Monday, May 26, 2014

Romeo and Juliet (Ayam serama)

Hm. Mesti ramai pelik. What the heyy nya Ayam serama kannnnn.
Tu ayam tipu je. Kenang kenangan.

Hm dulu abah ada bawa balik 2 ekor Ayam serama. Comel sangat. Ketot. Katik ekeke.

They both live happily ever after.

But one fine day......

Ada evil mouse masa tu dah pegang ini longkang longkang, tong sampah gombak.....


Pastu. Satu malam tu :(

Bila semua tidor :(
Pukul 3 pagi.....
That stewpid evil mouse kacau Ayam serama tu.
2 ekor tu kokok mcm gila! Kuat sangat sampai semua terganggu and terbangun mcm alarm lah haih.

Nasibaik jiran qila berniaga dekat uptown. So diorang memang team burung hantu.

Bila abah Umi keluar rumah, uncle Herman sebelah tu bagitahu....

Ada tikus masuk and kacau diorang :(
Pastu dah halau dah.

Alhamdulillah so kitorang masuk tidor lah balik.
Hmm.

Rupa rupanya....
Dah sampai ajal si Ayam serama yang betina :(

Dia punya leher rabak kena gigit dengan tikus tu :(
Menate tikus tu serang kali yang kedua!
Sedihnyaaa!!!! Seriously terkejut sebab balik sekolah mesti bagi makan dkt Ayam tu...
But now----


Pastu kitorang pun keluar kan lah bangkai tu.

Pastu bila bagi makan dekat (suami) dia....
Suami dia keras je.
Taknak makan.
Bagi minum pun taknak minum...

Dia takpandang kitorang langsung...

Petang tu dia rebah.
Mati.
Cemtu je.

Such a sweet love not so happy ending by my Ayam serama....

Sebijik mcm romeo and Juliet....
Sebijik mcm titanic...

You jump I jump, remember?
Hihi ok the end..

P/s : harap suami qila cemtu lah nanti. Ahaks.
Lap air mata. Sedih and sweet kannnnn?



Mungkin si suami trauma tengok si isteri mati depan mata.
Allahu sedih betul  :(

Hehe.

27 comments:

  1. pasangan sehati sejiwa tu..da berjanji nak sehidup semati..hehe

    ReplyDelete
  2. sayangnye ayam serama mati..dahlah mahal..comey pulak tu..

    ReplyDelete
  3. sedihnyeee..tp mcm kelakar la qila..haha..ingtkan lah ape td..hehe..tajuk entry bkn main lg.. :P
    tu namanya cinta sehati sejiwa..hehe..sehati sejiwa..ehh..

    ReplyDelete
  4. Ayam serama lagi sweet dari manusia yang tah apa-apa. Hmm.

    ReplyDelete
  5. kejamnya tikus tu!
    sweetnye lahai suami dia..hehee
    rindu bini diaa le tu..
    :))

    ReplyDelete
  6. sedihnya.. haiwan pun ada perasaan cemtu kan?
    mesti ayam jantan tu mengalami kemurungan..

    ReplyDelete
  7. Kak nini pun ada pengalaman macam tu,tapi dengan arnab. Nama dia Mak abu,sebab kaler dia kelabu,hehe. Bayangkan lah,lepas dia beranak dalam 2 hari macam tu,dia mati. Anak-anak dia nak minum apa kan? dahla kecik-kecik lagi. Ada jugak try bagi susu lain,tapi ermmm..harem nak minum. Lepas tu,baby2 dia pun mati jugak. Ikut ibu dia. Tapi,Mak Abu masa tu dah tua,dekat 5-6 tahun akak bela. Dah banyak jugakla keturunan arnab yang dia lahirkan. Mungkin dah sampai masanya kut. Mak Abu,we always love you,thanks for being such a good bunny :')

    ReplyDelete
  8. alahai..buat drma la lepas ni

    ReplyDelete
  9. Alolo sweet gila doe camni. Ayam serama memang baka dia comel comel je kan. Dulu macam ada bela jugak tp sekarang semua entah ke mana hahaha

    ReplyDelete
  10. Haha..ayam serama yang katik and comel. Pasni boleh la gune pepatah; 'setia seperti ayam serama'. Hahaahaaa oke, comel! :D

    ReplyDelete
  11. jahat nya tikus.. ganas betul ye.. serang ayam.. 1st time dengar tikus serang ayam...

    ReplyDelete
  12. Haiwan pun ada perasaan juga kan.. Haih,, kesian sangat baca cerita ni.. :(

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

    ReplyDelete
  14. kesiannya ayam :'( kuaja punya tikus. wlaupun tikus ni kecik tpi boleh kalahkan ayam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak Kecik ah :(
      Besor gila mazni hm

      Delete
  15. Dulu miza ada juga bela ayam katek ni. Comel je. siap dah beranak pinak dah. Tapi kena makan dengan musang TT___________TT

    ReplyDelete
  16. Sianlah ayam tu sedihnya... ayam serama selalunya cantik2.. :)

    ReplyDelete
  17. amboiii ayam serama jadi sebuah cerita paling soooodeh di dunia haha. saba lah qila oii... and semoga dapat suami macam yang qila nak. hihi sempat ye

    ReplyDelete
  18. serius swwet animal couple..
    romeo n juliet gitu...
    aduyai mcm mana la tikus leh mkan..
    siap mrajuk si jantan bila wife dia mati..
    akhrnya merajuk x mkan..nampaknya hbungan sampai ke syurga :)



    klikx3

    ReplyDelete
  19. tikus tu kijam....eee..kasi bunuh itu tikus

    ReplyDelete
  20. sedihnya baca kisah ayam serama dia...teruk punya tikus.. dekat rumah akak, kucing akak yang suka makan tikus..haha

    ReplyDelete
  21. awwww.. sedihnya baca TT^TT

    walaupun tak minat bela2 ayam katik.. feeling sedih bila dgar kisah 2 ekor ayam sejoli TT^TT
    rupa2nya ayam pun ada yg setia.. :'(

    habis tuh gambar dekat ats tuh simpan utk kenangan dua sejoli yg dah pergi? :'(

    ReplyDelete
  22. Drama habis ayam-ayam ni. Cantiknya reban ayam.

    ReplyDelete
  23. isk isk .. tikuih ni kan aym pon boleh dia tokok noooo... memang dasar penokok tegar.,, hikhik

    ReplyDelete
  24. alaaa...kesianya tengok nasib ayam tu ;-(...tikus ini memang tak habis2, mendatangkan masalah...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  25. farah takut ayam T__T
    sedihnya, kesian si suami. kalau farah jadi si suami tu, hm speechless

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!