Wednesday, March 26, 2014

Currently in Kelatey


Hi hi hi uolls hahahahaa☺!!! Cuba teka qila dekat mana sekarang hewwww~
Aahh so calming hehe.
Alhamdulillah arrived safely at my one n only beloved Kampung Kangkung in Pasir Mas huihui. Sejuk gila babun woi hikhik. 
 
Best banget !!!! Hehehehe.
Suko gilo ni muahaha. Harap jumpa lah sesiapa yang encem nanti hikhok.
Hok paling sedih sekali tokleh jupo ngae Ninaa. Jauh kot, dio duduk Machang hee.
Tapi nina, meh lah maghi ko Rantau Panjae, hehe. Buleh shopping samo samo hohoho.

So. Sekarang ni....
Mungkin nak tidor jap hahahaha. Sempat ke wuwwuwu TT_TT
Takpe, jakgi Abah nak masuk sana.
Kitorang (me n pip) ofcs lah shopp till dropp di Rantau Panjang muahahaha.
Survival starts now......Har har.

Jangan lupa tawar menawar hihihi.

Mokcik, buleh lah mokcik. Nok mitok kurae ni hehehehehehheeh.

Aku dah hafal dah dialog untuk mintak kurang. 
Hehe. Dah lah tengah cuti sekolah ni. 
Confirm ramai orang dan confirm mokcik pokcik naikkan harga. Oh tidak1!!

Ish. Takpe takpe, hehehehehhee. Wakaf Che Yeh sorry lah kito tok sempat lah nok gi sano.
Maaf deh? Hehe.
Rantau panjang here we come :D :D :D

Checklist : Wideshawls, Baju baju, Skirts!!! Ya allah!!! Hahhahahaha. 
And makanan hoyeh hoyeh.
Lagi lagi lokcing dan aiskrim Baba!!!!!!!!!!!!!!! Wuuuuuuuuu. 
Rasa nak nangis je bila makan tu sebab kesedapan dia i just can not describe it in words heh.

Yayy. *dancing*

Sawadee khaa :D Hehe.
Saje je nak berthailand jap hehe. 
Harap sangat dapat jumpa pakwe Thai ke kan. Mana tahu dapat yang macam 
Mario Maurer ke. 
Omg. Lao mak mak (Hencem sangat sangat) tu. Hehe.
Kak Niesa, mano Pakgad kak Niesa nyo? Tok jupo pun hm. Hihihi.

41 comments:

  1. ape dah akk ni. nak jumpe pakwe :p klu ade lebih. nak satu tau xD umur mcm 14/15 camtu hahaha

    ReplyDelete
  2. haisss..untung la ore dh kelik kelate..hahaha..jga diri molek2 deh..(terus failed bila nk kecek kelate)hahaha..bawak balik laki thai yg ala2 nickhun utk akak sorg yee..selamat bershopping!ahaha..
    (pssstt...pak gad dah nak balik srwk..heee)

    ReplyDelete
  3. Hokaloh bakpe dok kabor nok kelik Kelate. Nok ole ole. Masih ! :P

    ReplyDelete
  4. Oit3..smpi sne da?? Have fun k!! Shoppong engtbakk tauuu

    ReplyDelete
  5. Alaa..Shoppong plakk..haha..excited pnye psl :p

    ReplyDelete
  6. ehe,, g kelantan rupanya. jgn lupe belikan bella aiskrim baba, pergh mmg sdap giler la.

    ReplyDelete
  7. welcome to my hometown..Pasir Mas..

    ReplyDelete
  8. nok balik kelate jugokkkk. sobsssssss

    ReplyDelete
  9. Alahaiii... Seronoknya lah dengar cerita dia ni hah.. Bukan nak ajak.. Uwaaa uwaaa T.T....

    ReplyDelete
  10. handsomeee gilaaa tak nak mati lelaki tu xD xD <3333
    tak sangka eh qila reti cakap kelate ececece ~ :D :D

    ReplyDelete
  11. Hahaha.. selamat bercuti no :3

    ReplyDelete
  12. salam. tak penah g jejakkan kaki ke sana :)

    ReplyDelete
  13. jauh nyer bejalan..hihii..shopping jangan tak shoppng... ^_^

    ReplyDelete
  14. cehhhh bestlah dia.. shopping sakan noh =p. btw, kalau boleh cari kat cha satu muka cam mario maurer tu .lol

    ReplyDelete
  15. cehhhh bestlah dia.. shopping sakan noh =p. btw, kalau boleh cari kat cha satu muka cam mario maurer tu .lol

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah qila dah selamat sampai.. wah... best dapat shopping.. selamat membeli-belah qila.. :D

    ReplyDelete
  17. qila makan lagi ke lokching tu... ?? kak dah lama berenti sebab pernah kuaq kat berita ada mengandungi b**i .. kikiki... tapi ramai lagi yang dok juai dan makan benda tu, best nya pi kelantan ..! dah bertahun tak pi sana

    ReplyDelete
  18. lah ore klate kooooooooo?!!!!!!!!!!!!!!!! sayo ore besut tapi kiro klate ah haha.

    ReplyDelete
  19. klasik nama kampug qilah..mengingatkan kpada seorang..
    enjoy u holiday..
    inti x5

    ReplyDelete
  20. tudia. shopping sakan dia.. pi siam terus la.. kt munduk ke.. hehehe

    ReplyDelete
  21. Slmt bercuti qila.. salam ceria selalu.. :D

    ReplyDelete
  22. huh.. sapa sapa klate tukar dialek slaluh!! hahahahaha... lepah ni blogging kot klate la ko?

    baru uncle tahu qila dok pasir mas... :D uncle asal pasir puteh... miskin sikit dari qila... hahahaha

    ReplyDelete
  23. Hope ü have a great time! Omo mario maurerrrrr!

    ReplyDelete
  24. bestnya..bestnya dapat balik kg..hani pun kg kat kelate jgk tapi jarang balik sana..ohmy..best nya dapat bershoping....

    ReplyDelete
  25. wee~~ kita pun suke mario~~~

    dh lama x jejak kaki ke Kelantan..

    shopping sana mmg besshhh

    ReplyDelete
  26. kemain seronok gila jalan qila oii!
    jangan lupa post satu kat sini..wahaha!

    ReplyDelete
  27. woah kelate. mak abah kite baru je balik dari kelate, barang kat sana murah. ><

    ReplyDelete
  28. amboi! berjalan sakan tu dia..hehehe

    ReplyDelete
  29. Bestnye balik.kg ye..seronok aje kan

    ReplyDelete
  30. Bestnyaa gile dapat balik kampung . Huhu rindu kampung .. Shopping sakan lah nmpaknya kak qila ni hehehe .. OMG !! Mario Maurer hensem gilaaaa .. Melting tengok dia

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum aqilah...wah bestnya balik kg...;)

    ReplyDelete
  32. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  33. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  34. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  35. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  36. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  37. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  38. minat orang Thailand rupanya..huhu. :)

    ReplyDelete
  39. so far ee tak pernah sampai kelatey lagi. hm hm.

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!