Friday, February 28, 2014

Hi aku dipecat.

Nak sedih☹ ke nak happy☺? Entah lah. Bercampur baur err. Bukan apa.

"Kau bila nak berhenti?"

"Err, hujung bulan 3 lah? Nanti qila nk cuti beberapa hari tau sebab nak ambik result SPM :D" *senyum sebaik mungkin walaupun sentiasa kena tengking*

Salah ke aku mintak cuti beberapa hari and then kau cakap,
"Hak elah, kau nak cuti bagai pulak. Jadi sampai bila ni? Aku bagi kau sampai 15 haribulan je lah kau. Okay?"


Erk. Sumpah sentap. And paling sentap bila kak Ima cakap, dia tak sabar nak replace qila...
T_T Sebab 17 haribulan ada 2 awek baru apply nak masuk kerja. So dia tengah perasan lah tewww ramai nak kerja dekat situ huh. Qila cuma cakap nak beberapa hari cuti untuk ambik result SPM. Itu aje. Yang kau nak emo pahal duh. Eiii takpaham dengan boss qila yg super kurang ajar. Hm makin lama makin kenal perangai bussuk dia haih.
Dah lah kedekut. Bukan apa, kak Ima kerja dengan kau for 5 years.
And gaji dia ciput cemtu je....... Seriously?
Dia jaga akaun kau, dia buat ini itu. Based on apa yang qila tengok Kak Ima buat selama ni.
Omg i can't stand it. She's not kerani. She's more to PA kau. And itu je dia dapat? Haih.
Memang patut pun aku berhenti kerja. Can't wait!!!!

Heheehehe. Sorry kalau qila emo, bukan apa.
Kita kena lah tahu the difference between kedekut or berjimat cermat right?
Ok goodnight! Tak sabarnya 15 haribulan :D Muahahah. Ikut kan harini jugak 28FEB nak berhenti hohohoho. Tapi takpe, aku nak settle everything what ive started hehe.

Setiap hari qila kena tengking mcm orang bodoh. Sabor jelah.
Tak tahu kenapa dia jadi emo gila bila bapak dia call dia. And tak pasal pasal qila sekali kena marah.
Bila takpaham, kena lah bertanya kan?
Bila qila tanya, dia mengamuk satu kedai. And i'm like..... Lolwhut.
Kau ni memang melampau. Ugh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pastu bila kak Ima masuk je, dia dan dan lah bajet baik. Pastu dia sentiasa cari salah orang.
Bila barang hilang je dia pandang muka qila. Bila semua benda salah memang salah qila lah.
Bila dia salah dia gelak gelak and buat bodo. Pastu ugh. Mcm mcm lah.
Makin lama makin melampau. Macam bagus sangat.
Heishhhh. Ya allah but still im being thankful. Kalau tak sampai bila pun aku takde pengalaman cemtu hehe. Alhamdulillah for everything. I learned alot yay.

Nasibaik lah Abah lah orang paling garang in my world and yes.
Mentaliti qila sangat kuat. (umi yg cakap hihihik) well i don't think so bcs sometimes tetiba je boleh nangis tanpa sebab musabab yang munasabah. Hahahah.

So sekarang qila tengah nak apply kerja dekat sebelah tu je hahahah.
Kak Ima pun siap cakap,

"Qila, kerja je situ. Biar padanmuka dia. Biar dia tahu takde orang pun boleh kerja sini macam kita kan kan?"

Thanks kak Ima, sebenarnya qila kesian sangat dekat kak Ima ;(
Dia mcm sedapkan hati je kerja situ haih.
And dia pernah pengsan tau kerja dekat situ. Stress sangat :( Poor poor kak Ima,
stay strong kak Ima!!! Love you and thank you so much tau for this 2 and a half months kerja dekat situ hehe. Sebab kak Ima lah qila bertahan. Hehe. Sorry takleh teman Kak Ima and ganti and tolong kak Ima with those accounts stuffs hm :/ rasa nak nangis je ughhh.

Sorry and thank you!
p/s: Sorry ayat qila mcm tahape hape je ugh. Stress. Tapi takpe qilah.
All is well. You can do it bebeh :D Lagi 2 minggu je. Sekejap je :D Hehe.

Dah lah. Malas nak bebel lagi. Tata!

37 comments:

  1. uish..garangnya boss dia .tapi takpelah still ada pengalaman kerja kann . hehe :DD

    ReplyDelete
  2. take care and be patience...one day bos qilah tu akan rasa apa yg korang rasa juga. Life of a person is like a ferris weel. One day you might be on top but there will be one day where you will be on the bottom :)

    ReplyDelete
  3. tak suka tau kalau kena boss marah staff lain depan semua yg lain.. at least jaga lah air muka org tu.. kita yg tengok ni plak emo.

    skrg ni sy plak yg emo. haha

    ReplyDelete
  4. stay strong ! sedihnya baca pasal kak ima tu :(

    ReplyDelete
  5. sabar qila . stay strong girl ;) Btw, qila kerja ap erk ? hehe *sibukjekan*

    ReplyDelete
  6. Baik berhentilah qila klu perangai bos pun mcm tu. Tahan2 lagi sakit jiwa. selagi belum terlambat, baik cari keje lain je.. in shaa Allah, dipermudahkan... aamiin..
    3x brit council utk qila.. :)

    ReplyDelete
  7. kesian kak qilah kena marah :( dulu akak cite boss akak tu sporting, baik. kenapa sekarang dia jadi lain? cakap kasar2 lak tu. sabar jelah kak qilah.

    ReplyDelete
  8. Sabar kak . Wahhh , tak sabar nak tahu result akak . Kita pulak yang curious sangat nak tahu , haha .

    ReplyDelete
  9. Hehe.ade akk ni stress kje rupenye..rilex2 jom benti sme2 nk? Akk pun stress gak nih..huhu

    ReplyDelete
  10. Awwhhh kak qila.. Stay strong till 15 march keyhh... Kita happy ja lepas tu. Ya ya ya???? Meh nak hug kak qila! La tahzan, ngadu pada Dia.. :)

    ReplyDelete
  11. actually aisyah cam confused sikit cerita qiela ni. but i know u're free now, n enjoy ur freedom. kuang ajar betul "kau" tengking qiela yg muka comel hbis. qila apa tgu lgi,, call abg jebat. hehe

    ReplyDelete
  12. teruknya lahai,.....napa kak ima xbenti je dear?biar padan muka bos tu,lama jugak 5 tahu kak ima bertahan...huuuu

    ReplyDelete
  13. sabar je la qila kan..hehe
    kt luar sana nnti,lg bnyak jnis mnusia kita akn jumpa..pngalaman tu :D

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum dan salam singgah di pagi sbtu dik Qila...rasa sangat stress bila ada majikan atau ketua dalam satu tempat keja yang selalu membebel dan menyuruh kita buat itu dan in..sampai main tengking2 lagi...rasa nak nangis jer di buatnya....

    ReplyDelete
  15. good luck unutk result spm..

    ReplyDelete
  16. be strong Qila..adat bekerja tu..nway good luck for your SPM ya!!!

    ReplyDelete
  17. Sabar ye Qila. Tamo emo emo. Mana mana tempat kerja memang selalunya ada spesies biadap tak sedar diuntung macam tu. Dekat office akak pun ada , tapi -- layankan sajo. :D

    ReplyDelete
  18. kesian kak ima ngan qila.. tension pulak akak dengan perangai bos qila tu.. qila sabar je, kekadang best jgk selalu kena marah ni.. lama2 dah biasa, perasaan takut kena marah tu pun dah macam takde.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. Eeee ada ker gitu yer...Kalau Kak Ida tak tahan la nak keja kat situ... siang2 dah angkat kaki..

    ReplyDelete
  20. sabar eh qila.
    hehe takut ah dengan bos qila tu xD
    anyway goodluck for ur result :D

    ReplyDelete
  21. Sabar ye qila.. Kalau saya, mmg dah lama berhenti kerja dari dpt boss camtu.. Menakutkan -,-

    ReplyDelete
  22. bestnyeeee dapat kerjaaaa

    x bestnyeee dapat bos camtu

    hehehehe!

    sebut pasal result, berdebar plak --" tapi sesaat dua je berdebar pastu tak dah xD

    ReplyDelete
  23. cm tu pulak yer..mujurla smpai 15hb jer.. sbr skit je lagi.. nama pun kerja.. kalau tak kene marah tu bkn kerja.. lagi pun kita mkn gaji kan..

    ReplyDelete
  24. ooeeemmgggeee qila. baran sangat boss qila tu. hmm.. kesian gila kat kak ima. hmm.. :(

    ReplyDelete
  25. memang sakit hati kalau dapat boss gitu. rasa nak lancarkan bomm terus pergi masuk perut dia. hehe.

    ReplyDelete
  26. garangnyaaa T_T huhu sabaaaaarrr qila ye.. btw, gudluck ! =)

    ReplyDelete
  27. Dear cik Qila,

    Bab nak replace kebelakangan ni saya selalu kena. Siap tanya lagi bila saya nak berhenti. Then siap kutuk2 lagi. Ye lah, kita ada degree tapi kerja ala-ala gitu je. But not bad apa, at least I'm happy with the job.

    Tapi bila bos sendiri cakap mcm tu, memang sakit hati. Saya hormat dorang sebab dorang ni rata-ratanya dah tua sebaya dgn mak bapak saya, tapi perangai nauzubillah.. Childish sangat!!!

    Lepas dirisik-risik, rupanya dorang memang macam tu dgn pekerja sebelum ni, kira tak ramai yg tahan kerja kat sini. Hurmm.. saya pun sedang menunggu masa je cik Qila.. Huhuhu...

    ReplyDelete
  28. dah berjumpa bermcm ragam bos..tapi tak pernah lg dapat bos yg kureng mcm ni. minta dijauhkann... btw, ada hikmah qila berboskan dia..wallahu'alam... sabarlah.. pahit akan manis akhirnya.. :)

    ReplyDelete
  29. xpala... yg pntg qilah da ada pgalaman keja yg blh d gunakn pd masa depan nnt.. chill babe... :D

    ReplyDelete
  30. peritnya rasa.. apa pasal la boss perangai mcm tu... kesian la dgr kisah kak ima tu.. kalo akak, dh lama angkat kaki kalau ada peluang kerja lain.

    ReplyDelete
  31. nape kak ima tu x cari keje laen je?

    ReplyDelete
  32. kalau akak dapat bos macam tu pun berhenti je qila.. bagi aura negatif kat kita jadi semakin stress pula..

    ReplyDelete
  33. Takpe. Pengalaman tu. Tu sebenarnya persediaan utk kita one day yg bakal menjadi boss. We would know what we should/shouldn't do. Gitu :)

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!