Sunday, June 8, 2014

First Day at IIUM PJ! Hihi

Hi hi hi ni qila dah ready dah draft bagai wakaka.
Kira bila sampai uia just snap snap and upload sajooo.
Hahahah.

Ok qila sampai dalam pukul 3 hihihi. Abah kata takyah gi awal awal seghabai je.

Hihihihi. Rasa mcm nak nangis tapi takkan lah nak nangis kan?
Ok tipu wajib nangis kasi itu uia banjirrun haih.

Sabor jelah. Hihi.
Ok ni lah my room so yeah.
Alhamdulillah it's just fine!!
I love it hehe.

Ok sekarang ni gigih qila type tau 😭😭😭😭

menetes air mata takyah cakap ah hahahhhha.

Sedih ah. Tetiba rasa panas berpeluh woi tapi sabor jelah.

Hmm 😞
apakan daya....
Tadi bila sampai apa semua i do nothing. Like seriously nothing.
Umi je lah yg susun lap pe semua , dia lah yg duduk pasang cadar whatever hm.

Malu jugak dengan roommates tu ha tapi biar jelah ekeke.

Tapi sakit hati sikit lah sebab uia boleh pakai bawal je. Nasibbaik lah besok umi datang lagi hm tapi taknak ah nyusoh kan umi :((

tak best lah tidor katil ni uwaaaaaaaa.

Pastu bila abah whatsapp pe semua alahai lagi lah menetes air mata ish
damn


Abah pulak guna ayat english yg berserah kepada tuhan 😭😭😭

sigh.
Ok nasibaik nak pukul 5 dah.
I am wide awake since 330.
Oh damn takut tapi alhamdulillah takde pape tapi still takut ahhhhh nak bukak lampu :(

Oh oh and!
Benci briefing tadi.
Sakit kaki aannd habis petak bontot ok. Duduk dari 8 sampai 10 hm. Sempit pulak tu alaaaaaa :(


tapi ingat jelah apa yg abah cakap.

Kalau makanan tak sedap, you jgn complain. You anggap je ni ketentuan Allah swt.
Redha je dgn semua, jangan makan lah senang. Boleh kurus sikit 😭

Ingat, katil tu pun takyah tidor sangat. Meja study tu ha yg penting 😆

Can't wait to tell more about this journey di Uia Pj. Hehe tata!

Sorry umi Kakngah tertinggal banyak toiletries ekeke. Even my toothbrush pun boleh tertinggal alahai bodoh nya lah aku ni ugh.

34 comments:

  1. Serious ke kena pakai bawal je? My sister pakai je tudung Akel masa dia study dekat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi entah lah. Dia mcm tak kasi je hehe. Takpe, first first ni qila pakai bawal jelah hehe

      Delete
  2. Qilaaaa u know what. entry qila kali ni bagi miza semangat untuk terus berjaya. Alhamdulillah. Allah. Bestnya tengok qila dapat masuk UIA. Allah kabulkan doa qila kan sayang. Kat sana belajar kerana Allah. Mudah-mudahan setiap ilmu Allah yang lecture curahkan moga mendapat keredhaan dan keberkatan daripada Allah. Qila budak pandai. Miza tahu qila boleh berjaya. InsyaAllah walau jasad tidak bertemu, doa selalu menyatukan kita :') Qilaaa.. miza tak jadi pergi uitm. Miza dapat KMJ. And all my family want me go to kmj. Rezeki dekat dengan family. Tapi miza dapat semangat baru after read your entry. Allah, Allah. Seronok tengok abah qila. Thanks pakcik. Hihi. Kirim salam kat umi dengan abah qila tau. Miza sayang qila. Love you baby qila. jaga diri jaga iman. Kuatkan semangat. Moga dirimu sentiasa dalam lindungan rahmat dan kasih sayang Allah. Aamiin. You're my sahabat forever <33333 :'DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allahu :( thank you so much mizaaaaaaaa!!!!!
      Speechless ok Baca ni hee.
      Menetes air mata ekeke
      Tapi mcm biasa ah sorok wakaka. Hmm. Ok miza no problem and I will hehehe. Stay strong and I'll do my best best best ah.

      Love you more mizaaaa <3333333
      Tenang dah hehe.

      Delete
  3. Welcome to uia..hihih.. Best of luck cik qila

    ReplyDelete
  4. postif qilaa.. nanti lama ok lah tu :)

    ReplyDelete
  5. bestnya qila dapat masuk u, jumpa kawan baru. sporting je ayah qila :))

    ReplyDelete
  6. Selamat mulakan campus life, qilah. Enjoy ur taaruf week :)

    ReplyDelete
  7. qila syggggg..da msuk ea...hepi for u!!! study leklok tau...xmo sdih2 sgt lah..chaiyok2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ok kakk ayue thank you so much hihi chaiyuk!!!

      Delete
  8. sportingnya ayah kak qila, siap bagi simbol love lagi hehe. gudluck kak qila!

    ReplyDelete
  9. Awh! Kak qila dah masuk uia ya! Duduk sana elok2 ya! Nanti dah lama sikit mesti dah seronok! Suka baca ayat2 abah kak qila yang bagi dorongan! Dengar cakap abah tau! Nanti cerita lagi eyh! Saya nak baca ni.. Hehehe.. ;D

    ReplyDelete
  10. Selamat menjalani kehidupan sebagai pelajar UIA... :) semoga sukses!

    ReplyDelete
  11. Allah. Sporting mende nya mazni dia baru buat whasap tu hahahahahahahah

    ReplyDelete
  12. Aik aik aik.. study elok elok Kak Qila :p

    ReplyDelete
  13. belajar rajin rajin dan jaga diri baik-baik ya qila. you are at the same age like my dear sister..hari itu hantar g shah alam, sedih gila rasa tinggal adik.

    ReplyDelete
  14. eh takmo la nanges2.. jgn sedih2 qila syg, lama2 nanti ok la tu.. nanti mesti rasa best sbb jumpa macam2 jenis orang.. hehe..

    ReplyDelete
  15. teringat masa mula masuk poli dulu. masuk bilik terus mak dan bapak yang bz kemas. sy lak duduk diam tengok dorang. malam tu tido terus homesick. :')

    tapi lama2 dah banyak kawan mesti best punya. hehe.
    terus berjuang dalam pelajaran demi mak ayah dan family. :)

    ReplyDelete
  16. boleh pakai bawal je? ok akak paham. bukak sekolah nie, akak dah masuk penggal 3 dah. dan kami akan pakai pakaian casual, tak pakai seragam sekolah lagi... samalah macam qila, hanya boleh pakai bawal. dah ahh bawal plain je boleh pakai.. fuhhh. apalah nasib. kekeke berserah ~

    oppss... panjang pulak komen =P

    ReplyDelete
  17. Jaga diri elok2 ye budak comel :P
    Yang paling penting belajar elok2x. hihik :)

    ReplyDelete
  18. goodluck kak qila, bersabarlah, hehehe. May Allah bless you. take care. ^__^

    ReplyDelete
  19. Semoga dilancarkan segalanya & all the best Qila!.. :) :)

    ReplyDelete
  20. dik..tahniah yer..jaga diri elok2..positif tao..engat tujuan datang situ untuk berjaya kan..so jangan nanges2..slamat datang ke campus life..hehe..

    ReplyDelete
  21. Bestnye hidup berdikari. ^_^ biasalah tu Qilah, bila jauh2 ni tacing lebih sikit. Yg penting capai cita2. Eh? Gambar last tu cam ade org peace jugaklah ngan qilah. Hik3 ><

    ReplyDelete
  22. Anak abah.. anak abah.. hehe... jaga diri yer Qila.. sekarang nie sng kalau rindu je boleh wasap terus...

    ReplyDelete
  23. Good luck qila for your study and have fun ketika di kolej...i mean responsible punya fun laa...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  24. Hahaha...qila...qila..boleh plak tertinggal byk bnda...ni mesti kes hati xmo pg..haha..nasib baik dekat senang nk anta...xpe qila..nnti dh lama2 mesti sedih nk tinggal uia..gudluck n enjoy study... :*

    ReplyDelete
  25. Qila, stay strong okay? Qila baru masuk. In Shaa Allah kejap kejap lagi boleh la sesuaikan diri tu :) Jangan risau ok. Ingat semua pesan abah Qila tu <33

    ReplyDelete
  26. jelesnya tengok qilah senyum comel macam tu.. kalo kak zati senyum msti nmpk double chin. stress mak jah. hahaahah. Belajar baik baik yeee... (:

    ReplyDelete
  27. Salam qilah, imma a beginner in this blog world. What kind of layout didchu use/? cute lahhh

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!