Sunday, March 9, 2014

To all SPM candidates 2014.

Hihihii. Qila punya SPM dah lepas wekwek :P hhahaha. Doakan qila tau hee~
Disebabkan dah bulan Mac. Woi masuk bulan 3 dah woi. Tolong countdown ya.
Ingat kan untuk satu kelas. Buat lek lok lah SPM ni hihihik. Start lah kira, sebulan dalam 3 subjek wajib terror!! Hihuhihu. Khatam kan yg form 4 punya. Eh eh.
Ni bukan apa, qila nak share link youtube yang super best dan cool dan free☺!!!
Hehehehe. Ada yang tahape hape. So pandai pandai lah godek ehehehe.
Qila paling suka bawah ni Video Addmath Uncle Chinese tu ajar. Memang lawak and best lah!

Ni dia ajar Addmath, siapa tak ambik addmath. Boleh je godek yang lain.
Ada Science, Perdagangan, Akaun, Physic, Chemist, Bio, err. Apa je lagi.....
Hahahhaa. English ofcs, Bahasa Melayu/Malaysia (sampai harini aku tak tahu hikhik)
so best of luck lah ye wee~



Tapi yang sedih nya. Agak slow. So cari lah headphone/headset/ whatever head tu.
Pakai letak kat telinga pasang kuat kuat hahahaha biar masuk terus dalam otak tu.
Ikut sekali ye uncle tu. Mesti best punya. Serious. Terus hafal.
Bagus teknik Uncle tu. Dia suruh student buat sekali dengan dia. Bukan sekadar bebel je conteng conteng. Buat and terus hafal on the spot. Cewah. Haha.


Ini jelah yang mampu qila tolong ehehe.
Jangan lupa start dari sekarang ya adik adik. Nanti menyesal tiada gunanya.

Hehe. Qila ingat lagi one day before perdagangan qila tengok Youtube je hihihi.
Oh ya pasal AstroTutorTv tu. Dia ada jugak buat soalan nanti. Bila nak dekat SPM.
Qila tahu dan paham, masa tu lah tangan dan syaiton banyak gila dekat tepi suruh kita online muahahah.
So online je. TAPI. Wajib jawab semua soalan yang disediakan dekat situ.
Make sure berjaya semua paper and baru boleh online :p

Hihi. And jangan lupa google untuk Free Seminar!!!
Hihihi. Astro Tutor Tv ada gak buat Free Seminar wee~~


And jangan lupa hafal sejarah dari sekarang.
Sebab sejarah punya jawapan gila panjang wooo.
Rasa nak mati. And jangan lupa sikap patriotik ye adik adik TT-TT
Sangat payah hehe. Sebab soalan SPM baru ni dia banyak Soalan KBKK.
Haih. Qila rasa qila mcm tak pass je sejarah tu haih.


Jangan lupa paham kan everything now.
Its now or never. But still, better late than never ahahah.

Kalau dah rilek brader brader rilek tahun lepas, sila lah bertungkus lumus tahun ni.
TRIAL buat elok elok.
Gerak gempur ke tu semua pun buat sehabis baik.
Chaiyok chaiyok!!!
Aza aza fighting!!!!
Gambate!!!!!!!
:D Wink wink*

Serious rugi siapa tak tengok Vid Uncle Chinese tu ajar :P
Hihi. Tapi kalau takpaham lagi takpe ah, tunggu habis belajar form 5. Terus bukak video ni.
Mesti berterima kasih punya lah sebab dia simple kan everything hehehehe :D


P/s : Jangan melting dengan crush tau masa ni. Ugh!!! Hahahah persetankan dia.
Dia tu tak wujud. Hihihihi. Oh ya, jangan fall in love dengan classmate pulak.
Macam qila. Eh. Oops. Kantoi. Hihihihi. Shh. Secret ni. Hee~

26 comments:

  1. senang sekarang ini dah ada teknologi.. belajar pun tak membosankan.. semoga qila mendapat keputusan yang baik dalam spm tu..

    ReplyDelete
  2. Qila dah lepas ye kan... goodluck fo result nanti ok :)

    ReplyDelete
  3. wuuu dah bulan 3 dah kak. 20 haribulan ni kan amek result? smoga berjaya! :D

    ReplyDelete
  4. wuuu.. kalau tau ade video macam ni kat youube tahun lps mesti hari2 tgk :3 dah lah lemah add math, fizik and kimia. sobs sobss..

    ReplyDelete
  5. baru tau ada video macam tu dekat youtube. dulu stay asrama, so tak boleh tengok :( btw, goodluck result nanti. hihi

    ReplyDelete
  6. hahaha.. add math , i dont want to see u again. hehe. good luck untuk qila n cha skli. ^^

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan buat mereka utk menimba ilmu...

    ReplyDelete
  8. Hahaha... rasanya video ni tak guna LAGI.. baru form 3.. Saya bookmark.. sebab nampak macam berguna :D

    ReplyDelete
  9. best belajar addmath ni..hehe.. rindu la pulak nak belajar u SPM balik..huwaaa....

    ReplyDelete
  10. bagus qilah share info gini ko junior2...biar prepare awl2..

    ReplyDelete
  11. All the best Qila.

    Banyak betul sumber online yang boleh bantu utnuk pembelajaran. Saya tak pernah tahu dan tak pernah guna pun sampailah bila dah masuk university :)

    ReplyDelete
  12. senangnya nak belajar sekarang ni... do keep up girl

    ReplyDelete
  13. akak dulu kene wat latihan sokmo.. tiap2 hari.. pastu, jatuh cinta dgn add math.. hehehe.. lening, kalo dop paham, youtube, google..

    ReplyDelete
  14. Secret apanya kalau dh bagitau. Hahaha.. Skrg ni semua ni mmg ada, bagus utk semua. Harus manfaatkan..

    ReplyDelete
  15. haha..akk teringin la nk tgk crushhhhhh qila tu :P

    ReplyDelete
  16. hati-hati ambik result nanti...haaaa~

    ReplyDelete
  17. senang nk blajar sekarang
    erkk tinggal berape hari je lg
    fuuh bedebar debar rasa
    gud lark

    ReplyDelete
  18. gudluck nk terima result nanti qila !! baiknya ex candidate spm ni. hehe

    ReplyDelete
  19. gudluck qilaaa. Allah bless =) btw, jatuh cinta an sapa tuu hahaha sempat ye

    ReplyDelete
  20. ambik result nanti jangan lupa share..hihihihih...best of luck cik Qilaa..

    Btw best blaja +math....:D

    ReplyDelete
  21. ambik result nanti jangan lupa share..hihihihih...best of luck cik Qilaa..

    Btw best blaja +math....:D

    ReplyDelete
  22. nak tengok la video ni nanti,even spm da lama berlalu..untung zaman sekarang,blaja dari utube je kan..haa cepat adik2 ingat pesan kak qilah ni tau.memang berguna sangat entry ni:)

    ReplyDelete
  23. addmath!ruginya xblaja btl2 masa form 5..kak niesa gagal ok addmath spm..ekekeke...bila blaja kt poli senang siottt!=_="

    gudluck qila ambik result nanti!hehe

    ReplyDelete
  24. amboi2. sempat dan menyempatlah erk fallin bagai :)

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!