Saturday, December 6, 2014

What i buy at Big Bad Wolf 2014 #bbwkl #bbw2014

morning everyone! Semangat bangun tidor tangkap gmbr these beautiful books ok so this post is about what i bought yesterday wiwiw at Big Bad Wolf weeeee~

1) Attachments - Rainbow Rowell
2) Coffeehouse Angel - Suzanne Selfors
3) Then You Came - Jennifer Weiner


Ok first Attachments! (RM8)
Rainbow Rowell ni sumpah author yang best lah (org kata and qila pun kata) ekekke. Hihi.

Sinopsis :  Bayangkan kita duk attach file and email dgn bff kita. (Beth and Jennifer) Pastu Lincoln O'Neill ni baca semua coversation kita omg!! (Gossips especially)

Lincoln tu kerja dia monitor other ppl's email hahah! he is an internet security officer gitu. Tapi err. Dia baca semua convo personal si Beth ni ha. And he realizes he is falling for Beth uwww.

What would he say to her?

"Hi, im the guy who reads your email, and also, i love you" ?

hahahaah. Ok dah tu je hihi. Sweet kan ish! Penat oi nak cari buku ni. Thanks to the stranger yang qila cekau semalam haha. Baik nya dia ish may god bless her!

ok second is Coffeehouse Angel! (Rm8)
ish. Ni pun sweet sangat ahahah. Idk why but i chose to buy young adult romance novel gitu hahaha. Boring lah lepas baca buku Mockingjay yang too many feelings at the same time hehe.

Ok sinopsis time!

The first time Katrina saw Malcolm, he was lying in the alley behind her grandmother's coffeehouse. She didn't think that giving him a cup of coffee and yesterday's pastries was suck a big deal.

Ok stop it right there! hahaha. Mcm chumil je dia bagi coffee dkt Malcolm hehe. Malcolm nii mcm gila gila creepy sikit hahaha. The writing is so simple. Best buku ni. Qila dah baca dah hahah tak sabor. Nak habiskan harini kot ekeke.

Ok last! Then Came You! (RM3)
WOI GILA KE BUKU RM3 
Ehehehe. Why this books are super cheap like priceless  haih. Dah lah best and murah melampau haha.
ok ni qila malas nak baca sinopsis but i know, buku ni mesti best jugak ekeke.


Ok total qila spent for this 3 book are only rm19!

19!!!??? Hehe. Qila terkejut. Cashier pun terkejut ekeke.

Thanks big bad wolf!
Looking forward to go there again next year although it is tiring hihi.

Mmg tahun depan kena menabung kumpul duit ok! Hehew. 

Nak gi lagi hm tak cukup masa lah sebenarnya semalam.

Kan best kalau ada pakwe.Pakwe yg kaya.Pakwe yg ada kereta.Boleh bawak kita gi BBW pukul 2,3 pagi. Balik pun tak kisah pukul berapa asalkan tak tinggal solat. Hahah. 

Eh. Hiks. Nak driver. Personal driver. Tu je. Pakwe tu saje je ekeke

27 comments:

  1. Buku yang first tu macam best je! Okay, memang murah sangat! Tak tahu la sempat ke tak nak pergi.

    ReplyDelete
  2. Ramai ke orang dekat BBW? Sesak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dlm pukul 2-4 cemtu tak sesak but tak tahu lah tak janji hehe.
      Langgar sbb kotak tu je besar sangat hahaha. Tp ok je wiwii.
      Maybe sabtu ahad mmg ramai?

      Delete
  3. Bestnya qilah dapat pergi BBW! Akak nak pergi jauh.
    Syoknya! Berbaloi-baloik!!! Happy reading :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak. Thank u so much hugs!!

      Delete
  4. eh, rasa macam pernah dengar nama rainbow rowell tu.. yang buat cter ermm.. apa nama dia.. eleanor and park tu kan??

    bestnya dapat p sana! nak gak!! hahhaa

    ReplyDelete
  5. Dekat mana ni :O Lol xD Sorry, i dunno

    ReplyDelete
  6. bestnya bestnya! murah kottttt ><

    ReplyDelete
  7. untong laaaaa. ada cakap tak kat bbw suruh datang p miri? >.<

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaa~ meh la post dan sponsor satu buku untuk BV. hahaha. :D

    ReplyDelete
  9. Wow best... boleh pergi ni nanti... :)

    ReplyDelete
  10. wahh,macam best ja sinopsis tuu. awat la jauh sangat bbw nii. super duper murah kot! =.=

    ReplyDelete
  11. wah2x...murah kan..ingt nak p jgk..hahahahha

    ReplyDelete
  12. murahnyaa! 3 buku je dh rm19 :O dahlah tebal2. comel cover buku tu hehehe

    ReplyDelete
  13. Murahnya! Tengok buku yang Qilah beli macam best aje :D

    ReplyDelete
  14. haish tung lah kan hmm jeles :(

    ReplyDelete
  15. hee~finally awk sampai jugak ke sana yee...saye grab 2 je...

    ReplyDelete
  16. Then You Came tu ade mcm nak ambik tapi last2 tak ambik pun. hehe
    seronok kan qila.. tengok buku bertimbun2. haha

    ReplyDelete
  17. murah nya buku2 dekat sana.. teringin pulak pergi sana.. ina tak pernah pergi sana sblm ni..

    ReplyDelete
  18. Qilaaa!!!!! Benci la taknak kawan la camni eiiiiii belikan la buku romantic romantic T_T

    ReplyDelete
  19. Eiiii.... Dengkinyaaaa.... Nak pergi jugak! Bilalah nak buat kat penang lagi nih... Huwaaaa! T.T

    ReplyDelete
  20. yg 1st tu cam best je cte dia. dah abis pinjam boley..?he he

    ReplyDelete
  21. kasi pinjam oii...hahahaha...xpun belikan sekali buku utk kak sally!

    ReplyDelete
  22. syoknya pegi sana qila... uwaaaa... akak bilalah boleh join... hmmmm...

    ReplyDelete
  23. Woi aku benci kau hahahahahahahaha kita kumpul duit pahtu pegi lagi sesame k heheheh

    ReplyDelete
  24. Coffehouse Angel dengan Attachments tu macam best je, nak beli lah nanti... :DD

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!