Friday, February 28, 2014

Hi aku dipecat.

Nak sedih☹ ke nak happy☺? Entah lah. Bercampur baur err. Bukan apa.

"Kau bila nak berhenti?"

"Err, hujung bulan 3 lah? Nanti qila nk cuti beberapa hari tau sebab nak ambik result SPM :D" *senyum sebaik mungkin walaupun sentiasa kena tengking*

Salah ke aku mintak cuti beberapa hari and then kau cakap,
"Hak elah, kau nak cuti bagai pulak. Jadi sampai bila ni? Aku bagi kau sampai 15 haribulan je lah kau. Okay?"


Erk. Sumpah sentap. And paling sentap bila kak Ima cakap, dia tak sabar nak replace qila...
T_T Sebab 17 haribulan ada 2 awek baru apply nak masuk kerja. So dia tengah perasan lah tewww ramai nak kerja dekat situ huh. Qila cuma cakap nak beberapa hari cuti untuk ambik result SPM. Itu aje. Yang kau nak emo pahal duh. Eiii takpaham dengan boss qila yg super kurang ajar. Hm makin lama makin kenal perangai bussuk dia haih.
Dah lah kedekut. Bukan apa, kak Ima kerja dengan kau for 5 years.
And gaji dia ciput cemtu je....... Seriously?
Dia jaga akaun kau, dia buat ini itu. Based on apa yang qila tengok Kak Ima buat selama ni.
Omg i can't stand it. She's not kerani. She's more to PA kau. And itu je dia dapat? Haih.
Memang patut pun aku berhenti kerja. Can't wait!!!!

Heheehehe. Sorry kalau qila emo, bukan apa.
Kita kena lah tahu the difference between kedekut or berjimat cermat right?
Ok goodnight! Tak sabarnya 15 haribulan :D Muahahah. Ikut kan harini jugak 28FEB nak berhenti hohohoho. Tapi takpe, aku nak settle everything what ive started hehe.

Setiap hari qila kena tengking mcm orang bodoh. Sabor jelah.
Tak tahu kenapa dia jadi emo gila bila bapak dia call dia. And tak pasal pasal qila sekali kena marah.
Bila takpaham, kena lah bertanya kan?
Bila qila tanya, dia mengamuk satu kedai. And i'm like..... Lolwhut.
Kau ni memang melampau. Ugh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pastu bila kak Ima masuk je, dia dan dan lah bajet baik. Pastu dia sentiasa cari salah orang.
Bila barang hilang je dia pandang muka qila. Bila semua benda salah memang salah qila lah.
Bila dia salah dia gelak gelak and buat bodo. Pastu ugh. Mcm mcm lah.
Makin lama makin melampau. Macam bagus sangat.
Heishhhh. Ya allah but still im being thankful. Kalau tak sampai bila pun aku takde pengalaman cemtu hehe. Alhamdulillah for everything. I learned alot yay.

Nasibaik lah Abah lah orang paling garang in my world and yes.
Mentaliti qila sangat kuat. (umi yg cakap hihihik) well i don't think so bcs sometimes tetiba je boleh nangis tanpa sebab musabab yang munasabah. Hahahah.

So sekarang qila tengah nak apply kerja dekat sebelah tu je hahahah.
Kak Ima pun siap cakap,

"Qila, kerja je situ. Biar padanmuka dia. Biar dia tahu takde orang pun boleh kerja sini macam kita kan kan?"

Thanks kak Ima, sebenarnya qila kesian sangat dekat kak Ima ;(
Dia mcm sedapkan hati je kerja situ haih.
And dia pernah pengsan tau kerja dekat situ. Stress sangat :( Poor poor kak Ima,
stay strong kak Ima!!! Love you and thank you so much tau for this 2 and a half months kerja dekat situ hehe. Sebab kak Ima lah qila bertahan. Hehe. Sorry takleh teman Kak Ima and ganti and tolong kak Ima with those accounts stuffs hm :/ rasa nak nangis je ughhh.

Sorry and thank you!
p/s: Sorry ayat qila mcm tahape hape je ugh. Stress. Tapi takpe qilah.
All is well. You can do it bebeh :D Lagi 2 minggu je. Sekejap je :D Hehe.

Dah lah. Malas nak bebel lagi. Tata!

Dear mothers...

Dear Mothers ,
● Don’t teach your daughter how to dance, teach her how to perform Salaah

● Don’t teach her how to sing, teach her how to recite Qur’an
● Don’t beautify her with make-up but with the Hijaab
● Don’t give her immoral movies to watch, instead tell her the stories of the prophets and the sahaaba and inspire her to follow sunnah.

● Don’t let her role model be a celebrity/singer, but the Prophet Muhammad (peace be upon him) and his wives.
►Your children are your means to earn continuous rewards even after your death


★ [ DON,T FORGET TO SHARE ] ★

Thursday, February 27, 2014

Depressed.

Personal Note:

Sorry if my blog has been lacking lately. I am recovering from my depression heheheeheheeh. Thank you to all my wonderful blogger friends! 


By the way. Dont ever forget that....

There is life after death.
:)


#DearSelf. Ingat akhirat sikit. Jgn duniawi sgt lah heheehhehe #notetoself 

Credit to owner ; Ustaz Ismail Kamus. Heehe.

P/s: Nasibaik qila luahkan EVERYTHING dekat umi haih.
Rasa macam nak nangis je lepas apa yg jadi harini ugh.
Nak berhenti kerja T_T!!!!

Ok tata. Continue hiatus mode hiks.

Wednesday, February 26, 2014

Hiatus untuk seminggu lah kot. Hehe.

Heee #throwback hahahaha nak gak hihi. Dekat satay kajang err.
Sebab kelaparan je sebat satay tu. Bukan sedap sangat pun hiks.
Oh oh. Back to post title................

Qila penat ☹!!!!
Otak pun kering kontang. Mungkin sebab cuaca? Hihihi☺
Ok jadi qilah nak rehat sepuas puasnya. Main game je muahahah.
Jumaat ni gaji inshaallah hoyeh hoyeh. Biar lah sikit pun asalkan dapat kachink kachink$$$!!! Hiks.
Sikit je bulan ni sebab qila cuti 2 hari and Febuari kan ada 28 hari je sobs T_T
Tolak cuti 2 hari, tolak cuti hari Ahad lagi *giant sigh*

Sooooooooooo qila nak off from blogging for a while!
:D Nak spend time more with my TV *hugs!!!*
Hehe. And ofcs with my cutie big bed hehehhehe.

Rindu tau nak tidor 8 jam sehari hahaha. Jadi qila online blog untuk tengok qila menang ke tak contest giveaway yg qila masuk before ni hihihi.

Rindu kak kak semua hm. Hihi.
Qila nak doa sebanyak yang mungkin dekat Allah T_T
Solat hajat dhuha istikharah qiyam semua nak buat ah.
Panic :(!! Hope the result turn well haaaaaaaaaaaah

Is there anyone that can help me learn how to do the lidah kucing pelangi rainbow or whtver tu haha. And please lah qila nak sangat sangat try kek keju meleleh tu aaaaaaaa haahaha.
Thanks to Kak Sally : Projek Cheese Leleh hehehehe
So sorry not sorry bye bye blogger.com! :D

still waiting for my results i’ll probably find it out on march, pray for me to get many A+'s so that i can go to Kelate Australia next year please please please i need this in my life hehe. Cewah over je berangan kau jah. Belah lah you.

only god knows how im going to get through this result when i was up half the night crying.

finally! Feeling so tired. So yeah.Tata semuaaaa ♡♥♡♥
Jangan lupa click click lah nuffnang qila and 8share tu hiks xD

Derma lah sikit dekat qila. Click sekali pun dah memadai ahahahah.
- Photographer captures shocking reality of 'BR1Mless' community in KL.
- Check #5 to see how your phone plan compares to others in Malaysia. 
9 Smart Moves That Will Save Your Phone Bill This 2014 

Alhamdulillah, sempat makan ni tadi. Hiks. 
Hehehehe. Dah bertahun tak makan Mcd hihihii.
Enak berkualiti okay. Bestnya dapat extra chilli sauce mcd yg nomnom. Hihi

Doakan qila dapat 9A eh? :D Terima kasih. Jgn risau, 
qila blogwalking cuma malas nak update new post hikhik. 

Monday, February 24, 2014

Divergent upcoming!! Err and result spm too :(!!

Heheheheeh dapat sketch book dari Adik Pip lepas dia kemas almari dia. Lolwhut. 
But heheheeheheehehehehehe first page aku lukis ni muahahah


I am the mockingjay. - Katniss Everdeen.


Huhu terkejut aku boleh lukis. I cant believe my eyes hee~
Tapi sedih lah. Kalau lah ambik seni dari awal lagi.....................

SIGH.


Tapi nak buat macamana. Hehehe. Nak ambik AD tapi bila dengar kakak cerita pasal budak2 AD ni mcm hebat sangat gila. So takjadi ah hahahahah eh hello confirm lah aku tenggelam. It's like dalam laut. Tenggelam. Takde orang akan nampak kau. Maka mati lah kau. Berjuta lain lagi people  yang boleh melukis dengan hebatnya. Yours is rubbish!

Hehehe taksabarnya nak tunggu Mockingjay Part One hihihi cepat lah November pls hahahaha.
Takde idea dah nak update apa. Hm rindu nak tengok The Hunger Games,
The Catching Fire.

Jom gi tengok Divergent nanti!!!!!!!!!

March 21, 2014
:D
eh kejap!!!!! Ummm... Seriously?
Tak silap tarikh itu lah RESULT SPM AKU KELUAR or 19th..
ya allah!!!!!
:(
Its less than a month from now..............
Doakan qila tau T_T
ya rabb pls lah bagi qila 9A :(
Tapi takpe lah ya allah :) tawakal jelah.......

Rindu December :( Nak rehat hm.
Bila lah Feb nak habis. Tapi nanti masuk Mac aduh.
Result sekali keluar ughhh.
Pastu kalau nasib tak baik masuk PLKN second intake ni ughhh.
Kalau masuk third intake tu alhamdulillah xD Heee~
Nak rehat....
Sigh. Hehe. Qila nak buat Giveaway jugak ah nanti hiks.
Nak join kak Anne tapi qila rasa mcm lambat je hadiah qila nak siap ugh.
Takpe lah, kak Anne gerak lu. Hehe. Qila buat 1 week before result keluar lah hiks xD
Ok toodles.


Tengah tunggu hadiah dari Kak Shida yayyyyyy :D
Huhuhuh thanks lah Kak Mia hihihihi mmg best kalau letak kak Mia dekat bloglist sebab sometimes qila lupa qila menang giveaway ini itu. Nasibaik kak Mia selalu update kalau dia menang apape. so memang qila check ah.
Hehe.

cant wait bookmark tu sampai rumah heheeeeheh dari kak Shida sendiri pulak tu hiks.
:)

Sunday, February 23, 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

Assalamualaikum!
HADIAH
1)2 Top Reffral: Akan mendapat 2 helai tudung (Syria Adeela dan Wide Shawl)*Promote abis-abisan untuk menang dua tudung exclusive ni*
2) 6 Random: 3 Syria Adeela, 2 Wide Shawl Nawra dan 1 Shalw Lace Exclusive

Segmen ni berlangsung pada hari ini 22/2(Sabtu) hingga 24/2 (Isnin) dan padahari Selasa ni akan diumumkan pemenang!!

Friday, February 21, 2014

Iman...

Credit to owner lah hehe.

SAYA NAK BLOUSE CANTIK dan MURAH DARI MOMS MADNESS GARAGE

kenapa korg suka barang murah?
dan pengalaman manis dgn online shopping.

Errr. Qila suka barang murah sebab....
Hehehehehe ofcs lah sebab qila takde duit. Mesti ah suka murah murah hiks.
Pastu memang dalam darah dah kot. Family memang style suka barang murah tapi bagussss hihihi.
Bukan setakat barang, makanan pun! Ihihik.


Pengalaman manis dengan online shopping?
Awhh pengalaman tu qila belum ada lagi lah Sis Rara ehehe.
Ada yg masam sikit kot hahahahaha. Tapi serious. 
Mungkin pengalaman manis qila dengan MOMSMADNESSGARAGE mungkin? Ahaks~

qila tag kak Niesa omey and kak Anne lah :D hehe.

Thursday, February 20, 2014

Dah weng

Sedihnyaaaa ☹!!!
Qila rasa qila ni lembab semacam ugh!

Mungkin akal qila mcm dah weng sikit haih. Ingat Allah.
Tenang☺!

"Al-khawarizmi telah mencipta ilmu matematik dan algebra . Ibn Sina pula mencipta ilmu perubatan dan pembedahan . Semua ini disebabkan penekanan aspek penjagaan akal ."
Imam al-syafi'ie ada memberikan tips penjagaan akal . 4 perkara yang beliau galakkan :
  • Berkata-kata perkara yang berfaedah .
  • Rajin bersugi .
  • Berbual dengan orang soleh .
  • Bergaul dengan para ulama'.
Err.. Perkara faedah tu inshaallah. Try try heheheheh.
Bersugi? Ish rajin gilaaaa. Heheh.
Berbual dengan orang yang soleh? :/ Hmmm.
Bergaul dgn para ulama'? Ayoyo cmane tu.
Payoh tu. Hihi.

:)
Takpe, cuba sentiasa tenang. Jgn duniawi. Hehe. 

Sometimes.

!!

Baby Ayish

Hihihi. Baca entry before ni kalau tak kenal siapa Ayish tu ihihik☺ Hm.
Rindu Ayish harini tau T_T Balik balik dari kerja tak sempat jumpa Ayish sebab Ayish kena culik dengan Granny dia hohoho.


Tapi Dhia harini taktahu lah. She is such in misery kot. Menangis je kerja dia.
And qila tak tahu nak kesiankan siapa.

Nak kesian kan Dhia menangis uwek uwek tu ke...
Nak kesian kan umi yang penat sangat sangat menjaga dia tu haih.

Mesti lah kesian dekat umi !!
Bukan apa, Dhia is totally different compared to Iris. Susah lah umi nak buat kerja haih.
Kesian umi. Aku punya telinga pun takleh tahan woo kalau ada baby nangis cemni T_T

Kang aku yang nangis hiks. Hm.
Cikgu Siti (Mak Dhia) merayu rayu dekat umi supaya jaga lah anak dia hm.
Bila umi cerita yang Dhia takleh tidur, kena angkat je 24/7 pun Mak dia buat buat tak dengar sebab memang nak umi jaga lah haih.

And dia cakap dekat baby Dhia tu.
"Jange nakal nakal eh Dhia? Kesian Mek Ni. (Umi) 
Dhia baik kan? Dhia jange buat hal eh sayang?"

Hmmmmm. Kesian pulak dekat cikgu tu, mungkin dia tahu Iris happy dekat sini. Yelah. Rumah ku bukan nurseri. Jaga sorang baby dulu Iris memang lah best sebab sorang je hee~

Jadi memang tak rasa apa apa lah. Rasa sayang sangat sangat lah dekat dia mcm adik sendiri wee~
Tapi yang Dhia ni lah. Sedih tengok umi dilemma. Aduh.
Umi ada cari jugak Pengasuh lain. Tapi Cikgu tu macam buat buat tak dengar waduh waduh payah banget kalau begini allah guano niiii.

Oh by the way!!!


Syok nyaaaa tengah layan Mohabbatein ni hiks. Thanks astro Zee! Dah lah takde cut cut macam TV3 haritu. Cis. Baru nak feeling nangis tengok Kabhi Kushi, dah takjadi siot je hahha.
Goodnight tata x

Tuesday, February 18, 2014

Monday, February 17, 2014

Jawapan Whohaa 3

Hehe. Qila selalu bagi jawapan for freeeee hehe.
Takyah tengok video dia inshaallah hihhi.


What is the dog's name? Dr. Peabody.
When is this movie screening in Cinema? ; 20 march
Mr Peabody mentioned about the WABAC. What is this WABAC? ; Time machine :D

Hehe. Selamat mendapat 30 points di Whohaaa! :D Bye!

Sunday, February 16, 2014

Oh Kipas

Someone pls lah tolong kipas kan qila ni !! Allah je tahu cmane lah cuaca di Gombak ni uish.
Hihihi. Bila malam malam masuk dapur.
Eh kantoi nak gi makan hihik. TERASA BAHANG NYA.
Memang rasa macam hantu panas lalu. Bukan sejuk tau tapi panas hikhik.

nak buat acane, cuaca di gombak memang kemarau. Sedih. Rasa nak nangis tengok daun gugur..... Pastu pokok ada orang tebang :( ish memang pening kepala ah.
Rasa nak demam tak demam. Sabor jelah ehehe.

Sampai balik rumah mandi, habis berdarah hidung qila hahahaha.
Darah tu jadi kering kot. Hohoho.
So dinasihatkan duduk je di rumah muahaha.
memang favourite tuuu. Hihi.
So tengah duduk lah ni dalam rumah ahhaha. Zzzzz~
Alhamdulillah :D I LOVE it kak ayue :D Dont worry ok.
Qila akan guna asap. Hehe sekarang takboleh sbb ada jerawat ugh.
Rezeki berblogging hikhik.
Dapat eyemask and facemask dari Kak Ayue :D Heee~
Alhamdulillah dah sampai hehehe umie semangat campak hoho.
Alhamdulillah umi dah dapat terima qila jadi blogger hiks.
Mungkin sbb hadiah? Hahaha.
Have a nice sunday semua!!
Bestnya semalam Big Bad Wolf second round hmmm. Qila nak gi lah harini dengan Syu kawan Pip. Hihihi. Try survive. Muehehee. Pergi pagi pagi :D Hoyeh!
Tapi mesti ramai nak mati hmmm. T_T so cancel har har har.
Tapi serious nak gi :/ Ugh!!!
Thanks to kak Sally hihihi qila dapat 2 free tickets Endless Love! hahaha 18+ pulak tu hohoho.
Thanks klips.my :D Huhuhu share je terus menang kot huhuu. Sebab ramai tak share hahahaha.
Heheh tak silap qila share sekali je kot. Hoho alhamdulillah terus dapat yay *dancing

Ohoho muka ku excited gi makan naci beriyani 
happy birthday Icap :D hehee. 


Friday, February 14, 2014

Erm. So there's this boy, and..

He's just the cutest he he he.
I have got major butterflies hahahaa lagi lagi when i was talking to my crush??

When the substitute teacher doesn’t know where anyone sits or what the lesson is…
iihihihiks
hahaha gediknyaaa aku tapi ni bila balik rumah dalam bilik sorang2 je lol qila lol.
Oooook. Ini pulak bila dekat kampung je semangat cabut bunga satu persatu sebab dkt rumah aku mana lah nak ada bunga hahahha.
Sedih je banyak pokok kena tebang :(
Why..............
Ok tu je nak cerita pasal crush qilah hikhok.
Kesian kaum hawa..... 
Lagi lagi mcm qila lah hahaha.
Padahal boy tu takde buat ape pun. Cakap biasa je.
Tapi yelah perempuan. Over je kau. hahahaha.
Perasan gilaaa and melting gilaaaa hahahahaha.
Ok SOMETIMES (many times sebenarnya heh) 
i wish i was skinny n pretty enough but no. 
Alhamdulillah. Ppl liked me bcs of me. Not bcs of my appereance hikhok.
Thank u so much Allah!
Oh ya. I really tried my best to not fall.

But then. Thanks Taylor Swift hhehehe ilysm hihihik
Random thoughts about loveNo likes to my last post. Whatever. I need to express myself today or I’m gonna explode.
When I was…View Post

But I know, my heart cannot wander further, 
because being attached is a very very terrible thing :) 
I know. Jgn risau lah hihi *wink*
Ada crush takpe hiihihi. 

I love everyone equally hihi.
Sorry takleh cerita pasal crush qila muahahah!
Im back!!!!! Har har har blogwalking time hihi. Yayyy tomorrow is sadturday eh. Hehe

credit gambar: google and tumblr x

Wednesday, February 12, 2014

Salah kah ku bila mencinta mu? Cinta sepenuh hati? Salahkah?

Hahaahaha lirik lagu Rossa & Hafiz qtpie - Salahkah. Hehe. Bestnya lahai lagu tu aish. Hm. Salahkah? Hehe.
Credit pak gugel.

Dalam post semalam semalam sumpah qila jadi perut sebu eh? Alaa rasa dia macam nak jawab exam besar macam Spm xD or whatever exam lah.
Rasa macam lapar gila tapi takleh nak makan. 
Rasa nak muntah ughhhh. 
Rasa tak sedap gila ah. 
Rasa mcm bersalah je. 
Memang rasa nak nangis ah ugh!!! But.
Thank god harini went well :D Yay!
Hihihi. Takjadi nak berhenti kerja har har har. Mungkin dah nak sampai kot bulan mengambang har har har. Petanda dia lah tu kot. Hik.
So im happy now ahaha .

Pastu nanti jakgi confirm mengamuk hihi. Kesian adik adik. Selalu kena marah dengan aku ugh!
Hate myself at the moment !!

Rindu lah dekat crush qilah. And after all this time.....I'm still into you. Har har har.
Siapa crush qila? Entah ah. Dia dah ah ada makwe dah. Sedih hati qila tengok twitter dia gambar dengan makwe dia........ Patah seribu. Tapi nak buat acane hm. Hihik.

Oh  ya, next post qila nak cerita pasal satu boy yang qila rindu jugak ahaha.
Suka baca post Nurulee hik. A Letter For You. Tu yg qila pun rindu dia gak ahahh.
Nak cerita sekarang tapi boring ah takde mood gitew. Nanti ada mood boleh cerita hikhik.


Rindu abam Jebat qila jugak hiks. Harap Kak niesa tak curi lah abang Jebat qila hiks.

Maaf lah takleh nak blogwalking haih. Busy tahap apa dah ni. Dah lah Kak Ima demam. 2 hari dah Qila sensorang je kerani dekat situ. Kalau tak qila jadi pembantu kerani. Ini tidak. Qila yang jadi kerani hohoho. Pegang phone lagi, ayoyo. Sabor jelah haih. Dengan invoice lah cash sales lah ugh!!! Rasa nak pengsan hehehe. Goodnight :D Nasibaik boss baik huhu. Dia saje lah tu nak baik dgn aku. Kalau aku takde, siapa nak tolong dia har har har. Mampuih dia nanti sorang sorang hahahah. Dan dan lah kau nak baik dengan aku boss. Huh. 

Monday, February 10, 2014

Hanya Padaaa Mu





Hanya PadaMu -- Ainan Tasneem 
Lagu & Lirik : Al- Farouq (MVM Production Sdn. Bhd.)

Woohoo... ooo... woohooo...
Ku ingin selalu dekat pada Mu, oh cinta hatiku 
Kau memberikan ku semangat baru cerianya duniaku 
Hanya pada Mu, ku serahkan segala hidup matiku

(zikir) 
Hasbi Robbi Jalallah 
Mafi Qalbi.. Ghairullah 
Nur Muhammad Sallallah 
Lailahaillallah 

Ku ingin selalu dekat pada Mu, oh cinta hatiku 
Kau memberikan ku semangat baru cerianya hidupku 
Hanya pada Mu, ku serahkan segala jiwa ragaku

(ulang zikir 2x) 


Sesungguhnya ibadahku 
Sesungguhnya hidupku 
Sesungguhnya matiku 
Hanyalah untuk Mu 
Woohoo... oooo...

Ooo... Ya Allah...

(ulang # & zikir 2x)


:D Heee. lagu ni bagi qila okay lah jugak cuma suara Ainan comel sangat hiks. Mcm menggoda pun ada. Sakit telinga sikit pun ada. So qila suka nyanyi sendiri hehehehehe. Ada zikir sekali. tu yg best tu!!! :D Huhu. Ok have a nice monday -__________-

Sunday, February 9, 2014

How To Make Cookies


 Ikut kan deep deep hati memang sedih ☹!!!
Tapi tengok je lah video ni. Hihi☺
Ok goodnight.



Ya allah tolong lah tenang kan hati aku. Cepat kan lah masa :(
Nak berhenti kerja. Nak rehat T_T
Ugh!!!!!

Ughhhhhh

Awh how i wish i can join this hm.
Kak Bella pergi semua macam pergi je hiks.
nok gi jugok. Heheheh.
!!!
Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

Tak kot, hihi. Takpe lah nak buat cmane kan.....
/watery eyes/
Heheheh. Have a happy sunday!
Ugh besok dah isnin ugh!!!

Oh ya nuffnang is back ehehe.
Cuma kalau boleh blogwalking pukul 11 malam sampai 12 kot tak silap hiks.
Baru lah keluar iklan nivea tu heee~
Semalam gi makan Muhibbah hikhik
Toodles 

Friday, February 7, 2014

Thursday, February 6, 2014

Ghost caught on camera!!! #real #ghost

Dah tengok post ni & ni? Lol i love vine!!! Hehehehe.

Heheheheh kalau dah malam jangan tengok ni ye.
hahahahahahahaha.
Vid ni sumpah takut. 
Ghost caught on camera!!! #real #ghost

Ahahahaha jangan risau ah video ni lawak je hikhik.
Jangan lupa unmute kan hihi.
Nnt kan terkejut pulak ehehe. 
Credit : vine :)

Hambar

Sorry takleh nak blogwalking hm. Sempat blogwalking bloglist qila je hikhik.
Tapi tak sempat nak tekan older post haih. Penuh tab hihi.
Oh. Morning!! Hihi dah khamis dah? Ya allah cemtu je masa berlalu. Dah 6 haribulan dah? Haih. Seminggu dah in Feb huh. Dah lah bulan ni sampai 28 je.
Hihihi qila tak sabar nak tunggu hadiah semua sampai muahaha.
Boleh update hikhik. Banyak sangat ni hohohoho. Alhamdulellah ;D Hikhik

penat lah hm dengan kerja lagi.
Haih. Sabor jelah hihihi.
Nak kerja sampai bulan 3 je pastu nak tidor!!!!!
Ugh!!!!! hihihi
Qila menang lagi yayyy hikhik thanks to kak Ayue!!!

Hihihi dalam entry -> Pemenang Birthday GiveAway by Cik Ayue hihih
Mrs.Qisti to be

Hihihi.
Qila tahu nanti bila kak ayu kahwin mesti qila tak dijemput.
:P Hahhahaha confirm jakgi kak ayu jemput aku muahahah!!!
Tapi, tulah. Masalah nak gi tulah haihhhh.
Hihihi.

Ohya,

May Allah permudahkan semua orang yang nak kahwin ni hihihiks. Inshaallah dugaan tu susah mana pun mesti okay lah boleh selesai punya loh heeee~


Nah hadiah wedding cake, with love from qila hikhik

Mentally n physically tired. Ugh!

Wednesday, February 5, 2014

You look like a terrorist to me






Hm.
Perempuan mat salleh tu bagus lah backup yg girl in hijab tu tapi cara dia adoi T_T
carutan pulak ayoyo. hahahah.

Sebenarnya. Boy tu buat experiment. Dia saje marah perempuan tu depan ramai orang.
Tapi. Dalam 20 orang. Hanya seorang je defend. 
Finally. Perempuan yang tak bertudung tu jugak lah defend the hijab girl. 
Yang lain buat bodo je.


I just wanna let you know that you’re the first person to do any of this and it means volumes to the people who do wear the Hijab, and people like me who knows my mother wears a Hijab and there’s people who are actually gonna defend her when something like this happens.

[Girl:] I think it’s completely ridiculous that no one stopped.

Are you even Muslim?

[Girl:] No.

But you know what a Hijab is and you choose to defend her for it.

[Girl:] Yeah.

And you are the reason we’re gonna start changing as a people and you’re the reason like, you’re the hope, you’re the spark of hope - you’re the Katniss in this. Seriously she’s Katniss Everdeen everybody! Power to the people!


Ada kah kita akan defend islam segila cemtu? Hm *angkat bahu*
Ramai org sekarang mcm buat dek je. Sigh.
Hehe. Saje share. Maaf lah hihi
Have a nice day semua! x

Monday, February 3, 2014

Excited hiks

Hello goodnight everybody☺!!! Hihihi. 
I am super duper excited muahahaha.
Total mega super seriously happy hahahaha! 
Alhamdulillah. Bila masuk Feb, ofcs lah dapat gaji bulan Jan hikhik.
Mmg lah gaji tu tak banyak tapi gaji tu bersih just for meehhhhh heheehe.
Yelah, balik jalan kaki.
Duit minyak guna sikit je iaitu bila umi hantar.
Umi ambik waktu rehat, umi hantar sekali lagi muehehe :3

Alhamdulillah. Rezeki dtg cemtu je.
Hiihihi. Baru je bersedih hati minggu lepas. Heh
OH YEAH, EXCITED ISNT EVEN THE WORD.


Heheheh.
But outside. Im like.....
hahahaha. Bila beli tu aku happy cuma.....
Entah, takde perasaan sangat sebab kakak macam nak marah je pekerja tu hahahah.
So i chose to be a nice person gitu hiks.
Biar lah dia settlekan everything.
Heee~
Semangat je aku whassap kak sally and wechat kak niesa muahahah.
Sadlife sebab baru ada phone hikhik. Congratulations to me yayyyy
So. Dah boleh lah selfie lepas ni hohohohohoo
Ok dah taknak online blog dah lepas ni har har har

Sedih tak terserempak dengan Kak sally, kak ainim and kak aisya hmph.
Hihi.
Takde jodoh nak buat acane xD
Qila beli xperia L!!!! HIHIHIHIHI

Sunday, February 2, 2014

Design Ur Own Totebags, Mugs and Teee

Bila lah hingus ni nak pergi selama lama nya? Penat lah masuk bilik air banyak kali haih.
Sakit hidung ugh☹!
Ok penat ah. Hehe. Semalam qila ada family gathering hihihi.
Hahaha abah. What he cares about is...........


FREE FOOD?
OK I'LL GO.


hahahha. Bapak borek anak rintik hikhik.

Ohhohoho. Alhamdulillah, baru je masuk 1st Feb dah menang Giveaway Kak Amna 
dalam entry ni  [GIVEAWAY] Winners are Announced!
Yipppie☺!!! *lompat*
Hehehe.

Hehehehee~~~~
Sumpah qila terkejut bila tengok tengok cbox qila hiks.
I got super electric shock and terus terjah blog kak Amna hihiiiiii.
Alhamdulillah rezeki awal Feb hihik.
Yayyyyyyyyy menang totebag hehe.
Qila menang satu Totebag hehee~
Omg berapa kali aku nak ulang hahaha.

Jom. Boleh design sendiri murah gila kot.

:D Cuba teka qila design apa untuk totebag qila?
Hohohoho mockingjayyyyyyy hikhik

Saturday, February 1, 2014