Thursday, February 20, 2014

Baby Ayish

Hihihi. Baca entry before ni kalau tak kenal siapa Ayish tu ihihik☺ Hm.
Rindu Ayish harini tau T_T Balik balik dari kerja tak sempat jumpa Ayish sebab Ayish kena culik dengan Granny dia hohoho.


Tapi Dhia harini taktahu lah. She is such in misery kot. Menangis je kerja dia.
And qila tak tahu nak kesiankan siapa.

Nak kesian kan Dhia menangis uwek uwek tu ke...
Nak kesian kan umi yang penat sangat sangat menjaga dia tu haih.

Mesti lah kesian dekat umi !!
Bukan apa, Dhia is totally different compared to Iris. Susah lah umi nak buat kerja haih.
Kesian umi. Aku punya telinga pun takleh tahan woo kalau ada baby nangis cemni T_T

Kang aku yang nangis hiks. Hm.
Cikgu Siti (Mak Dhia) merayu rayu dekat umi supaya jaga lah anak dia hm.
Bila umi cerita yang Dhia takleh tidur, kena angkat je 24/7 pun Mak dia buat buat tak dengar sebab memang nak umi jaga lah haih.

And dia cakap dekat baby Dhia tu.
"Jange nakal nakal eh Dhia? Kesian Mek Ni. (Umi) 
Dhia baik kan? Dhia jange buat hal eh sayang?"

Hmmmmm. Kesian pulak dekat cikgu tu, mungkin dia tahu Iris happy dekat sini. Yelah. Rumah ku bukan nurseri. Jaga sorang baby dulu Iris memang lah best sebab sorang je hee~

Jadi memang tak rasa apa apa lah. Rasa sayang sangat sangat lah dekat dia mcm adik sendiri wee~
Tapi yang Dhia ni lah. Sedih tengok umi dilemma. Aduh.
Umi ada cari jugak Pengasuh lain. Tapi Cikgu tu macam buat buat tak dengar waduh waduh payah banget kalau begini allah guano niiii.

Oh by the way!!!


Syok nyaaaa tengah layan Mohabbatein ni hiks. Thanks astro Zee! Dah lah takde cut cut macam TV3 haritu. Cis. Baru nak feeling nangis tengok Kabhi Kushi, dah takjadi siot je hahha.
Goodnight tata x

22 comments:

  1. Hamboi nakalnyaa baby tu.. Sian ummi ye dalam dilemma. Biasa lah tu dek, Siapa kata jaga anak ni senang? huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. alahai..sian jugak dengarnya...sian kat umi ler menjaganya kan.susah jgk tu nak wat keja kalau baby asyik nak berpegang n nangis..huuuu

    ReplyDelete
  3. comel dia senyum macm tu ..pandai dia bergambar..eh?hehe.=)

    ReplyDelete
  4. Hahah thats the reality, you going to experience those kind of situation too someday, inshaaAllah..

    ReplyDelete
  5. Tengok Mohabbatein? Bestnya.

    By the way, banyakkan bersabar eh.

    ReplyDelete
  6. eeiii geramnya.. rasa mcm nak cubit2 je pipi dia... comel.. :D

    ReplyDelete
  7. alorh comelnye Irish.. bagusnya leh jadi pengasuh.. sy tak reti nak jaga baby.. XDD
    first sbb dah lama tak pegang baby.. I means dlm family sndri tadak baby baru TT^TT
    second.. segan lah nak dukung baby depan org ramai.. sbb sy rasa mcm sy buat tak ikhlas je.. XDD ahaha
    third.. tak suke bila org ckp.. urm ada ciri keibuan dah nih.. (wekk nak muntah.. ahaha... geli telinga dgar) XDD <---kejamkan ayat nih.. sorih bkn kata dkat awk.. tapi kata dkat org2 yg lbih brumur yg suka sgt pkir pasal hal kawin2 nih.. rimas.. XDD
    forth, sebab sy sndri pun mcm budak2.. takkan lah dak umur 21 tahun prangai mcm budak2 act mcm budak2 nak jaga baby or bdak2 lain.. XDD (diri sndri pun tak reti jaga XDD)
    tapi sy suka tgok org lain main dgn baby and baby main sndri2 dye.. comeynye.. rasa suci je bdak XDD

    owh ye lpe lak.. entri yg awk suh baca pasal Irish nih sy dah baca..
    and ada tgok awk pakai rantai masa jaga baby..

    dlu sy pnah tgok gameshow Hello Baby (korean gameshow) and dyeorg ckp kalau time jaga baby jangan pakai aksesori2 nih.. bahaya dkt diri kita dgn dkat budak XDD

    btw pasal story Dhis tuh kesian dkat umi awk TT^TT why that teacher mcm tuh..

    ibu sy pun ckgu.. and ibu dlu suka antar adik2 sy yg 6 org lagi dkat rumah pengasuh (sy panggil dye mak walaupun dia tak pernah ngasuh sy)
    and adik bongsu sy tuh dye kuat makan so ank mak marahkan dia lah lpas tuh dia tak buat dah mcm tuh XDD

    actually ibu abah tak kisah kalau keluarga mak marah or rotan kitaorg kalau kitaorg ade buat salah XDD

    ehhh ape sy merepek nih.... sy cuma nk cakap kadang2 kita kna tegur smada cara lmbut atau kasar depend pada keadaan..

    btw that baby Dhia tuh umur brapa kalau dia dah 2-3-4 tahun boleh le nak tgur2 mcm tuh.. XD wallahhu'alam..

    ReplyDelete
  8. Owh.. I know the feeling bruh.. bila dia nangis.....

    ReplyDelete
  9. mmg pnt jge bdk yg suka nangis ni....sabar jelh..mungkin x biase lg dgn persekitaran tu kot..:)

    ReplyDelete
  10. mmg pnt jge bdk yg suka nangis ni....sabar jelh..mungkin x biase lg dgn persekitaran tu kot..:)

    ReplyDelete
  11. Alahai kesian umi qila...mesti penat kan kalau baby selalu nangis..mak niesa sekarang pun ramai gak baby dia jaga..nasib baik ada kakak tolong..heee...

    ReplyDelete
  12. harap2 baby dhia berhenti menangis la kan :) letih jaga budak yang kuat nanges ni

    ReplyDelete
  13. Aduh... cute nyerrrrr senyum hahahahaha...

    ReplyDelete
  14. wahh...comelnya tengok budak nie..geram pulak tengok..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. dia nangis sebab tak kenal org ker.. tapi kiut la muke dia bergambar cm tu.. hehe

    ReplyDelete
  16. Orang tahu nak senang je cik Qila..
    takpe lah, yg penting ikhlas dlm melakukan pekerjaan. mungkin kena duduk berbincang baik-baik spy tak timbul isu someday nanti..

    ReplyDelete
  17. ello baby ayish hihi..klik celcom awak hehe

    ReplyDelete
  18. comelnya baby ayish... rasa nak picit je pipi dia.. :D

    ReplyDelete
  19. wah baby ayish..comelya...

    ReplyDelete
  20. comelnya ayish! yeapp. jaga baby ni bukan senang kan? takpe. practice. hheeh

    ReplyDelete
  21. melawat qilah..
    klik inti n line :P

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!