Monday, January 27, 2014

Waiting for my (L)icense hiks

Ok dalam post semalam qila ada cakap part last last tu hehe.

Amali 6 Jam qila pergi hari Ahad sebab kerja dari Isnin sampaiiii lah Sabtu zz -_-
So bangun memang awal pagi ler huargh penat !!! Hahaha.

And then dalam 8.10pagi gerak lah ke Sufa'at. 
My driving school punya tempat. Buruk dah tempat tu hahaha.
Dari zaman umi ambik lesen lagi hiks.
So bila sampai tu qila senyum je dekat Kak Suzana tu hihi. Dia tahu qila nak buat apa harini so i just sit there and smiling and daydreaming. Yelah dont have any gadget in my hands so memang tak buat gapo gapo pun lah wey. Hihi. So sebelah qila ada satu boy ni.

Muka dia familiar. Hencem.
Hmmmmmmmmm mcm pernah ku lihat, tapi di mana ya? Hihi.
So senyum jelah dekat dia hehe. 
And dia pun balas balik. Ok................... 

Qila nampak dia tengah isi borang first time tu so yeah. Dia kena pergi SKEM sekali lah dgn qila nanti o m g.
Wtv lah hahah. I dont give a damn pun sebab nak cepat pergi cepat balik cepat online and cepat tidur hihi.

Tunggu dalam 10 minutes being a loner duh. Tapi alhamdulillah qila tak sombong hehe borak je dengan girl duk sebelah hihi. Qila yg banyak tanya. Dia dont give a damn pun hahahahahah. 
Tetiba ada lagi 2 orang baru nak isi borang bagai so qila tunggu lagi ugh!1!

Tengok tengok kak suzana panggil, 
"Qila, qila turun sekarang and ikut je abg tadi tu. Nnt gi SKEM.
Oh ye qila, bagikan kertas ni untuk lelaki tadi tu. Dia turun entah ke mana. Thanks qila"

"Oh lelaki tadi tu kan? Oh ok ok kak !"

So aku turun cari lah lelaki tadi tu. And aku TERnampak IC dia sebab kak Suzana stapler kertas tu on top hahahahah lawak. Sorry i didnt mean to hahahahahah cuma TERRRRRnampak hiks nama dia qila TERRRRNAMPAK lagi hehehe Engku Amier Faeiz cemtu lah hahahahah sorry terhafal hahaha.

So yeah. And bila aku turun tangga terus nampak dia atas motor. Aku pergi lah dekat dia.

"Nah, jom ah. Ikut pakcik tu." sambil hulur kertas kertas tu dekat dia.

"Kita dua je?" 

"Tak. Dengan pakcik tu sekali " duh soalan kau -___-

"Oh....Um Sekolah Hilcrest eh?"

"Errr. Tak. Sungai Pusu."

"Oh patutlah!"

dalam hati aku; Patutlah mende kau? Tapi malas ah aku nak berbahasa dengan kau. 

Dah lah pakcik ngok ngek tu gi duduk depan. Driver dah lah lelaki. Patut aku lah duk sorang dekat depan. Ini tidak. Aku kena duduk di belakang dengan boy tu. Lolwhutttt.
Nevermind qila. All is well. *tenangkan diri*

Aku bekukan diri sampai lah sampai ke SKEM. Lol cewah ayat kau qilaaaa hahahah
Bila sampai tu pakcik driver tu kata "kau tahu kan dekat mana? ha turun tunjukkan dekat dia"

"Err ha ha tahu, ok"


So aku hop out from the car and yes sadly that guy pun turun jugak ugh.
So aku cuba ingat balik jalan ahhahaha aku pun dah ingat2 lupa gitu lol.
Tetiba je alhamdulillah ingat balik. So dia ikut je lah aku.
Aku jalan laju gila hahahaha. Dah lah gemok pendek omg mesti buruk gila aku jalan hahahaha.
So dia ikut aku, laju jugak. Siot je hahaha jangan jalan sebelah aku!!!!
But tetiba je dia dekat tepi and tanya.

"Um, awak ambik apa?"

LOLWHUT!!! KAU GUNA AWAK DENGAN AKU? OH MY ALLAH.

"Err. Amali 6 JAM. Tapi depends. Org kata 3 jam je."

"Jadi kita tak sama lah?"

"Tak"

"Ala kenapa tak sama" dia senyum dekat aku....

"Ehehehe" *senyum tak ikhlas*

"Soo..... First ni memang 6 jam eh?"

"Ye"

"Hm daaamn pishang ah'

"Hah?" aku sebenarnya dengar cuma yelah. Aku pekak sikit hahahaha so terrcakap hah. Dia ingat aku takpaham maksud pisang. Hek eleh aku tahu lah apa maksudnya! Ugh!!!

"Err, pishang tu bosan ah kan?"

"Ha'a"

Bila jalan and sampai je. Omg. Panjang gila line omg -___- takkan aku nak tunggu dengan dia T_T
Nooooooooooooooooooo *jerit dalam hati*
Hahahaha tunggu jelah. Hik. Sabor jelah. Dia tanya aku itu ini bla bla bla and aku layan dia macam tahik hahahaahaha i am really sorry sebab aku memang awkward dengan boy yg agak omey hahaha.

"Nak cakap apa je ni?"

"Cakap je KPP" 

"KPP? R u sure? Stands for?"

"Er, kursus p p err." Aduh masa ni lah aku tak ingat ahahaha

"Whatever lah kan?"

"Haa aa :D" Hehe aku tersenyum ikhlas pulak kali ni lol.

"Sooo, awak miss call lah. Nanti kita nak balik macamana? Awak balik pukul berapa?"

What the...hahah "Errrrr " *muka aku terkejut beghuk gila bila ada boy suruh aku miss call dia*
Aku terus teringat ayat kliche untuk ngurat iaitu mintak miss call hahahahahhaa.
Aku gelak sebab aku tahu mana ada orang nak nombor aku sobs. And aku diam je :D Sengih je hiks.

"Eh betul lah, nanti boleh cari awak bila balik nanti. Oh ye, balik nanti nak tunggu dekat mana?"

Disebabkan aku ni baik hati aku jawab je lah semua pertanyaan dia semanis nya hehe
Aku teringat first time aku datang, takde orang nak tolong. :( Takut gila kot so takpe lah, jawab je lah. Guide him hehe.

"Oh balik nanti tunggu je dekat situ. Nanti dia ambik lah :D Oh ye masuk nanti cakap KPP, pastu jangan lupa keluar kan IC. And masuk Dewan tu" *aku tunjuk lah dewan yg akan dia masuk*

Tetiba phone dia berbunyi.
Dia angkat tangan suruh aku stop cakap.
And i was like whaaat hahah. Ok ill stop *zip mulut*
Hehe. Again, aku terrrrrnampak hahahaha mata aku ni tajam sungguh.
Aku nampak dekat screen phone dia

LANA DEL REY calling...

Hah. Seriously? Kau save as Lana Del Rey? Hm sukahati kau lah haha.

"Hello bebi, er i dah sampai dah dekat tempat memandu ni. Er bebi bebi bla bla bla"

Baby? Hahahahahah ok paham xD
Baby kau rupanya Lana Del Rey tu hiks qila gelak mcm siot je dalam hati muahahahh!!!
And aku saje suruh dia masuk line sebelah and aku sebelah lain hik. Alhamdulillah. Terpisah pun. Lagipun dia dah ada makwe so im not that worry dah hahahahahahahhaahhaha.
Belakang aku girl. Mcm biasa lah. Aku kan peramah ikut umi so borak lah dengan dia. Hihi. Dia tanya aku,

"Kawan ke tu?"
"Eh mana ada. Dia datang sekali. Tuje" cepat mcm kilat aku nafikan hahaha jahat nya aku tak mengaku tu kawan hehe.

Pastu aku ternampak rupa rupanyaaaa!!! Boy tu ada subang dekat telinga.......
And dia pakai gelang.....
And baru aku perasan.... Rambut dia rambut mohawk...

Gulp. Wow. Patut lah perempuan tu tanya, kawan ke hehe. Sebab yelah aku kan pakai baju kurung. Tudung sakai gila macam dari Kampung Kangkung ni haish.
Aku sengih je bila perempuan tu bisik dekat aku

"Mesti dia takleh masuk kan? Padan muka dia. Sape suruh pakai subang"

aku gelak je hihi. Tak baik lah judge thru cover. Mungkin dia pakai subang sebab kesihatan? *positif sangat wek. Hahahahaha biar lah dia nak pakai cmane pun. Doakan je lah dia berubah lewlz.
Sedang asyik aku ketawa kekek kekek dengan perempuan tu tetiba!!

lelaki tu pandang.

"Kena bayar pape ke?"

"Err tak. Takyah :D"

"R u sure?"

"Iyeeeeee :D"

And thanks to Allah hari tu berlalu sangat best sebab aku jumpa dia. Aku jumpa Aisyah Solehah 'Oshin' sangat qt pie hehe and jumpa kawan baru huhu. I am such a peramah gurl hihi. Bagus qila. Perkembangan yang bagus. Banyakkan senyum! Hihi.

And yay aku habis pukul 1!! So aku habis dulu hohoho. Amali 6 Jam jadi 3 Jam je yayyyyy. Balik rumah happily ever after. The end.

Conclusion harini: Jangan lah sombong sombong. Sombong sombong nak gi mana? :P
Hihi. bagus jugak jumpa boy tu. Dia buat my self esteem goes lil bit up! Hihi. Sampai bila nak takut dengan lelaki hehe. Kalau tak memang duduk bawah ketiak umi je lah hehe.
Tapi aku terkejut. Hari tu ramai gila orang senyum dekat aku.
Aku perasan terlebih ke aku memang cantik masa tu? Sebab memang tak semua orang nampak muka aku ni. Im invisible, forever n always kot.


28 comments:

  1. Mohon singgah blog saya :)

    awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. lawakk. baru bella tahu maksud pishang tu. hohooo. nsib baik qilah explain balik word 'bebi' ingat ke ape td. hahaaa. =)

    ReplyDelete
  3. Cerpen ke apa ni Qilah....hehe...anyway good luck to you dear....

    ReplyDelete
  4. omgeee omgeee LANA DEL REY ! serius, dia cantik kan?!! <3

    ReplyDelete
  5. Oh My Allah. hehehe.. jadi Hannah Mastura sekarang. bagus2.. eleh, banyaklah Ternampak die.. hahaha.. qilah kan comel, mesti ramai orang nak senyum.. :DD

    ReplyDelete
  6. Sebab qila mmg comel lah tu org senyum2 kat qila. Hehe

    P/s : qila stay gombak ye? Sy selalu ke sana, sebab selalu ikut boyfriend balik rumah dia. Ada masa boleh lah jumpa. Nanti qila email phone number qila kat aisyaahd@gmail.com ye. Boleh text/whtspp ke. Hehehe. (ini bukan mintak number nak mengorat ye. :-P)

    ReplyDelete
  7. akak punya lesen L dh klua!yeay!gudluck to u adik..semoga kita sama2 lulus jpj test nnti..hehe..

    ala..semua org senyum tgk qila sbb muka qila yg manis tu buat org tersenyum..dan comel!dan peramah!dan tak sombong..haha...byk pulak "dan"..xoxo!

    ReplyDelete
  8. salam~ Zam balas kunjungan kat sini :)

    ReplyDelete
  9. waww! dah nak dapat lesen la...tahniah tau!

    ReplyDelete
  10. waww! dah nak dapat lesen la...tahniah tau!

    ReplyDelete
  11. betul tu, jangan sombong2 kan.. tapi be careful with da sweet word. hehe.. ;)

    ReplyDelete
  12. save 3 jam hari tuh..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Peramah. Mesti ramai kawan ni. Hehe

    ReplyDelete
  14. hahahha... adoi kelakar dah termenyangkit kat dia pulak..

    ReplyDelete
  15. hahaha kelakar la keyla nii. xD keyla comel tu la org senyum2 kat keyla :D bagus kalau ada sikap peramah. org suka. ^^

    ReplyDelete
  16. nana ada scooter tapi takde lesen motosikal. acanner tu? hikhik

    ReplyDelete
  17. sehari di tempat ambik lesen...perghhh..boleh buat cerpen!

    ReplyDelete
  18. hahaha lawak ah kak qilah ni xD
    yeayy dah dapat lesen! kite ni bilalah pulak... ahaks. tak sabar nak habis skola, nak lesen gak!
    tahniah dan memandu leklok ye. jangan merempit tau :p :p

    ReplyDelete
  19. Wahhhh pasni da leh jln jauh da.Dpt lesen da heee

    ReplyDelete
  20. Nah lagu nyanyi masa masak .

    Hei I just meet you
    And This Is Crazy
    But bila nak balik
    Miss call me maybe ?



    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Qila, hehehe lawak ngeee (",)

    ReplyDelete
  22. kelakar la dik..hadoi..mcm2 kerenah dia

    ReplyDelete
  23. Hihi. Ingatkan td nak start cinta pandang pertama kot. Hihi. Mcm citer korean pula ;D by the way syg, good luck utk awak, semoga berjaya mendapatkan lesen ;) horey!!!

    ReplyDelete
  24. igtkan dpt pakwe kat situ.. hehe.. anyway gd job.. biase la nak kawan.. tp kawan ngn lelaki mmg kene cari yg betul2 takut jenis ambil kesempatan...

    ReplyDelete
  25. betul tu dik..buat apa nak sombong bagai..hehe..nnti kte jugak takde kawan^^

    ReplyDelete
  26. Hehee kelakar pulak.. apa pun all the best ye qila.. :)

    ReplyDelete
  27. hehhe lepas nie dah boleh bawak akak jenjalan nie. :P :P :P

    #hehe nasib baik ada jumpa kawan baru yang ok dekat sana. kan? :)

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!