Friday, December 26, 2014

Hati

Hi assalamualaikum! Hihihi.
Nak post dlm english tapi malu ah hiks.

Hm hati sometimes rasa down sangat.
Hati ke yang down?
Ke iman?

Sigh!!!
I just need somebody that won't let me down....

Sebenarnya kita bukan takde iman tapi banyak LEMAH IMAN.
Ramai orang tahu solat tu wajib tapi lemah imannya ,

Ramai org tahu tutup aurat tu wajib tapi lemah imannya,

Ramai orang tahu pergaulan bebas DILARANG tapi lemah imannya.

Lemah iman ni yang buat kita tak malu nak buat maksiat but then
MALU NAK BUAT IBADAT?

Hmm. Jangan fikir lah orang. Biar jelah orang nak cakap kita ni bajet baik ke tetiba baik ke.
Eh eh dia dah tobat ke whatever.

Eh hello stop complaining!
Just look at all the blessings u have! Alhamdulillah hehe.

SO,
got the idea?

Remember,
IDEA - PLAN - ACTION!!!

FIGHTING SEMUA!
Allah tahu ok :D
Salam jumaat peace hiks

P/s ; nak masuk tahun baru dah ni wiwiwi. Moga tercapai lah azam baik kita yg dari zaman 90-an lagi hahahaahaa. Qila azam kurus dah bertahun dah. SEMBANG je lebih!!!! Hihuhi.

DO NOT STOP PRAYING FOR PANTAI TIMUR :((((((( 

26 comments:

  1. sabarlah dengan setiap dugaan. keyla kena tabahhh. oriteeee? :D <3
    jom menguruskan diri tahun depan!! hahahaa x'D

    ReplyDelete
  2. Hahahaha azam nak kurus tu. Wiwittt ! :D

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat qilah, sama la kak nini pun, azam dah berjanggut dah pun,haha XD

    ReplyDelete
  4. hati2 di jalan raya..huhu..ok xlawak..
    semoga azam 2015 tercapai..fighting qila!
    #pray4pantaitimur

    ReplyDelete
  5. Peringatan kita si pendosa. Dah tahu tapi buat juga tanda nafsu negatif dah menguasai diri kita.

    ReplyDelete
  6. Allah tak lihat siapa kita pada masa silam. Tapi Allah lihat kita siapa kita dipengakhirnya nanti. Semua orang layak berubah. Dari zaman kegelapan kepada zaman terangnya cahaya Islam tu sendiri. Jom pasang azam sekali untuk kita kembalikan kegemilangan islam. Dengan kita sama-sama raih kejayaan yang cemerlang agar islam dipandang tinggi.

    Pray for pantai timur, pray for malaysia, pray for syiria, pray for palastein, pray for world :')

    ReplyDelete
  7. Urm...betul tu.kalau kita nak berubah jangan asyik fikir pandangan orang lain je.saja nak cerita dulu masa Nunu mula-mula pakai tudung labuh ada sorang budak ni panggil Nunu pontianak...huhu...sedih jugak la masa tu tapi Nunu diamkan je lol :')

    ReplyDelete
  8. :D Peringatan untuk saya. and woahhhhh azam baru nak kurus? :O Daebak! XDDDD

    ReplyDelete
  9. Azam qila tu boleh carry forward ke 2015. Moga kita semua dapat jadi insan yang lebih baik :)

    ReplyDelete
  10. Hahahaha. moh lerr kita diet sama sama qilahhh. tahun depan kasi kurus habesss :P

    ReplyDelete
  11. Iman tipis dik oi...jangan di salahkah hati...apa yang penting kita perbaiki kelemahan diri sendiri dari kita menunding jari pada orang lain..

    ReplyDelete
  12. Wahh..nanti Qileh kurus bolehlah share tips.. :)

    ReplyDelete
  13. Yup betul tu dik Qielah. Perkongsian yang penuh bermaknya.
    #PrayFor Pantai Timur :)
    Jemput singgah : Banjir Malaysia Masuk 9GAG??!

    ReplyDelete
  14. xpe qila.. yg penting kuatkan semangat.. hehe..
    #prayforpantaitimur

    ReplyDelete
  15. penyakit hati ni mmg susah nak betulkan...susah nak pastikan dia okay... -_-

    ReplyDelete
  16. hai qila !
    rindu sama qila XD
    nice sharing =)

    ReplyDelete
  17. Jom doa sama-sama agar iman kita sentiasa dikuatkan.

    ReplyDelete
  18. all the best qila. u can do itttttttt heeeee

    ReplyDelete
  19. nice sharing qilah.
    yeay azam kita sama. harap tak SEMBANG lahh..hihih

    ReplyDelete
  20. yup. lemah iman. me. always. hewwwwwwwwww... :(

    ReplyDelete
  21. saya azam nak tambah berat badan bertahun dah. tp sembang je lebih wakaka

    ReplyDelete
  22. semoga iman kita sentiasa kuat..

    ReplyDelete
  23. memang susah nak jaga iman kan.. bila nak berubah ke arah kebaikan, ada je muka2 dengki yg tak puas hati.. sabar ye kak qila.. btw semoga azam kurus tercapai tahun ni.. aminn ^^

    ReplyDelete
  24. Betul dik. Memang susah nk jaga iman. Kena banyak2 bac Quran. Tapi nak istiqamah kemain susah. Wuwuwu

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!