Tuesday, May 13, 2014

Gomonae/ Gomone Korean Restaurant

Omg. Ke Korea kah Qila? Oh tidak.

Hehe siapa yang sempat baca pagi tadi punya entry hihi dia tahu lah kot ke mana qila nak pergi hee.
Alhamdulillah takyah gi Ampang Point naik LRT omg.
Dari Putra kena tukar Star oh damn. Malas nya hihi.

Ni just plan last minute untuk jumpa bloggers for the last time TT_TT
Sebab lepah ni kan nak masuk UIA dah TT_TT wuwuwuwuwu.
Hahahaha. And terliur nak try makanan korea lepas kak sorang tu craving hihi.

Macam macam si Kak dua orang tu duk borak. Sabor jelah.
Hihi.
Siapa 2 orang tu?
Haih. Tengok lah.
Kak Rock dua orang ni.
Rock but still lovely hahahahahahah.

So qila sampai first hahahahahaha!
For the first time qila awal.
Punya ah takut lambat hihi. Thank u umi hihi.

Ok first time qila nak makan makanan Korea.
So memang interview kak Sally lah. 
Ni rasa apa.Tu rasa apa.
Ni nama apa. Tu nama apa. Hahahaha.

Yelah. Baru FIRST TIME lah nak merasa makanan Korea.
Kak Sally & Kak Nuriesya Nadia tu dah berumur.
Mesti lah dah banyak kali rasa. Har har har :P
Perlu ke bertembak bagai? Hahahahaha. Sedih tengok kak Rock duorang ni haih!!!

Tapi kan.....
Tak sesemangat selfie mcm Mini Bloggers Gathering haritu lah.
Bila ramai lagi syiok nak selfie.

Kalini just borak pasal CNBLUE dia je -__-
Nasibaik lah Yonghwa tu encem so acceptable lah okay okay.
Dimaafkan hahahaahha.
Okay
Lepas Kak Nurie sampai je terus order heeee.
And heck yes.
Dapat pun merasa corn tea hihi.

Kak Sally makan Yuk Gae Jang
Tengok tak betapa kedekut nya dia hahahaha.
Ni kak Nurie punya ; Jjampong!

And mine was Grilled fish ; Godeungeo Gui amboi.

Pip pulak ambik Beef Bulgogi hee~
Sweetie meat nyum. So tender hehe.
 

Lupa loh nak tangkap before makan. I just can't.
I have to eat first and then snap. Lewlz.

Ni last hehe Gimbap!!!
Nyum. Masam ada manis ada, perfection.

Omg. Tadi dah hafal dah semua nama sikit.
But bam. Lupa terus.

Hihihihihi
Qila gi Ampang Point dengan Pip & Azim.
Bodyguard sangattttttt. Hahahaha.
Sebab alang alang 3 orang, umi hantor jelah.
Nanti mahal lah naik LRT pergi balik 3 orang omg.


Hikhik.
So lepas makan borak lagi pasal CN BLUE zzzz
eh eh. 
And kak Sally paksa makan gimbap sampai habis.
Siapa makan habis dia belanja.
Best kan kak Sally kan kannnnnnnnnnnnn. Hikhik.

And habis makan start dah bermonopod pod pod hahaaa.

Kachink kachink.
Pastu Azim nak sangat sangat gi BintangBucks.
What the heyy tak paham hahahahaha. Oh gi Starbucks.
Yayyyy dah rasa dah Caramel macchiato.
Gambar kiri : Azim, aku nak minum pulak!!!!!!!! ahahahaha
Boleh lah. Hahahahah.
Sedap!!!
Kak Sally punya Americano Coffee errr. Sedap tapi pahitttt.
Hahahaha. 
Ok so here's the map.
Betul betul dekat dalam Mall Ampang Point huhu.
Tingkat 2 ke 3 entah haha.
Happy Gomonae.

Hehe thank you so much Kak Sally Samsaiman & Kak Nuriesya Nadia!!!!
Rindu qila tau nanti hahahahahahahahahahaahahahahahahahh

Oh ya ni Food Review : Gomonae Korean Restaurant by Kak Nuriesya Nadia.
Hihi.

49 comments:

  1. Turunlah Klang plak..Lepak Jusco Bukit Tinggi. Asyik KL jer..Cepatnya update..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muehehehehehehehhe inshaallah nanti qila ke sana pulak TT_TT jauh tewwww haha

      Delete
  2. amboiiiiii, happynya, hehehhehee,,
    arghhhh kimbabbbbbbbbbb, my feveret. owkay saya lapar..hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. same!!! hehee sepp sepp hihihi.
      gi makan nuh ~ :P

      Delete
  3. owh sally pun ada..best la qilah..
    baca cerita ni..dah rasa mcm ke korea ke kita..by wok doyok..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh qila doyok ke? :O hahahhaha

      Delete
  4. oh hoiii.. pi kedai makan korea tak ajak... hahahaa...

    ReplyDelete
  5. hahaha...how dare you! Lulzzz...untung laaa...hahaha...seronok makan tadi..? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha untung gila kak Sally!
      Uish best gila ah makan tadi.
      Nanti join lah kitorang eh? :P

      Delete
    2. okay, next time invite la kak sally...selalu berjalan tak ajak....

      Delete
  6. alaa!!! nak jugak try rasa makanan korea ni!!
    jeles tau XD XD XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe wajin datang lah kot Sbb affordable hehehehe <3

      Murah gila lah hahaha

      Delete
  7. tengok kat ig td..
    kak sally belanja eh? syoknyeee..
    sally, bila nak belanja anne pulak?? hekhekhek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha eh mana ada.
      Qila yang belanja okay hahaha

      Delete
  8. wahhh mashitaa !!~~ bestnya dah lama mengidam mknn korea but xbksempatan lagi huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee mesti berkesempatan ye mmg mashita! Hihi

      Delete
  9. Wahhh syokk eh... Sally pun ada.. menarik.. makanan pun best2.. :D

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Hahaha boleh boleh takde masalah ekeke

      Delete
  11. terliur tengok ooo... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sodappppp
      Mohon terliur heeee

      Delete
  12. waaahhh... makanan korea?.. aiyooo.. ajak mama,, memang tak lah mama nak makan, mama makan nasi goreng je.. hihihi

    ReplyDelete
  13. Bestnya makan makanan Korea ni. Ni yang teringin juga ni. Ni restaurant baru ke?

    ReplyDelete
  14. Tang berumur tu pelan sikit Qila. Nak kene sumbat dengan Gimbap keeeee ?? Hahaha.
    Gonna miss u vely vely muchlaaaa nanti. Huwaaa. Y_Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah hahaha
      Berumur :p

      Hmm will miss u more dont worry ok hm

      Delete
  15. waahh.. hari tu pun akak baru lps mkn korean food belanja adik.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kak wawa. Belanja adik adik lagi ok nanti hihi

      Delete
  16. wah2xxx..cik Qilaaa..mkn besar lagi ni..:DD

    ReplyDelete
  17. Syok gila Qila hahahha kak Nad tak pernah lagi try Korean food. Nanti ah nak try hahahha takut tak masuk je

    ReplyDelete
  18. salam . ala-ala di korea sudah tu..heee

    ReplyDelete
  19. best nye makanan korea sume tu..tapi akak nie tekak melayu... g mana2 mesti cari nasik campur...kg girl sgt..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh qila lagi kampong ok hahaha

      Biasa lah qila suka sebat semua hahahaha

      Delete
  20. ohhh...akhirnya terjwap jue persoalan siapakah akak2 rock tersebut...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi yup
      Kak sally and kak nurie heee~

      Delete
  21. sedap ke qila? heheee. hazy takut makanan dia mcm sushi ala-ala medium rare je..
    pasni, qila belanja hazy la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheheh boleh inshaaallah doakan qila kaya takde masalah nak belanja ekeke.

      Tak rare pun jgn risau heeee

      Delete
  22. untung la cuti. . kita kerja :(

    ReplyDelete
  23. tringin nk mkn mknn korea..wuwu.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn lupa dtg sini ok? Sangat nyum hihi

      Delete
  24. amboiiiiamboiiiii...kemahin sakan...cik pon x penah2 lagi makan korean food ne..
    nt masuk uia jgn lupe epdate entry ek qila....

    ReplyDelete
  25. jjampong???hihi..lucu pulak..macam2^^ tapi antara menu yg qilah sebut tu jjampong paling senang ingat kot selain gimbap..heeeee

    ReplyDelete
  26. jealous hokay T___T teringin nak try korean food

    ReplyDelete
  27. Assalammualaikum... aqilah,

    meriahnyer.. bestnyer makanan yang dihidangkan nie..

    mselim3

    pls: makanan korean.. mesti sedap ..

    ReplyDelete
  28. CNBlueee di mana2..hahaha..seronok la kan pergi ber3 tanpa kami.. dtg srwk pulak lah!hahahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!