Tuesday, April 29, 2014

in need of sleep or rest

Penat☹!! Ahahahaha haritu baru je Positive gitewww. Konon.
But nah. Hee. So.
Qila super busy.
Minggu lepas sampai harini memang ber insta shop je.
Jenguk jenguk lah insta shop qila dekat @qilacloset ahaks.
instagram.com/qilacloset
Ahahaha yes i know. Its freken ugly af. But biar jelah nak buat acane ekeke. Qila nak try edit lagi nanti lol
http://web.stagram.com/n/qilacloset
Ingat nak jual skirts lycra high quality je. But nah.
Haha. Ada extra apparels di situ ye. Ada dresses, ada handbags ugh nak gegila tapi sabor jelah.
Ada macam macam ehehe.

Oh ya jangan lupa follow @weowncloset @gojess_boutique & @nutritionscafe!!!

The pros and cons of handling an online shop ; Nutrition's Cafe

Pergh i love that post kak Fyy. Hm bila handling an online shop it's a miserable!!!
Omg. I am in misery~ hahaha.
memang sumpah penat.
Pastu paling boring bila takde customer.
Pastu paling penat gila bila BANYAK customer.
Alahai at the same time pulak tu.
Qila keluar bilik. Masuk bilik je bukak notify pergh pergh mashaallah!
hahaha.
Kus semangat.

Nasibaik qila welek je hahahahaha. Slow slow. Tenang.
Jangan risau buat buat tak busy hahaha.
Tapi sedih jugak lah. Sebab bila kita duk pegang phone.
Buku takleh nak baca......
Adik beradik nak borak pun qila tak balas. Haih.
Bila diorang dah tidor qila still dengan phone.
Bosan! Hahahhaah.

So qila memang try to take a chill pill  haih.
Dah lah Rabu ni nak gi PWTC huhuhu.
Aku dah ah tak tahu mende ni haih.
Pastu Khamis pulak mini gath yay!!!!

Alhamdulillah dapat juga jumpa siapa yang qila nak sesangat jumpa heee :D
Virtual Hugs!!!! Ok lah. Nak tengok TV dgn alim hehe. 12 Rounds 2: RELOADED.
It is a sequel from 12 Rounds/ Starring John Cenna.

No. 2 ni Randy Orton. And im like who the heyy ni hahaha. Alim semangat je sebab dia dari WWE tu haa. Hehe Qila kenal John Cenna & The ROCK je err.
Goodnight! May the odds be ever in our favor :D

Mood : syukur rezeki masuk walaupun penat 'sikit'. Abah happy umi pun happy yay!
Eh eh tak sabar nya 1 Meiyeyeyeye.

Yayy. Hihihi. Hip hip horey. Hip hip horeyy. Hip hip zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

Monday, April 28, 2014

Positively I am

tumblrking.com
Penatnyaaaaa :((
Hahahaha 
Tak habis habis update blog nak cerita penat. Orang yang baca nanti pun jadi penat nanti.
Credit the daily positive hihi.
Ish. So qila harini pinjam gambar Tumblr lah.
Biar semua takde Monday blues bagai tu ekeke.

Happy Monday!
Stay positive jangan penat penat. Hihi.

Semangat!!!!!! Go qila gooo.
Huhuhu

Ok sebenarnya laptop dah takleh nak bukak google chrome T_T Sedihnyaaaaaa....
Takleh nak blogwalking banyak banyak mcm dulu dah haih.
So blogwalking guna laptop satu lagi yang quite lambat.......

Hehe. Semalam gi PWTC pergh pergh ramai gilaaaa manusia. Heeeeee.
Rasa nak lempang backhand je semorang hahahahaahah.
Sakit hati n telinga tau dengar budak budak nangis bagai mashaallah.
Parents pun. Takyah lerrrr bawa anak kalau anak pun tak selesa haih.
Jalan lambat gila kot. Memang penuh ah hari Ahad kan.

Saje je nak test gi semalam hahahahahah.
Tapi takpe, Rabu ni qila nak gi lagiiiiiii hihihihi.
Jom jom jom ke PWTC hoyeh hoyeh!!!!!!

Ohya, qila jumpa 3 buku for RM25 wah. Super cheap lah tu kan. Tapi BBW lagi murah haih.
I wish i could go there ughhh. Hehehehe. So qila sempat grab 3 je. Umi sampai gi bilik air sebab tunggu qila lama sangat pilih buku heee.
.


My favourite is this!!!!
EXACTLY AS I AM

A self esteem book by - Shaun Robinson!


"This book is dedicated to all of girls out there--
big and small --- who have ever looked in the mirror
and thought, if that image were smaller, lighter, thinner,
bigger, straighter, taller, smarter, cooler --- life woulb be oh,
so much better. May the next glance you take
make you feel beautiful and loved exactly as you are."

Memang khas untuk qila yang gemok bodoh hodoh ni kot.... Hehe. Go qila goooo!!!!
Fighting!!! Hehe. Nanti qila blogwalk and click nuffnae bebanyak ye heee. Toodles.

Saturday, April 26, 2014

6# ways to make your lips look perfect cewah

Hehe. Credit toooo : BUZZFEED yg sangat best!!!!
Ada 17 tips but qila ambik yang sangat simple je lah hee.
So here's some easy ways to make your lips look perfect hehe.

  • #1 Longlasting lipstick!!!

Transform any lipstick into a longwearing one.
All you need is powder. Lol

  • #2 Metallic Lips gituuuuu


Use gold glitter to make any shade metallic.
  • #3 Try an ombre look :D Hihi. Ombreeeee sangat cantikkkk heeeeeeeeeeee


Bored of regular ol' lip colors? Try an ombre look.
  • #4 Ombre jugak heeee.


  • #5 Use A Lip Brush

Tadaa lagi smooth and cantik heeeee.

  • #6 Guna lah lip liner!!! :D


Make uneven lips symmetrical with liner.

Heeeee. Cantik kan? :D

Friday, April 25, 2014

Keputusan Matriks dah keluar

Tulah perasaan qila bila tahu qila dapat Matrikulasi dekat Perak.
Seriously!!!?

Qila apply Selangor, Kelantan, Melaka.
Kenapa Perak hm.
Menyesal apply apa yang kita nak.
Takkan dapat nya lah haih. Hahahaha.
Takpe lah. Tunggu UPU keluar pulak...
Harap dapat lah apa yang abah nak hmm....

Siapa nak check gi je link >SINI<

Hm.........
TAK SABARNYAAAAAAAA
HIHIHIHIHI.
Details? Gi email to : glamorousbybellaluna@gmail.com
Hihihihi. 

Tanda ahli syurga dan neraka.

Oh ya, tadi qila terbaca tanda ahli syurga and neraka. Jengjengjeng. Simple sangat artikel tu dlm paper mane entah eheh. Terbaca bila tunggu Alim n Azim habis gunting rambut hee~
Senang je nak jadi ahli syurga, perbaiki solat fardhu :)

Nabi takkan sujud selagi duduk antara dua sujud nya tak betul lagi.
And nabi rukuk perfectly. Semua perfectlah ofcs :D  And hidup jangan sombong, kasar, angkuh, bongkak! :D Winkwink. Macam macam sombong rupanya dalam dunia ni.

Sombong (kedekut ilmu)
Sombong (rendahkan org lain)
Sombong (tak terima kebenaran. Terasa diri dia je betul)

Credit An Nawawi rahimahullah berkata, “Hadist ini berisi larangan dari sifat sombong yaitu menyombongkan diri kepada manusia, merendahkan mereka, serta menolak kebenaran” (Syarah Shahih Muslim Imam Nawawi, II/163, cet. Daar Ibnu Haitsam)

Sebenarnya qila nak mintak ampun sebab qila dah lupa apa tanda ahli syurga.
TT_TT Maaf lah ye. Yang penting jangan sombong! :D Inshaallah. Hihi.


Short entry sahaja harini. Hehe. Salam jumaat semua! Ma'salamah wa ilalliqaa :D hihi.

Wednesday, April 23, 2014

Wordless Wednesday - My Happiness


Hehe.

Penat blogwalking.

Hehee☺qila blogwalking guna Senarai Blogwalking Kak Mia and Senarai Peserta Blogwalking By DayangDeno heee.

Pergh pergh. Hihihi. Banyak gila blog huish.
Dalam sejam qila mampu gi 40 blog je haih. Kira satu blog 2 minit lah. Kononnya lah kan hiks.
Sikit betul. Internet makin siput waduh waduh gimana nii haha.
Qila dah ready dah kalau internet tetiba habis nanti hik.

Eh eh tak sangka lagi less than a week to mini gathering for all bloggers 
yang free on 1st May 2014!!!
Jom joinggg hihihi sesaje. Hari tu Labour Day. So cuti lah kan? Hehe.

Lokasi ; Flora Cafe, Ampang Walk.

Just bloggers hangout day!!! Hehe.
Lunch sama sama from 12.30 untill 3.00 pm
 take a chill pill borak selfie borak selfie borakk selfie
 and dah balik hihi.
More information?
Click je gambor tu. Takpun click >SINI< Hihi.
Selamat hari rabu!!! :D
Happy wordless day~

p/s: qila takleh tidor. tengah tunggu umi and abah balik dr kelate hikhik.

Tuesday, April 22, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Monday, April 21, 2014

Segmen Blogwalking By DayangDeno



Cara penyertaan :
1- Like fanpage -->> 
2- Follow blog -->>  www.dayangdeno.com
3- Tajuk entri bebas. Copy banner di atas dan linkkan ke entri ini
4. Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen.
5- Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition doodle art button badge  :)


**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014

Saturday, April 19, 2014

Exboyfriend Part 1

Ok disebabkan Ex qila ni nak bersara dah hm. Rabu depan last day dah lah dalam BKATC hiks.
Bila je boleh jumpa Sharnaaz?
Boleh tengok dia dalam TV bila ulangan jelah kot. Takpun dlm mimpi je.
Taktahu lah Sharnaaz nak teruskan dalam bidang lakonan or not hihi.
So here is lil bit info about him hikhik.

Biodata Sharnaaz Ahmad 

Nama penuh: Sharnaaz Basir Ahmad

Tarikh lahir: 30 Ogos 1985

Umur: 29 tahun (2014) 

Asal: Georgetown, Pulau Pinang

Pencapaian: Tercalon sebagai Artis Baru Lelaki Popular di ABP 2010 woot woot congrats x

Drama: Tari Tirana, Dottie, KumKum, Pontianak Kampung Batu, Ungu nya Cinta, Bukan Kerana Aku Tak Cinta 

Filem: Seru, Azazil, Juvana 

Yang bold semua qila dah tengok hewhew. Ada lagi rupanya dia dlm cerita lain hee.


Sweet je dulu kan haihh. Why Andy Lala why TT_TT

"Bukan kerana aku tak cinta , tapi aku takut kerana sekali kau tinggalkan aku maknanya hilanglah aku di bumi Allah ni.. Kerana aku hidup dan mati bernafaskan hadirmu" #jebatmas #jebatfoo #bukankeranaakutakcinta #anakantoopenang #halusssss

Dulu kurus je Sharnaaz
Sekarang ambik kooo gila buff tuff uish.
Bila lah dia nak kahwin haihh. Nasibaik seksi lg ekeke.
Ok ni link untuk contact Sharnaaz hahahha.

Fanpage : Sharnaaz Basir Ahmad
Twitter : @SharnaazAhmad
Instagram : @SharnaazAhmad
Twitter Sharnaaz FC : @ARM___ (Arm Reflect Movement)

Selamat tinggal Sharnaaz Ahmad!!!

Hihihihi.
*scheduled post sebab qila dekat kelate ni ngae umi tercintoo heeee*

Thursday, April 17, 2014

Anugerah Cemerlang SMK Sungai Pusu 2014

Ini cerita minggu lepas tapi disebabkan camera pinjam hahaaa. Lambat sikit lah. ----
Hahahaha rasa nak nangis je lah bila sampai surat dari sekolah hewhew.
Yelah sebab qila tahu qila tak layak dapat anugerah tu.....................
tapi bila teringat hadiahnya CASH$$$$$ ya allah hahahaha.
Terus semangat gila ko nak pergi tu heee.

Dapat awal jugak lah surat tu. Pastu malas ah qila nak gi sekolah semata mata nak bagi keratan kehadiran tu so qila email je lah cikgu ;

SAYA AQILA NAZMI AKAN HADIR/TIDAK HADIR KE MAJLIS TERSEBUT BERSAMA IBU/BAPA/IBUBAPA SAYA HEHEEEEE.

Pastu tetiba cikgu mesej, adakah anda akan pergi?
-___- cikgu, saya dah email cikgu. TAK BACA KE?!?!?!
Hahahahaha takdelah marah cikgu cemtu. Derhaka koooo hahaha.

Pastu cikgu tak reply. Mungkin dia terus check email ekeke.
And then tiba lah hari yang dinanti nanti kan $$$$ kachink kachink hahahha.

Alhamdulillah ada photographer tak berbayor iaitu Puip. My sistah haha.
Huweiiiiiiiii 
Fefeeling jap takpe lah kan.
Hehe sampai sampai kena daftar hee. Pastu dapat naci lemak & air kosong.
OK lah. Ada yang taknak ambik free food. Omg?!?!!?!?
Hahahaha. Sukahati diorang lah perut masing masing.

And then amboi acara lamo bebenor.
Paling best sekali part Ucapan Pengetua lah hahahahah.
Memang best gila sampai ramai mcm nak taknak je dengar hahahahha. Sorry cikgus!
Pastu ada choral speaking & nasyid bla bla bla.
Eh but first....
lemme take a selfiee heee.

Berselfie dengan Wanie, Ala, Dayana, Wawa, Nafisah & Iqin!
Heee. Ok pastu dah habis hahahha.
Aku nak cepat ambik cepat balik. LAPAR.
Hm pastu wink wink bergambor lagi ahaks.



And then finally gi lah redeem duit cash hehehehe.
Alhamdulillah dapat lah jugak RM50 tetiba je kan. Hee. Rezeki alhamdulillah.
Malam tu gi makan Muhibbah uishh.
Dapat duit lagi dari Pakcik Makcik yang jumpa qila heeee.
Alhamdulillah. $$$$$$$$$$$$$$$$$$
Nuffnang pun duit dah berkepuk alhamdulillah.
Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaa 
Sukanya hati iniiiiiii hehe. Alhamdulillah. Ok dah ah penat hihihi.

Tak lupa jugak dekat umi hihi. But still.
Sorry umi kakngah tak dapat straight A's....  :(

Wednesday, April 16, 2014

Wordless Wednesday - Kuku


Sooo. Mana satu bentuk kuku korang?
Hihi. Qila ROUND TT_TT
Sedihnyaaa kuku kontot hm dah lah jari gemok. Hihihi.

Monday, April 14, 2014

Blogger - Mini GATHERING 2014

Hi hi hi evening pipol!!!☺!!!
hehehe. So ni qila copy paste dari blog Kak Bella Lunaaaaaa hihihihi. So full credit to HER.


                                                                                               


Alhamdulillah, aku rajin menaip hari ini dengan perasaan teruja ! Kenapa ya?
sebab aku nak ajak korang-korang berdating dengan aku.

hehe. bukan aku soranglah. bersama-sama dengan blogger cun & comey yang lain. (iaitu Qila)
Eh. Hahahahahah.
So, who's available on :
1st- May - 2014
LUNCH time together at 12.30 pm until 3.00 pm

Tempatnya memang sangat best dan meletops. kebambom gitu.
Pernah dengar 'Flora Kafe' tak?
Scha & Awal pernah buat event kat situ.
Then cerita Ariana Rose juga buat pegambaran di situ.
Kerlassss tak kak jah?? hahaha

Aku memang excited tengok bunga-bungaan, bagai dalam taman bunga.
Decoration yang sangat mewah.
Tapi harga makanan mereka pada aku murah. Tak semahal hotel.

Eh, kenapa we olls nak buat mini gathering?
kan seronok kalau dapat join then berkumpul ramai-ramai.
secara santai dan kenal mengenali kawan-kawan blogger yang korang selalu komen.
More better jumpa face to face and borak lama-lama sampai lebam.

Tak adalah isu blogger itu sombong or tak mesra alam.
Mestilah korang havoc & the best kan?
lagipun tempat yang we olls pilih sesuai dan selesa sangat lepak-lepak.




OK.. Aku tak nak ngurat korang-korang banyak sangat. hahaa
kalau rasa dah tergoda dengan pelawaan aku, terasa nak join we olls.

Boleh inbox aku atau tingalkan URL blog untuk aku kejar korang.
hahaa. yang betul-betul free & berminat ajela.

Setakat ini, yang dah confirm nak pergi dalam 5 Orang.
Tiada limit dan had. Kalau nak jangan segan-segan komen kat bawah ok.

Actually, aku just jadi organizer aje. hahaha. Ada mastermind yang lain.
Aku tolong-tolong untuk permudahkan perjumpaan kami.

Kalau nak tahu location boleh google ataupun tengok map kat bawah ni.
Dekat aje dengan KLCC rupanya. So, siapa rajin lepak Ampang. Moh kita lepaking together !




Surprises & Excited :
Mell a.k.a Manager Flora Kafe akan bagi discount to us ! (blogger's)
Then maybe ada some surprise yang pihak Flora Kafe sediakan untuk kita.
Kenapa aku invited blogger pergi sana.
Mana tahu korang dapat job review makanan kat sana.
So, sila hadir-hadirkan diri anda jika kelapangan.

Sebarang pertanyaan boleh terus inbox /PM / komen 
Dekat facebook : Bella Luna ok? Hihihi.


FLORA CAFE (AMPWALK)
Ground Floor,The AmpWalk 218, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
Always open
Phone: 03-2161 8010 / 03-2181 0986 (mel)
Email: florakafe@gmail.com
Website: http://floraetc.blogspot.com/

********************************
So nak pergi? Jom jom.
Tinggalkan URL BLOG dekat Entry SINI ye. Nak tinggal dekat blog qila pun boleh jugak hiks.
Jom ah gi jommmm hihihi.