Sunday, April 6, 2014

Program YADIM : Jejak Menara di UIA

"Qila, jom pergi Jejak Menara ni. Free. Hantar mesej je."

FREE?!?!?!?!?!?
                                       haha maka bermula lah cerita...
Hi hi haritu qila nak cerita tapi sedihnya tak menyempat!!! Ugh!!!! So harini baru sempat ekeke.

Sangat best! Best gila!!! Bestnyaaa aaaaaa☺!!!!
Rasa macam nak nangis. (memang ada part nangis pun dalam dewan tu hiks.)

So haritu qila macam biasa ah subuh gajah he he he.
Pukul 7 baru terhegeh hegeh siap.
Dalam banner tu cakap pukul 8 start. Punya lah haku ingat awal gila.
Rupa rupanya pendaftaran dari 8-9 am T_T ya allah menyesal datang awal ekeke.
Credit : Piepahrosli
Alhamdulillah bila sampai tu terjumpa Fathina Aisyah kelas Majjah hehe. Hi kita jumpa lagi lol!!!!!!!
Pastu si Ala tu kemain suruh aku datang awal lah. Gerak 7.30 bagai tengok tengok dia paling lambat sampai. Ceh. Hm. Semua akak YADIM semua tudung labuh and warna macam sama sampai aku keliru mana kawan ku hilang?!?!!?!?
Ya allah!!!! Hahahaha. Alhamdulillah jumpa jugak kawan qila tu balik hahahaha. Lol.

And then alhamdulillah rezeki tajaan YADIM dan UIA bagi bihun & air kosong for freeeeee.
Bihun dia kureng menyengat sikit ehe. Maaf lah tak habis hihi.

Pastu dapat button badge dengan benda alah tu huhu. Belakang tu ada nombor!! Aku ingat dapat menang cabutan bertuah ke apa ke. Hewhew. My lucky number is 8!!!

Pastu masuk lah Main Auditorium dengan hampanya sebab ngantuk sikit plus duduk agak belakang hm.
And qila sempat tangkap gambar sikit je hahahaha.
Credit to : #jejakmenara
Bila Kak Dena, Kak Farah Adeeba & Abang Nasyid Mustika tu datang tak sempat lah nak tangkap hm.
Khusyuk sangat dengar talk diorang. Khusyuk sangattttttttttttttttttttt hahahahah.
Tapi Kak Farah Adeeba memang thorbek ah. Seriously. Such a perfect woman.

The way she talks. The way she tells us about her story in Palestin. Pergh. Lembut je suara dia tapi sangat ugh!! Perffff hihi. And qila baru tahu dia aunty kepada Fathiya / Ariana Rose tu huhu.

And Kak Farah sangat lah anak orang kaya!! Dia ambik Law and Design lah business ni lah tu lah hahaha.
Tak tahu lah macamana dia boleh kuat sangat belajor. Hihi.

Pastu kak Dena pulak cerita pasal attitude.
One word yang menggambarkan everything.
Betul. Attitude kita dengan orang macamana, dengan parents macamana. Wow.
Memangggg best!!! Pastu all the boys mcm ternganga je bila dengan Kak Dena dah kahwin ahahahah.
Kesian :p diorang tak tahu lah teww. Hewhew.

oh ya, ni qila sempat snap sekali je dengan Ala. Malu lah nak selfie. Hahahaaha.
Ramai sangat orang umur sama hahahahahahaha. Padahal ramai je orang lain selfie tapi kitorang tetap malu malu meow gitu. :3

Pastu bila kak Dena nak keluar qila nak sangat tangkap gambar dengan dia tapi Ala macam alah takyah lah.
Ramai lah T_T
Hmmmm yelah. Tata kak Dena.............

Hehe lepas lunch kitorang main game dengan akak faci whatever tu.
Haha. Buat kapal terbang -____-
Lawan siapa punya kapal terbang paling jauh. Oh confirm confirm lah aku kaloh haha.
So yeah. Rupa rupanya. Hidup kena belajar buat 'kapal terbang' and cuba try terbang paling jauh!
Hehe. Tu je kesimpulannya hahah.
Pastu dapat kek and air free pastu balik! :D

Terima kasih ya akhi. Moga ukhuwah kita terjalin sampai bebila! Terima kasih teman qila harini! Cewah.

Credit gambar : Instagram Kak @DenaBahrin
Agak sedih sebab yang datang dalam 600 hewhew. Dengar cerita tempat lain lagi ramai gila kentang sebab ada Diana Amir , Yatt Hamzah, Heliza Helmi. Wow :O
Tapi qila bersyukur sangat dah dengan 3 ikon tu hihi. Sangat best!

17 comments:

  1. event mcm nie kalau datang awal takpe..at least takde laa terburu buru kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. waaaa. dr.asyraf the besttt !
    baru hari tu jumpe dekat pwtc. xD

    ReplyDelete
  3. Tahniah qileh sebab bijak menyusun langkah dan mengatur jejak. Menghadiri program sebegini sedikit sebanyak akan memperluaskan horizon pemikiran kita ttg pelajaran dan masa depan serta hidup dan kehidupan.

    ReplyDelete
  4. Seronoknya dapat pergi event macam ni :)

    ReplyDelete
  5. wah.. best nya qila join program sebegini.. pengisian untuk program ni pun nampak menarik.. :D

    ReplyDelete
  6. wah.. best nya qila join program sebegini.. pengisian untuk program ni pun nampak menarik.. :D

    ReplyDelete
  7. Wahh menarik.. tahniah qila..
    5x digi.. :D

    ReplyDelete
  8. Waa.. best je event tu :)

    ReplyDelete
  9. Aritu akak ingat nak pergi, tapi tak dapat cutilah.. :P

    ReplyDelete
  10. alaa farah memang teringin sangat nak pergi event macam ni.
    kena tunggu, dah besar nanti baru dapat pergi :/

    ReplyDelete
  11. untung la qila boleh pg event2 mcm tu..byk bg manfaat..muda2 remaja mcm ni la kena buka minda luas2 kan..terbaik ahh...

    ReplyDelete
  12. elok sgt program mcm nie, dpt ilmu dan mengisi masa lapang...

    ReplyDelete
  13. ala akak pon minat dena tao . . tapi tak penah lagi bersua muka . . untungla adik dh jumpak . . hope one day kak pon dpt jumpak . . hehehe :P

    ReplyDelete
  14. bestnye dpt join program ilmiah mcm ni =) untung dpt jumpe fara adibah tu. cantik kan die

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!