Saturday, January 4, 2014

Balik awal yay

Yay har har har sape je taksuka balik awal huhuhu☺So qila balik sangat awal harini. Pukul 4 SUKU instead of 6suku. Damn u jam lambat 15 minit -__- Hehe.

Joke of the day hari ini ialah abah ku datang tempat aku kerja -_____-
Haih. Sabor je lah hahahahhah hai bah.......... aku mampu senyum je. Rupa2 nya dia gi kedai Zee Mart dkt sebelah hihi.

Oh ya harini qila tak tahu kenapa tapi i am soooo happy hehehehe :3
My boss is super nice n friendly n cool n funny n -___- annoying too. Kitorang mcm bffl gitu hahah
Hahahahah. Dia suka rendah2 kan diri dia.

"Yelah, aku kan sekolah pondok.."

Hahahahah takpayah nk pondok sangat lah sekarang ambik kau kaya gila woot woot.
Melayu yg sangat membanggakan :D Huhu. Ingat senang ke nk bukak kedai Hardware n Electric melayu? Huhu susah~ And yeap, memang bisnes anak beranak.
Aku panggil boss aku ANGAH. Hahaha abang dia, ALONG. Huih. Mmg kaya, dah ada 3 kedai woot woot!!!

Sgt baik ah boss qila tu. Bila dia suruh buat kerja. Dia takpernah push. Rilek brader, brader rilek je. Lalala~
Hihi. First tu agak terkejut lah, alamak nak panggil boss aku ni apa eh. Cik? Aduh nama dia pun aku taktahu har har har. Hari kedua kerja baru aku tahu lepas aku type surat beli rumah kedai iaitu semalam hahahaha.

Dah ah aku type nama dia salah. Nama dia Azrin, aku type Aziin. Hahahah. Pastu aku cakap ah, mana nampak!!!! Hahaha memang best lah cakap dengan boss aku tu. Dia sgt lawak dgn suara dia tu. Cara gelak aduh. Satu kedai dengar. Memekak je, nasibaik kau boss. Huhu.

Haa ni lah contoh bila aku bekerja huhu.


Tapi best gila woot woot i am so glad rezeki aku di situ takpenat langsung. Bila kita buat benda yang kita minat and tahu kan? Semua pasti boleh! Tapi harap sangat qila tak buat salah dekat situ ish takut gila T_T

And lawak nya harini bila boss tanya.
"Reti guna Photoshop?"

alamak. Takkan aku nak cakap aku reti.
Aku reti buat header je guna photoshop har har har transparent gambar, pilih font comel2 lol 

"Eheheh. Tak!!! Qila reti bukak cemtu je he he he"

"Oh takpe, aku pun bukan nya terror sangat pun. Aku basic je."

"Buat apa je dgn PS?"

"Katalog."

"Ooh~"

"Ala nanti kalau sempat aku turunkan lah ilmu kat kau"

Hihi yay. Alhamdulillah ilmu aku inshaallah bertambah. Hihi. Best lah kerja situ. Main desktop je kerja. Alhamdulillah again sebab aku ni tak rabun n dah biasa duk depan laptop. Mata tak sakit pun hihiks.
Key-in je kerja aku huhu. Pastu kira-kira Unit Price. Hohohoho. Ok blogwalking time :D Hehe.

Lawak kan boss qila? Dah lah pakai aku kau. Kuwaja hahaha. Tapi childish gila. Hahahah.
Ok lah qilah nak doodle sekali lagi yg mcm dekat header tu huhu tapi lebih cantik ah. Hodoh sangat ah ugh.

Hm. Sebenarnya kan. Semalam hujan lebat gak ah petang tu. Aku pulak tak bawak phone rumah. Aduh. Sedey pedey. Umi takleh nak ambik sbb kakak pakai kereta umi. Kereta kakak pulak gi servis. Ya allah hujan ni!!
Aku nak balik cmane!!! Kalau ada payung takpe ah gak.
Alhamdulillah. Bangla dekat Kedai Zee Mart tu mmg sayang aku hahahahahah ni semua umi punya pasal. Dia tu baik sangat lah aduh dgn senyuman dia. Hahahahah. Dia bagi aku payung.
"Adik manis, gi lah balik. Bagi esok pagi. :D"

Hah? Aku kurang dengar, iyelah. Hujan so mmg pekak temporary hahah. And takpe, aku tunggu jugak umi sebab nanti kalau aku balik. Umi dtg ambik cmane? Kang dia ingat aku hilang pulak dah aduh.
So tunggu.......

tunggu........

Ye, masih lagi menunggu.......

Ha'a. Still waiting.

And fuuuu aku mmg bersabar je. Dah lah aku dgr anak kucing meow meow :(
Rupanya bila aku pusing. Ank kucing tu belakang aku!!! Dalam kotak limau (happy chinese new year)
:(((
Sedih lah. Tinggal sekor je. Betul2 kurus gila and ewww mmg kesian gila ah :[
Aku ada dgr pekerja boy lain tu ckp pasal ank kucing. Muka sombong aku buat tak tahu jelah.
Tapi ikut hati nk pergi je ambik hm. Ibu dia hilang.
Ada 5 ekor, sekor dah mati. 3 ekor hilang. Yang aku nampak tu warna hitam semua.
Sedih lahh gilaaaaaaaa ;___;
Aku nk bwk balik. Memang aku janji dah nak bawak kucing tu balik tapi ya allah.
Lama nya duk tunggu kakak ambik ugh!!!!
Sampai boss aku keluar. Dia terkejut. Ai? Lamanya. Pastu bangla tu. Hey boss hantar lah dia hahaha.
Aku nk gelak n senyum je lah mampu. Dlm hati bagai menangis macam hujan yg tgh turun TT_TT

And aku pun naik jelah kereta. Mmg aku nak mengamok je ughh kenapa ah takde org nk ambik aku?!?!?!
Eee sabar je tp benda dah lepas :)

Hm kucing tu pagi tadi aku cari gak kotak tu....


.............Dah takde.


had the worst night :(
so yeah. hope everyone had goodnight! jgn sedih sedih hehe blogwalking~

31 comments:

  1. fun nya kerja klu ada bos mcm tu..all the best kerja :)

    ReplyDelete
  2. bestnyaaa dapat bos gituuuuu hukhuk

    ReplyDelete
  3. amboi,bestlah dapat balik awal and dapat boss macam tu... hehehe.... sempoi je boss kak qila tu ;DD

    ReplyDelete
  4. jelesnya qila dpt bos super sporting gituuu..:)

    ReplyDelete
  5. sporting gila boss macamtu. dia tu muda lagi ke? gaya dia bercakap dgn akak mcm muda je. hihi :D

    ReplyDelete
  6. Amboi..pnjgnye menaip..hehe..akk bce smpi abis okey..
    Akk dlu pun pnah kje mcm qila..best!!! Smpi sonok..sgt sng ati..smpi bdn naik mcm kne pammmmm..haha..

    ReplyDelete
  7. seronok kan kalau dpt boss sporting gila..masuk keja x stress...ceria la sikit keadaan..hehe..sempoi gilaaa boss qila pakai kau aku je..mmg terbaik la..suka org2 yg humble ni..kalau org yg belagak mmg sah2 dia anggap kita kuli je..happy working adik!

    ReplyDelete
  8. qiela mmg suka word woot woot ya. hehe. btw, jeles tau dia kerja. kita ni goyang kaki je. smpai nk trcabut dah .lol

    ReplyDelete
  9. Seronok letew dapat bos super baik! Hehe, jarang lah nak dapat bos gitu kan. Oh, kesiannya dengan kucing tu! Manalah dia pergi kan? T.T

    ReplyDelete
  10. Qila, ehem. Encem tak boss Qila tu? Ehehehehe bye

    ReplyDelete
  11. untung ler boss baik...:DDD

    ReplyDelete
  12. best betul dapat bos macam tu.. kerja pun senang hati.. :D

    ReplyDelete
  13. Cayalah bos sporting.. best.. :)

    ReplyDelete
  14. haaa kan okay keje situ.. dah 'jatuh cinta' kan? memula dulu bukan main lagi.. ~.~

    doakanlah moga2 dah ada orang yg berniat murni mcm qila dah amek anak kucing utk dijaga. doa2 begitulah qila.. hurmm.. (':

    ReplyDelete
  15. adoii, qila yg sempoi. haha suka baca entry dia..ayat lawak semacam ajer. =P btw, untunglah dapat kerja macam tuu.. boss pun macam cool aje. hihi selamat bekerja =P

    ReplyDelete
  16. Jangan sedih sedih adik manis. Salam kenal, singgah sini :)

    ReplyDelete
  17. xla stress keje dapat bos mcm tu :)

    ReplyDelete
  18. happy tgk adik seronok kerja kat sne..hehe..aritu bukan main tak nak kan..btw kte tak cuba takkan taw.hmm mcm tu la gan akk..tak pernah pergi kje ;(

    ReplyDelete
  19. kemain dia suker yerrr.. hihi

    ReplyDelete
  20. Sportinggg gilaa bos kak qilaaa .. Dia dah kahwin ke belum akak ? Akak lukis ke doodle kat atastu ?? perghhh memang terbaik ahh comel sangat2 .. Nanti belajar photoahop banyak2 .. fiqah pun reti header camtu jelah kahkah

    ReplyDelete
  21. Seronok bekerja kalau bos macam tu, sporting jer. Dulu saya bos chinese, quite old, and quite kedekut...huhu

    ReplyDelete
  22. Sonok dpt best spprting kan..slmt bekerja tau qila..sentiasa comel2 slalu tau..akk luv u jgk ni.hehehe

    ReplyDelete
  23. best giler woottt woottt wotttt..haha

    ReplyDelete
  24. bestnya bos tuh . haha . best klu dpt bos gitu >.<

    ReplyDelete
  25. kesiannya kucing tu..

    pernah sekali nangis2 depan kedai sebab kesian tengok anak kucing terbiar mcm tu je.. nak bela, diri sendiri pun tak terbela.. duduk kat hostel lagi.. lain lah kat rumah. sobs

    ReplyDelete
  26. bos baik br hati senang nk keje...

    ReplyDelete
  27. Boss sporting, okay la tu :) Hehe. Hati2 dengan abg bangla tau. Hihik

    ReplyDelete
  28. time mood boss tengah baik nak datang kerja pun hati senang kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!