Wednesday, February 5, 2014

You look like a terrorist to me






Hm.
Perempuan mat salleh tu bagus lah backup yg girl in hijab tu tapi cara dia adoi T_T
carutan pulak ayoyo. hahahah.

Sebenarnya. Boy tu buat experiment. Dia saje marah perempuan tu depan ramai orang.
Tapi. Dalam 20 orang. Hanya seorang je defend. 
Finally. Perempuan yang tak bertudung tu jugak lah defend the hijab girl. 
Yang lain buat bodo je.


I just wanna let you know that you’re the first person to do any of this and it means volumes to the people who do wear the Hijab, and people like me who knows my mother wears a Hijab and there’s people who are actually gonna defend her when something like this happens.

[Girl:] I think it’s completely ridiculous that no one stopped.

Are you even Muslim?

[Girl:] No.

But you know what a Hijab is and you choose to defend her for it.

[Girl:] Yeah.

And you are the reason we’re gonna start changing as a people and you’re the reason like, you’re the hope, you’re the spark of hope - you’re the Katniss in this. Seriously she’s Katniss Everdeen everybody! Power to the people!


Ada kah kita akan defend islam segila cemtu? Hm *angkat bahu*
Ramai org sekarang mcm buat dek je. Sigh.
Hehe. Saje share. Maaf lah hihi
Have a nice day semua! x

29 comments:

  1. Thanks qila sedarkan Ina. Baca post qila ni rasa diri ni terhina sebab tak pernah nak defend gitu :(

    ReplyDelete
  2. sy nk copy entry awk ni boleh ? :) . sy credit kat awak ;)

    ReplyDelete
  3. betul tu dik.. take care tau

    ReplyDelete
  4. Terbaik qila.. perkongsian yg bermanfaat utk renungan kita semua...

    ReplyDelete
  5. qilaaa...akk pnah tgk experiment ni kat tv..tv ape ntah..tp pnah la..mmg omputeh kat sne ade yg defend wanita berhijab kat negara diorg ('',)

    ReplyDelete
  6. Wearing hijab is a woman's right.

    ReplyDelete
  7. dunia dah mula buka mata utk defend wanita berhijab.. :)

    ReplyDelete
  8. Memang terbaik! Thanks ya kak qila share. Walaupun dia bukan Islam tapi dia tetap defend. :D

    ReplyDelete
  9. akak pernah duduk jepun for 5 years
    after 9/11 memang ramai yg pandang serong dengan perempuan berhijab.tahun pertama kat sana akak x ada kawan..tahun ke 2 baru ada yg nak kawan

    ReplyDelete
  10. Terharu. Kita perlu sangat untuk defend agama kita :)

    ReplyDelete
  11. entahlah cik qila..
    belum tentu.
    tapi kalau saya ada kat situ, memang saya akan defend habis-habisan.
    loklaq la mamat ni.
    nasib baik xperiment ja.

    ReplyDelete
  12. entahlah cik qila..
    belum tentu.
    tapi kalau saya ada kat situ, memang saya akan defend habis-habisan.
    loklaq la mamat ni.
    nasib baik xperiment ja.

    ReplyDelete
  13. Good sharing!!! And guess what, this video burst me into tears. :)

    ReplyDelete
  14. Byk dorg buat experiment mcm ni. Ada satu tu, yg paling bestnya bila seorang tentera US yg bela mamat muslim tu..

    ReplyDelete
  15. nice sharing :)
    pertahankan apa yg kita pegang supaya org akn lbh hormat dkt kite. ;)

    ReplyDelete
  16. Is this really happened, ataupun...? Macam plotted je..

    From: Day XX - Dah Lama Habis Dah

    ReplyDelete
  17. wow!!really surprise....:')

    ReplyDelete
  18. some of them memang dah ada yg buka mata pasal hijab..:)

    ReplyDelete
  19. tak smua mampu mempertahankan yang hak =) dlaam khiudpan kite sndri pun kdg2 terleka . kan? tq share

    ReplyDelete
  20. xsangka kan qila yg x berhijab pun sanggup bela wanita berhijab ni...kalau kita kat situasi dia agak2 ada x yg sanggup bela?or dah ada prinsip kau,kau,aku,aku..hemm

    ReplyDelete
  21. buat dek sbb tak nak masuk campur hal orang lain.. tp bagus la experiment cm nie.. hal agama tak boleh dipermainkan dan perlu dipertahankan sehabis perlu..

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  23. naissss. kt malaysia ni pun, entah brpa org je nk defense agaknya :(

    ReplyDelete
  24. nice sharing qila !! jarang nk tgk kt malaysia org depend org berhijab. tengs masukkan blog kak nina dlm list. dh masukkan blog comel ni. hehe ;)

    ReplyDelete
  25. Terima kasih qilah atas perkongsian. Di tempat kita pun ramai yg musuhi hijab lihat sahajalah isu guru muallaf yg dipaksa buang tudungnya di johor baru2 ni.

    Pada 1 febuari lalu diadakan Kempen Hari Hijan Sedunia di Singapore, tapi sayang ia dihentikan oleh pemerintah Singapore.

    ReplyDelete
  26. Sometimes people just walk away cos mls nak masuk campur. But this is good, now we can see who actually cares. True, racism starts and ends with us..

    * Nak menari? Boleh je.. JOm! :p

    ReplyDelete
  27. nice post qila, i love it <333

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!