Tuesday, December 2, 2014

Shopping RM1212 di Lazada Malaysia [Contest]

Blogger-Contest
omg omg!!!!!
Can u just imaaaagine IF u get RM1212 and 
andaikata boleh shopping dekat Lazada yang banyak choice tu aaaa!!!! Nak nak nak!!!! Nak shop till drop hihuhi.
Ok so cut the crap!
Kalau lah ada RM1212 in my hands...
Qila nak beli..... *drum roll*


1 - Canon EOS 1100D +EFS 18-55 IS II 12.2MP Black DSLR (Official Canon Warranty)

RM 999.00 
Before RM 1,599.00 , You save 38%!!!!

OK SEMUA TAHU KAN how digital SLR works TT_TT
siapa je yang taknak Canon EOS 1100D which
delivers beautiful images, speed, user-friendliness and fun!!!!
Saya nak camera SLR yang flawless ni dari dulu lagi!!! Tapi duit takpernah cukup ekeke.
  • 12.2MP
  • ISO 100-6400 
  • 2.7" LCD 
  • SD/SDHC/SDXC card compliant 
  • LP-E10 rechargeable 
  • Li-ion battery 495g body only
  • HD 720p movie
  • Scene Modes & Creative Auto

Ok bila dah tahu tu. Nak beli ke taknak? Mesti lah nak beli kan.
But to be honest, memang family qila takde camera :(
so mmg impian dari dulu lah senang cerita. Ingat lsgi slr hot gila 3 years ago?
Hehe. So nak slr untuk tangkap gambar!!!! Hihihihiks.
Hehe boleh selfie bebanyak. Boleh tangkap gambar family banyak banyak and yes. Boleh jimat battery phone ok! Why use phone camera when you have this magnificent digital slr???
huhuhu!!! i do need slr wiwiwi.

-----------------------------------------------------------------------------------
Ok ada baki lagi kan untuk habis kan RM1212 tu hikhik.
So i have decided to buy INSTAX MINI 8 pink color wiwiwi.
Ada color lain jugak ; baby blue and yellow ugh. The desire to buy memang win lah haha.

2 - (IMPORT) Fujifilm Instax mini 8 Pink (Local Supplier Warranty)



RM 179.00 
Before RM 399.00 , You save 55%!!

  • Uses Instax mini film
  • Focus range 0.6m onwards
  • 1/60 second shutter speed
  • Manual exposure switching system
  • 2 x AA alkaline batteries
  • Automatic flash

Ok instax ni pulak alahai. Comel je kan. Boleh gantung gantung dkt dinding mcm ramai org buat tuuuu wiwiwi. Of course! The photo leaves a memory! Hehe. Kalau malas nak gi cuci gambar, guna je instax mini 8 yang sumpah murah dekat lazada ni kannn wiwiwiwi. Dah lama dah instax mini ni ada dlm wishlist actually hehe :') 

-----------------------------------------------------------------------------------
   3 - Fujifilm Instax mini Film Stripe 10pcs
RM 23.00 
Before RM 40.00 , You save 43%!!!!
  • 10 pcs per box 
  • For Fujifilm 
  • Instax mini series 
  • Excellent sharpness 
  • Vibrant colour reproduction
Ok lastly qila nak instax film ni wiwiwii.
Gila murah dekat lazada wiwiwi. 
Of course lah kalau ada Instax Mini dekat atas nak beli film nya pula wiwiwiiiiii~

-----------------------------------------------------------------------------------


Haaa haaa gila kentang kan Lazada punya price wah murah teramat sangat.
Super cheap super affordable awh awh!!!!

And please mark your calendars guys! Wiwiwiiiii!! Lets shop till drop at Lazada~
12 DECEMBER 2014!!!!!

Lazada Malaysia akan mengadakan Online Revolution Lazada pada 12 December 2014 iaitu 12 hari sebelum perayaan Krismas. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 24 jam. Dapatkan apa yang anda inginkan musim cuti ini, dari telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke fesyen, barangan rumah, alat permainan dan peralatan sukan.


Jom join contest Kak Iday ni dkt SINI


21 comments:

  1. gudluck qilaaa. . :D hope menang ea. :3

    ReplyDelete
  2. menarik dan tertarik! hehe. all the best! ^^

    ReplyDelete
  3. Murah gila Instax camera!

    ReplyDelete
  4. wahh ape yg syaa wish sme mcm awak la :) daebak . biar betul canon tu tinggal rm1000 . mesti beli ni !!!

    ReplyDelete
  5. Bestnya! Instax camera tu comel. Sesuaiii utk Qilah :)
    All the best ye

    ReplyDelete
  6. nak instax camera tuu! org ckp beli online kat lazada ni lagi murah dri beli kt kedai <3 anyway, gudluck!

    ReplyDelete
  7. Cik Iman pun terfikir gak nak kamera tu :D serious cute

    ReplyDelete
  8. haaaa... pengsan tengok fujifilm instax mini.. idaman dari dulu lagi.. huhu

    ReplyDelete
  9. cer selit barang utk akak sekali! hahahaha

    ReplyDelete
  10. amboi2...byk nye camera nk?? huhu

    ReplyDelete
  11. sy guna dslr nixon D90 sejak tahun 2010.. Teringin jugak nak tukat tp skrg dh kurang minat dgn dslr sbb berat.

    Goodluck buat qilla

    ReplyDelete
  12. instax mini pink tu cairrrrr nengok hehe.. all d best. sy pon join berangan hehe

    http://ana-mizu.blogspot.com/2014/12/shopping-rm1212-at-lazada-malaysia.html

    ReplyDelete
  13. waaaa...syoknya kalo dapat. huehue... nie pun dah blink..blink mata. dah lah cute je warna pink :)

    ReplyDelete
  14. Nak dslr tu jugakkkkk!! Dslr pun one of wishlist ina.. dah lama mgidam bnda tu.. jeles gila tgk kawan2 pakai

    ReplyDelete
  15. Qila! Haha pandai gila cukup kan boleh dapat banyak benda hehe. Goodluck! Kak Nad pun join jugak ni hehe

    ReplyDelete
  16. Terima kasih join contest :) Inyaallah kalau rezeki, boleh menang :)

    Nak wishlist tercapai? jenguk ni : http://sayaiday.blogspot.com/2014/12/hadiah-misteri-untuk-peserta-shopping.html

    ReplyDelete
  17. ni mesti minat dengan photography ni kan? huhuhu...All the best to you :)

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!