balik sekolah mesti bagi makan dkt Ayam tu...
But now----


Pastu kitorang pun keluar kan lah bangkai tu.

Pastu bila bagi makan dekat (suami) dia....
Suami dia keras je.
Taknak makan.
Bagi minum pun taknak minum...

Dia takpandang kitorang langsung...

Petang tu dia rebah.
Mati.
Cemtu je.

Such a sweet love not so happy ending by my Ayam serama....

Sebijik mcm romeo and Juliet....
Sebijik mcm titanic...

You jump I jump, remember?
Hihi ok the end..

P/s : harap suami qila cemtu lah nanti. Ahaks.
Lap air mata. Sedih and sweet kannnnn?



Mungkin si suami trauma tengok si isteri mati depan mata.
Allahu sedih betul  :(

Hehe.

Sunday, May 25, 2014

Mood hindustani menghantui

Ugh stress!!! Hahahahahah. Tak tahu lah entah kenapa tah since tengok Kabhi Kushi Kabhie Gham tetiba pulak dah terrrrrdownload semua lagu dekat blog Kak Lyeah.

Hahaha ni semua salah TV ugh!!!
Hikhik. Habis semua lagu aku godek ish.

Lagi lagi youtube kan ada suggested songs dekat tepi tu kan huhuhu.
Dari Kabhie Kushi ke Kuch Kuch.
Pastu ke Dilwale, pastu ke Mohabbatein, Mujhse Dosti Karoge?

Eh belum habis agi, balik kepada Kabhi Kushie, hahahaha.

Hm. Sorry lah lupa nak blogwalking ihihi.
Malam ni qila akan gigih blogwalk!
Hohoho.

Pastu nanti blog ni akan sepi.
Bye bye blog hehe.

Tak sabar nya nak gi wedding kak Sally!
Pastu kelik kelatey jap wedding Poksu Alif!
Pastu UIA TT_TT

Qila dah buat medical check-up yay!!!!!
Tinggal nak matikan setem sajoo hhihi. And shop till drop!

Hmmm nothing much to say.
Hahahaha nah favourite song :  Medley Song Mujhse Dosti Karoge.

Sebab dia mcm lagu campur campur perfect combination hikhik.

P/s : Kenapa SRK handsome sangat dulu dulu waduh waduh. Hahaha.

Lepas ni qila akan hiatus bye bye blogger! :D
Bye bye geng whasap Mini Blogger Gathering 1st May haritu hihi.

Hmmm mesti lepasni takde cpuv masuk dah ugh!!!

Heheheheheheh tengok Kak Nurie semangat photoshop qila pun try test muahahah.

Sorry model nya huduh ugh.
Nanti nak edit lagi lalala~

Saturday, May 24, 2014

Free Sample Lactacyd

Hi siapa nak free sample Lactacyd huhu.
Now
it's time to love your V!

Just fill in the form and submit!
Nanti sampai lah kot depan rumah hikhik.
click SINI untuk isi form hehe.

Lactacyd memang quite okay lah.
Hihi. Oh ya, dijual hanya di Guardian sahaja.
Watsons,etc semua takde hehe.

Harap dapat lah cpuv lactacyd hikhik.

Mood : Blogwalking + Hindustan~

Friday, May 23, 2014

Aku mula jatuh hati kepada mu..


Hehe. Kena tak tajuk dengan segmen kali ni segmen

Eiiii bila qila baca dari blog kak Niesa qila memang ugh!!!
Over excited gila babun ah nak joing jugak aaa!!!

Hehe jom join dekat SINI
hikhik.

Hi qila, bagaimanakah kamu tahu kamu sudah jatuh cinta?

Ahaks. Qila tahu kalau qila jatuh cinta kalau hati Qila pergh.
Allah je tahu how i feel that time.
My heart beats fast....
colors and promises how to be brave~
Eh ternyanyi pulak hiks.
Oh ya tu lagu kahwin qila. Dah ready dah dalam playlist lagu kahwin nanti ekeke.

Allah je tahu lah bagaimana qila rasa waktu itu omg.
Rasa mcm sesak nafas. Oksigen takkan pernah mencukupi.
Kau dan aku. Sepertinya dunia. Hanya milik kita berdua~

Eh ternyanyi lagi lah ekeke.

Hihihi.
Crush qila.............
Ugh handsome gila nak mati ugh!!!

Bila terrrjumpa dia dekat sekolah je mesti rasa nak senyum sampai koyak mulut hahah!!!!
Pastu rasa mcm ish. Hati ada bubble bubble cemtu lah. 
Mata memang of course can't stop from looking at him hikhikhik.

Betul betul 2 hari lepas qila jumpa dia! Mashaallah T_T
Rasa nak nangis sebab kenapa lah dia tak nampak aku?!!?!!??!
AM I NOT BIG ENOUGH?!?!/ AFJHA;FJSHG;LKJNFKJSN2142%#%@@#

Haaaa itu perasaannya. Hm. 
Berangan sampai kus semangat ah nak kahwin. Tapi.
Apakan daya. Dia muda 2 tahun dari qila TT_TT

Tapi dia tinggi sangat. Aaaaaa. Encem pula tu ha. Haritu qila dengar cerita dia jadi imam surau sekolah.
Pastu dia baca kan doa n yassin.
Aish. Memang complete set lah haha.

But hey, age is just a number.

Hihi.
Memang lah umur itu sekadar nombor. Asalkan bahagia hahahaa.
Tapi takpelah. Harap dia jodoh qila lah hiks.
Takde jodoh nak buat cmane kan? Ekeke.

Kalau lah boleh, memang qila upload gambar dia tapi mana boleh kan.
Ish.
Hihi so qila letak gambar dari Uncle Googly je lah.


Ayeeeee!!!
P'shone lao mak mak ni TT_TT

Ok dah ah. Takleh cakap lelebih dah sekarang ni sebab ramai dah anons yang baca aiyok.
Crush qila takde lah se handsome ni ha.
Cuma boleh lah,
boleh lah heee~~~~
*dancing*
dap dip dup
.
.
.
dap dip dup
di dalam dada~
Hahahahah.

Wednesday, May 21, 2014

Tuesday, May 20, 2014

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html
Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.


Support kak Farah yoooo! :D
hihi

Sunday, May 18, 2014

Amazed.

Mueheheheheh☺
Dah tengok dah Amazing Spiderman 2!
Hihihihi. Best gila nak mati. Ahahaha.
First first pun dah cam gini ha
But then......................

image
Memang sedih lah ish T_T

Paling sweet 
Haihh.
Really loved it …but the ending :(
image

Aduh ni pun encem sangat aih.


Heheheheh.
Hopefully cemtu lah nanti ihihik.
Ok nak tengok movie lain.
Any suggestion?
Hm.
Nanti dah takleh tengok movie dah U_U wuwuwu.
qila tengok dekat SINI
HAR HAR HAR.
Tengok online jah mampu hihi.
viooz.co/
http://glowgaze.com/
Hm 2 link je yg qila tahu mana nak tengok movie online hm

Edible Cheap Lipscrub DIY!

Hehe yes☺!! Qila finally dapat buat sendiri pun my own lipscrub yayy ayyy sikit hihi.
Tepuk ah tangan sikit hihi. 
Okay. Qila dah kurang blogwalking sebab busy and seghabut and kabut and gelabah and ugh!
Stress nak masuk UIA ni TT_TT
Takut lah. Dah ah ada exam Arab....
And i don't have any basic in Arabic ugh.

Bila stress,
of course lah nak cari ubat penenang kan? ihihi.

First of all. Mesti ah cari makan. And then cari TV. Pastu berdengkur je lah.
Hehe.

Qila cari lah pape yang patut untuk get rid from being ugly!!! Lol.

So qila terjumpa ramai duk pakai inai homemade yg dari pewarna makanan tu kan?
Hehe tu otw kot qila nak buat. Kalau malas sangat beli je lah dari kawan Pip huhu.
Bahaya sikit kalau nak buat inai tu. Kalau portion salah, boleh burukkan kuku oh tidak!

So lipscrub ni qila terrrrrrrr nak buat sebab tertekan #lipscrubdiy
hehe.

Okay, tudia.
It's super simple heee~ So how to make your own lip scrub?

LIPSCRUB DIY! {ingredients}
 
1. Sugar/ Brown Sugar
2. Honey Madu
3. Olive Oil yang mahal nak mampus so no! Haha. (optional) 
tu je hikhik.
  • Qila ambik gula agak agak 1/4 suku sudu je ehe.
  • Pastu ambik honey. Agak agak lah kan.
  • Kacau!!!! Makan!! Hahahaha.
  • So now, mix all ingredients tadi tu dengan kasih sayang okay. Heee~
  • Pastu scrub je lah dekat bibir mwamuah sikit.
  • Gosok gosok lama lah sikit. Kalau rajin, biar je honey tu kering dekat bibir kita.
  • Kalau malas nak cuci dengan air suam, ha jilat jo lah.
  • Oh ya, tonyoh tonyoh jangan sampai berdaghah pulak hee.
  • Hasilnya inshaallah okay!
  • At least takde lah hitam macam dulu ekeke.

Biar sel sel mati dekat bibir tu hilang :D
Dia takkan pink kan our lips cuma yelah.
Hilang kan sel mati. Pink lah sikit jadi nya. Hihi.

Ok selamat mencuba!!

P/s: Gerenti boleh buat punya lah. Takkan lah takde gula & madu dalam rumah...
Kan kan? :P hihi.
Oh ye, nak buat banyak terus boleh. Tapi tak digalakkan.
Masuk fridge nanti kang terlupo nok pakai. Hm rugi aje.
So buat bila betul betul nak pakai okidokie?
Hihi.
Edible Sugar Lip Scrub... I can almost guarantee you have all of this in your kitchen... and it makes your lips so soft!!!
Credit : Pinterest :D
Oh ya ni hasil yang qila buat hahahahahh!!!!
BURUK. Tapi nyummeh hahahahaha

Saturday, May 17, 2014

Sorry Nuffnang T_T

First of all....
Hehehehe thanks to kak Ayue
hm.
Misschu kak Ayue hihihi.
Saja je dia masukkan nama itew hikhik.
So yeah.
Nuffnang ada buat Lawatan ke Kilang Mamee! dekat Melaka! Woot woot.
Hahahahah.


Sorry lah. I would love to go to Malacca trip with you guys tapi hahah.
Ada 2 wedding okay hari tu.

Wedding Kak Sally
&
Wedding anak cikgu memandu hihihihi.

So takpewwwlah.
Hahaha. Kalau tanya abah mesti dia terkejut beghuk ah.
Amboi anak dia ni melampau.
Sampai ke Melaka ha ko.

hahahaha. So bye bye kak Ayue.
Thank you masukkan nama qila :P
Hahahahaha. Saje je eh goda orang.
Hehe love you lah nuffnang. Hikhik.

SIAPA NAK PERGI LAWATAN NI SILA GI KE BLOG KAK AYUE.
Dia best preng poreber nuffnang tu. Hikhik. Cepat. Tempat terhad untuk 56 blogger sahaja.
Thanks to kak Ayue hihihii.

Abah okay je hik. Dia dah keluar hospital. Sukahati dia je -___-
Hmm.
Busy betul nak gi cari barang lah, medical checkup lahai.
Bye-bye x

Thursday, May 15, 2014

Terliur Mcd



Hohoho alhamdulillah terima kasih banyok deh nuffnang?

You're the best. No other lah haha.
 Boleh lah makan mcd jakgi. Ekeke.
Meh layan gambar hello kitty dari Tumblr.com

 
How to Make a Hello Kitty Flower Bouquet: tutorial HERE
http://24.media.tumblr.com/764c1caaa83eb1f47070cff5af10e466/tumblr_n5dg0eXGGf1qh66wqo1_500.jpg
Haaa gila kentang ah hihi.
So hello kitty lovers dah boleh buat bouquet dah hihi
 
Credit Nina Ng

♡ cute blog  ♡
 
Amboi hello kitty car wow.
Captain Kawaiii 
Hahaaa. Tetap encem okay.
Thanks nuffnang, mcdonald and hello kitty heee~

P/s: Abah masuk hospital hehehehe. Dia operate kaki hahahaha.
Muka dia mcm cuak tapi cover hahahahahahahhaahhahahaha.
And abah tak berapa nak encem lah dlm baju hijau tu hahahahhahah.

Okay harini nak print segala benda yay.
Nanti shopping T_T
Money i needchu hmm.
Nuffnang, baik lah lagi oh. Jgn kedekut duh.
Lembab betul nak jana pendapatan thru blog ni.
Eh.

Wednesday, May 14, 2014

Wodless : Just because I don't have a boyfriend....

Just bcs i don't have a boyfriend
doesn't mean i'm alone,
I hv food 
AND internet.
Muahahahahahh!



Wordless Wednesday - Fav Drink


Hehe. This is mine!!!
Muahahah.
Qila memang suka order Teh Beng hiihihi lagi lagi kalau gi kedai Thai ke, kedai kelate ke.
Sebab teh yg diorang guna (so far lah) memang sedap hee.
Tapi kalau yg ghasa tahape hape tu memang sabor jelah hiks.

Tuesday, May 13, 2014

Gomonae/ Gomone Korean Restaurant

Omg. Ke Korea kah Qila? Oh tidak.

Hehe siapa yang sempat baca pagi tadi punya entry hihi dia tahu lah kot ke mana qila nak pergi hee.
Alhamdulillah takyah gi Ampang Point naik LRT omg.
Dari Putra kena tukar Star oh damn. Malas nya hihi.

Ni just plan last minute untuk jumpa bloggers for the last time TT_TT
Sebab lepah ni kan nak masuk UIA dah TT_TT wuwuwuwuwu.
Hahahaha. And terliur nak try makanan korea lepas kak sorang tu craving hihi.

Macam macam si Kak dua orang tu duk borak. Sabor jelah.
Hihi.
Siapa 2 orang tu?
Haih. Tengok lah.
Kak Rock dua orang ni.
Rock but still lovely hahahahahahah.

So qila sampai first hahahahahaha!
For the first time qila awal.
Punya ah takut lambat hihi. Thank u umi hihi.

Ok first time qila nak makan makanan Korea.
So memang interview kak Sally lah. 
Ni rasa apa.Tu rasa apa.
Ni nama apa. Tu nama apa. Hahahaha.

Yelah. Baru FIRST TIME lah nak merasa makanan Korea.
Kak Sally & Kak Nuriesya Nadia tu dah berumur.
Mesti lah dah banyak kali rasa. Har har har :P
Perlu ke bertembak bagai? Hahahahaha. Sedih tengok kak Rock duorang ni haih!!!

Tapi kan.....
Tak sesemangat selfie mcm Mini Bloggers Gathering haritu lah.
Bila ramai lagi syiok nak selfie.

Kalini just borak pasal CNBLUE dia je -__-
Nasibaik lah Yonghwa tu encem so acceptable lah okay okay.
Dimaafkan hahahaahha.
Okay
Lepas Kak Nurie sampai je terus order heeee.
And heck yes.
Dapat pun merasa corn tea hihi.

Kak Sally makan Yuk Gae Jang
Tengok tak betapa kedekut nya dia hahahaha.
Ni kak Nurie punya ; Jjampong!

And mine was Grilled fish ; Godeungeo Gui amboi.

Pip pulak ambik Beef Bulgogi hee~
Sweetie meat nyum. So tender hehe.
 

Lupa loh nak tangkap before makan. I just can't.
I have to eat first and then snap. Lewlz.

Ni last hehe Gimbap!!!
Nyum. Masam ada manis ada, perfection.

Omg. Tadi dah hafal dah semua nama sikit.
But bam. Lupa terus.

Hihihihihi
Qila gi Ampang Point dengan Pip & Azim.
Bodyguard sangattttttt. Hahahaha.
Sebab alang alang 3 orang, umi hantor jelah.
Nanti mahal lah naik LRT pergi balik 3 orang omg.


Hikhik.
So lepas makan borak lagi pasal CN BLUE zzzz
eh eh. 
And kak Sally paksa makan gimbap sampai habis.
Siapa makan habis dia belanja.
Best kan kak Sally kan kannnnnnnnnnnnn. Hikhik.

And habis makan start dah bermonopod pod pod hahaaa.

Kachink kachink.
Pastu Azim nak sangat sangat gi BintangBucks.
What the heyy tak paham hahahahaha. Oh gi Starbucks.
Yayyyy dah rasa dah Caramel macchiato.
Gambar kiri : Azim, aku nak minum pulak!!!!!!!! ahahahaha
Boleh lah. Hahahahah.
Sedap!!!
Kak Sally punya Americano Coffee errr. Sedap tapi pahitttt.
Hahahaha. 
Ok so here's the map.
Betul betul dekat dalam Mall Ampang Point huhu.
Tingkat 2 ke 3 entah haha.
Happy Gomonae.

Hehe thank you so much Kak Sally Samsaiman & Kak Nuriesya Nadia!!!!
Rindu qila tau nanti hahahahahahahahahahaahahahahahahahh

Oh ya ni Food Review : Gomonae Korean Restaurant by Kak Nuriesya Nadia.
Hihi.