Saturday, April 26, 2014

6# ways to make your lips look perfect cewah

Hehe. Credit toooo : BUZZFEED yg sangat best!!!!
Ada 17 tips but qila ambik yang sangat simple je lah hee.
So here's some easy ways to make your lips look perfect hehe.

  • #1 Longlasting lipstick!!!

Transform any lipstick into a longwearing one.
All you need is powder. Lol

  • #2 Metallic Lips gituuuuu


Use gold glitter to make any shade metallic.
  • #3 Try an ombre look :D Hihi. Ombreeeee sangat cantikkkk heeeeeeeeeeee


Bored of regular ol' lip colors? Try an ombre look.
  • #4 Ombre jugak heeee.


  • #5 Use A Lip Brush

Tadaa lagi smooth and cantik heeeee.

  • #6 Guna lah lip liner!!! :D


Make uneven lips symmetrical with liner.

Heeeee. Cantik kan? :D

29 comments:

  1. Kadang2 kite tak reti nak pakai lipstick >.< lagi2 bab makeup,hancussss . hahaha

    ReplyDelete
  2. lawa gila ombre metallic tu!!! tapi nak pakai kat luar,memang taklah,hehe. yang no.1 selalu buat,lawa-lawa! hehe..

    ReplyDelete
  3. Wow. Cuma tau yang long lasting lips dengan ombre je. Yang lain tak pernah try.

    Long lasting tak silap pakai lip matte pun boleh. (terus apply je. Kawan yg pakai. Tak pernah try)

    Ombre tu pakai lip tint. (Okay yg ni pernah pakai)

    >< hehe

    ReplyDelete
  4. serious cantikkk..
    nak nak lagi kalau nguma natural colour. cuteeee dehhhh.... :DDD

    ReplyDelete
  5. Pakai gincu ni lagi best kalo gigi putih.

    ReplyDelete
  6. bibir semua cantik cantik dohh xD xD xD
    farah guna lip ice. setiap hari bawak pergi sekolah, pengawas f1 nampak tapi buat tak tau je xD

    ReplyDelete
  7. Semua comel2 belaka.. Saya pulak tak reti calit2 kat bibir ni.. Hehe.. >.<

    ReplyDelete
  8. Amboi merah sangat lah mak ngah hihi
    Cik serius tak pernah pakai yang merah menyala cam nie dik.
    Biasa guna yang tak ada warna haha
    Kira2 original lips

    ReplyDelete
  9. Qila pernag make up ? Pakai lip ni semua ? Hihihi. Miza tak pandai pun make up make up bagai ni. Keluar rumah hanya pakai bedak je tu pun kadang tak pakai. Huhuhu pernah akak pakaikan gincu rasa tak selesaa ambil tisu sapppp ! lap balik XD haha

    ReplyDelete
  10. Complicatednya nak pakai lipstick ni. Akak pakai lipbalm main tonyoh je. Hahaha.

    ReplyDelete
  11. Cantik :) Tapi tak suka pakai lipstik laa :3

    ReplyDelete
  12. wahhh mantap2 betul bibir kat sini...ahahahaha...cuci mata kejap :P

    ReplyDelete
  13. amboiii qilah kemain..hihi..nice sharing :)

    ReplyDelete
  14. kiki...rajinnyaa qila yer study pasal makeover ni eahh.. jgn lupa make up time gathering nanti.huhu

    ReplyDelete
  15. akk nk guna 360 je wat bibir comel2 neh hikhikk

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan...singgah dan follow sini...ambik link dari http://www.mialiana.com/2014/04/senarai-url-blog-3.html:)

    Cantik kan...macam2 style mekap sekarang ni...kena rajin je hehe...

    ReplyDelete
  17. qilahhh..kalau la bentuk bibir akak mcm tu jugak... kalau lah bibir akak cekci mcm tu jugak..heheh

    ReplyDelete
  18. wah saya pun kena belajar juga ni. hehehe.

    ReplyDelete
  19. selalu buat yang ombree style2 korea gituuu..
    argghhh,sgt ohsemmm...heheeee

    ReplyDelete
  20. cantikkkk.. tapi akak tak reti pakai lipstick, lib balm pun jarang.. bibir dah kering2 baru teringat nak pakai lipbalm.. haha..

    ReplyDelete
  21. Lawanya semua!! Tapi kak Nad tak rajin aaa. Main pakai je selalu

    ReplyDelete
  22. Vee tak pernah guna lipstick smua ni. Guna lip petroleum jelly je. Haha

    ReplyDelete
  23. cantikkkk!kalau rajin boleh la ikut tips ni..sll malas je..eheheh

    ReplyDelete
  24. cantik..cantik...cantik...sume cantik...nak try yang no 1 :D

    ReplyDelete
  25. cantiknye make up bibir.. nak try buat tp tak pandai la..

    ReplyDelete
  26. cantik2.. suka2 sgt sebab akak memang suka sgt pakai lipstick :)

    ReplyDelete
  27. qila lawanya aaaa! walaupun hazy yang memang hampeh bab listik. tak ingat last time pakai >.<'' gonna try the first one. powder tu . sbb biasa tgk orang pakai lipstik, then warna dia ada certain part hilang. dah tak lawa.

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!