Sunday, May 4, 2014

Congo congo congo bars haaaa

Morning!
Hehe. Afternoon!
Eh eh goodnight hahahaha.
Qila sempat gak buat nii haaa yang quite famous ekeke.

Terliur je tengok orang duk post congo bars congo bars
Congo congo congo congo bars haaaa.

Hehehe finally dapat pun rasa heeee. Cuma agak manis hehe.
Tapi sodap. Hahaha. Resepi nanti qila share cewah haha.

Happy congo day qilaaaa
Hehehehe. Dia mcm cake tapi tak tebal tapi tak nipis. Super crispy on top and yummy lah jugak hehe.

Qila plan nak buat ni untuk wedding pakcik qila. Tak jadi ah. Personally i would think that...

Sama je both.

Congor bars - extra money on chop chips and kekacang n stuffs. Extra gula perang yo. And penat nak gaul hahahahahahah! Rasa nak cabut tangan ohmy.

Rainbow cookies - extra on loyang,plastic, and effort nak memicit plastic piping ish haha. Pastu nak divide into 3,4,5 rainbow colours lagi alahai haha. Tapi hasilnya?
INSHAALLAH MEMUASKAN.
Kalau tak memuaskan itu maksudnya kita buat without LOVE~
Hihihihi.

40 comments:

  1. wah2 qila pon bercongo bars jugak..best2..pandai qila buat biskut lidah kucing tu..nanti nak try buat jugak la :)

    ReplyDelete
  2. wahh ! looks so delicious ,homaigadd.. >_< hehe.. ~ bak resepi, kna try neh.. =)

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tahu dengar pun pasal congo ni. Akak ketinggalan zaman ke macam mana?

    ReplyDelete
  4. sedapnya Qila....nak sikit hihi

    ReplyDelete
  5. wahh boleh buat bisnes ni..
    tanak try ke qila? akak nak jadi first customer..hehe..

    ReplyDelete
  6. tahniah...tengok mcm chipsmore la plak pic pertama tu..hee

    ReplyDelete
  7. mesti sedap rainbow cookies tu hehe..
    tapi leceh jugak la nak buat nya

    ReplyDelete
  8. Tagged ! http://eikingg.blogspot.com/2014/05/liebster-award-nomination_5.html

    ReplyDelete
  9. Bestnyaaa..susah tak buat? share resepi pless! hehe : Menyesal Join Shaklee

    ReplyDelete
  10. selama ni makan tak pernah fikir pun nama dya apa :D ahahaha XDD

    anyway suka rainbow cookies (yg ni tak pernah makan) tapi ada kwn jual :D ahaha terliur lak rasanya ahaha XD

    susah le.. buat dgn love pun tak menjadi TT^TT

    ReplyDelete
  11. terigin nak makan biskut pelangi tu...

    ReplyDelete
  12. yang sedap-sedap selalunya manis,hehe. sebab tu,kak nini ni sweet tooth,kihkih

    ReplyDelete
  13. sedapnya qila.. lapar terus saya tgk gmbar2 makanan ni.

    ReplyDelete
  14. akk dh rasa congo bars ni.mmg keras keras gitu kan.xminat sgt akk.tp rainbow cookies tu akk suka.nt nk buat.nk beli acuan dia.

    ReplyDelete
  15. hmmm... nampak sedap! Tapi kalau tak letak kacang pun xpe kan?

    ReplyDelete
  16. Sedapnyer, rasa teringin pulak :))

    ReplyDelete
  17. wah...manis eh Qila , sedap eh..bak mai sikit kat uncle :)

    ReplyDelete
  18. Waa, sedappp congo bars ni... k nrl pernah buat bbrp kali... :)

    ReplyDelete
  19. buat lepas jmpe kitorang..baik tak payah..simpan je qila..simpan jer...hahaha :P

    ReplyDelete
  20. Congo Bars tu kalau nak packing pun susah.tak cantik,kena pakai kotak...kalau lidah kucing tu mudah la sikit..kan??

    ReplyDelete
  21. bestnya dapat baking2.. hihi.. licha bz kerja memang xd masa nk masak :(

    ReplyDelete
  22. qilaa ni rajin sangat memasakk kenapaa?haha okay nnti nak tgk resepi congo bar terliur habis nihh haha happy bLOgwalkingg

    ReplyDelete
  23. alalalala ! kenapa suka sangat post makanan sodap-ii ? i teringin taw ! jangan lupa share recipe ~~

    ReplyDelete
  24. sedappppp.. nak sikit.. :)

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum.... =)
    Wah menarik....nampak sedap....

    ReplyDelete
  26. Gonggo bar?hehe...mcm sdp ja ni..mana resipi..sya mau..hehe..lidah kucing rainbow2 pun cntik tu..pos sikit.hehe

    ReplyDelete
  27. Wahh sedap..bestnya...
    Emel kat saya sikit boleh.. nak rasa.. :D :D

    ReplyDelete
  28. @Sally Samsaiman
    kannn!b4 jumpa taknak lak buat..saja la tu xnk bg kita rasa..hahahaha

    ReplyDelete
  29. kawen abg kak niesa makcik buat rainbow cookies..xsaabaaaanyaaaaaa nak makan..hehehe...

    ReplyDelete
  30. Tak pernah rasa... tapi nampak sedap!

    ReplyDelete
  31. qila buat ni ? wow.. hebat2 . akak pon xpernah makan lagiii :)

    ReplyDelete
  32. sedapnya congo bar tu and lovely rainbow cookies

    ReplyDelete
  33. kalau kite bab nak baking ni mmng hancussss. -.-

    ReplyDelete
  34. congo bars ni apa sebenarnya qilah?

    ReplyDelete
  35. wahh!bak kata sufi!.. yummy!!

    ReplyDelete
  36. rajinnya...kalau akk mmg xde la nak buat cmnie...btw inai tu rm20 skali pos...caj pos cam biasa rm6..tpi akak diskaun rm1 sbb senang kira...boleh trus ke page yg akk letak link dlm entry tue ye...tq

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!