Wednesday, December 31, 2014

Make the last chapter the perfect one.

Make the last chapter the perfect one.
Yes please!
Ha. So harini the last day of December and also last day of 2014 uish can u belieeve it?

It is less than 24hours nak habis dah. Start new year balik hehe.

Banyak tahun ni qila buat  benda gila. Hihi.
Gi jumpa Encik Mimpi. Eh. Hahaha.
Daapat selfie dgn Aedy Ashraf yg sangat ncem dekat KlYesFestival 2014 hehu.
Gi bigbadwolf hampir 3 kali ekeke. Nasibaik sempat Part 1 dan Part 2 je hewhew.
Masuk uia pj dan uia gombak. Ha ko ada masuk 2 uni ekeke.

Pastu live life in university wah cannot believe im 18 and im in uni wiwiwi. Puasa dkt university mmg sedih pedih. Heheh. Haritu gi jalan tengok ramai gila budak uia. Boys especially encem encem!! (Betul lah umi abah ckp takyah cari pakwe bila sekolah sbb dkt uia ni banyak dah yg encem hahahah!)

 (eh eh eh eh eh baru sedor diri sendiri pon dh besor har har) 
Sedih nya nanti habis study kena kerja takut nya!!! :(((( taknak :(((

Tapi best lah pulak bila teringat reflect balik what ive done tahun ni. Dulu qila malu je nak keluar rumah sbb rasa insecure nak mampos. Rasa mcm gemok bodoh hodoh gila eeeee malu nya! Taknak keluar rumah!!!!!!!
Im really sorry to all my friends when i say i can't go out 'i don't feel well'
i actually mean i can't go out because i feel disgustingly fat

but know. Who cares hehe. I mean. Astaghfirullahal'azim tak baik tau cemni. Bersyukur lah. Ada org lain lagi teruk keadaan and please love yourself qilah. Come on lah. Dont cut urself. Dont hate urself and please evaluate awaktu! Everyone is special in their own way wiwiwi. Alhamdulillah i gained sikit confidence. Dah reti pakai shawl yay. Dah boleh buat presentation (sikit) although my presentation sucks! Biar lah muka tak cantik badan mok ke lol but i am trying so hard to be apa eh haha. Muhasabah diri! Husnuzon sentiasa, think n be positive. HEHE CHAIYUK! 

#Notetoself jap ekeke. Dah pahal ni post ni mcm over ish.

Hm pastu apa lagi eh tahun ni hihi. Oh i bought myself a laptop. lupa nak review wiwiwi. I got dean list mueheehe. Alhamdulilah for everything.
May allah ease everything for us!!!!!! Moga allah panjangkan umur kita semua untuk perbanyakkan ibadah apa semua wiwiwi.

Happy new year semorang!
Dont forget to make the last chapter the perfect one!

remember, u only live once! ;) wiwiwi. 

sape yg belum motivated.
Mohon be positive be strong be good be wise be brave be 
Sape yg dah positive. Stay positive ok!
YOU WERE PUT ON THIS PLANET FOR A REASON SO DO NOT THINK EVEN FOR A MOMENT YOU AREN'T WORTH IT OKAY

Jgn sesedih cehwah. Im so happi now alhamdulillah. Sedih insecure low esteem tu tetap ada tapi persetan kan itu semua! Nyah kau dari sini haiiyak!

and do remember 

It hurts now, but remember that it will get better. Breathe....

Inhale. Exhale!
ok happy end of 2014!
happy 2015 :)
May allah shower his blessing to all of us hihi.

20 comments:

  1. Jom join segmen ABM jom!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-cerita-adinda-baizura.html

    ReplyDelete
  2. keylaaaa. selamat tahun baru!! lets become better than who we were yesterday!! hihihiii belajar rajin rajin tau. and and and lep chuuuuuuuu <3<3<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woiiiiii geng!!! Hahahaha. Selamat tahun baru jugak ohoiiii hehe. Yuppie. Lets become much more better kan!!!!

      Hehe illl try my best lepchutu!

      Delete
  3. Jangan cecomel sangat boleh tak ? Putih putih tu nak pergi mana. Bak sini putih sikit. Hehehehe ! :P

    p.s : happy new year budak omey tite cayang cayang ni. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. happi new jugak kak nurie cayang cayang muah!!

      Delete
  4. 2014 tahun banyakk dia jump retisss. untung ahhh. hahahh :P

    ReplyDelete
  5. ehhhh qila dah besar laaa.... eh eh eh.. dah boleh cari bf eh? untung laaaa hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahahahahh yesss dah boleh cari bf yes!!!

      Delete
  6. keep it up! gain ur confidence. :D
    u pretty la qila. have a nice 2015.
    keep the memories of 2014 in hearts, :3

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru 2015 qileh, moga happy2 selalu.. =D

    ReplyDelete
  8. Moga tahun 2015 jadi lebih baik lagi.. InsyaAllah, amin.. Hehe, saya tengok kak qila happy ja. Eeii, kak qila cute whattt... Hehehe! :D

    ReplyDelete
  9. happy new year kak qila!! ^^

    ReplyDelete
  10. betul tu, keep positive no matter what! persetankan negative things. let's live our life to the fullest bak kata omputih. ^_^

    ReplyDelete
  11. be happy! happy new year (:

    ReplyDelete
  12. Cantiknya Qila! :)

    Moga 2015 akan menjadi lebih baik lagi, insya Allah.

    Skirt, blouse dengan shawl tu beli dekat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe thank u kak Farah!
      Amin hopefulll our 2015 will be better wieiww!

      Skirt chiffon plussize dkt ig @styleextra sbb promo 3 rm100 wuhuw.

      Blouse tu hashtag #prelovedplussizemalaysia dkt ig hahah! Size xxl tu yg qila ambik tu hiks. Tapi susah ah nak cari sleeveless blouse yg besar hehe. Tu yg qila pakai dgn cardigan! :)

      Shawl tu wideshawl glitter warna belacan hehe dkt ig je huhu qila beli dkt ig @niesawong but dia mcm tak jual shawl dsh so kak beli dkt @dollcehanna murah gila wideshawls there hehe. Ok baiii hihik

      Delete
    2. Thank you Qila! Lepas ni boleh usha-usha. Hiks.

      Delete
  13. Happy new year, syg... Semoga hidup sentiasa ceria dan dirahmati Allah. Jum sama sama jadi muslimah yg lebih baik dari 2014! Misshhchuu!!! 😘😘😘

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah. Ups and downs in 2014.

    Eh. You're not fat. Akak lagi gemuk taw. Mula2 mmg susah nak keluar kan, tapi dah lama kita akan gain confidence tu. Insya Allah.

    Tahniah dapat dean list. Keep it up taw!

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!