Wednesday, March 26, 2014

Currently in Kelatey


Hi hi hi uolls hahahahaa☺!!! Cuba teka qila dekat mana sekarang hewwww~
Aahh so calming hehe.
Alhamdulillah arrived safely at my one n only beloved Kampung Kangkung in Pasir Mas huihui. Sejuk gila babun woi hikhik. 
 
Best banget !!!! Hehehehe.
Suko gilo ni muahaha. Harap jumpa lah sesiapa yang encem nanti hikhok.
Hok paling sedih sekali tokleh jupo ngae Ninaa. Jauh kot, dio duduk Machang hee.
Tapi nina, meh lah maghi ko Rantau Panjae, hehe. Buleh shopping samo samo hohoho.

So. Sekarang ni....
Mungkin nak tidor jap hahahaha. Sempat ke wuwwuwu TT_TT
Takpe, jakgi Abah nak masuk sana.
Kitorang (me n pip) ofcs lah shopp till dropp di Rantau Panjang muahahaha.
Survival starts now......Har har.

Jangan lupa tawar menawar hihihi.

Mokcik, buleh lah mokcik. Nok mitok kurae ni hehehehehehheeh.

Aku dah hafal dah dialog untuk mintak kurang. 
Hehe. Dah lah tengah cuti sekolah ni. 
Confirm ramai orang dan confirm mokcik pokcik naikkan harga. Oh tidak1!!

Ish. Takpe takpe, hehehehehhee. Wakaf Che Yeh sorry lah kito tok sempat lah nok gi sano.
Maaf deh? Hehe.
Rantau panjang here we come :D :D :D

Checklist : Wideshawls, Baju baju, Skirts!!! Ya allah!!! Hahhahahaha. 
And makanan hoyeh hoyeh.
Lagi lagi lokcing dan aiskrim Baba!!!!!!!!!!!!!!! Wuuuuuuuuu. 
Rasa nak nangis je bila makan tu sebab kesedapan dia i just can not describe it in words heh.

Yayy. *dancing*

Sawadee khaa :D Hehe.
Saje je nak berthailand jap hehe. 
Harap sangat dapat jumpa pakwe Thai ke kan. Mana tahu dapat yang macam 
Mario Maurer ke. 
Omg. Lao mak mak (Hencem sangat sangat) tu. Hehe.
Kak Niesa, mano Pakgad kak Niesa nyo? Tok jupo pun hm. Hihihi.

Tuesday, March 25, 2014

Attention to 2013 SPM & STPM leavers!

Attention to 2013 SPM & STPM leavers! Ada contest held by UNITAR tau. Kalau you guys menang, you can get an iPhone 5S, topup and other prizes! But winners will be based on lucky draw. Basically, you guys just have to fill up the form dekat http://tiny.cc/UNITARiPhone5S and doa doa lah that you'll be the lucky one! So, all the best! Closing date is on 31/03/2014. Join tau! #UNITARiPhone5S


Cepat!!! Disebabkan link bengong tiny.cc/UNITARiPhone5s ni ralat.
So lebih cepat kalau terus direct link yang ni hehe > CLICK <
ISI FORM TU CEPAT!!!
https://docs.google.com/forms/d/1GJztszQXG7mNaVPCRCWb-2tjz7r_tZVn-MsEboxyxW4/viewform


Peraduan #UNITARiPhone5S

Peraduan ini terbuka untuk pelajar-pelajar yang telah menduduki SPM / STPM tahun 2013
Tarikh Tutup Peraduan : 31hb Mac 2014
Hadiah Utama : 1 X iPhone5S
20 X Hadiah Saguhati : Kad Tambah Nilai RM 50.00


Gogogoooo :D
Ada soalan pasal UNITAR jugak hahahah. Jenuh qila google jawapan nya T_T
tapi qila hentam je semua betul.

Hikhik. Pastu qila send banyak kali hahahaha.
Ada yg betul betul betul salah.
Ada yg semua betul.
Ada yang betul salah betul betul lol.

Goodluck x
tak sangka bersepah contest dan giveaway untuk SPM DAN STPM leavers kan.
Hish. Untunglah siapa yang menang IPHONE 5S ugh.
Cepat cepat. Hanya isi borang je beb. Rezeki tu Allah swt je yang tahu so menang tak menang belakang cerita lah ye. hehe. Masuk je hihi.
Kalau malas nak isi form. Boleh edit gambor cecantik dan upload di instagram hihi.
Qila rasa mcm tak ramai je yang masuk giveaway ni hihi. Kesian betul.
Mungkin diorang tak percaya yang ada giveaway for free. hehe.
Sometimes kan...Kesian lah dekat orang yg tak main blog hahahah.
Alhamdulillah syukur kita semua reti berblogging kan kan walaupun terkial kial lagi hihik.
Jom joingn Letak 2 hashtag je. #MySPMGraduation #AYTP
Pastu boleh menang. Wow. Jom.



Blogger Remaja

Hehehehee tak tak. Saje je. Hikhik. Qila cuma di interview untuk masuk dalam Column Blogger Remaja dalam Berita Harian. Lol. To be honest, dah bertahun dah qila tak baca surat khabar hahaha☺!! So ini kali lah kena beli surat khabar untuk tengok muka sendiri masuk gitewww.
Hikhik.

Tapi sebenarnya qila takde lah remaja sangat hahaha.
Dah terlebih setahun ni hihi.

Muahahaha.
Qila saje je mozaic kan sebab malu lah hahahahah.
Tunggu nanti baca balik lah bila dah keluar paper lewlz. Finally.
Impian qila untuk masuk dalam paper termakbul jua.
A big round of applause and thanks to...

ehehehe. Thank you Mazni.
Qila ingat si hamsterkentut tu. Sebab dia pernah masuk paper dalam entry Usha BH Skor.
Rupa rupa nya.... si http://supersagaaaa.blogspot.com/ ni punya kerja. Hehe.


Siapa nak masuk dalam Column Blogger Remaja untuk next paper?
Meh sini meh. Hehe. Remaja je ok.
Akak akak tu sorry lah. :P Hahahhaahahahah
16 to 18 beratur please. Hihi
qila dah promote dah beberapa fav blog qila hihi.


Thank you Kak Khairunnisa :D Gi pm kak tu untuk masuk paper. Har har har.

Kata dekat kak tu,

Kak, saya rasa blog saya berpotensi untuk masuk dalam BH!!! Fighting!!!

Hehe. Banyak betul things n stuffs qila nak update tapi busy betul hihi.
Dengan Anje beranak di subuh hari lah.
Dengan 3 giveaway sekali gus qila masuk semalam hhhoho.
Dengan nak edit gambar and upload dekat Instagram untuk menang RM200 MPH VOUCHERS AND POWER BANK. Hm need ideas on how to edit the picture haih.
Busy busy. Pening kepala haih.

Guess what.
Malam ni qila bertolak gi Kelateyyyyy dengan abah and pip je hehe. Naik Bas hikhik.
Tak sabar nya tak sabarnya ya allah permudahkan lah hihihihihihi

Monday, March 24, 2014

MH370 SAH TERHEMPAS :(

Betul ke
Innalillah hi wa inna ilaa hi roo ji'uun.
Yang lebih detail inshaallah keluar berita besok.....
Betul jugak... Lama sangat dah. Food supply nak dapat dari mana....
Ubat ubat semua cmane kan kalau ada yang ada penyakit.....
Agak mustahil untuk survive.....

Please come back.

But you didn't :(
You didn't come back............... Eii sedihnya.....


Wallahu'alam. Innalillah hi wa inna ilaa hi roo jiuun :(!!
Kesian family diorang...........T_T
Sah terhempas di Lautan Hindi.
Dah keluar dah dalam berita.
Finally.
Stay strong to the families......................
Al-Fatihah :(
#PrayForMH370

Good News for u guys

Hi hi hi semua!!! Siapa nak menang KOSÉ SEKKISEI Lotion Mask GIVEAWAY by kak Ayue Idris?
Hikhik. Jawab di bahagian comment dan menang yahoo!!! Cepat cepat gogogo fast. Only first 34 yang jawab dengan betul je boleh menang hikhik. Cepat masuk cepat. Mahal gila kot lotion Kose ni hikhik. CEPAT. SEKARANG. Hewhew. Qila pun nak masuk jugak ah hahahahahaahhaa.

Cepat cepat. Jgn lupa follow kak Ayue lah. Kang aku lempang kang siapa yg masuk je lebih. 
Tapi follow taknak hahahahahahhaahahah. Ok bye :D Hihi. Sorry for the short entry. 
Nak promote blog Kak Ayue ni hihi


34 pack KOSÉ Sekkisei Lotion Mask to be given away!! - 
See more at: http://mii-and-himm.blogspot.com/2014/03/kose-sekkisei-lotion-mask-giveaway.html#comment-form


Cepattttt heheheheheheheeheheh hanya terhad untuk 34 orang jeeeeee.
Jangan bagi kak Ayue ambik semua tu hahahahahahaah

Baru habis SPM?

Hiiiiiiiiiiiii spm / stpm leavers :D Hehe. Meh sini kejap jeeee pls. Hehe. 




Share your most memorable graduation moments with the hashtag‪ #‎MySPMGraduation‬ ‪#‎AYTP‬ on Instagram. The Top 3 most creative & inspiring entries 
will win 1 x Powerbank & 1 x RM200 MPH Vouchers.

So apa tunggu lagi hehe. Best gila kalau menang RM200 MPH VOUCHERS AAAA.
Qila dah ah belum masa lagi nak dapat Voucher Buku 1Malaysia tu hihi. 

Tapi qila tak tahu lah nak buat gambar creative haih.

2 April last day nak submit gambar tu. Jom!!! 
Upload je dekat instagram. 


Letak hashtag #MySPMGraduation #AYTP dan done!!! Hewwww

Nak edit cmane niii T_T Nak menang nak menanggggg. Hehehehe.

Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com


Jom jom click banner dulu eh kalau nak joing.

Syarat? Super simple.
Only follow 1 , 2 , 3 blog hehe.
Alhamdulillah qila dah lama dah follow 3 blog tu hee~

Jom joing :D Winkwink.
>CLICK HERE TO JOING<

                                                                                                                        




OMG..... NAKKKKKKKKKKKKKK
hihihi. Siapa je tak suka cutie pie sweater like this huh.
Omg kalau lah qila menang........
Qila takkan pernah muat hahahahahahha.
So kalau qila menang confirm adik qila curi punya lah hahaha.
Tapi mungkin pembakar semangat untuk qila motivate qila untuk jadi kurus mungking?
Ahaks.
ihihihi oh conclusion nya.
Kalau nak cari Sweater sweater comel, dress dress Korea comel gi gi lah
LIKE FACEBOOK  -> GHijabster Suite
HIHIHI.
Oh ya, kain dari Vietnam pun ada ok!!
Wow wow memang ok lah complete set gitu hehe.
Ok jom jom like and joing ah sekali meh meh ehe 

Cuti-cuti GIVE AWAY



"Fiza akan bercuti di ..............?"

Hehe. Qila tak tahu sebenarnya hahahahaha. So qila hentam jelah eh.
Kak Fiza akan bercuti keeeeeeeee Kelantan!!! Hahahahah.

Cuti-cuti GIVE AWAY akan berlangsung selama seminggu bermula 21 Mac 2014 sehingga 28 Mac 2014.

:D Hehe. Jom joing jommmm. Click banner or click >sini<

Sunday, March 23, 2014

Anje dah beranak!!!!

Yayyyy☺!!! Anje dah beranak!! :D Hihi. Buuuuuuu aku jadi bidan hahahahaha. Pagi pagi pukul 7 Anje kejut aku hm. Dia MEOW MEOW kuat gila macam kucing meroyan menggila macam nak beranak.
Eh. Eh ha'a lah!!!!!!!!!!!!
Anje nak beranak!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahahahahaha.
Aku sorang je bangun. Abah dia buat bodoh je hahahaha. Siot betul. Girls semua takleh solat so memang tak ah nak bangun hewhew. Alim Azim mintak penumbuk je. Semua tidor balik lepas subuh haihhh.

I am the only one who wide awake TT_TT
So jenuh lah mencari kotak and kain buruk untuk beloved Anje hm.
Lepas dah dapat kotak terus masukkan Anje and duduk je lah sebelah dia sampai pukul 9 hahahaha.
Baru lah boleh bangun and mandi and makan hihi.
Pastu take turn lah siapa jaga Anje tu.
Biasa lah. Nama pun Anje. Mesti ler manjewwww. Hikhik.
So dia nak orang sentiasa teman. Kalau bangun je. Dia mesti nak bangun sekali tinggal anak dia aduh.
So jangan lah bangun haahahah.

Kesian je muka anje ceh. Tired of giving birth giteww.
Congrats Anje :D Hehe. Ni anak yang tak ke berapa tah. Huhu. May the odds be ever in yo favour je :D Me love ya. Kesian Anje, dah tua :(((( Hm. 
hihi. 
Lapar banget. Nak gi beli loyang lidah kucing tapi tayar kereta pancit. Sigh

Terpaksa pinjam kereta makcik hehe.
Alhamdulillah. Qila beli satu je loyang tu. Bapak mahal nak mampus.
Dah lah kecik. Membazir duit aku je beli loyang kecik.
Pastu habis lah nanti takkan nak habis kan elektrik semata mata tu je hahaha.
Huh. Sabar sabar. All iz well.

Eh eh. Ada orang tu dah update pasal KOSE Photobooth lah. Hikhik.

Oh ya, haritu Kak PuanGojes and Kak Aiza ada tanya....

"murah tak? :D" - Kak Gojess hihi
"mahal tak harganya qila?"  - Kak Aiza

Hehehehe maaf lah T_T Jawapannya. TAK murah. Mahal gila nak matiiiii hahahah.
Qila sememangnya takkan pakai kose/shisheido/seangkatan nya sebab kemahalan nya haha

Saturday, March 22, 2014

KOSÉ Sekkisei Roadshow ~

Pada suatu hari.  Ada seorang akak tu. Dia nak kahwin dah hihihi.
Dia whatsapp qila hahahah. Dia tanya qila, nak gi tak satu event tu dengan dia. Hihi.
Qila terkejut beruk ler. Tak pernah dibuat orang lain kecuali akak ni ekeke.
Dah lah event tu on the day SPM result keluar ahahah.

Seriously kak? :P Hihihi.
Disebabkan qila sorang, qila ajak lah sorang lagi. Cha namanya. Hikhik.
First time ok qila naik LRT forever alone hihi. Thank god jumpa Cha di KL Sentral phew.
Qila rasa nak tumbuk je KTM lembab sangat haih. ☹!!!!
Tapi alhamdulillah sampai jugak ke Mid Valley phewww☺
Thanks kak ayue TT_TT Hugs!!!
So let the pictures do the talking ekeke
Fresca Mexican Bar & Restaurant
With Cha & Linaaaa hihi.

With le cute kaka o m g sumpah dia lawak hahahahahahahah tak percaya dia nak kahwin dah


Heheee. Ni cleansing dulu hehe. Siapa kata bertudung takleh buat semua benda ni. Boleh ok.

Hehe. Semua gelabah takut kena tudung heee~~
Banyak sangat gambar tapi ambik sekadar syarat je lah eh hehe.
Super cool :D

Fuyo fuyo dia pakai mask perfectly hihi.
Sangat cooling ok mask KOSÉ subhanallah. 
Dia punya hidration tu sampai 10X ok!!!! Love it so much. Dah lah unik gila cara mask tu popout hee.
Sejuk gila pulak tu.
Dia kata, memang sesuai untuk orang yang stress. Hahhhhh~




Bye bye Kose Sekkisei! 

Eh. Hiks. Dengan Lenz/Lens hahahhaa. My new future never-will-be boyfriend hahahaha

Eipp eippp.
Ish dia nak jugak tuuuuu. Hahaha


Ohh the best part of the day is at KOSÉ punya booth ada PhotoBooth for freee :3
Hehehehee. Free free free ahahahahah
Nampak tak siapa semangat nak pilih props? :P

Ececehh

Ceh wah.

Amboiii.

Eh eh.

Ni lah resultnya huuuuuuu. 
Huk aloh tak sempat tangkap gambar yang lain punya and sadly takde yang kitorang berempat sebab battery habis. Huh. Thank god Brian tu super nice :D Hehehe. Thank you for your effort Brian!

Got these hehe finally at least something that i can bring home

Tons of Kose Sekkisei mask cooling mask hoyeh hoyeh.
Hahahah muka excited dapat ke Mid Valley for the first time hahahahahahahahah sadlife


KOSÉ Sekkisei :D


So lastly.
ARE YOU HAPPY ABOUT YOUR SKIN? DO YOU LIKE IT?
Save the Blue Project

I love it. Hehe. Thank you  KOSÉ Sekkisei!!!!!! We had so much fun heheee~
Thanks kak ayue sekali lagi T_T
Thanks Cha T_T *HUGS!!!*

Thursday, March 20, 2014

Result SPM Qila Omey hahah

Hahahaha. Alhamdulillah jelah. Kang kata lebih lebih kata tak bersyukur pulak kan ☹ hihik☺ so alhamdulillah :D Hehe. Tak happy tak sedih. Sebab entah. Rasa kosong.........
Hehe. Heartbreak sebenarnya. Hikhik.
Qila nak sangat 8A 1B tapi dapat 7A 2B hmm.
Hihi. Allah nak qila berusaha lagi tu. Kang perah santan pulok.
(ayat sedapkan hati ah cam biasa -__-)

Terima kasih bebanyak dekat semua yang wish qila ugh terharu serious nak nangis haih.
nasibaik dekat sekolah tadi nangis 2 kali hahhahaahhah nasibaik seka air mata tu asap. hewhew.
Abah macam nak marah je tengok aku nangis. Dia kata RILEK LAH!!!
Mungkin aku mcm pondan?
Hahahahahhaha. Umi dia buat buat taknampak hahahhah.
Tapi hm. Tulah. Nak buat guano. Hehe. Pintu SPM dah pun tutup. So lepas ni?
Nak gi mana? Nak masuk mana?
uh oh.....................................
*hantuk kepala dekat dinding laju laju*


hihihi. Ughh. Nanti lah qila fikir.
Oh im in dilemma wanita. Oh ya baru tadi qila dapat gambar graduasi tahun lepas -_-
Huh sabar je dengan cikgu tu. Huh!


Patut gambar graduasi qila ada 2 lah sebab menang pingat aliran akaun.
Takde pun hmmmmmmmmm. *jeling maut dekat cikgu*


Hehehhe. Harini memang the best day in March :D
Nuffnang best gila woi. Thanks to kak Ayue hihihi. Owner blog http://mii-and-himm.blogspot.com/
hihi sebab jemput qila hikhik.
And thanks jugak kepada Chaaaa owner ecahwacha.blogspot.com hihi.
Kim salam dekat Linaaaaaaaaa sekali hihihi thank you. Besides result, you guys made my day! Hehe.
Besok lah qila cerita what happen today. So much fun and so many pictures are coming hihihi.
Salam malam jumaat!

Wednesday, March 19, 2014

Unforgettable Day ☹ One day before SPM Result...........

☺I don’t want to think about the results. I’m so anxious about whether I’ll pass my SPM with flying colors or not. To be very honest, sangat takut lah pe agi. :(

Ya Allah please.


Anyway, all i can say is Good Luck to Myself.
Good Luck Keylaaaaa. U boleh punya ah amin!!

May the odds be ever in my favor indeed.
Hm. Kalau odds never in my favor acane?
Takpe lah nak buat cmane. Addmath memang tak ah nak dapat A. Haih.
So qila target 8A je pls pretty pls T_T



Hehe. Doakan qila besok pagi nak pergi ni. Dalam pukul 11 cemtu kot entah haih.
Ikut hati taknak pergi. Malas nak jumpa those so-called friendz zzzz. Hihi.
Tapi apakan daya, hm. Dearself tolong lah jangan nangis. Malu nanti ugh hihihi.

Ok ok. Lepas ambik je terus belah lah (kalau boleh). Jangan menggigil lutut.
Balik rumah terus sujud syukur no matter what. Go keyla go go goo! ;___;
Hohh. Dup dap dup dap....

Nantikan result qila....
Besok inshallah update. Takkan ah tak update. Hihi. 
Agak agak malam ni boleh tidor ke tak. Hm 

Wordless habis.

Cuba teka besok hari apa.
Hahahaha. Goodluck qila. Semogo dapat straight A's deh?
(Source: justlittlethings)

Tuesday, March 18, 2014

Ish ish lagi 2 hari result SPM omg


Hahahha rasa nak gelak pun ada hikhik.☺
Nanti nak pakai baju apa eh.
Oh ya, petang tu terus gerak Mid Valley ada dating dengan someone hehe.
harap menjadi lah. Dah ah qila takpernah gi Mid Valley ugh T_T
Anyone help mehhh T_T
Naik ktm jelah kot hm.

Hihi. Nak pakai baju kurung jelah. Hehe. Ala. Tak sempat kurus lah bila ambik result hihi.
Tapi qila perasan kan, SlimFast Diet ni memang melawaskan hahaha.
So memang kenyang and takleh makan bebanyak yg macam selalu qila buat ekeke~

Kalau tak memang 5 kali masuk bilik air hihihihi.
Nasibaik dah berhenti kerja hahaha.


Memang ah gelak gelak sekarang.
Tapi mesti hari Khamis ni qila buat umi dgn abah sedih. :( Sorry lah umi dgn abah,
kakngah mintak ampun awal awal T_T
Hm. ☹


I'm not afraid of my SPM results . I'm afraid of my family's expectations. And I'm afraid of disappointing people. I don't care about me. Hrmmm. Another 2 days to go.

Senyum senyum jugak.
Dalam hati takde siapa yang tahu.....
:D 

Monday, March 17, 2014

Sunday, March 16, 2014

DIY: Comelkan Earphone/Headphone Anda!

DIY: THREAD WRAPPED EARPHONES
DIY: FREE PEOPLE WRAPPED EARBUDS
DIY: WRAPPED EARPHONES
DIY: COLOURFUL EMBROIDERY EARPHONES

OKAY NAMA DIA SANGAT BANYAK HEHEHEHE. TAK KISAH LAH.
Thanks kak Diana Rashid share ni huhhu. Boleh lah qila buang masa buat benda alah ni hehe.
Dulu qila buat friendship bracelet tapi dah malas gila aduh.
So nak buat ni je hehe. 
So takde lah malu sangat nak pakai earphone untuk dengar lagu sbb earphone kita comel.
Boleh belagak sikit hahahahahah.
Pastu kalau orang tanya, boleh kata aku buat sendiri. Kau hado? :p
ahahahah. Astaghfirullahal'azim -____-
*slap myself*
Embroidery-Floss-Wrapped-Headphones

Heehhehe ni qila cari from google, credit to http://www.agusyornet.com/ lah ye. Hehe maaf.
So jom tengok cara nak buat hehe.









Btw blog http://www.agusyornet.com/p/diy.html
memang gila best huhuhuhuhu
headphone_madeinpretoria

ni pulak credit to ; http://madeinpretoria.wordpress.com/2013/03/11/diy-free-people-wrapped-earbuds/
muehehehe nanti qila share apa jadi dekat earphone qila hahahhaha.
Mesti hancus hahahah.

Ini lah jadinya. Pukul 12 malam qila buat sensorang. Pip tak habis habis marah dekat aku suruh tutup lampu bcs dia nak tidor hikhik.

Hehehehe buruk gila haih. Im such a failure. 
Takpe, baru cuba sebelah telinga. Sebelah lagi kan ada hihihi.