Thursday, December 11, 2014

10 tips for the upcoming BIG BAD WOLF sale!!!

Hahaha. Nampak tak betapa membara nya semangat qila? Tak nampak kannn hahahah. Obviously i hv never been before so yeah. Kita mesti lah kena well-prepared kan. Lagi lagi tempat ni quite far from home ish. Thank god once a year je ihihi.

First of all....... baca ayat kursi lepas keluar rumah, ok? And..
  • KUMPUL DAN BAWA DUIT SEBANYAK YG MUNGKIN!! ekeke. Gurau gurau. Tapi betul what? Bawa duit tu elok elok ya~
  • Buat checklist terus! (Selalu nya www.bigbadwolfbooks.com akan mcm letak preview books yang akan dipersembahkan gitu hahah. So boleh lah tengok review dekat Goodreads ke Barnes ke kan.)
  • Masuk lah dalam MUST-TO-BUY-LIST gitu hikhik. #Tapi! Jangan high expectation sangat lah. Jgn nangis kalau buku tu takde ok!
  • First day dah datang lagi bagus! First come first serve. Untung lah kalau jumpa buku buku rare tu huhu. So dah jumpa grab je ok! Better datang awal wiwiwi or rajin masuk contest held by Bbw tu nnt boleh dpt preview passes!!! Tapi nanti takkan nak ponteng kerja kan hekhek.
  • Pakai baju simple je takyah cecantik ekeke. Pakai as comfy as u can! Sebab nak berjalan jauh ni ekeke. Tak jauh mana pun cuma yelah duk ronda ronda hall tu wiwiwi. So do wear comfy shoes! :)
  • Bawa beg sendiri kalau nak beli banyak!!! Mohon sangat sangat jangan nak suruh org lain pegang plastic eh. lol. Jangan nak menyusahkan kawan eh. Tak ke kesian dekat tangan kawan kawan? Hewhew.
  • Bawa lah air satu botol at least nanti tak lah dehydrated! :D Powerbank pun perlu kot bawak hehe mana tahu kawan duk sesat ha call yo friends there ok ekeke
  • Bila dah masuk entrance tu. Dah boleh start browsing all your books hahah!

(Mesti pening and dilemma and ughh where to start!!!!!!!? TT_TT soooooo slow slow lah take your time. Sometimes patience bring you fortune ceh gitu. So yeah. Inshallah nanti mesti jumpa jugak ok! Kalau ada kawan yang dah habis pilih buku minta lah dia tolong carikan jugak hihi.)

Nak lagi best? Ajak kawan yang tak suka shopping buku hah! Mesti dia boleh tolong carikan hikhok.


  • Better duduk sana dalam 2-5 HOURS hehee. Jangan lah lembab sangat cari buku. Org lain pun nak gak har har har.
  • Dah habis dah cari buku? Ha boleh ke counter cepat bayar. Dah dah jangan tergoda dengan buku tu hihuhihiu. Mohon tahan nafsu tu hiks. Gi makan nuh. Mesti lapar gila tanpa disedari heeeeeeeeee.

Okay happy hauling! :D


May the odds be ever in our favour so we can shop the books till drop and happily ever after hihi.


Gi lah cepat hehe. Last date 16th // Tuesday! :)

22 comments:

  1. Waaa..siap ada tips lg adik akak ni...

    ReplyDelete
  2. tak pernah g lagi ni..macam best ja :D

    ReplyDelete
  3. sempat jugak update blog ye hihihih. eh eh jauh ek dari rumah keyla? huhuhuhu. anyway, have fun shopping buku! :*

    ReplyDelete
  4. bawak beg roda senang. siap bayar letak dalam beg tu. hahah. plus boleh beli banyak sikettt. wahaaaa :D

    ReplyDelete
  5. Akak baru nak pergi esok , sedih tau tak dapat pergi awal awal haritu. T_T

    ReplyDelete
  6. untungnya dapat pergiii. BV kalau pergi bawak kerusi boleh? boleh duduk2 sambil pilih buku. hahahha :D

    ReplyDelete
  7. akak selalunya list siap2 buku ape nk beli. lastly, buku yg nak dibeli ntah kemana. buku len plak akak rembat. hahahah

    ReplyDelete
  8. why bbw never come to borneo :( huuuuu sedihh

    ReplyDelete
  9. wah!! nice tips :DDD
    tapi tak boleh pegi jugak,huhu... jauhh

    ReplyDelete
  10. amboi, nak pi sini pun ada tips jugak yer. hehe. ^^

    ReplyDelete
  11. dulu pun saya pnah pegi sini tpi waktu tu tarikh dia nk dkt habis dah so takdelah ramai org mcm kt dalam gamba ni haha.

    ReplyDelete
  12. Tak tahu la bila nak pergi ni.

    ReplyDelete
  13. bes nya, kak liya teringin nak p tapi sebab jauh tu yang haishhh malas sangat nak p,.

    ReplyDelete
  14. teringin sangat nak pergii.. jeles tengok orang beli buku banyak2 kat situ T-T

    ReplyDelete
  15. Agree. insyaAllah Syaza pergi last day BBW. ;)

    ReplyDelete
  16. kalau ikutkan akak, akak nak je bersila kat situ sambil baca buku.. seminggu kat situ pun xpe.. hahaha

    ReplyDelete
  17. InsyaAllah esok baru nak pergi. Tips ni sangat membantu SR. Thanks!

    ReplyDelete
  18. Kalau dekat, rasa macam nak pergi hari-hari. Tp tak daya ler sbb tak dekat, tambah2 hujung sem yg mcm2 kerja ada. Bestnya dpt beli buku banyak2.

    ReplyDelete
  19. to far from here, adehhh T-T

    ReplyDelete
  20. yes tips yg completed ni ! kena ikut step by step nasihat adik qila kalau nk terjah semua :) selamat membe;i. hihihi

    ReplyDelete
  21. nice tips...........!!! wohooooooooooooooooo...
    selalunya kita mmg akan survey bku2 apa yg mmg kita target..tp dh sampai ja kat pesta buku slalu lupa diri dik.. macam mana? haha

    ReplyDelete
  22. nice entryyy :D tqvm for the tipss hehe

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!