Friday, January 31, 2014

How to do zikr of Allah in every situation


Never think you are better than others because
you don’t know when they repented and when you get into sin..

Thursday, January 30, 2014

I honestly wish I had an actual best friend

Hehe title saje je nak gempak.
Ni auto publish. Hehe dah dua minggu duk dkt draft. tp qila tekan je lah publish hehe.
Ok.

Bila kita ni berubah makin baik (takde lah baik sangat. Yelah slow slow lah duh).
Kurangkan carutan, cukupkan and awalkan solat, baca al-qur'an sebanyak yang mungkin, and....

SIGH.

Mesti dia akan ungkit balik masa silam kita bila kita jahil tu.
Perlu ke?
Sakit lah hati..........
Stop lah duk tanya pasal ni pasal tu.

"Qila, ingat lagi tak bila kau........"
"Eh, teringat pulak bila kau..............."

I just want u to stop ungkit my silam bila jahil is that too much to ask?
Aku dulu kelas KRK (Kelas Rancangan Khas) Kira yg hebat lah sangat.
Lepas PMR, berbekalkan hanya 6A 2B. (kira bodoh lah sbb dalam kelas tu aku sorang je 6 T_T yg lain semua 8A n 7A.)
Aku sorang je masuk kelas akaun. Yg lain semua sains. Yelah kan abah duk suruh masuk.
Aku pun wah. Ok lah! Boleh begin new life! And yes. Kelas akaun aku ramai sangat gegurls tudung labuh.
Ehehe not to judge cuma yelah. Baik sangat. Diorang humble je. Buat aku jadi malu and literally hihik nak jugak lah jadi baik. Kot. Hehe.
Mencarut mulut kurang dah alhamdulillah. Huhuhu. Cuma bila jumpa Nur Hazwani.
My new bffl hohohoho carutan tu start balik ahahah. Tapi still in a nice way.
Eh, ada ke carut in a nice way? Hihihi

Tapi bila terserempak dengan diorang. Cara diorang layan macam aku ni yang dulu.
Yang full of gatalness and kira bijjj lah. Pastu kelas akaun pulak. Lagi lah diorang pandang rendah. Ya allah what a coincidence.

Thats why lah aku cari kawan baru. Buat blog ni. Jadi diri sendiri yang baru.
Bukan aku nak lari dari korang semua cuma yelah. Kalau aku kawan dgn diorang semua tu.
Diorang kompom duk ungkit balik. Dah lah. Penat lah. Pastu nak kata aku sombong.

Padahal aku memang takde phone. Pastu diorang semua akan gather tanpa aku. Uish.
Mesti lah terasa gilaa woooooooooo hahah sometimes nak je salahkan abah. Kenapa takleh ada phone?!
Semua orang ada phone. Kenapa kakngah takde? :(!!

Tapi takpe lah, redha huhu. Thanks abah tak bagi phone dkt kakngah. Kalau tak mesti takkan score punya hhaahaha dengan duniawi sekarang sangat lah menggoda dgn Twitter, Fb, Instagram, Tumblr hee, Wasapp, Wechat, KakaoTalk, Line, Blogger, eh.
Hehe bila lah masanya abah nak open minded hehe. Nak je bagitahu abah yg aku ni ada blog.
Aduh tapi confirm lah dia baca semua post omg.
Nanti dia tahu lah aku ada crush omg......
Har har har ala takpe, suka itu fitrah haha gituhhhh. So...

I wish I had a friend that appreciate me and the things I did for them and actually showed it. For example is like all my blogger friends n akak akak semua. Hm.
Someone I could talk to when I’m bored or
maybe when I need someone to talk to about anything!
Someone who will know the real real NEW me.
Don’t get me wrong, I have friends and close friends but I don’t have that friend everyone else seems to have. Not anymore at least. And I miss it.

Thanks Allah sbb umi suri rumah full time so she's there for me tapi anak mane je yang nak bagitahu masalah kita dekat ibu kan. Heheh.
 Pip pun ada je dkt rumah. So mmg tu je bffl aku. No other.
Eh ada lah. Ofcourse my lovely blogger friends!!! Hihihi sebenarnya sangat terkejut ah.

Perasan tak?
Kita lagi percaya strangers in internet daripada depan mata ahaha.
Pelik bin ajaib tapi betul bin benar. Padahal takde sorang pun tahu pasal blog ni. Hahahah.

"Some days you just break down and some days you want people to understand that when they don’t….it’s hard but things will be okay….don’t forget that. I did yesterday when I just heartbroken but everything will be okay…if its meant to be its meant to be. Chin up butter cup. " - Violet.

Ok. Happy Feb! Huhu. Hehehe happy chinese new year to my chinese friends. (ala 2 orang je haha)
Yayyyy qila cuti 2 hari je yayyyyy *peluk tv* pffft. Seriously boss?
Kenapa kedekot sangat meh hehehhe.

So now, pilih mcm Kak Bella lah hihi. Aku pilih untuk menyepi... Cewah haha.
Assalamualaikum! Have a nice day everyone! :)
Sorry for the verrrrrrrrrrrrry long post. I just. Sigh.
Tata! Tak sabar nak beli phone and contact dengan semorang ahahahahah toodles :p

Malam ni malam jumaat! Jom baca yassin n kahfi :D
Takkisah lah surah apape pun jgn tinggal al-qurannnn ehheeh
sehari 2 page pun dah okay!

Earn more points on WhoHAA!!


WhoHAA wishes you a Happy and Prosperous Chinese New Year


WhoHAA is giving 88 points. What is the special phrase to earn these points? 
Who Huat? WhoHAA Huat!

:D Tu lah jawapannya hehehe. Goodnight hiks.

Pencarian 50 Bloglist Mamaniza.com

Go mama go! :D
hehehehe
Click banner or >here<
jom joinnn hihik

Wednesday, January 29, 2014

Freebies Header Kepala Ada Kucing lol









Goodnight heehe. Boring haritu takde internet. Bila internet takde dan dan lah nak doodle hihi.

Sabar lah!!!

☺
weheartit.com

Why yellow? T_T
Why not rainbow hehehehe

Wordless Wednesday

Lol.
Hehehee.
Terkejut qila abg Jebat masuk mimpi T_T
Qila baru je nak tangkap gambar dengan dia.
Bum. Terbangun.
The end.
Sedih. Hahahh.
Astahgfirullahal'azim *urut kepala*
Penat sangat mungkin............

Tuesday, January 28, 2014

Bukan Kerana Aku Tak Cinta lagi hehe Sorry

Hehehehe sorry. Post about Sharnaaz Ahmad. Eh i mean Abang Jebat (Ahmad Ziyad Foo) is so damn hot with his arrogance hikhok
Abang Jebat, nak hug!!!
AKU TUMBOK MUKA KAU!

hahahahahahaha fav part everrrr dalam Bukan Kerana Aku Tak Cinta omg. 
Rindu lah episod 2 ni hiks.

Abang sexy.
LOL.

Hihihihihi. Mas sangat gatal lah hahahahahha.
Tapi Abg Jebat haih. Cool gila woi.
Dah ah guna Aku Kau sampai ke sudah. Bila kahwin pun dia guna aku kau hahahah.
Bestnya cerita ni haih. Bila qila baca novel tu lagi ah berangan rangan hahahahah
Kalau lah................
hiks
Sorry kalau tak suka. :) Toodles x
Oh ya episod malam ni diorang dah nikah gantung :D Hehehe.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa

(GIF Source: citacintacipta and cessnita)
thank u very much buat gif ni hiks.






Hihihi. Yay malam ni diorang nikah gantung hihihi.

Monday, January 27, 2014

I hate you nyamuk.

Tq google hehe
Credit ;
paling best ehhehehehe. 

Thank u so much kak Tasha for sharing entry Jaga Kaki
I am so sad !!!
Ni semua sebab nyamuk yang gigit kaki qila :(
Idk why but kenapa nyamuk? Why always me?!?!?!?!?

Habis hodoh dah.......
Mcm kurap kudis duit syiling dekat kaki omg sedihnya.
Then how im going to tell my husband nanti? Jatuh saham.
Har har har.
Oleh itu. Nak kaki yang cantik?
Jom baca ; Tips Penjagaan Kaki hehe.

Haih. Sedih. Pakai stokin pun dia gigit jugak. Tajam betul gigi nyamuk tu ugh!!!! Demm u

Penat ah google untuk halang nyamuk. Macam sadis sangat je cara aku google T_T
Any suggestion untuk get rid from nyamuk? Hm!!

Cikgu science pernah kata basuh kaki. Sbb nyamuk suka darah panas.
So bila siram jadi sejuk -___- setiap masa qila masuk bilik air tapi dia tetap kejar qila. Bayangkan. Tengah kerja pun kena gigit ya allah T_T ni tengah online ni pun gatal huargh!!!

Dah ah kantoi dengan nenek qila aduh mati T_T
Dia nampak je parut di kaki dan tangan ku.
Qila terpaksa tipu je dia.

Qilah, bakpo nge kaki mu tu? ( Qilah, kenapa dengan kaki tu?)

Err. Heheheh. Qila garu bila tidor xD

Padahal habis berdarah hahahhaha tak tidor pun :P Mesti ler garu masa sedar hehe.
Sorry mama (nenek), i hv to lie to u nanti panas telinga hehe. Gdnite!

Oh ye.
Jom baca Novel baru qila jumpa tadi hihihihi.
Novel Aku, Blog, dan Kehidupan.hihihihihi.
Jahat novel tu. Dia macam ada ura-ura nak curi pakwe qila.
Siapakah pakwe qila? Hiks. Entah lah hahahaha.
Ok goodnight. Nak gi tengok pakwe and ofcs lah tidur.
Harap pakwe tu masuk lah mimpi qila mueheheh. Penulis dia cantik gila siot. Nama penulis nya ialah................................ Niesa. Wow. Hehe. Jom baca novel free dia di sini >click<

Jangan risau ni bukan cerpen dah :P

Hahaha☺! Semua kata qila buat cerpen hihihi. Ok harini penat ok sebab old desktop dekat tempat kerja tu memang ugh1!!!! Hahaha. Qila sabar je haih. Mr Accounting buat hal lah harini.
Penat aku key-in satu buku kau kata kau tak boleh update?
Seriously!!!! Aaaaaa T_T

Pastu bila balik je buat closing duit terlebih pulak ugh!!!
And then bila jalan kaki balik tu memang hentak hentak ah kaki rasa nak jadi Hulk warna pink macam Kak Niesa pun ada gak haih.

Bila bukak phone awwwh. Dapat mesej from someone hahahahah.
I am so happy thank you hiks.

Bila masuk satu lorong sempit ni. Qila jalan je lah mcm biasa tapi satu Mercedes ni pun nak masuk gak ugh.
Macam ah kereta kau besar sangat.Hek eleh.

Ke...
Aku yang gemok sangat? :O
Omg..... Hahhahaah.
Bila aku pusing je. Ehehehehheeheh *sengih terkejut beghuk plus malu plus OMG*

Pakcik aku!!! Hahahahah tak sangka Ayah Cik punya merc hiks.
Patut lah slow semacam heh.

"Hai qila, meh ayah cik hantar you meh sayang"

"hehehehehe ok ayah cik! :D Hihihi. Terkejut qila ayahcik"  *dalam hati Allah je tahu how surprised i am that time* har har.

Bestnya lah kalau dapat future husband cemni hihihihi. Untung achik dapat suami kaya gila setia hujung nyawa and sweet and handsome macam Salman Khan and ugh perfection hohohohoho.

Kenapa lah abah tak cemtu lol. Confirm abah mengamuk hik.
Abah dah lah memang jeles dengan Abang dia tu hohoho.

Aku masuk kereta lega nya hahahaha aircond ai miss chu. Hikhik.
Finally sampai rumah and the end :p

Raya cina ni gi cuti ke mana je? :D


Layered Caramel Candy Bar Cheesecake
oreos ♡♡♡
Gay Slurpee
Pergh. kalau dapat sekarang ni T_T
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
*pengsan*

Waiting for my (L)icense hiks

Ok dalam post semalam qila ada cakap part last last tu hehe.

Amali 6 Jam qila pergi hari Ahad sebab kerja dari Isnin sampaiiii lah Sabtu zz -_-
So bangun memang awal pagi ler huargh penat !!! Hahaha.

And then dalam 8.10pagi gerak lah ke Sufa'at. 
My driving school punya tempat. Buruk dah tempat tu hahaha.
Dari zaman umi ambik lesen lagi hiks.
So bila sampai tu qila senyum je dekat Kak Suzana tu hihi. Dia tahu qila nak buat apa harini so i just sit there and smiling and daydreaming. Yelah dont have any gadget in my hands so memang tak buat gapo gapo pun lah wey. Hihi. So sebelah qila ada satu boy ni.

Muka dia familiar. Hencem.
Hmmmmmmmmm mcm pernah ku lihat, tapi di mana ya? Hihi.
So senyum jelah dekat dia hehe. 
And dia pun balas balik. Ok................... 

Qila nampak dia tengah isi borang first time tu so yeah. Dia kena pergi SKEM sekali lah dgn qila nanti o m g.
Wtv lah hahah. I dont give a damn pun sebab nak cepat pergi cepat balik cepat online and cepat tidur hihi.

Tunggu dalam 10 minutes being a loner duh. Tapi alhamdulillah qila tak sombong hehe borak je dengan girl duk sebelah hihi. Qila yg banyak tanya. Dia dont give a damn pun hahahahahah. 
Tetiba ada lagi 2 orang baru nak isi borang bagai so qila tunggu lagi ugh!1!

Tengok tengok kak suzana panggil, 
"Qila, qila turun sekarang and ikut je abg tadi tu. Nnt gi SKEM.
Oh ye qila, bagikan kertas ni untuk lelaki tadi tu. Dia turun entah ke mana. Thanks qila"

"Oh lelaki tadi tu kan? Oh ok ok kak !"

So aku turun cari lah lelaki tadi tu. And aku TERnampak IC dia sebab kak Suzana stapler kertas tu on top hahahahah lawak. Sorry i didnt mean to hahahahahah cuma TERRRRRnampak hiks nama dia qila TERRRRNAMPAK lagi hehehe Engku Amier Faeiz cemtu lah hahahahah sorry terhafal hahaha.

So yeah. And bila aku turun tangga terus nampak dia atas motor. Aku pergi lah dekat dia.

"Nah, jom ah. Ikut pakcik tu." sambil hulur kertas kertas tu dekat dia.

"Kita dua je?" 

"Tak. Dengan pakcik tu sekali " duh soalan kau -___-

"Oh....Um Sekolah Hilcrest eh?"

"Errr. Tak. Sungai Pusu."

"Oh patutlah!"

dalam hati aku; Patutlah mende kau? Tapi malas ah aku nak berbahasa dengan kau. 

Dah lah pakcik ngok ngek tu gi duduk depan. Driver dah lah lelaki. Patut aku lah duk sorang dekat depan. Ini tidak. Aku kena duduk di belakang dengan boy tu. Lolwhutttt.
Nevermind qila. All is well. *tenangkan diri*

Aku bekukan diri sampai lah sampai ke SKEM. Lol cewah ayat kau qilaaaa hahahah
Bila sampai tu pakcik driver tu kata "kau tahu kan dekat mana? ha turun tunjukkan dekat dia"

"Err ha ha tahu, ok"


So aku hop out from the car and yes sadly that guy pun turun jugak ugh.
So aku cuba ingat balik jalan ahhahaha aku pun dah ingat2 lupa gitu lol.
Tetiba je alhamdulillah ingat balik. So dia ikut je lah aku.
Aku jalan laju gila hahahaha. Dah lah gemok pendek omg mesti buruk gila aku jalan hahahaha.
So dia ikut aku, laju jugak. Siot je hahaha jangan jalan sebelah aku!!!!
But tetiba je dia dekat tepi and tanya.

"Um, awak ambik apa?"

LOLWHUT!!! KAU GUNA AWAK DENGAN AKU? OH MY ALLAH.

"Err. Amali 6 JAM. Tapi depends. Org kata 3 jam je."

"Jadi kita tak sama lah?"

"Tak"

"Ala kenapa tak sama" dia senyum dekat aku....

"Ehehehe" *senyum tak ikhlas*

"Soo..... First ni memang 6 jam eh?"

"Ye"

"Hm daaamn pishang ah'

"Hah?" aku sebenarnya dengar cuma yelah. Aku pekak sikit hahahaha so terrcakap hah. Dia ingat aku takpaham maksud pisang. Hek eleh aku tahu lah apa maksudnya! Ugh!!!

"Err, pishang tu bosan ah kan?"

"Ha'a"

Bila jalan and sampai je. Omg. Panjang gila line omg -___- takkan aku nak tunggu dengan dia T_T
Nooooooooooooooooooo *jerit dalam hati*
Hahahaha tunggu jelah. Hik. Sabor jelah. Dia tanya aku itu ini bla bla bla and aku layan dia macam tahik hahahaahaha i am really sorry sebab aku memang awkward dengan boy yg agak omey hahaha.

"Nak cakap apa je ni?"

"Cakap je KPP" 

"KPP? R u sure? Stands for?"

"Er, kursus p p err." Aduh masa ni lah aku tak ingat ahahaha

"Whatever lah kan?"

"Haa aa :D" Hehe aku tersenyum ikhlas pulak kali ni lol.

"Sooo, awak miss call lah. Nanti kita nak balik macamana? Awak balik pukul berapa?"

What the...hahah "Errrrr " *muka aku terkejut beghuk gila bila ada boy suruh aku miss call dia*
Aku terus teringat ayat kliche untuk ngurat iaitu mintak miss call hahahahahhaa.
Aku gelak sebab aku tahu mana ada orang nak nombor aku sobs. And aku diam je :D Sengih je hiks.

"Eh betul lah, nanti boleh cari awak bila balik nanti. Oh ye, balik nanti nak tunggu dekat mana?"

Disebabkan aku ni baik hati aku jawab je lah semua pertanyaan dia semanis nya hehe
Aku teringat first time aku datang, takde orang nak tolong. :( Takut gila kot so takpe lah, jawab je lah. Guide him hehe.

"Oh balik nanti tunggu je dekat situ. Nanti dia ambik lah :D Oh ye masuk nanti cakap KPP, pastu jangan lupa keluar kan IC. And masuk Dewan tu" *aku tunjuk lah dewan yg akan dia masuk*

Tetiba phone dia berbunyi.
Dia angkat tangan suruh aku stop cakap.
And i was like whaaat hahah. Ok ill stop *zip mulut*
Hehe. Again, aku terrrrrnampak hahahaha mata aku ni tajam sungguh.
Aku nampak dekat screen phone dia

LANA DEL REY calling...

Hah. Seriously? Kau save as Lana Del Rey? Hm sukahati kau lah haha.

"Hello bebi, er i dah sampai dah dekat tempat memandu ni. Er bebi bebi bla bla bla"

Baby? Hahahahahah ok paham xD
Baby kau rupanya Lana Del Rey tu hiks qila gelak mcm siot je dalam hati muahahahh!!!
And aku saje suruh dia masuk line sebelah and aku sebelah lain hik. Alhamdulillah. Terpisah pun. Lagipun dia dah ada makwe so im not that worry dah hahahahahahahhaahhaha.
Belakang aku girl. Mcm biasa lah. Aku kan peramah ikut umi so borak lah dengan dia. Hihi. Dia tanya aku,

"Kawan ke tu?"
"Eh mana ada. Dia datang sekali. Tuje" cepat mcm kilat aku nafikan hahaha jahat nya aku tak mengaku tu kawan hehe.

Pastu aku ternampak rupa rupanyaaaa!!! Boy tu ada subang dekat telinga.......
And dia pakai gelang.....
And baru aku perasan.... Rambut dia rambut mohawk...

Gulp. Wow. Patut lah perempuan tu tanya, kawan ke hehe. Sebab yelah aku kan pakai baju kurung. Tudung sakai gila macam dari Kampung Kangkung ni haish.
Aku sengih je bila perempuan tu bisik dekat aku

"Mesti dia takleh masuk kan? Padan muka dia. Sape suruh pakai subang"

aku gelak je hihi. Tak baik lah judge thru cover. Mungkin dia pakai subang sebab kesihatan? *positif sangat wek. Hahahahaha biar lah dia nak pakai cmane pun. Doakan je lah dia berubah lewlz.
Sedang asyik aku ketawa kekek kekek dengan perempuan tu tetiba!!

lelaki tu pandang.

"Kena bayar pape ke?"

"Err tak. Takyah :D"

"R u sure?"

"Iyeeeeee :D"

And thanks to Allah hari tu berlalu sangat best sebab aku jumpa dia. Aku jumpa Aisyah Solehah 'Oshin' sangat qt pie hehe and jumpa kawan baru huhu. I am such a peramah gurl hihi. Bagus qila. Perkembangan yang bagus. Banyakkan senyum! Hihi.

And yay aku habis pukul 1!! So aku habis dulu hohoho. Amali 6 Jam jadi 3 Jam je yayyyyy. Balik rumah happily ever after. The end.

Conclusion harini: Jangan lah sombong sombong. Sombong sombong nak gi mana? :P
Hihi. bagus jugak jumpa boy tu. Dia buat my self esteem goes lil bit up! Hihi. Sampai bila nak takut dengan lelaki hehe. Kalau tak memang duduk bawah ketiak umi je lah hehe.
Tapi aku terkejut. Hari tu ramai gila orang senyum dekat aku.
Aku perasan terlebih ke aku memang cantik masa tu? Sebab memang tak semua orang nampak muka aku ni. Im invisible, forever n always kot.


Sunday, January 26, 2014

Only Sat Night!

Promote sini jap -> Siapa nak novel free? Click
Senang sangat. Follow owner, submit nama n e-mail :D
Wee~ Harini last hiks. Go submit yo e-mail cepattt!! >click<

Heee. I am so sad ☹!! Bcs i cant online in past few weeks sobs but guess what☺!!!
Sabtu malam je qila boleh blogwalking and ahad pagi hahaha.
Aaaaaa i am so happeh hahahahha this week is last week untuk january ahahhaah sekejapnya masa berlalu subhanallah. Macamtu je.
Tapi kalau duduk di kelate, rasa lama je.
Kalau puasa memang taknak ah duk sana hahahah nnt berbuka rasa lama mcm nak mati je hehe.

Rupa rupanya baru lah paham. Mana ada masa makin laju.
Cuma duduk di bandar ni ha. Mcm mcm lah benda nak buat.

Bila duduk kampung, nak buat pe je?
Wifi takde, astro takde, tv bughuk hahah.
Yang ada pokok, buah, kucing, jalan, pokok lagi.

So breath in breath out. Inhale exhale ah its very calming and relaxing hm.
Nak sangat dapat 9A T_T Selain boleh buat umi n abah happy gila hm. Boleh dapat duit, boleh kelik kelate soghe soghe (sorang sorang)
Hehe. Naik bas dengan Pip je ke. Huhu.

Eh eh dengar cerita semalam Kelate menang? :P
Hikhik saje nak bakar blogger Sarawak hik. Gomo kelate gomo.

:PPPP Hihiihihi. Ok harini ni dah Ahad dah :(
Sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Tapi takpe qila. 1 months to go. Banyakkan amal :D Go qila go qila go go go!!
credit : tumblr

Muehehehehe setiap hari Ahad qila akan mintak sangat sangat lah dekat umi beli donat tepi jalan yang sekali dgn nasi lemak kepe ke tak kisah hiks. Bukan apa,
donat diorang lain macam. Kembang and gemok and fluffy hiks.
Yeast apa yg diorang guna eh hmmmmmm bila qila try buat donat sendiri sebenarnya taksedap langsung T_T
Tapi yelah telan je lah sedapkan hati and perut ni haa ahahah :(
sadlife hik.
BREAKFAST IN WONDERLAND
Credit ; tumblr lagi hiks

Have a happy sunday ye :D Salam ahad hehehheheh.
Selamat bekerja untuk yang bekerja harini hiks.
Click ah link atas post ni. Derma lah sikit untuk qila :P
Ooooh i cant wait to get L hehehehehehhe 
hm ada cerita di sebalik Amali 6 Jam pada hari Ahad lepas tapi. Aduh. Mcm malu je nak cerita. Hehe. Biar lah rahsia hohoho terkejut beghuk aku bila ada boy yang boleh tahan encem bercakap dengan aku aaaaa >blush< A W K W A R D lewlz ok tataaa

Saturday, January 25, 2014

I’m so tired and my eyes hurt I want to sleep for decade


Send help.


:/ Bad day becomes bad week.
Bad month becomes bad year…which is already has been. :(

well i think i should go back down and lay in bed so i can sleep teehee
oyasuminasai~
goodnight ttyl
Best jgak novel ni…sbb ade unsur islamik skit…dn kisah silam yg pahit…sedih pun ade…huhu *gedik sat
Nk tgk kt tv lmbat sgt…nk sgt tau dia pnye ending tadaa aku beli novel trus…hoho *mrepek dh aku ni
[Novel Bukan Kerana Aku Tak Cinta karya E-MAN SUFI] hehee >.<
tipu je!!! Muahahaha. Qila tengah baca buku yang dah lamaaa di idam idam kan hiks.
Buku apa lagi kalau bukan buku BUKAN KERANA AKU TAK CINTA. #BKATC
Nasibaik takyah solat so yeah hikhik.
Balik je kerja aku menghadap buku tu aaa duk atas katil sangat lah heaven hehe.
Salahkah ku bila mencinta mu~~
Hihihihi bestlah lagu Rossa n Hafiz tu hihi.
Bila ada lagu tu je kan.....
Aku akan jeling kak Ima. Tanpa aku sedar....Dia pun jeling aku hahahahahaha!!!

Abang Jebat im falling for you haih. Tolong lah tengok cerita ni Kak Niesa oi hihi
Nasibaik Niena tengok sekali hihi


#auto hehe


Updated ; qila baru je habis meleleh kan airmata lepas habis baca novel ni hiks.
Umi baca 2 kali ahah. Thanks umi rasmikan semua novel tu dulu :p
Alhamdulillah umi happy hihi.
Mmg best ah buku ni. Perfetto! Islamic ayat al-qur'an semua ada :)
Abg Jebat yg hina tu pun dapat hidayah. Bila ah qila nak dapat T_T
Tp hidayah tu kena usaha. Bukan boleh dapat cemtu je melain kan kuasa Allah swt hihi.

Friday, January 24, 2014

ive been waiting for this post all my lifee

Salam jumaat☺!!! Hihihihi.

It will take just 37 seconds to read this and change your thinking..

Two men, both seriously ill, occupied the same hospital room.

One man was allowed to sit up in his bed for an hour each afternoon to help drain the fluid from his lungs.

His bed was next to the room’s only window.

The other man had to spend all his time flat on his back.

The men talked for hours on end.

They spoke of their wives and families, their homes, their jobs, their involvement in the military service, where they had been on vacation..

Every afternoon, when the man in the bed by the window could sit up, he would pass the time by describing to his roommate all the things he could see outside the window.

The man in the other bed began to live for those one hour periods where his world would be broadened and enlivened by all the activity and color of the world outside.

The window overlooked a park with a lovely lake.
Ducks and swans played on the water while children sailed their model boats. Young lovers walked arm in arm amidst flowers of every color and a fine view of the city skyline could be seen in the distance.

As the man by the window described all this in exquisite details, the man on the other side of the room would close his eyes and imagine this picturesque scene.

One warm afternoon, the man by the window described a parade passing by.

Although the other man could not hear the band - he could see it in his mind’s eye as the gentleman by the window portrayed it with descriptive words.

Days, weeks and months passed.

One morning, the day nurse arrived to bring water for their baths only to find the lifeless body of the man by the window, who had died peacefully in his sleep.

She was saddened and called the hospital attendants to take the body away.

As soon as it seemed appropriate, the other man asked if he could be moved next to the window. The nurse was happy to make the switch, and after making sure he was comfortable, she left him alone.

Slowly, painfully, he propped himself up on one elbow to take his first look at the real world outside.
He strained to slowly turn to look out the window besides the bed.

It faced a blank wall.

The man asked the nurse what could have compelled his deceased roommate who had described such wonderful things outside this window.

The nurse responded that the man was blind and could not even see the wall.


She said, ‘Perhaps he just wanted to encourage you.’

Epilogue:

There is tremendous happiness in making others happy, despite our own situations.
Shared grief is half the sorrow, but happiness when shared, is doubled.
If you want to feel rich, just count all the things you have that money can’t buy.
‘Today is a gift, that is why it is called The Present .’


Bagus kan cerita ni? Hihi. Motivated lah sikit hihi

eh hihihi cuba teka ni apeeeee aa
nak mac n cheese satu pls hiks.

Thursday, January 23, 2014

Jawapan untuk whohaa.com

Helo there sebenarnya qila takde idea dah nak update apa so ini jelah yg qila mampu hiks.
Whohaa ada sediakan soalan baru :D So mari lah jawab. Nnt kang habis cemtu je. Rugi lah tak earn point thru it hehe.

But yes, soalan dia makin susah siot. Kena tengok video bagai trailer semua and kena dengar leklok baru boleh jawab hihi. So kesian dkt internet lambat. Dah lah kena load 4 video. Seriously? Dah lah sepanjang video tu apak pun takpaham lol.
So here's the answer hihi.

Eh bukak ah dulu Whohaa tu huhu. Click EARN POINT. Nnt ada 3 NEW punya. Hehe actually lama dah qila tak bukak so ada 5 NEW QUIZZZZ hihihi.


ok click ah rise of an empire tu huhu.

jawapan ; live on our knee
jgn ada dot, knees ke takyah. hihi


jawapan ; destroy their achievement


jawapan; orange

oh ya satu lagi jawapan untuk palm oi pe tah tu ialah severely dry, sensitive itchy
hihihi panjang sikit lah hehe sekarang whohaa makin tough soalan dia hihi

Heheheh tapi sometimes soalan dia lain lain hiks. Pandai pandai ah cari sendiri jawapan lain huhu.

Belum join Whohaa? Gi gi lah join tu hihi. Earn point sikit sikit lama lama jadi bukit gunung hee~
Jom join whohaa! Oh ya jgn lupa pegang phone bila nak sign up whohaa tu hiks.
Goodnight!

Wednesday, January 22, 2014

Yayyyy hahahahahah

hahaha malunyaaa omg he he he☺ tapi happy sangat wihihihi.
Dah pergi dekat Karya Seni. Sign up dari minggu lepas lagi tau T_T

Penat aku tunggu seminggu tau :(
Setiap hari check email dari Karya seni yg activation link tu huhu
Semangat gila aku sign up ugh sampai click click je benda sama hahaha.
Rupa2 nya masuk spam 
omg. Sedihnya hatiiiiiiiii.
Nasibaik lah tadi search search hmmm
masuk spam rupanyaa haih.
So takpe lah, aku yang salah terlupa check dkt situ hohoho.
Sooooo dah beli 3/4 buku kak E-man Suffi yayyyy
Haahahahhaha ni semua Abang Jebat punya pasal lol.
And alhamdulillah kak E-man Sufi accepted my friend request heheheh.


Kak Ima pun suka BKATC ok katanya!!!
Hahaha harini aku takde lah happy gila just biasa biasa je lewlz. Cuma hati ku
berbunga bunga bila dapat tahu yang kak Ima dekat tempat kerja pun suka Jebat awwwh☺!!!

*sepp kak ima sepp*


Hm so dah order dah 3 novel ehehe hadiah untuk umi :)
Hiks.
Ok so now nak gi tengok lah ni Abang Jebat hihihihi.
Minggu lepas Mastura demam. Sama lah macam aku.
Mungkin kah aku akan dapat Abang Jebat jugak sama mcm Mastura?

Lololol.
Goodnight!!! Nnt qila blogwalking ok tata 

Wordless Cuteness


Tuesday, January 21, 2014

So close your eyes... escape this town for a little while.

Alhamdulillah heheheheh dah sihat ☺!! Hihihihi thanks kepada semua yang mendoakan and those sweet wishes hihi. Title post qila sebenarnya lirik Taylor Swift yang qila rasa ada kena mengena kot. Haha.

Pening kepala oledi go away yay.
So now just a sore throat haih. Nevermind hehehe.

So imma bout to sleep hm.
Need to clear my mind :)
Dah siap dah finally header baru hohoho.
Punya lah lama qila draft dkt kertas conteng hiks.
Lama dah tak duduk dekat meja belajar. He he he. 
Rindu gila kot nak belajar.....
Hihihihihi. Ya allah pls lah 9A pls pls pls :(((( 


cr; Angela Mako.

Hm...... qila blogwalking nanti ye huhuhu.

Smiling is the best way to face any problem, to crush every fear and to hide every pain.
— TheDailyPositive.com



I guess I just lost my balance.

Bila kita ingat kita demam,
kita tak demam pun.
Pening kepala je pun. Gedik betul.
Takyah nak perasan lah demam.

Bila kepala panas,
Badan sejuk tetiba macam ada hantu.......lalu.......
Mata jadi panas and rasa macam nak nangis,

Persetankan semua perasaan tu,
rupa - rupanya sah sangat lah kita ni demam.


TAKNAK DEMAM!!!!!!!!!!!!!!

But sadly...

*demam*

Hihihi tata xoxo
get well soon to meeeeeeh hahahahah baru lah boleh blogwalking ke blog awak semua dan click ape yang patut :P
So bye bye *semi-hiatus*
*kapoof!!!!!*
gagah kan diri ini untuk pergi kerja! Go qila go!!

Sorry internet terputus untuk 4 hari lepas and demam T_T
But hakuna matata, malam ni MUAHAHAHAHAHAH hehe. Inshaallah sambung bw yay :3

Monday, January 20, 2014

Opzzpinky GA 2014 by Sharina

Saya nak ajak korang join GA menarik Blog Opzzpinky ini, hadiah cun menanti korang, mari ramai2 join ya..klik SINI
GA ini ditaja oleh Sha Dhira San | Irah Zahirah | Alyssa | Yana | Nazlyizan | Suejana | Najmi | Kina |Rubiey |
SE-Shop
Salah satu kedai online yang baru dibuka, menitik beratkan kecantikan dan kesihatan kaum hawa, dimana menawarkan harga yang murah dan mampu milik bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan juga kecantikan. Mari kunjungi SE-Shop pasti korang tertawan dengan harga menarik :)
Produk HOT masa kini
Harum Malam 
Set Kecantikan Collogen + Vit E
Bedak Sejuk Tanaka
Emilay
Ibu Putih JannaLawwa
Perla Coffee

Sila PM di SINI jika berminat :)