Friday, January 3, 2014

Pembantu Kerani Jerrrr

Hahahahah. Yes ☺!! Aku pembantu kerani jeeee. Tapi kedekot jugak ah RM30 je sehari.
Dari pukul 9 sampai 6 petang?!?! Seriously???? Dah lah jam lambat 15 minit. So bukan 6 petang. Penipu. 6.15 suku!!!! Ugh. Hahahah. Ok kalau takpaham qila ada dapat kerja + interview 2minit dalam entry Helo helo kopi ke milo hoi hoi~

Hehe.
So saje je nak gak cerita first time experience bekerja dah lah aku ni memang super socially awkward!!!! Dah ah aku ni memang angkuh, sombong, belagak (malu je sebenarnya). Tak sbo pun hm. Hihihihi. Tapi nak buat cmane. Memang aku ni bukan jenis yg hangout keluar hehe.
Aku duduk KL tapi takpernah gi Pavi, TS, Mid Valley, sampai semua kawan aku kata aku penipu.
Hm malas aku bahasa dgn mu. So whatever lah.

Bila gi ambik lesen tu pun adik beradik aku semua macam.

HAA!?!? KAKNGAH NAK AMBIK LESEN?!?!!??!
Hm aku dah agak dah. Semua mesti tak caye punye lah haih ikut mu ah.
<3
Umi jugak lah yang senyum baik je. Entah2 umi pun tak percaya dekat aku. Aduh.

Ini first time aku BEKERJA OMG!!!!!
Aku tak tahu lah belagak pandai atau pura pura bodoh bila buat  semua kerja tu.
Sebab kerja tu semua senang sangat. Yelah kerani, buat ape je duh qilah.

Biasa lah, typical kerani things ialah key-in. Iye. Nasibaik lah kita dunia yang maju giteww.
So type type is ma thang (slang Miley Cyrus gitu) hahaha. So key-in je akaun akaun tu huhu.
Kira kira tu pun ada. Kak Fatimah reminds me of Kak Sally. Hihi. Angah reminds me of my father who loooooves to make lawak hambar.
Soalan paling lawak is "Reti guna calculator?"
Lolwhutttt hahahaha RETI! Guna calculator yang murah tu T_T Sakit tangan aku duk tekan kuat kuat. Dah ah bunyi kuat har har har. Rupa rupanya dia ajar tolak percent%% tu dgn lebih laju.
Takyah guna taktik sekolah. Tak berguna langsung pffft.
Nonono. Bukan mcm gambar atas. Lagi hodoh ye in real life hahahah.
Dah pukul 8. Jakgi pukul 9 masuk ah. 9 suku ye. Sbb jam dkt sana lembab haha.

Penat tu penat. Tapi, dalaman punya penat. Hanya Dia yang tahu. I just cant describe in words gitu cewah hahahah. Boleh je describe. Aku penat! Penat gila!!!!!!!! Sumpah penat woo. Lewlz.

Im just super duper mega total seriously tired. Had a sleepless night. My sleeping schedule is way off ugh.
Tak sabar pulak nak bulan 2 har har har nak berhenti kerja and tawakal je lah untuk
upcoming result SSSSS P MMMM. *winkwink*
Tataaaaaaa. 
Btw, thank u sangat to those yang comment dkt post Blank & Milo tu T_T
Im still in dilemmaaaaaaaaaaaaaaaa sobs

38 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Salam ukhuwah dan salam Jumaat..

    ReplyDelete
  2. baru abis spm ye yunk? hehee. biasalah tu keje yunk. bosan stay opis mengadap pc and kerja yg sama. hehe. good luck tau

    ReplyDelete
  3. pengalaman tu... dpt jugak masuk dlm resume...

    ReplyDelete
  4. masa cuti belajar dulu akak pernah kerja.. kerja kerani sambilan di sebuah syarikat kecil, seminggu dibayar rm50 je.. kerja 5 hari seminggu.. dua bulan je akak kerja sebab lepas tu kena sambung study..

    ReplyDelete
  5. dalam penat tu kalau dapat gaji mesti hilang rasa penat tu..

    ReplyDelete
  6. Salam jumaat qila..dan slmt bekerja.hehe

    ReplyDelete
  7. Sabor aje la. Nanti lama² tak penat dah. =)

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  8. fuyoooo...untung ler dpt kerani.....oklh rm30 tu dulu sy kerja angkat brg tauke tu kasi rm20 je...rasa mcm vberbaloi..btw selamat bekerja.

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat kerja. Saya kena pergi plkn :3

    ReplyDelete
  10. salam jumaat dan selamat bekerja..walaupun qila rasa kerja itu simple dan mudah tapi kekadang tanpa kita sedari kerja kita itu merupakan satu benda yang peting buat syarikat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum syg.
    hihi. pembantu kerani pun kerja juga kan qila :D

    ReplyDelete
  12. tqvm !!


    http://www.hafizhafizol.my/2014/01/update-senarai-bloglist-2014.html

    ReplyDelete
  13. haha.. comel je lah qila ni.. kerja elok2 ye.. :D

    ReplyDelete
  14. sabar je qila syg, keja memang penat.. penat badan, penat otak, semua penat.. lama2 ok la tu.. :)

    ReplyDelete
  15. harharhar, eh lucu nya cerita ni. apa kata qilah pegi betolkan jam tu time rehat . gila kalau tiap2 hari kena balik 6.15. kalo gtu mai pon pkol 9.15 lah. hehehe

    ReplyDelete
  16. yik..., baru kjer da nk brenti.. krja je lu smntara tggu pggilan.., :D

    ReplyDelete
  17. selamat berkerja yunk.. jadikan ia pengalaman yg berharga.. ^^

    ReplyDelete
  18. Akak!! Lama tak singgah sini banyak cerita tertinggal huhu .. Pengalaman tu kakqilah .. Sabar tau .. Boleh punyaa .. And I always pray goodluck for your Spm !!!!

    ReplyDelete
  19. tengah bayang muka qila macam kucing tu.. mesti comel kan. *perasan lah pulak*

    biasalah kerja tak cukup rehat. jangan tak cukup makan sudah.. hehe..

    ReplyDelete
  20. oklaa tuu ada kerja. hehe btw, sempoi laa ayat qila nie. senyum sorang2 akak baca. haha

    ReplyDelete
  21. kalau nak kerja kindergarten. boleh roger alkisah..

    ReplyDelete
  22. Betul la Qila... kak ida pun duduk KL gak... minggu lepas baru 1st time jejakkan kaki di Sunway Piramid...sebelum ni cakap dgn kawan tak pergi pergi dorang tak percaya hehe...hehe gasak kau laaa

    ReplyDelete
  23. kerani pun okey apaa... yang penting qilah, pengalaman kerja tu sayangg... you'll be fine as time goes by. seriously. trust me! good luck dearr... ;)

    ReplyDelete
  24. jarang tengok pelajar lepasan SPM dapat kerja kerani :O selalunya keje kat kedai makan, pasaraya, jual baju. keje rajin2 ye <3 oklah tu sehari dapat 30 hengget :D kalau sebulan dapat RM900. banyak tuuu

    ReplyDelete
  25. keje dah sayang? tahniah kje. hopefully result spm ok la ea dik. keje elok2. ok la tu. janji ada duit utk belanja kan? :)

    ReplyDelete
  26. Genau, Sie sind recht
    cuahutemocKr bb4arg48
    http://img-style.ru/forum/index.php?topic=139569.new#new
    http://thechaosrealm.com/Forum/viewtopic.php?f=7&t=109917
    http://ps.kursknet.ru/index.php/forum/5-rabota-s-personalom/1105115-paceg-as-xxxx-quinciag-eras-cojidas#1105115
    http://ps.kursknet.ru/index.php/forum/5-rabota-s-personalom/1098416-http-wap-ec-playboy3g-com-videos-gays-latinoamericanos#1098416
    http://plugin360vibes.com/smf/index.php?topic=29.new#new
    http://filmfinanceguru.com/Forum/viewtopic.php?f=5&t=9705&p=54474#p54474
    http://hqsyw.my.phpcloud.com/upload/forum.php?mod=viewthread&tid=3405025&extra=
    http://anten.net.ua/forum/viewtopic.php?f=27&t=172426
    http://www.obshestvo.dp.ua/forum/3-razdel-predlozhenij/231833-videos-caseros-putas-de-santa-ana-el-salvador-bailando-danza-arabe-desnudas-videos#231833
    http://highcourt.altervista.org/forum/showthread.php?tid=27397
    http://forums.badass-ro.com/viewtopic.php?pid=206636#p206636
    http://www.phpbb.nl/demo/phpBB2/viewtopic.php?p=127157#127157
    http://www.camptemagami.com/forum/viewtopic.php?p=336919#336919
    http://www.enniscameraclub.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=185643

    ReplyDelete
  27. keja kt opis lg penat keja kt lua sbb kt opis penat mental..hihi..bila dia tnya pandai guna kalkulator ke x..jwb le x..hahaha..take care dear! dan selamat bekerja!xoxo.. :)

    ReplyDelete
  28. ok la ada keje, dari teman ni ada je ijazah tapi xde koje gumane tuh hmm

    ReplyDelete
  29. funny pic hahah
    http://sherrylicious7.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. Eiii best ah Qila kerja camtu dapat RM30 berbaloi ah gak tuuu. Akak tak pernah dapat sampai 30 kot, dalam 21 or 24 je lagi ahh

    ReplyDelete
  31. best gak keje kan dapat pgg duit sendiri. hee scha pn keje, tp keje kat kedai stationery family je lahh ;)

    ReplyDelete
  32. hahaha..msti klkar kn..kikiki

    ReplyDelete
  33. mama pun kerja jugak, kerja rumah.. hihih

    ReplyDelete
  34. hehe mahai laa sehari 30 hengget. good luck ye sayang untuk result SPM nanti. nanti dah keluaq result nanti jangan lupa bagitau tau :D

    ReplyDelete
  35. Tahniah.. apa yg penting ialah pengalaman kerja tu yg dpt membawa kpd kejayaan2 dihari yg mendatang.. Semoga qila terus berjaya.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  36. lama2 nanti tak penatlah,hehee... sabar :)

    ReplyDelete
  37. moga dapat result yang superbbb!! insyaAllah ye , aminnn

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!