Tuesday, April 8, 2014

Love ice-cream?

Hihihihi tak tahu kenapa lately ni i love ice-cream!!☺!!! Lagi lagi kalau terrrrsinggah mana mana mcdonalds punya tempat aiskrim uish. Choco-top dia the best heheheehe.
So sekarang ni King's tengah baik hati..... Hihi. Click lah link bawah ni untuk tahu how to get FREE ICE CREAM UISH UISHH hahahah. I mean.... How can we say 'no' to FREE ice-cream?
Senang gilaaa. Submit je recipe and gambar and menang (mungkin) hahahah

Oh sebenarnya entry ni khas untuk Kak Sally cewah haha.
Thank you for le cheese lelehz recipe hikhik. 

Hehehehe alhamdulillah berkat tengok resepi Kak Sally Project cheese leleh pergh nama dia tu yg sedap bak hang tu hahahaha!!

Dah menjadi hihi. Cuma qila celup some biskut dalam air dulu supaya lembut hehe.
Qila guna

  1.  Satu tin susu pekat manis,
  2.  Satu paket Cream Cheese kecik, 
  3. Satu yogurt raspberry and strawberry hehe. 
  4. Gaul guna mixer and tadaaa!!!!
  5. Lapis kan biskut cream crackers omnomnom dengan those finger-licking stuffs haha



Bangga gila qila bila Abah n AyahWa qila kata macam aiskrim and sedapnya lahaiiii hihi.
Thanks kak Sally. So dah buat Rainbow Cookies, Cheese Leleh, so now..........
Qila nak buat macaroni bakar!!!

Tengah tunggu resepi dari bestie hihi. Takpun qila nak try buat benda alah Choc Mars Bars whatever tu hewhew. Takpun qila nak try buat Pretzel ala ala Mokcik Anne's Hahahah.
Azim suka sangat makan pastu curi orang lain punya haih.
Tokleh jadi ni. Kena try buat sendiri hewhew. Ok blogwalking time muahaha.

Cuba tengok once qila blogwalking acane. Hiks.

Tengok lah hahaha banyak gilaa tab qila bukak. Sampai alim n azim mcm nak marah je.
Woi banyak gila kakngah bukak ekeke.
Hihihi. Cuba tengok favicon siapa tuuuuu hihihi.

47 comments:

  1. serius npk sedap.. kak Fiza tak pandai nk buat.. pos kan yer.. haha...

    ReplyDelete
  2. nak join boleh x? nak menulis bkn xde idea. tp mls. hahaa. nak buat dessert la. lame xbuat !!

    ReplyDelete
  3. wahh..macam (macam ye..) senang je..nk pinjam resepi jgk boleh ke :)

    hei, akak pun slalu bw camtu..rugi tau kalau terlepas entry yg menarik. jenuh nk cari balik..hihi

    pastu pc hang..off sume..tido! heh!

    ReplyDelete
  4. wuwuwuuu..sodapnya qila,bak mai sikit..hihikkk
    uiishh..manyaknye bukak..bagus3 ^_^ ^_^ :))))

    ReplyDelete
  5. tu dia skali blogwalking...
    mmg hebat nie..
    next time boleh singgh blog shark pulak :)

    ReplyDelete
  6. omo omoo.. rajinnya dia masak.. untung laki qila. bhaha.. btw, favicon ecah tak da *tendang pintu.. sobsob

    ReplyDelete
  7. wah.. sedapnya qila, akak nak juga sikit..

    banyaknya qila buka tab tu, blog akak pun ada juga.. hihi..

    ReplyDelete
  8. Sedapnye qila oiiii...nak cuba buatla lepas ni...

    ReplyDelete
  9. LOL...ada pulak akak yg dapat..hehehe...

    tahniah la ye! ihiksss...

    p/s : I saw mine!

    ReplyDelete
  10. wuut wuut rajin nya qilah masak. nnti pos dekat nina ehh ngehngeh
    hee nmpk favicon kita ada :)

    ReplyDelete
  11. waaahhh,.. gerammm nya tengok ais krim ngan apa nama yang guna biskut dgn cheese tuuuu...
    Nampak macam senang jer buat... nak cuba jugak lah hahahahaha...

    ReplyDelete
  12. Wahh sedapnya qila... nak sket.. :) :)

    ReplyDelete
  13. layan gambar aiskrem kat sini jap...omg...banyaknya tab bukak ...mau hang...hahahaha

    ReplyDelete
  14. wow pulun blogwalking habis *high five* hehehe

    ReplyDelete
  15. aaduhhhhh...tergoda tgkkkk...mmg masuk dlm list "diet" kak niesa la lepas ni..ekeke..

    pergghh!mmg byk tab bukak..x hang ke laptop bukak byk2 gila mcm tu?hahaha..

    menghitung hari nih!xsabaauuuu!ahaha

    ReplyDelete
  16. aaduhhhhh...tergoda tgkkkk...mmg masuk dlm list "diet" kak niesa la lepas ni..ekeke..

    pergghh!mmg byk tab bukak..x hang ke laptop bukak byk2 gila mcm tu?hahaha..

    menghitung hari nih!xsabaauuuu!ahaha

    ReplyDelete
  17. baru jer lepas makan ice cream ari ahad aritu..tengok entry nie langsung ada rasa nak makan ice cream lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. akak pun pernah dah cuba buat nie masa raya ari tu..fuhh semua ckp sdp :D

    ReplyDelete
  19. Alaaaaa, nape nampak sedappppm sgt niiiiii. niii yg jelesss niii. nak buat ugakk laaa. Thankssss yerr recipe tuuuu :)

    ReplyDelete
  20. kak naniey pon asyik mkn eskerim je skg... magnum pulak tu...

    byk bukak tag..mau hang pc/laptop tu..hehe

    ReplyDelete
  21. sedapnya. and i super love ice creammmmm <33333

    ReplyDelete
  22. sedapyaaa..terliur,,

    perghhh banyak betol tab bukak :D

    ReplyDelete
  23. kalau nak ice cream tp taknak buat ape2 boleh tak? xD muehehehe

    ReplyDelete
  24. SR pernah buat resepi tu. Yummy! Btw, I saw mine!! Hehe

    ReplyDelete
  25. eee... jealous! sedapnya cheese cake. ke ice-cream cake? dah mcm BR pulak ice-cream cake. bila nak pos kat akak nih?? :D

    ReplyDelete
  26. pehhhhhh...meltinggggnyaaa tgok..yummyyyyyyy...

    ReplyDelete
  27. Tak boleh buka link tu sebab dia kata akak bukan dekat Malaysia. hais. Lame betul.

    Wah, nampak macam sedap sangat :D

    ReplyDelete
  28. Nanti nak try buatlah..nampak macam sedap.. Amboi, mentang2 dah tak kerja, blogwalking memanjanglah dia.. xD

    ReplyDelete
  29. Aunty pun suka sangat.....cedappppp....

    ReplyDelete
  30. OMG.. sungguh mengancam ice-cream tuh :D *buka mulut* Hahaha.. over xD Good luck :)

    ReplyDelete
  31. Amboii Qila rajinnya dia bw...tq lah sbb icon scripters pun ada kat situ. Kak Ida selalu buat macam tu (buka tab) banyak2 semasa di pingje! webmaster sebab nak kurangkan Exchange Ratio, klu tak nanti artikel tak boleh ping hehe

    ReplyDelete
  32. amboi qilah sedapnya.. askrim hand make ya..nampak awesome.. rajin buat ya..sama la kita pun peminat asikirin n plust ayam goreng md :P digi. libress

    ReplyDelete
  33. sy nampak tab blog sy disitu. hehehe.
    qila, buatkan ye. terima kasih. :P

    ReplyDelete
  34. Favicon Vee takda! Nak nanges T_T

    ReplyDelete
  35. wahh pandai nye adik buat..mesti sedap kan!!kalau akk reti makan je la kje nye haha

    ReplyDelete
  36. Kenapalah nampak sedap gila tu kak?? Hah hah?? Hadoii.. Teringin.. Tapi malas nak buat. Kak qila kasi saya lah eyh! Kekeke. Rajin kak qila masak2 ni ya! :D Bagus2!

    ReplyDelete
  37. perghhh!!! menggiurkan.. hmm.. aiskrim yang xmenjadi haritu, belum di-improve lagi.. huhu..

    ReplyDelete
  38. ni yg malas ni.. memalam gini la rasa lapaq lak..
    hahaha

    teringin.. ;p

    ReplyDelete
  39. i love ice-cream too <3333333
    nak try lah yang cheese tu sabtu ni, serius nampak sedap.
    tab tu banyak gila qila bukak. farah bukak 7-8 tab pun loading dah macam tak cukup makan T______T

    ReplyDelete
  40. Qilaaa! Nampak macam ssedap gila! :o Nak sikittt nak tryyy buat

    ReplyDelete
  41. Qilaaa! Nampak macam sedap gila! :o Nak sikittt nak tryyy buat

    ReplyDelete
  42. terliur akak tgok...mcm sedap dan macam senang nak buat je...

    ReplyDelete
  43. mujurla akak tak suka cheese....hihi....btw banyak sesangat qilah bukak tab dlm satu msa,kalo laptop ni da hang da,,heeee

    ReplyDelete
  44. macam ada lekat 1 favicon blog saya je.. hehehe

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!